Δε χρησιμοποίησα πουθενά τη φράση "σοβαρή κουβέντα". Είπα τα επιχειρήματα που έδωσα σοβαρά. Μήπως δεν το πρόσεξες καλά;
Νομίζω έδωσα παράδειγμα συγγενούς μου για να δείξω οτι τα παιδιά με μεγάλους γονείς αναγκάζονται να μη ζήσουν την μαθητική - φοιτητική ζωή τους, ακόμα και μετέπειτα, για να προσέχουν τους ηλικιωμένους άρρωστους γονείς τους. Δε βλέπω πού είναι το lifestyle εδώ.
Το οτι υπάρχουν παιδάκια που έρχεται η μεσήλικη μαμά να τα πάρει και νιώθουν άβολα στο σχολείο ή τα κοροϊδεύουν κιόλας είναι επίσης γεγονός από ιστορίες που έχω ακούσει.
Το οτι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την πραγματικότητα, οτι μια 30άρα μπορεί μεν να αρρωστήσει αλλά θα είναι η εξαίρεση σε σχέση με τις πιθανότητες να αρρωστήσει μια 40άρα, 50άρα, 60άρα είναι κι αυτό προβληματικό και θεωρώ οτι προκύπτει από το κρίνω εξ' ιδίων τα αλλότρια και άλλους συναισθηματικούς λόγους.
Όπως και να έχει εγώ απάντησα ευγενικά κι εσύ μού κάνεις επίθεση και γι' αυτό είπα οτι δεν μπορεί να γίνει κουβέντα με αυτές τις προϋποθέσεις.
Και τελείως αντικειμενικά ούτε εσύ έχεις ίδια πείρα από το θέμα αφού δεν έχεις κάνει παιδί στα 40+ που τώρα πάει σχολείο να δούμε πώς θα νιώθει. Σωστά;
Δεν φταίω εγώ αν εσύ το εν λόγο κείμενο μου το βλέπεις σαν επίθεση ..
Δεν το συνηθίζω ξέρεις και δεν θα το κάνω ούτε εδώ μέσα γιατί υπάρχει μια αντίθετη άποψη ...
Δεν έχω τέτοια απωθημένα πίστεψέ με και το λέω όλο αυτό γιατί είμαι καινούργιο σχετικά μέλος που λαμβάνει μέρος στις συζητήσεις σας και βλέπω πάνω κάτω τι επικρατεί όσο αφορά για μια αντίθετη άποψη
Τώρα για την σοβαρή κουβέντα ,νομίζω είπες ότι εσύ έχεις σοβαρά επιχειρήματα και εγώ μάλλον όχι έτσι ?
Από εκεί και όλο αυτό και όχι δεν παρεξήγησα ..
Έπειτα δεν μίλησε ΚΑΝΕΝΑΣ για μια 50 άρα γυναίκα και πολύ περισσότερο 60αρα ..
Αν είναι δυνατόν να υποστηρίζω κάτι τέτοιο για αυτές τις ηλικίες ..
Πολύ περισσότερο για μια 60 άρα ..θα έπρεπε να ζω αλλού τότε ..
Είπαμε δεν οριοθετούνται κάποια πράγματα αλλά έχω επίγνωση τι αντοχές έχει μια γυναίκα σε αυτές τις ηλικίες και πιο είναι το προσδόκιμο ζωής της ...
Πραγματικά στο ξαναπα, δύο παιδιά μεγάλωσα και έχω συμμετέχει σε άπειρες συγκεντρώσεις γονέων ,σε πάρα πολλές αθλητικές συγκεντρώσεις που οι γονείς ήταν εκεί για να ενθαρρύνουν και να χαρούν με την χαρά των παιδιών τους και γενικά ξέρω πάρα πολλά παιδιά που οι μητέρες τους είναι μεγάλες και κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε τέτοιο θέμα .
Τώρα αν υπάρχουν μια δυο περιπτώσεις ή και παραπάνω ,δεν
είναι απαραίτητο κριτήριο η ηλικία αλλά πως ο γονέας το έχει περάσει όλο αυτό στο παιδί του .
Από εκεί εξαρτώνται όλα Himela να το ξέρεις κατά την δική εμπειρία που βασίζεται σε πολύ σοβαρά επιχειρήματα .
Λες να νοιάζει το παιδί η ηλικία αν μπορεί και το ακολουθεί σε όλες του τις δραστηριότητες και να συμμετέχει σε αυτές ,αν ειναι εκεί για να το παραλάβει από το σχολείο και έχει επαφή και με άλλα παιδιά της ηλικίας του γιατί η μητέρα του κανόνισε να πιει το καφεδάκι της παρέα με αλλη μαμά συμμαθητή του ώστε να περάσουν και οι δύο καλά και ας είναι και νεότερη η άλλη μαμά ?
Νομίζεις ότι αργότερα θα το πειράξει αν στο σπίτι του αυτό το παιδί μπορεί να εκφραστεί και να συζήτηση ελεύθερα το οτιδήποτε ?
Να λαμβάνει την στήριξη που χρειάζεται ένα παιδί ?
Από πότε όλα αυτά ζητάνε ληξιαρχική πράξη γεννήσεως της μητέρας ?
Ξέρεις πόσες νέες μητέρες ξέρω που η μόνη τους έννοια είναι να φορτώσουν το παιδί όταν έχει κάποια δραστηριότητα σε άλλον γονέα για να μην πάει και αυτή μαζί για να το στηρίξει και να το ενθαρρύνει σε έναν αγώνα ?
Ξέρεις πόσες νέες μανουλες κάνουν αμάν και πως να βγούνε για καφέ μόνες τους αδιαφορώντας αν πρέπει να απασχοληθεί και το παιδί παράλληλα ?
Πόσες νέες μανουλες με όρεξη παρατάνε σε παππούδες και γιαγιάδες τα παιδιά τους γιατί επειδή ακριβώς είναι νέες και έχουν ενέργεια και ζωή πρέπει να βγαίνουν τα βράδια ή να φεύγουν σκ ?
Πόσες τα απολαμβάνουν μπροστά σε μια οθόνη για να έχουν χρόνο για να περνάν καλά ?
Θες και άλλα παραδείγματα για να δεις πως η ηλικία για αυτά που αναφέρεις δεν παίζει κανένα άλλο ρόλο?
Ανέφερα τα πρόσωπα life style που εσύ παρουσίασες σαν επιχείρημα και μάλιστα σου δικαιολογησα για το πόσο άκυρο για εμένα είναι όλο αυτό ?
Που είναι το κακό και γιατί το βλέπεις σαν επίθεση ?
Και όμως έχω ,πίστεψέ με έτσι όπως είμαι δεν θα έχει κανένα θέμα το παιδί μου ή το ανηψι μου να το πάρω και από το σχολείο ή να το πάω και σε μια αθλητική δραστηριότητα ούτε εγώ ούτε ο πατέρας του -θειος γιατί ακόμα σε αυτή την ηλικία μας είμαστε μέσα στα γήπεδα με ότι συνεπάγεται αυτό που σου λέω .
Και δεν είμαι μόνο εγώ ,ξέρω πολλές παλιές μου φίλες και συμπαικτηριες που είμαστε στο ίδιο μήκος και ας έχουμε καβαντζωσει τα σαράντα και το λέει ακόμα το σώμα μας , η διάθεση μας και η ψυχούλα μας ,αν καταλαβαίνεις τι εννοώ
Επιμένω και λέω ότι όλα είναι θέμα χαρακτήρα και νοοτροπίας .
Αν θες να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί φροντίζεις όλα αυτά που μου ανέφερες εσύ ότι το κατατάσσουν σε μειονεκτηκη θέση , να του τα περάσεις σαν προτέρημα και όχι σαν μειονεκτήματα .
Μην ξεχνάμε ότι τα παιδάκια μας είναι σαν πλαστελίνες ..
Όπως τα πλάθεις έτσι θα εκφράζονται .
Δεν υποστηρίζω ότι η άποψη μου είναι κανόνας ,αλλά δεν μπορώ να διανοηθω ότι σήμερα το να γίνει μια γυναίκα στα σαράντα μητέρα είναι μεμπτό...
Ελπίζω και τώρα μην δεις την απάντηση μου σαν επιθετική