Isiliel
Επιφανές μέλος


Επειδή ήταν η πρώτη φορά δεν έφτιαξα και με κινόα, αλλά μάλλον θα το δοκιμάσω σίγουρα την επόμενη.
Διάβασα και τις δύο συνταγές που έχουμε εδώ στο στέκι και κάποιες άλλες της Βέφας και της Αργυρούς και έκανα μια μίξη των συμβουλών.

Τελικά τα ντολμαδάκια βγήκαν έτσι όπως αρέσουν στον Χάουλα, που ήταν και το ζητούμενο

Μερικά μυστικά λοιπόν για σπυρωτό ρύζι και νόστιμα ντολμαδάκια:
- Βάζουμε το ρύζι να μουλιάσει σε κρύο νερό, μια ώρα πριν το χρησιμοποιήσουμε. Το στραγγίζουμε, το πλένουμε και του προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι. Αυτό κάνει το ρύζι πιο σπυρωτό και νόστιμο, αφού φεύγει το πολύ άμυλο.
- Αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια μας, ξερά και φρέσκα, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και ρίχνουμε αλατάκι. Τ΄ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν. Λίγη ακόμη έξτρα νοστιμιά.
- Η Αργυρώ προσθέτει στη γέμιση και μια τριμμένη ντομάτα. Εγώ να σας πω την αλήθεια, δεν το έκανα.
- Άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο, τα έβαλα σε ίσες ποσότητες, δηλαδή, ένα μικρό ματσάκι το καθένα (για 1/2 κιλό φύλλα, περίπου 100 τεμάχια).
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα μυρωδικά και το ρύζι, ίσα να μαραθούν και να δέσουν μεταξύ τους οι γεύσεις. Όση ώρα ετοιμάζουμε τα φύλλα, αφήνουμε τη γέμιση με κλειστό το καπάκι ώστε από τους υδρατμούς, το ρύζι να μαλακώνει.
- Όταν τυλίγουμε, έχουμε κοντά μας ένα ψαλίδι για να κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια, αν υπάρχουν.
Και φώτο για την love_angel που της αρέσουν


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



edit: Σκέψου, η Αργυρώ βράζει το ρύζι 6-7 λεπτά. Εγώ δεν το έβρασα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
enrose
Δραστήριο μέλος


Τι μας κάνεις μεσημεριάτικα και πεινάμε


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


η μανα μου βαζει πάνω τους στην κατσαρολα ενα πυρεξ πιατο για να μη διαλυθουν..
και το βγαζει γργηορα αφου κλησει τη φωτια,,γιατι βεντουζαρει απιστευτα..
θα της δειξω τη συνταγη,,αν και κανει συχνα ντολμαδες,,γιατι εχουμε φύλλα απο τον κηπο πισω..ολα τα βοτανα στην αυλη κλπ
(τωρα μου ειπε οτι δεν το τσιγαριζει..το βαζει ωμο)
εριξε μεσα στο βρασιμο και βλαστους πρασινους απο το αμπελι,,και ξυνισαν ωραια..
μαζ με στραγγιστο γιαουρτι,,τελεια..


ο μαραθος παει πολυ,,πιο δυνατο απο ανηθο..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος



Τα μυστικά που μου είπε, είναι αυτό που' πε και η Ηρώ, ότι οι "σχισμές" πάνε στο εσωτερικό και το άλλο ότι δεν βράζουμε το ρύζι από πριν, γενικά δε το βάζεις καθόλου στη φωτιά, το αφήνεις ωμό, όπως και με τα άλλα υλικά (η μαμά μου τα κάνει πάντα με κιμά, οπότε και ο κιμάς ωμός), γιατί λέει μετά θα είναι πιο δύσκολο να τα τυλίγεις και δε θα' ναι τόσο "σφιχτά".
Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο φαγητό πάντως, αν εξαιρέσεις το τύλιγμα που θέλει λίγη τέχνη και πείρα, κατά τ' άλλα εύκολο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Έχω ανακαλύψει πως το ωμό κρεμμύδι με πειράζει στο στομάχι και το ρεύομαι πολύ μετά. Ακόμη και στα μπιφτέκια πλέον το σοτάρω πριν τα πλάσω και γίνονται πολύ ελαφριά. Επιπλέον με το ελαφρό σοτάρισμα, οι γεύσεις πιστεύω, δένουν καλύτερα.γενικά δε το βάζεις καθόλου στη φωτιά, το αφήνεις ωμό, όπως και με τα άλλα υλικά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.