Κοίταξε, δεν μπορώ να αρνηθώ οτι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αυτό που λες και τους ξενίζει οτιδήποτε εκτός νόρμας. Τώρα να μισούν μού φαίνεται λίγο υπερβολικό, αλλά πάω παρακάτω.
Γιατί όχι ρε συ Χιμέλα, γιατί ξαφνικά υπερβολικό; Επειδή πολλά απο αυτά είναι προϊόν γραφής στο παρόν θέμα; Πιστεύω πως αν αυτά είχαν γραφτεί για κάποιο άλλο θέμα ή σε άλλη σελίδα από μη-μέλη, θα τα είχες πει μισανθρωπιά, **finger click** έτσι εύκολα.
Δε θες να το πουμε μίσος; Θα το πουμε κόμπλεξ. Τον τροπο με τον οποίο εκφράζονται συγκεκριμένες απόψεις. Γιατί ο τρόπος με ενοχλεί, όχι το περιεχόμενο.
Εαν με ενοχλούσε το περιεχόμενο, αυτο θα ερχόταν σε αντιδιαστολή με την πεποίθησή μου οτι ο καθενας να αγαπάει οτι επιθυμεί και ταιριάζει. Πχ μια 20άρα που δε θελει 40άρηδες. Σκέψου το λίγο. Όταν σου λεει η άλλη δεν σας προτιμώ, μαλάκας είσαι εσυ να πας να χτυπας σα γίδι τον τοίχο και να της πεις "μα όχι, θέλε με, προτίμησέ με, να δες ειμαι καταπληκτικός";
Πρώτα απ ολα δε θα αλλάξει γνώμη, διότι δεν ειναι θεμα λογικής αλλά έλξης, και δευτερον δεν ειναι αξιοπρεπής στάση γι αυτον που το λέει παρακαλετά.
Δεκτη η προτιμηση της 20άρας εννοείται, αλλα απο την προτιμηση ως το εξτρα σχολιο "αει ρε μπαρμπα σε καναν τάφο, βαρετέ και μούχλα", είναι ενας δρόμος συμπλέγματα.
Αντίστοιχα, οκ, δε θες κυριε 40άρη μια 50άρα. Γιατι να πας να πεις οτι εχουν ενα σωρό προβλήματα;
Και ξαναλέω, το χω κανει κι εγω αυτο το ατόπημα άλλες φορές και το μετανιώνω, γιατι εν τέλει γνωρισα και αξιόλογους ανθρωπους στα 50 που ειχαν λιγοτερα προβλήματα απο 20άρες ή και 20άρες που δεν ηταν παρτσακλά αλλά πιο ώριμες κι απο 40άρες της ηλικιας μου.
Όπως πολύ σωστα ειπε ο Σαμαέλ πιο πριν χθες, είναι θέμα χαρακτήρα, κυρίως.
Άρα γιατί έχεις την αναγκη πέρα από την προτιμηση (που ειναι δεκτη) να κανεις τα εξτρα σχόλια; Κάπου θες να χτυπήσεις, για καποιο λόγο, ότι οι άλλοι έχουν προβλήματα, αγνοώντας τα δικά σου (β ενικο εδω δεν εννοω εσένα, μιλαω γενικά).
Το θέμα σχέσεις με διαφορά ηλικίας καταρχάς είναι λίγο γενικό γιατί διαφορά ηλικίας για κάποιον μπορεί να είναι τα 5 χρόνια και πάνω σε αυτό να σχολιάζει. Θεωρώ όμως οτι το θέμα εδώ έχει να κάνει με μεγαλύτερες διαφορές, πάνω από 15 χρόνια, θεωρητικά όπου υπάρχει διαφορετική γενιά ας πούμε.
Για αυτές τις διαφορές ηλικίας δεν μπορούμε να παραβλέψουμε οτι υπάρχουν θέματα επειδή πολλές φορές (όχι σπάνια ούτε πάντα, αλλά πολλές φορές) κινούνται σε σχέσεις όπου ο μεγαλύτερος έχει κάποιου είδους εξουσία στο μικρότερο
Γενικά υπάρχει μια αλλεργία με τη "σχέση εξουσίας" παρεκτός κι αν την ασκούμε ως Χ κοινωνική ομάδα επάνω σε άλλες κοινωνικές ομάδες, οπότε εκεί όλα κομπλέ δεν αναρωτιόμαστε για τίποτα αν πάει λάθος "τα κανω όλα καλά και μη βγάλεις άχνα".
Εχω δει και ομοιογενείς ηλικιες να εχουν θεματα εξουσίας.
Αν εισαι 30 χρονών τσιμεντότοιχος αντρουτσα και πας και μου τα φτιαξεις με τον επίσης 30άρη αλλά αχνό και τονε στριμωχνεις ενα ξυλαράκι αντρα σε μια γωνία, και το κακομοιρο της μαμάς το αγόρι ειναι αμίλητο και καθοτι θα βρει σε σενα τη μαμα του ξανα και θα μιλάς μόνη σου και για τους δυο σας, αυτο δεν ειναι εξουσία σημειολογικά στο χώρο;
Τα βλέπω σε φίλους μου, δε χρειάζεται η διαφορά ηλικίας. Και ο εξουσιασμός θέμα χαρακτήρα ειναι.
Μπορούν δυο ανθρωποι ειτε ιδιας ηλικίας είτε όχι (πιο δυσκολα όχι βεβαια, θέλει προσπάθεια) να ισορροπήσουν τη σχέση σε ένα καθεστώς σεβασμού χωρίς η όποια πρόσκαιρη δυναμική ανισορροπίας να συνιστά χειριστικότητα ή ότι άλλη αγαπημένη λέξη έχουν οι επαγγελματίες θυματοποιητές.
(οχι οτι δεν υπάρχουν χειριστικοι ανθρωποι, το ξεκαθαρίζω, δεν ειναι ολα αποκυήματα της φαντασίας επαγγελματιών θυματοποιητών, αλλα κάπου το χουμε παρακάνει με την υπερβολική χρήση ψυχολογικών όρων ειδικα απο μη ψυχολόγους. Βλέπουμε 100 σχέσεις και οι 99 έπειδή έχουν ενα αρχέγονο προτυπο δυναμικής ειναι χειριστικές, ενω μπορει να ειναι οι 40 πχ οντως χειριστικές, κάπου ώπα.)
Τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά και εκεί δημιουργείται το θέμα με τη διαφορά ηλικίας. Το οτι αυτό το θέμα υπάρχει και έχει τόσες απαντήσεις σημαίνει οτι κάτι "κλωτσάει" στον μέσο άνθρωπο και νιώθει την ανάγκη να το σχολιάσει και να το κρίνει όπως δεν κρίνει μια σχέση ανθρώπων σε κοντινές ηλικίες.
Που πήγε το αρχικο μότο του στεκιου "κριτική στις ιδέες όχι στους ανθρωπους";
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο μικρός εκμεταλλεύεται πράγματι τον μεγάλο πατώντας πάνω στις ανάγκες του μεγάλου να έχει δίπλα του κάποιον νεότερο (πχ Βουτσάς με την τελευταία του γυναίκα). Όμως δεν είναι όλα τόσο απλοϊκά. Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν μεγαλύτερο ή μικρότερο σύντροφο (πάνω από 15 χρόνια διαφορά, όπως είπα) λόγω ψυχολογικών θεμάτων, λόγω του οτι ο μεγαλύτερος ασκεί μια εξουσία πάνω του και άλλα θέματα που δεν γνωρίζουμε.
Συμφωνώ εδω μαζι σου. Πάντα υπάρχουν θέματα που δε γνωρίζουμε.
Δεν είναι τόσο απλό όπως σε είδα μου άρεσες, κι αν είσαι μεγαλύτερος 20 χρόνια δεν με νοιάζει, εγώ σε γουστάρω.
Γιατί να μην είναι; Τώρα δεν είπαμε ότι υπάρχουν θέματα που δεν γνωρίζουμε;
Πως μπορούμε συνεπώς να γνωρίζουμε ότι μες τις χιλιες περιπτωσεις "εκσουσήας" δεν υπάρχει κι ένας 40άρης που αγάπησε μια 20άρα ή μια 30άρα ή μια 50άρα γιατί "σε γουστάρω" και την έχει διαμάντι γυαλισμένο του, κι εκείνη το ίδιο;
Για καθήστε ρε παιδιά, επειδη τα χω κανει κι εγω αυτα τα λάθη, πότε τους δοκιμάσαμε όλους και όλες και βγάλαμε συμπέρασμα;
Πάντα παίρνω το παράδειγμα του Μακρόν με την γυναίκα του. Ήταν η δασκάλα του. Ποιος μπορεί να ξέρει πόση εξουσία άσκησε πάνω του όσο ήταν μαθητής της ώστε να την παντρευτεί στο τέλος. Γιατί πολλοί και πολλές ερωτεύτηκαν και θαύμασαν τους δασκάλους τους, δεν έκαναν και σχέση μαζί τους.
Εγω φίλε το πα, και το εννοούσα. ΜΕΡΑΚΛΗΣ ο Μανωλιός με την κυρα Μακρόνενα, ΜΕΡΑΚΛΟΥ κι αυτη που το μουνί της έχει λάμψη και τον γοήτευσε τον νεαρότερο.
Κι ας λενε κακεντρέχειες οτι ειναι βιτρινα ο γαμος γιατί το κρυφογλεντάει το γκροβερ. Εγω δεν τα πιστεύω αυτά.
ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ.
Προσωπικά είμαι υπέρ στο να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αλλά δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι βλέποντας τέτοιες σχέσεις τί υπάρχει από πίσω. Να σκέφτομαι, για ποιο λόγο επέλεξες αυτό το άτομο; Μήπως σου λείπει κάτι που πρέπει να ψάξεις;
Όλες οι επιλογές μας κάτι σημαίνουν κι από κάπου πηγάζουν, ειδικά όταν είναι επαναλαμβανόμενες. Τίποτα δεν είναι "έτσι απλά έτυχε". Είμαστε οι ανασφάλειές μας, οι ανάγκες μας, οι ελλείψεις μας.
Μιλάω πάντα για σχέσεις ζωής κι όχι απλά περνάω καλά λίγο καιρό και γεια σας.
Βρε πάντα για καποιο λόγο έγινε η επιλογή. Ανασφάλεια, ανάγκη, έλλειψη, ναι ναι ναι. Χίλια ναι.
Αλλά δεν ειναι παντα κακός ο λόγος. Πάντα εκεί να βλέπουμε το κακό. Σταματήστε επιτέλους. Μπορει να ναι ψυχική αδυναμία, μπορει να ειναι υποβόσκον και υποσυνείδητο γούστο προτύπου. Μπορει να ναι χιλια άκακα πράγματα. Ήμαρτον με το κακό. Δεν προτιμανε όλοι όλους επειδη θελουν παντα το κακό.
Αλλά και πάλι. Για καποιο λογο εγινε η επιλογή. Αυτο ομως δε σημαινει οτι μας πέφτει και λόγος στις επιλογές των άλλων.
Φτιαξτα εσυ Μαιρουλα με τον Μπαμπη οπως τον θελεις, κι άσε τον Κωστάκη να τα φτιαξει με την Ελενίτσα.