dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

30-11-21

22:03
Δεν έχω την υποχρέωση να ικανοποιώ την εσκεμμένα συγκινησιακή τοποθέτηση του εκάστοτε συνομιλητή μου ως "λαικό παλικάρι απέναντι σε έναν ψυχρό κυνικό πατριδομανιακό πλουτοκράτη".
Το θέμα εξετάζει αυτό που εξετάζει. Δεν το εξετάζουμε πια στα τελευταία ποστ, άρα δεν επιθυμώ να συμμετέχω άλλο.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
καταλαβαίνω ότι είναι ανούσια μια αναλυτική κουβέντα. αν ήμουν 20 μπορεί να την έκανα. με λίγο googlaρισμα, λίγα λινκς/πηγές.
γεράσαμε. εγώ περισσότερο. τσιμέντο γίναμε.

Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,082 μηνύματα.

30-11-21

22:09
Όταν τελειώσω αυτο που κάνω, έλα στην κουβεντούλα χωρίς θέμα και θα σου αποδείξω οτι κι εκεί λάθος κάνεις.καταλαβαίνω ότι είναι ανούσια μια αναλυτική κουβέντα. αν ήμουν 20 μπορεί να την έκανα. με λίγο googlaρισμα, λίγα λινκς/πηγές.
γεράσαμε. εγώ περισσότερο. τσιμέντο γίναμε.![]()
Ακου γεράσαμε. Νεος άνθρωπος.
Αργότερα τύπε.
Machiavelian
Νεοφερμένος
Ο Machiavelian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.

30-11-21

22:33
Ισχύει και το ανάποδο που λες αγαπητέ. Αν άτομα σαν εσένα αποτελούσαν τους Αρχαίους 'Ελληνες, τότε πως θα βρισκόντουσαν οι άνθρωποι να μας προστατέψουν από τους Πέρσες, τους Βάρβαρους κλπ; Είναι σαφές πως η Ελλάδα θα κυριαρχούνταν και ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός δε θα υπήρχε ποτέ, όπως ακριβώς έγινε με τους γηγενείς από τους Αρχαίους 'Ελληνες.μα τα επιχειρήματα που φέρνεις δεν αφορούν εμένα. ενδεχομένως ούτε και εσένα. δεν έχεις αντιληφθεί προφανώς την θέση μου στον κόσμο και ενδεχομένως την δική σου.
μιλάς για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά ενδεχομένως εγώ για τον Μέγα Αλέξανδρο να ήμουν κιμάς για την στρατιωτική του μηχανή. μιλάς για την Ελλάδα, αλλά δεν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό και τι σχέση έχω εγώ με αυτό ή ενδεχομένως κι εσύ. φαίνεται από τα γραφόμενά σου.
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

30-11-21

23:03
Ισχύει και το ανάποδο που λες αγαπητέ. Αν άτομα σαν εσένα αποτελούσαν τους Αρχαίους 'Ελληνες, τότε πως θα βρισκόντουσαν οι άνθρωποι να μας προστατέψουν από τους Πέρσες, τους Βάρβαρους κλπ; Είναι σαφές πως η Ελλάδα θα κυριαρχούνταν και ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός δε θα υπήρχε ποτέ, όπως ακριβώς έγινε με τους γηγενείς από τους Αρχαίους 'Ελληνες.
τι σημασία έχει; ό,τι ήταν να γίνει, θα γινόταν, η ιστορία θα κυλούσε αλλιώς και μπορεί να μην είχαμε γεννηθεί κιόλας ώστε να προβληματιζόμαστε για όλα αυτά.

τώρα τι κάνουμε είναι το ζήτημα. τι είναι η Ελλάδα σήμερα; είναι μια ομοιογενής ομάδα με κοινά συμφέροντα, ζωή, ανάγκες; ο προσδιορισμός Έλλην, είναι κάτι που μας αφορά όλους με τον ίδιο τρόπο; είναι αρκετό για να μας ενώνει;

Machiavelian
Νεοφερμένος
Ο Machiavelian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.

30-11-21

23:09
Η σημασία που έχει είναι μέγιστη για πολλαπλούς λόγους. Ο ευρωπαικός πολιτσιμός πάνω σε αίμα χτίστηκε και πάνω σε αίμα μόνο μπορούσε να χτιστεί και αν θέλουμε να καταπνίξουμε το επεκτατικό πνεύμα, τότε καλό θα ήταν να πετάξουμε στα σκουπίδια και όλα του τα επιτεύγματα.τι σημασία έχει; ό,τι ήταν να γίνει, θα γινόταν, η ιστορία θα κυλούσε αλλιώς και μπορεί να μην είχαμε γεννηθεί κιόλας ώστε να προβληματιζόμαστε για όλα αυτά.
τώρα τι κάνουμε είναι το ζήτημα. τι είναι η Ελλάδα σήμερα; είναι μια ομοιογενής ομάδα με κοινά συμφέροντα, ζωή, ανάγκες; ο προσδιορισμός Έλλην, είναι κάτι που μας αφορά όλους με τον ίδιο τρόπο; είναι αρκετό για να μας ενώνει;![]()
Το έθνος είναι κάτι που ενώνει τον κόσμο πολύ περισσότερο από την οικονομική τάξη στην οποία ανήκει για παράδειγμα. Το τι σημαίνει για την Ελλάδα σήμερα βέβαια είναι διαφορετικό ζήτημα. Οι σουλιώτισες πέθαναν για την ταυτότητα τους, για να αποδείξουν πως ούτε αυτές ούτε οι πρόγονοι τους ζούσαν με μόνο σκοπό την επιβίωση. Ελάχιστοι 'Ελληνες θα το έκαναν αυτό σήμερα όμως.
dum dum boy
Διάσημο μέλος

30-11-21

23:31
Η σημασία που έχει είναι μέγιστη για πολλαπλούς λόγους. Ο ευρωπαικός πολιτσιμός πάνω σε αίμα χτίστηκε και πάνω σε αίμα μόνο μπορούσε να χτιστεί και αν θέλουμε να καταπνίξουμε το επεκτατικό πνεύμα, τότε καλό θα ήταν να πετάξουμε στα σκουπίδια και όλα του τα επιτεύγματα.
Το έθνος είναι κάτι που ενώνει τον κόσμο πολύ περισσότερο από την οικονομική τάξη στην οποία ανήκει για παράδειγμα. Το τι σημαίνει για την Ελλάδα σήμερα βέβαια είναι διαφορετικό ζήτημα. Οι σουλιώτισες πέθαναν για την ταυτότητα τους, για να αποδείξουν πως ούτε αυτές ούτε οι πρόγονοι τους ζούσαν με μόνο σκοπό την επιβίωση. Ελάχιστοι 'Ελληνες θα το έκαναν αυτό σήμερα όμως.
δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. στις κοινωνίες υπάρχουν αντίρροπες τάσεις και δυνάμεις. όσο πιο πίσω κοιτάμε στην ιστορία, τα απλοποιούμε και κρίνουμε από το αποτέλεσμα, τις τάσεις που κυριάρχησαν. θα μου πεις, αυτές οι αντιθέσεις είναι που δημιούργησαν και τόσα επιτεύγματα στην επιστήμη, στο πνεύμα, στην τέχνη. δεν ξέρω, κάπου όμως πρέπει να μπει και ένα όριο στην βαρβαρότητα, να προοδεύσουμε. εγώ δυσκολεύομαι ακόμα και στην απλή καθημερινότητα, όχι να με στείλεις στο μέτωπο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 56 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...