viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
να βαλω και μερικες συνταγες εδω μιας και εχω ορεξη τωρα:P
λοιπον ξεκιναμε με:

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
υλικα:
1/2 κιλο πατατες
1 φλυτζανι ελαιολαδο
1/4 φλυτζανιου λεμονι
2 σκελιδες σκορδο λιωμενες (αν δεν θελετε λογω μυρωδιας μη βαζετε)
1 μαρουλι κομμενο
1 πιπερια κοκκινη ψιλοκκομενη
1 ματσακι κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
3-4 ντοματες κομμενες σε κυβακια
100 γρ φετα σε κυβακια
λιγες μαυρες ελιες
αλατι πιπερι ριγανη

εκτελεση:
Πλενουμε τις πατατες με τη φλουδα τους και τις βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν.τις βγαζουμε και αφου κρυωσουν τις ξεφλουδιζουμε και τις κοβουμε σε κομματια. εχουμε ολα τα υλικα ετοιμα κομμενα διπλα μας κοβουμε και το μαρουλι και το βαζουμε σε μια σαλατιερα ριχνουμε απο πανω τις πατατες αφου τις εχουμε ριξει το αλατι πιπερι ριγανη και στο τελος τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε να πανε παντου το λαδι και το λεμονι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
επομενη συνταγη:
ροξακια (γινονται φανταστικα τα χω κανει πολλες φορες)
υλικα:
1 φλυτζανι σπορελαιο
1 φλυτζανι γαλα
80 γρ μαγια
2 αυγα
1 κουτ. γλ. μπεικιν
1 κουτ. σουπας ζαχαρη
1 κιλο αλευρι περιπου (μετρια ζυμη οχι πολυ σφιχτη)
γεμιση:
1 φλυτζανι καρυδια αλεσμενα στο μουλτι
1 κουτ. γλυκ. κανελλα
1 κουτ. γλυκου γαριφαλλο
3 κουτ. σουπας κακαο
2 κουτ. σουπας φρυγανια τριμμενη
σιροπι:
1 κιλο ζαχαρη
4 ποτηρια νερο
1/2 φλουδα λεμονιου

εκτελεση:
Βαζουμε σε ενα μπωλ το γαλα χλιαρο με το λαδι τη μαγια και τη ζαχαρη και ανακατευουμε να γινει ομοιογενες το μειγμα. χτυπαμε τα αυγα με το μιξερ και τα ριχνουμε μεσα στο μπωλ με τα αλλα υλικα και ανακατευουμε και στη συνεχεια ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι τοσο ωστε να ειναι η ζυμη μαλακη αλλα να μη κολαει στα χερια. τη χωριζουμε τη ζυμη σε 2 μπαλακια.
ριχνουμε στο ενα τα υλικα της γεμισης και αφου ενσωματωθουν καλα και γινει καφε το ζυμαρι εκεινο κοβουμε κομματια και το πλαθουμε σαν λουκανικο το καθενα. το αλλο ζυμαρι που ειναι ασπρο κοβουμε και απο κει κομματια και το ανοιγουμε με ενα μικρο πλαστη σε φυλλο. μεσα στο ασπρο ζυμαρι στην ακρη βαζουμε μια λωριδα απ το καφε που ανοιξαμε και το τυλιγουμε. μετα κοβουμε με ενα μαχαιρι τα ροξακια τα παταμε και λιγο με την παλαμη μας και τα βαζουμε σε λαδωμενο ταψι.το ιδιο κανουμε μεχρι να τελειωσει και το ασπρο και το καφε ζυμαρι. τα βαζουμε στο φουρνο στους 200 βαθμους αρχικα και χαμηλωνουμε μετα στους 180.
ετοιμαζουμε το σιροπι ενω ψηνουμε τα ροκαξια. βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι και βραζουμε για δεκα λεπτα απ την ωρα που θα αρχισει να κοχλαζει το μειγμα.
τα βγαζουμε απ το φουρνο μολις κοκκινισουν και τα περιχυνουμε με το σιροπι οσο ειναι ζεστα και τα αφηνουμε να το πιουν το σιροπι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
παντεσπανι με μαρμελαδα (επισης τελειο)
υλικα:
3 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 1/2 κουτ. γλυκου μπεικιν
1 κουτ γλυκου ξυσμα λεμονιου
1 κουτ γλυκου χυμο λεμονιου
1/4 κουπας γαλα
1 1/2 φλυτζανι αλευρι

εκτελεση:
χτυπαμε τα αυγα μεχρι να γινουν αφρος.ριχνουμε τη ζαχαρη και χτυπαμε καλα μεχρι να λιωσει. μετα ριχνουμε ενα ενα ολα τα υλικα και στο τελος το αλευρι και χτυπαμε μεχρι να γινει ενας χυλος.
αναβουμε το φουρνο στους 180 βαθμουν να ζεσταθει. βαζουμε μια λαδοκολα σε ενα ταψι που να σκεπαζει τα τοιχωματα.δεν ειναι αναγκη να ειναι το μεγαλο ταψι του φουρνου ενα μικροτερο στις διαστασεις της λαδοκολας ειναι οτι πρεπει. λαδωνουμε τη λαδοκολα λιγο και ριχνουμε το μειγμα και το στρωνουμε να παει παντου σε ολο το ταψι. το αφηνουμε να ψηθει 15/20 λεπτα μεχρι να κοκκινισει προσοχη οχι να ξεροψηθει.
βρεχουμε τελειως μια πετσετα κουζινας με νερο πιανουμε τη λαδοκολα απ τις ακρες και βαζουμε το παντεσπανι πανω στη βρεγμενη πετσετα. τυλιγουμε την πετσετα σαν ρολο με το παντεσπανι μεσα για να παρει σχημα το γλυκο μας.το αφηνουμε για 2 λεπτα τυλιγμενο και το ανοιγουμε ξανα και αλοιφουμε μεσα τη μαρμελαδα της αρεσκειας μας. το ξανατυλιγουμε και το βαζουμε στην πιατελα και πασπαλιζουμε απο πανω ζαχαρη αχνη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
παγωτο με μπισκοτα (πανευκολο και γευστικο)
2 πακετα πτι μπερ
2 βανιλιες
1 σαντυγυ φυτικη 500γρ (το κουτι της σαντιγυς ειναι πρασινο χρωμα και ειναι χαρτινο αν δυσκολευτειτε να το βρειτε)
1 κουτι ζαχαρουχο βλαχας
1 κουπα γαλα φρεσκο

εκτελεση:
χτυπαμε τη σαντιγυ βαζουμε τις βανιλιες το ζαχαρουχο γαλα και το φρεσκο και συνεχιζουμε να χτυπαμε μεχρι να γινει ομοιογενες το μειγμα. στρωνουμε σε ενα ταπερ μπισκοτα ριχνουμε το μειγμα και απο πανω ξανα μπισκοτα και το βαζουμε στην ψυξη να παγωσει. οταν θελουμε να κοψουμε παγωτο το κοβουμε στις διαστασεις του μπισκοτου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Φοβερές συνταγές Βίκυ, ευχαριστούμε! :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
μπισκοτακια παζλ
υλικα:
2 πακετα πτι μπερ
4 κουτ σουπας κακαο
4 κουτ σουπας ζαχαρη
1/2 πακετο βιταμ
αρωμα βανιλιας
1/2 φλυτζανι γαλα

εκτελεση:
σ ενα μπωλ κομματιαζουμε τα μπισκοτα σε μικρα κομματακια. ριχνουμε τη ζαχαρη το βουτυρο λιωμενο το αρωμα βανιλιας το γαλα και ανακατευουμε. αφου ενωθει ολο το μειγμα απλωνουμε ενα κομματι αλουμινοχαρτο στο τραπεζι πλαθουμε σε ρολο το μειγμα και το τυλιγουμε με το αλουμινοχαρτο σφιχτα.το βαζουμε μιση ωρα στην ψυξη και οταν σφιξει το κοβουμε σε ροδελες και σερβιρουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
Φοβερές συνταγές Βίκυ, ευχαριστούμε! :clapup:

θενκς που σ αρεσαν καγιρι:redface:
εχω πολλες θα γραφω οταν δεν βαριεμαι:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
κοτοπουλο με ντοματα ελιες και καπαρη:
1/2 κιλο κοτοπουλο στηθος χωρις πετσα και κοκκαλα
1 κουτ σουπας μουσταρδα
2 κουτ σουπας ελαιολαδο
10 ντοματακια μικρα
1 κουτ σουπας καπαρη
2 κουτ σουπας ελιες χωρις κουκουτσι
1 κουτ γλυκου θυμαρι
αλατι πιπερι

εκτελεση:
χωριζουμε το κοτοπουλο σε μεριδες το πλενουμε και το στεγνωνουμε σε χαρτι κουζινας. το αλειφουμε με μουσταρδα. σε αντικολητικο σκευος ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σοταρουμε το κοτοπουλο για 10 λεπτα μεχρι να ροδισει. προσθετουμε την καπαρη τις ελιες τα ντοματακια το θυμαρι και 1 φλυτζανι νερο και βραζουμε το φαγητο για ακομη 10 λεπτα. προσθετουμε λιγο νερο ακομη και βραζουμε μεχρι να ψηθει τελειως το κοτοπουλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
κατσικακι με μηλα:
500 γρ κατσικακι μπουτι χωρις κοκκαλο και λιπος
2 κουτ σουπας ελαιολαδο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο σε φετουλες
2 φλυτζανια νερο
1-2 κουτ σουπας καρυ
3 πιπεριες κομμενες σε λωριδες (1 κοκκινη 1 πρασινη 1 κιτρινη)
2 ξινομηλα κομμενα σε φετες
αλατι πιπερι

εκτελεση:
κοβουμε το κατσικι σε μεριδες το πλενουμε και το στεγνωνουμε σε χαρτι κουζινας. το σωταρουμε ελαφρα μαζι με το κρεμμυδι και το σκορδο. προσθετουμε 2 ποτηρια νερο ζεστο το καρυ διαλυμενο σε λιγο νερο και βραζουμε το φαγητο για 1,30 ωρα τουλαχιστον.προσθετουμε στη συνεχεια τις πιπεριες και τα μηλα και βραζουμε για 30 λεπτα ακομη και ετοιμο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
φιλετο ψαριου με μυρωδικα και μουσταρδα:
1/2 κιλο ψαρι φιλετο (σολομος περκα ξιφιας)
1 κουτ σουπας ελαιολαδο
1/2 φλυτζανι νερο
χυμος ενος λεμονιου
1 κουτ σουπας μουσταρδα
1 φλυτζανι μαιντανο και ανιθο ψιλοκομμενα
αλατι πιπερι

εκτελεση:
ζεσταινουμε το λαδι και προσθετουμε τα φιλετα ψαριου. βαζουμε το νερο μαζι με το μισο χυμο λεμονιου και πασπαλιζουμε με αλατι και πιπερι. ψηνουμε το ψαρι για 10 λεπτα γυριζοντας το και απ τις 2 πλευρες. διαλυουμε τη μουσταρδα στο υπολοιπο λεμονι και τα ριχνουμε στο φιλετο μαζι με το μαιντανο και τον ανιθο. ψηνουμε για 2-3 λεπτα ακομη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
πενες με μελιτζανες:
500 γρ πενες
300 γρ μελιτζανες ψιλοκομμενες
2 σκελιδες σκορδο σε φετουλες
1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο
1 πρασινη πιπερια σε λεπτες λωριδες
2 φλυτζανια ντοματοχυμο
120 γρ φετα τριμμενη
4 κουτ σουπας ελαιολαδο
1 κουτ γλυκ. βασιλικο
2 φλυτζανια νερο
1/2 κουτ γλυκ αλατι
πιπερι

εκτελεση:
για τη σαλτσα:
πλενουμε τις μελιτζανες και αφαιρουμε κατα διαστηματα λωριδες απ τις φλουδες τους. τις κοβουμε σε μεγαλα κομματια και τα περναμε μια φορα απ το μουλτι.
σοταρουμε σε 2 κουτ σουπας ελαιολαδο το κρεμμυδι το σκορδο και την πιπερια για ενα λεπτο. ριχνουμε τις μελιτζανες τον χυμο ντοματας και ενα ποτηρι νερο. αφηνουμε τη σαλτσα να παρει μια βρασηκαι προσθετουμε αλατι πιπερι. τη βραζουμε σε χαμηλη φωτια για 45 λεπτα.
αν βγει πολυ σφιχτη προσθετουμε και το δευτερο φλυτζανι νερο.
προς το τελος προσθετουμε τον βασιλικοκαι τις υπολοιπες 2 κουτ σουπας λαδι. κατεβαζουμε τη σαλτσα απ τη φωτια ριχνουμε τις πενες μεσα αφου τις εχουμε βρασει και ανακατευουμε καλα.απο πανω ριχνουμε την τριμμενη φετα και σερβιρουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
σαρδελες με ψητα λαχανικα:
1/2 κιλο σαρδελες
1 μεγαλη μελιτζανα
3 μεγαλα κολοκυθακια
2 μεγαλες ντοματες
2 πρασινες πιπεριες
χυμο 1/2 λεμονιου
120 γρ γιαουρτι 2%
2 κουτ σουπας μουσταρδα
αλατι πιπερι

εκτελεση:
πλενουμε καλα τα λαχανικα τα κοβουμε σε ροδελες και τα αφηνουμε για 20 λεπτα μεσα σε νερο. καθαριζουμε τις σαρδελες τις αλατιζουμε ελαφρα τις ανοιγουμε στη μεση χωρις να αφαιρεσουμε το κοκκαλο.λαδωνουμε με μια κουτ σουπας ελαιολαδο ενα ταψι. στεγνωνουμε τα λαχανικα τα τοποθετουμε στο ταψι και τα αλατοπιπερωνουμε ελαφρα. απλωνουμε τις σαρδελες πανω στα λαχανικα. προθερμαινουμε το φουρνο στους 190 βαθμους και ψηνουμε το φαγητο στο γκριλ και αερα για 45 λεπτα. οταν ψηθει χτυπαμε ελαφρα το χυμο λεμονιου το γιαουρτι και τη μουσταρδα και περιχυνουμε το φαγητο με το μειγμα. συνεχιζουμε το ψησιμο για 2-3 λεπτα ακομη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
ψητο χοιρινο κατσαρολας με σος μουσταρδας:
1 κιλο χοιρινο ψαχνο για ψητο
3 σκελιδες σκορδο
1 φλυτζανι μηλοξιδο
1 κουτ σουπας μελι
3 κουτ σουπας μουσταρδα
100 γρ κρεμα γαλακτος
4 κουτ σουπας ελαιολαδο
1 κουτ σουπας θυμαρι
1/2 φυλλα δαφνης
αλατι πιπερι

εκτελεση:
πλενετε το κρεας καθαριζετε το σκορδο και το κοβετε σε μικρα κομματια. με τη βοηθεια ενος μαχαιριου ανοιγετε τρυπες στο κρεας και βαζετε μεσα τα κομματακια του σκορδου. δενετε το κρεας με λιγο σπαγκο και ζεσταινετε το ελαιολαδο σε μια κατσαρολα και ροδιζετε το κρεας απ ολες τις πλευρες. αλατοπιπερωνετε και προσθετετε το μηλοξιδο.
ριχνετε τα φυλλα δαφνης και το θυμαρι και αφηνετε το κρεας να ψηθει για 1-1,30 ωρα μεχρι να μαλακωσει καλα. αν χρειαζεται προσθεστε λιγο νερακι κατα τη διαρκεια του ψησιματος.
προθερμαινετε το φουρνο στους 80 βαθμους και αφηνετε το κρεας σε σκεπασμενο σκευος να διατηρηθει ζεστο. σουρωνετε το ζωμο απ το κρεας και τον ξαναβαζετε στη φωτια προσθετετε το μελι τη μουσταρδα και την κρεμα γαλακτος. αλατοπιπερωνετε ανακατευετε και αφηνετε τη σαλτσα να παρει 1-2 βρασεις και να χυλωσει. σερβιρετε το κρεας σε πιατελα κομμενο σε φετες το περιχυνετε με λιγη σαλτσα και σερβιρετε την υπολοιπη σε μπωλ. συνοδευεται με ψητες πατατες φουρνου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
κεηκ μανταρινι:
υλικα:
1/2 φλυτζανι σπορελαιο
1 φλυτζανι ζαχαρη
3 φλυτζανια αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουτ γλ σοδα
λιγο μοσχοκαρυδο κανελλα γαρυφαλλο
ξυσμα πορτοκαλιου λεμονιου μανταρινιου
1 φλυτζανι χυμο μανταρινιου
1 φλυτζανι σταφιδες

εκτελεση:
ανακατευουμε το αλευρι με τα μυρωδικα. διαλυουμε τη σοδα στο χυμο μανταρινιου. χτυπαμε το λαδι με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρισει και να πηξει το μειγμα. ριχνουμε εναλλαξ το αλευρι και το χυμο μανταρινιου και συνεχιζουμε το χτυπημα. ριχνουμε και ανακατευουμε απαλα τις σταφιδες και το ξυσμα. βαζουμε το μειγμα σε καλα βουτυρωμενη φορμα και ψηνουμε στους 170 βαθμους για 1 ωρα και 10 λεπτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
κεηκ αλμυρο με τυρι και ζαμπον:
200 γρ παρμεζανα η κεφαλογραβιερα τριμμενη
1 φλ ζαμπον ψιλοκομμενο
1 γιαουρτι στραγγιστο
3 ασπραδια και 3 κροκους αυγων
3 φλυτζανια φαριναπ
1 κουτ γλ μπεικιν
λιγο εβαπορε αν χρειαστει

εκτελεση:
ριχνουμε το αλευρι σε μπωλ με τους χτυπημενους κροκους αυγων. προσθετουμε το γιαουρτι το τυρι το ζαμπον μεχρι να πετυχουμε ζυμη οχι πολυ πηχτη. αν ειναι πηχτη προσθετουμε γαλα εβαπορε. χτυπαμε στο μιξερ τα ασπραδια σε μαρεγκα και τη ριχνουμε σιγα σιγα στο μειγμα του κεηκ ανακατευοντας απαλα με ξυλινη κουταλα. βουτυρωνουμε μια μακροστενη φορμα κεηκ και ριχνουμε μεσα το μειγμα. ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30-40 λεπτα. τρωγεται χλιαρο η κρυο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
μιλφειγ με πτι μπερ (επισης δοκιμασμενο με παρακαλανε ουρες για να τους φτιαξω:P:D:D)
υλικα:
2 πακετα πτι μπερ
1 κιλο γαλα
250 γρ βουτυρο
1 ανθος αραβοσιτου βανιλια μεγαλο
1 φλυτζανι ζαχαρη
4 αυγα
300 γρ σαντιγυ
ξυσμα σοκολατας

εκτελεση:
βαζουμε το γαλα σε ενα κατσαρολακι και ριχνουμε μεσα την κρεμα αραβοσιτου βανιλια με τη ζαχαρη ανακατευοντας για να μη σβολιασει γιατι αλλιως δεν θα πηξει η κρεμα.
στο μεταξυ ζεσταινουμε ενα ποτηρι γαλα και το βαζουμε σε ενα μπωλ και βρεχουμε τα μπισκοτα στο γαλα και στρωνουμε ενα πυρεξ. οταν πηξει η κρεμα την κατεβαζουμε απ τη φωτια και βαζουμε μεσα το βουτυρο. ανακατευουμε μεχρι να ενσωματωθει με την κρεμα και στη συνεχεια χτυπαμε τα αυγα και τα βαζουμε και αυτα μεσα στην κρεμα ανακατευοντας και παλι. ριχνουμε μια δοση κρεμας μεσα στο πυρεξ που εχουμε στρωσει μπισκοτα και συνεχιζουμε με μπισκοτα και κρεμα μεχρι να τελειωσει η κρεμα. στην τελευταια στρωση κρεμας ετοιμαζουμε τη σαντιγυ με βαση τις οδηγιες του κουτιου και τη βαζουμε πανω απ την κρεμα και στο τελος σπαμε με το χερι μπισκοτα πανω στη σαντιγυ και τελειωνουμε με το ξυσμα σοκολατας.
πολυ ελαφρυ γλυκο και πεντανοστιμο. να το δοκιμασετε;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
κεηκ καρυδας με ζεστη σαλτσα σοκολατας:
υλικα:
250 γρ κριμ τσιζ
1 βιταμ μικρο
1 1/2 φλυτζανι ζαχαρη
6 αυγα
1 πρεζα αλατι
1 1/2 κουτ γλ βανιλια
3 φλυτζανια αλευρι
1 κουτ γλ μπεικιν
1/2 φλυτζανι ινδοκαρυδο και λιγο ακομη για πασπαλισμα

ζεστη σαλτσα σοκολατας:
3/4 φλυτζανιου κρεμα γαλακτος
250 γρ κουβερτουρα σε κομματια

εκτελεση:
αφηνετε το κριμ τσιζ και το βουτυτο και τα αυγα σε θερμοκρασια περιβαλλοντος για 30 λεπτα.
χτυπατε το βουτυρο με το τυρι προσθετετε τη ζαχαρη και συνεχιζετε το χτυπημα. ριχνετε τα αυγα ενα ενα και συνεχιζετε. αναμειγνυετε το αλευρι με το αλατι και το μπεικιν. το ριχνετε στο μειγμα λιγο λιγο χτυπωντας με το μιξερ. ριχνετε το ινδοκαρυδο και ανακατευετε με ξυλινη κουταλα. βουτυρωνετε και πασπαλιζετε με αλευρι μια φορμα κεηκ και το ψηνετε στους 180 βαθμους για 1 ωρα σε προθερμασμενο φουρνο. το βγαζετε και το αφηνετε να κρυωσει καλα πριν το ξεφορμαρετε. λιγο πριν σερβιρετε λιωνετε σε μπεν μαρι τη σοκολατα ανακατεμενη με την κρεμα γαλακτος. κοβετε σε φετες το κεηκ περιχυνετε καθε φετα με ζεστη σοκολατα και πασπαλιζετε με ινδοκαρυδο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
πενες με ντοματα και φετα:
500 γρ πενες
4-5 κουτ σουπας ελαιολαδο
1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
1 μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
450 γρ ντοματακια κονσερβας ψιλοκομμενα
2 κουτ σουπας πελτε ντοματας
1 κουτ σουπας μαιντανο ψιλοκομμενο
200 γρ φετα σε κυβους
αλατι πιπερι

εκτελεση:
βραζετε τις πενες σε αλατισμενο νερο αλ ντεντε. ζεσταινετε το λαδι και σωταρετε το κρεμμυδι με το σκορδο. προσθετετε τα ντοματακια τον πελτε ντοματας αλατι και πιπερι και βραζετε τη σαλτσα για 15 λεπτα περιπου μεχρι να δεσει. σουρωνετε τις πενες τις προσθετετε στη σαλτσα με το μαιντανο και ανακατευετε. σερβιρετε με τους κυβους του τυριου πανω στις πενες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
καναπεδακια με ροδελες φιλαδελφια:
1 λευκη μπαγκετα
300 γρ ζαμπον
τυρι κρεμα φιλαδελφια
1 αγγουρακι
βουτυρο

εκτελεση:
κοβετε σε λεπτες και στρογγυλες φετες την μπαγκετα και τις αλειφετε με το βουτυρο. κοβετε το αγγουρακι σε ροδελες και τις τοποθετειτε πανω στις φετες της μπαγκετας. απλωνετε πανω στις φετες του ζαμπον ενα στρωμα τυρι φιλεδελφια τις τυλιγετε και τις κοβερε σε ροδελες και τις τοποθετειτε πανω στο αγγουρακι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

viki_thess

Διακεκριμένο μέλος

Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,621 μηνύματα.
σαλατα των θεων με μακαρονια:
240 γρ κοχυλακια
1/4 κουπας ελιες χωρις κουκουτσι σε κομματακια
1/2 κουπα αγγουρακι σε κυβακια
1 μετρια ντοματα σε κυβακια
1/4 κουπας ψιλοκομμενο φρεσκο κρεμμυδακι
2 κουτ γλ ριγανη
1/4 κουπας ψιλοκομμενο μαιντανο
1/3 κουπας φετα σε κομματακια
ντρεσινγκ:
1/4 κουπας χυμο λεμονιου
1/3 κουπας λαδι
1 σκελιδα σκορδο τριμμενο
αλατι πιπερι

εκτελεση:
βραστε τα μακαρονια σε αλατισμενο νερο αλ ντεντε.
στραγγιστε και ξεπλυντε κατω απο τρεχουμενο νερο. ανακατεψτε ολα τα υπολοιπα υλικα σε ενα μπωλ. στραγγιστε καλα τα μακαρονια και βαλτε τα στο μπωλ με τα υπολοιπα υλικα. σε ενα βαζακι με καλο κλεισιμο βαλτε τα υλικα για το ντρεσινγκ και κουνηστε καλα να ενωθουν μεταξυ τους. ριξτε το μειγμα πανω στα μακαρονια και ανακατεψτε ολα μαζι τα υλικα της σαλατας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top