Άγγελος
Επιφανές μέλος

Αυτο θα ήταν μια ιδανικη μεση λυση...Με άλλα λογια δε θελω να εξαφανιστω όταν πεθανω..Χμ, τώρα που το σκέφτομαι, αυτό θα είναι ιστορικός συμβιβασμός.Να καίνε τους νεκρούς όπως οι Αρχαίοι Έλληνες, κρατώντας τα κόκαλά τους.
Επαναλαμβανω όλη σχεδον την ανθρωποιστορια την έχουμε απο κοκκαλα ανθρωπων...Γιαυτο το λογο δε θα έπρεπε όλοι να αποτεφρωνονται...Επεισης αν καψετε με φυσικοτροπο (πχ ξυλα) ένα πτωμα ,δεν θα καουν τα κοκκαλα του...(τουλαχιστον εύκολα)Η αποτεφρωση είναι τεχνητος ειδικος φουρνος για να εξεφανιστει πληρως το πτωμα..Πρακτικος και οικονομικος τροπος ,αλλα παντα πρεπει να υπαρχει και η ταφη(που κατα τη γνωμη μου θα είναι παντα ο τιμητικοτερος και "ανωτερος" τροπος ταφης,ενω η αποτεφρωση θα είναι για τη φτωχη μαζα,που δεν θα έχει χωρο ούτε που να βαλει το πτωμα της..-τι καταντια

με τη αποεφρωση παντως ίσως να κρυφτουν και αίτια θανατου,δολοφονιες εγκληματα κλπ,με την ταφη μπορει σε λιγες μερες να γινει εκταφη και βρεθει κατι τελευταια στιγμη...Επισης στην αμερικη υπηρχαν προσφατα πολλες περιπτωσεις νεκρων που δεν ήταν νεκροι τελικα(νεκροφανειες ,ή λαθη γιατρων, γιαυτο πολλοι έπαιρναν μαζι το κινητο στον ταφο για να επικοινωνησουν, σοβαρα χωρις πλακα-μονο που δεν είχε σημα βεβαια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
[V]
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

...Μη γινομαστε όλοι "προοδευτικοι'(όπως εδω στο forum που βλεπω) και υιοθετουμε ακριτα με υπερβολικο τροπο καθε νεο φρουτο ...Όλα χρειαζονται...Με μετρο και εκει που πρεπει...
Είναι δηλαδή θέμα προοδευτικότητας να μπορώ να ορίσω τι θα απογίνει το σώμα μου;
Επισης στην αμερικη υπηρχαν προσφατα πολλες περιπτωσεις νεκρων που δεν ήταν νεκροι τελικα(νεκροφανειες ,ή λαθη γιατρων, γιαυτο πολλοι έπαιρναν μαζι το κινητο στον ταφο για να επικοινωνησουν, σοβαρα χωρις πλακα-μονο που δεν είχε σημα βεβαια)Τετοιοι άνθρωποι θα καιγονταν ζωντανοι με την αποτεφρωση(την ταινια του Τζειμς Μποντ δεν την εχετε δει
-που τον βαλανε στο φερετρο και παραλιγο να καει-?..Να ξερουμε και τους κινδυνους ....
Και γιατί να φοβάμαι μην είμαι ζωντανή όταν καίγομαι και να μη φοβάμαι μήπως θαφτώ ζωντανή αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει τρόπος να ειδοποιήσω τους από πάνω;

Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos:M' ολ' αυτά μου ήρθε στο μυαλό ο Ντένεθορ, γιος του Εκθέλιον, επίτροπος της Γκόντορ: "Έτσι τελειώνει ο Ντένεθορ κι ο Φάραμιρ και ξεκληρίζεται η γενιά μου, όμως εμάς δε θα μας λιώσει η γη. Θα παραδοθούμε στην πυρά όπως οι Βάρβαροι βασιλείς".
Συγκινούμαι κάθε φορά που διαβάζω ή βλέπω αυτή τη σκηνή.
Πολύ όμορφο απόσπασμα

ale3andros
Εκκολαπτόμενο μέλος

το να καείς είναι λιγότερο οδυνηρό από το να θαφτείς στην περίπτωση της νεκροφάνειας... μπρρρρρρ ανατριχιαστικο.
Βέβαια, προτιμώ την ταφή...
Great Chaos
Περιβόητο μέλος

σε μια γωνιά μονάχο,
βάλτε μαζί και το λουλά
παρηγοριά μου νά' χω.
.......................................
...Μπάρμπα Γιάννη σαν ποθάνεις
το λουλά τι θα τον κάνεις;
Θα τον βάλω προσκεφάλι,
να φουμάρω μες στον Άδη.
Τώρα που το σκέφτομαι, προτιμώ την ταφή, γιατί αλλιώς θα καεί και ο λουλάς. Άσε που θα σηκωθεί ντουμάνι και θα φτιαχτούν οι νεκροθάφτες τσάμπα.
Μπα...
Ταφή, ταφή όπως προβλέπει η παράδοση των ορθόδοξων ρεμπέτηδων...

thanosmylo
Δραστήριο μέλος

Αυτά επί του θέματος.Ό,τι μας είπε σας λέω...

Σημειοτέον το λύκειό μου έιναι δίπλα σε νεκροταφείο άρα με συμφέρει η κάψη των νεκρών μπας και σταματήσουμε να ακούμε νεκρόσιμες καμπάνες και τελε΄τες την ώρα που γράφουμε εξετάσεις...

Άγγελος
Επιφανές μέλος

ατά τύχη είχαμε αυτή τη συζήτηση με τη Θεολόγο (δεν είναι ούτε θεούσα ούτε είναι σαν τους παπάδες το λέω για να μη διατυπωθεί η εικόνα όπου υπάρχει για τους Θεολόγους) και μας είπε ότι κατά την ορθόδιοξη θρησκεία αυτό δεν είναι σωστό.Δηλαδή η εκκλησία μας πιστεύει ότι η ψυχή και το σώμα του ανθρώπου πρέπει να παραμένει αναλίωτο (μη μου πείτε αφού τον τρώνε τα σκουλήκια) και ότι με την κάψη αλλιώνεται η ψυχή του ανθρώπου η οποία πρέπει αν δεθεί με το ΘΕό.Κάτι τέτοιο τέλοσπάντων.Μας είπε πως τελικά θα επιτρέπεται λόγω της μεγάλης συμφόρησης στα νεκροταφεία της Αθήνας όπυο δε χωράνε πλέον πολλοί.
Αυτά επί του θέματος.Ό,τι μας είπε σας λέω...![]()
Σωστη η Καθηγητρια...

Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

ale3andros
Εκκολαπτόμενο μέλος

Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Άγγελος
Επιφανές μέλος

Εν προκειμένω οι Προτεστάντες οι οποίοι και εισήγαγαν την αποτέφρωση ως μέθοδο ταφής, το έκαναν διότι έχασαν ουσιαστικά τη θεολογική αντίληψη γύρω από το σώμα. Γι' αυτούς πλέον είναι μια άχρηστη μάζα. Όπως αντίστοιχα και αυτοί που σήμερα είναι υπέρμαχοι της αποτέφρωσης είναι κατά κύριο λόγο όσοι δεν αποδέχονται όσα λέει η Ορθ. Εκκλησία ή είναι χλιαροί.
Συμφωνω και επαυξανω.....Εγω είμαι κατα ακραιων αποψεων..Που θεωρουν αχρηστο είτε το σωμα είτε την ψυχη...Είμαι υπερ των αρχαιων και ορθοδοξων,και της αδιαιρετης ψυχοσωματικης οντοτητας...Νους υγιής εν σωματι υγιεί....

ale3andros
Εκκολαπτόμενο μέλος

Nεκρο σωμα και "υγιες" δεν κολλανε.
...ε ναι, όσο να ναι μια πάθηση την έχει...
manouela
Εκκολαπτόμενο μέλος

fandago
Διακεκριμένο μέλος

Ευχάριστα νέαΜέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το προεδρικό διάταγμα, με το οποίο ρυθμίζονται οι κανόνες για τη δημιουργία κέντρων αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Εύας Μελά.
Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η όλη διαδικασία του «πρωτόγνωρου θεσμικού εγχειρήματος» βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί το Π.Δ. από το ΥΠΕΧΩΔΕ και μέχρι τα τέλη του μήνα θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΠΔ, το οποίο κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, η δημιουργία, συντήρηση και λειτουργία των Κέντρων Αποτέφρωσης ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού. Η αποτέφρωση νεκρών επιτρέπεται μετά την πάροδο 60 ωρών από τον θάνατο του, η άδεια θα εκδίδεται από τον δήμαρχο ή τον κοινοτάρχη και για να βγει χρειάζεται η βεβαίωση ιατροδικαστή.
Επίσης χρειάζεται η δήλωση του θανόντος ότι επιθυμούσε να αποτεφρωθεί και ισχύει από 8 ετών και πάνω. Η τέφρα εκτός από τη φύλαξη της στα Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών σε ειδικά σκεύη, μπορεί να διασπαρθεί στη θάλασσα ή σε σιντριβάνι ή σε ανθόκηπο.
Από την πλευρά της η κ. Μελά εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες αν τελικά θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών ώστε, όπως είπε, να σταματήσουν κάποιοι να πληρώνουν μέχρι και 4.000 ευρώ που είναι περίπου το κόστος της για αποτέφρωση στο εξωτερικό.
Σχετικά links

dimitral
Δραστήριο μέλος

Εγώ δεν συμφωνώ....
Δηλαδή γιατί να τους καίνε?
Πρόσφατα έχασα την αδερφή μου. Αν είχε οριστεί αυτό πριν απο αυτό θα επεφτα σε κατάθλιψη. Μα είναι δυνατόν να βλέπεις τον ανθρωπό σου να καίγετε???
προσφατως εχασα μια φιλη ,και καθε φορα που την επισκεπτομαι ,θα προτιμουσα να την σκεφτομαι να μεταλασσεται σε καπνο και να πηγαινει προς τα πανω παρα χωμενη στο χωμα.
τελικα μαλλον ειναι πολυ προσωπικο το πως θες τους δικους ανθρωπους μετα θανατω.αλλα εγω θα προτιμουσα σιγουρα την καυση και για πρακτικους και για συναισθηματικους λογους.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Kolokythi
Νεοφερμένο μέλος

Συμφωνώ εφόσον θεσπιστεί ως δικαίωμα και όχι ως υποχρεωτική διαδικασία (κάτι που αν δεν κάνω λάθος, ήταν ως τώρα η ταφή των νεκρών)
Υπάρχουν και πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες για το πώς αντιλαμβάνονταν την καύση και το πέρασμα σε άλλες διαστάσεις ή ζωες, αρχαίοι πολιτισμοί και ομάδες ανθρώπων..
Μουργολυκος
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.