Εγώ το είχα για αρκετό καιρό το "Ν" στο πρώτο μου αμάξι, ακόμη και όταν είχα "πάρει τον αέρα" και το πήγαινα άνετα. Θεωρώ ότι είναι καλό να το έχει κάποιος που βγαίνει για πρώτη φορά στο δρόμο και πάντα είχα διαφωνία με τους φίλους μου οι οποίοι ντρεπόντουσαν να το βάλουν στο αμάξι. Γεγονός είναι ότι κυκλοφορούν πολλοί κάφροι, ιδιαίτερα στην Αθήνα οι οποίοι έχουν χεσμένο όχι μόνο το Ν, αλλά και τον ΚΟΚ γενικότερα.
Η σημαντικότερη συμβουλή είναι να μην αγχώνεσαι και να μην επιρρεάζεσαι από την κάθε βλακεία που έχει να πεί ο καθένας στο δρόμο. Επίσης, μην βιάζεσαι. Ξεκίνα λίγο νωρίτερα, αν δείς ότι είσαι πίσω από λεωφορείο και δεν νιώθεις άνετα να προσπεράσεις, μην το κάνεις, κάτσε από πίσω κι ας "φάς" όλες τις στάσεις... Πρέπει πρώτα να εξοικιωθείς με το αμάξι και με τον χειρισμό του πρωτού ανεβάσεις ρυθμούς.
Επίσης: Μάθε να κρατάς
σοβαρή απόσταση ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες στην πόλη,
ΕΙΔΙΚΑ όταν έχεις ταξί μπροστά σου. Μία και μοναδική φορά έκανα ψιλοτρακάρισμα στα 10 χρόνια που οδηγώ κι αυτό ήταν σε ταξιτζή που κυριολεκτικά κοκκάλωσε για να πάρει πελάτη. Δεν πάθαμε τίποτα, με 20Km/h στην πόλη αν φοράς ζώνη δεν παθαίνεις τίποτα, και ούτε τα οχήματα έπαθαν σοβαρή ζημιά (κάτι ψιλογρατζουνιές) αλλά τον πλήρωσα εφόσον είμουν πίσω.
Το κακό με όλες τις σχολές οδηγών είναι ότι σε μαθαίνουν τα στενά και τα στόπ στην πόλη όπου η μέση ταχύτητα είναι 20Km/h. Δε λέω, χρειάζεται για να μάθεις και τον ΚΟΚ αλλά μετά βγαίνουν όλοι στις Εθνικές όπου δεν μπορείς ακόμη και τέρμα δεξιά να πηγαίνεις με 50 και σκοτώνονται.
Προτείνω: Πήγαινε κάποια Κυριακή μέχρι την Κόρινθο από την παλιά Ε.Ο. (με τις στροφές). Προσπάθησε στροφή με τη στροφή να ανεβάζεις σιγά σιγά ρυθμό. Νιώσε πώς μετατοπίζεται το βάρος του οχήματος σου όταν φρενάρεις πρίν τη στροφή, όταν είσαι μέσα σε αυτή και όταν ανεβάζεις ρυθμό στην έξοδο της. Μάθε να τοποθετείς σωστά το όχημα σου στη στροφή, να φρενάρεις απαλά, να μπαίνεις όμορφα, να νιώθεις "τις γραμμές" του οχήματος. Γύρνα μετά από την νέα Ε.Ο. με σταθερή ταχύτητα περίπου 100Km/h στη δεξιά λωρίδα (όχι την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης όπως κάνουν πολλοί

). Φρόντισε να έχει νυχτώσει όταν θα επιστρέφεις για να εξοικιωθείς με τις αντιδράσεις σου αλλά και με τα φώτα των απέναντι που στάνταρ θα σε τυφλώνουν.
Σχετικά με το θέμα του σασμάν... μην φρενάρεις με νεκρά γιατί χωρίς την μηχανή συμπλεκταρισμένη, απαιτείται μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος και φθείρεις περισσότερο τα φρένα. Νεκρά θα βάζεις λίγο πριν το ρελαντί για να μη σβήσει το αμάξι (θα το καταλάβεις εμπειρικά πότε πρέπει).
Εγώ έτσι και καβαλήσω τώρα χειροκίνητο θα γίνω ρεζίλι μετά από τόσα χρόνια που έχω αμάξι με αυτόματο κιβώτιο. Αμπραγιάζ δεν υπάρχει, στην κίνηση απλά αφήνω και πατάω το φρένο, άμα θέλω να πάω αργά απλά το αφήνω χωρίς φρένο και τσουλάει, στις ανηφόρες βάζω Drive (D), βγαίνω έξω από το αμάξι και εκείνο στέκεται εκεί που είναι!

Μειονέκτημα του: +2.5Lt/100 στην κατανάλωση στην πόλη...