Σχέσεις με διαφορά ηλικίας

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.482 μηνύματα.
Επειδή συχνά έχεις πει πως οι μεγαλύτεροι άνθρωποι κουβαλούν τραύματα και τα φέρνουν στις σχέσεις τους και πιθανον έχουν κλονισμένη ψυχική υγεία, ενώ στερεοτυπικά οι νεώτεροι είναι άγραφος πίνακας απαλλαγμένοι από βάρη... Να σου πω πως εστιάζεις κυρίως σε τραύματα σχέσεων.
Και όμως δεν είναι μόνο αυτά που μπορεί να σαμποτάρουν τις σχέσεις. Απόδειξη πως ένα σωρό νεαρά άτομα εδώ ( δεν εστιάζω στο φύλο) αντιμετωπίζουν προβληματα ψυχικής υγείας .. Άρα δε σου εγγυάται κανείς πχ πως ένα μικρό ηλικιακά άτομο είναι κομπλέ.
Δε διαφωνώ σ' αυτό, σου θυμίζω όμως πως αυτό το thread έχει τίτλο «Σχέσεις με διαφορά ηλικίας», οπότε σ' αυτά τα τραύματα (είναι απολύτως expected να) εστιάζω...

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.443 μηνύματα.
Δε διαφωνώ σ' αυτό, σου θυμίζω όμως πως αυτό το thread έχει τίτλο «Σχέσεις με διαφορά ηλικίας», οπότε σ' αυτά τα τραύματα (είναι απολύτως expected να) εστιάζω...
Σαφέστατα και σχετίζονται όλα μεταξύ τους.πχ μεταξύ των ένα σωρό λόγων που ενας μεγαλύτερος επιδιώκει γνωριμία / επαφή με νεαρότερη είναι και η ψευδαίσθηση(συχνά) πως δεν κουβαλά βάρη του παρελθόντος , όπως μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας ( εδώ δουλεύει το στερεότυπο - όσο πιο μικρός, τόσο πιο απαλλαγμένος από δυσάρεστα βιώματα και πιθανόν δε θα έχω να αντιμετωπίσω ένα σωρό ψυχολογικά που θα είχε μια γυναίκα στα 30+++++) .

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.482 μηνύματα.
Σαφέστατα και σχετίζονται όλα μεταξύ τους.πχ μεταξύ των ένα σωρό λόγων που ενας μεγαλύτερος επιδιώκει γνωριμία / επαφή με νεαρότερη είναι και η ψευδαίσθηση(συχνά) πως δεν κουβαλά βάρη του παρελθόντος , όπως μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας ( εδώ δουλεύει το στερεότυπο - όσο πιο μικρός, τόσο πιο απαλλαγμένος από δυσάρεστα βιώματα και πιθανόν δε θα έχω να αντιμετωπίσω ένα σωρό ψυχολογικά που θα είχε μια γυναίκα στα 30+++++) .
Όχι «ψευδαίσθηση», «πιθανότητα»...κι αυτό σε πρώτο στάδιο!
Αν υπάρχουν «ανοιχτά» τραύματα έτσι κι αλλιώς θα φανούν αργά ή γρήγορα...

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.443 μηνύματα.
Όχι «ψευδαίσθηση», «πιθανότητα»...κι αυτό σε πρώτο στάδιο!
Αν υπάρχουν «ανοιχτά» τραύματα έτσι κι αλλιώς θα φανούν αργά ή γρήγορα...
Θα σου πω πως το βλέπω εγώ από τη γυναικεία σκοπιά
Θα ήμουν ηλίθια και αφελής αν πίστευα πως ένας 15/20 χρόνια νεότερος άνδρας πέραν του ερωτικού ( που μπορεί να είναι και θεσπέσιο) αναζητά κάτι σοβαρότερο από μένα . Όποτε έχει να κάνει και τι ψάχνει κανείς, σε τι φάση είναι . Αν εστιάζεις στην απόλαυση του παρόντος ,ίσως και να μη σε πολυαπασχολουν οι ηλικιακές διάφορες ,αν δε σκεφτεί κανείς όμως επιφανειακά, θα δει πως οι μεγάλες διαφορές, δεν είναι καλός οιωνός, αν θέλει κάτι να έχει προοπτική.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Οπότε ο μεγάλος ηλικιακά μπορεί να επιλέξει έναν μικρότερο γιατί δεν θα έχει τραύματα.

Το οτι ο μικρότερος θα επιλέξει να είναι με τον μεγαλύτερο που τον επιλέγει επειδή δεν έχει τραύματα (λόγω συμφέροντος δηλαδή) και δεν συνυπολογίζει οτι εκείνος επιλέγει μεγαλύτερο με τραύματα, δεν δίνει σημασία δηλαδή στα δικά του θέλω, είναι τραύμα από μόνο του.

Κι επειδή το είπα μπερδεμένα: η 20χρονη που επιλέγει έναν μεγάλο έχει κάποιο πρόβλημα αφού δε βλέπει οτι ο μεγάλος την επέλεξε όχι επειδή την αγάπησε αλλά γιατί θέλει μια γυναίκα χωρίς μπαγκάζια, χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς παρελθόν (θα έλεγα εγώ) με σκοπό να την πλάσει όπως θέλει και να της δημιουργήσει εκείνος τελικά τα τραύματα που θα έχει στα 35.

Και στα 35 της ο ίδιος άντρας θα την απέρριπτε επειδή έχει τραύματα. Υποκρισία δηλαδή.

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.515 μηνύματα.
Εγω πιστεύω ότι ειναι θέμα μοίρας και το "γραμμένο"

Ο Ήλιος να βγεί απο τη Δύση αν η άλλη ή ο άλλος θέλει να φυγει απο τη σχέση θα φύγουν όσο καλός και αν είσαι.

Ίσως έχουν στη μοίρα τους να περάσουν άλλα πράγματα. Όλα αυτα βεβαια απο την σκοπία του μεταφυσικού που πολλοί δεν πιστεύουν οπότε σου λένε εκλογικεύοντας και με ρεαλισμό ... δε βρίσκεις γιατί...

(α) δεν φροντιζεις την εμφάνιση σου
(β) δεν φροντιζεις το ντυσιμο σου
(γ) δεν εισαι στο κατάλληλος μέρος ΠΧ γάμα το dating βλε΄πεις μπαινουν ολοι οι ψυχοπαθείς εκει μέσα.... ψάξε μέρη... κουνήσου... που μαζευει κόσμο που ψαχνεται κΑΙ ΘΕΛΕΙ ΟΝΤΩΣ να κάνει γνωριμίες με κάποιο σκοπό.
(δ) δεν έχεις βελτιώσει το χαρακτηρα σου
(ε) δεν είσαι κοινωνικος - εισαι μονόχνωτος

κτλ κτλ

ολα παίζουν αλλά για μένα παίζει ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ. Δεν ειναι τυχαίο δηλαδη που σε κάποιες ή κάποιους δεν έκανες κάτι κακό και ξαφνικά "Μου τελείωσε"

ε περιμενε να σ ριξω κέρμα να σ ξαναρθει.
** δεν έχεις φροντίσει την ψυχικη σου υγεία και δεν έχεις ιδέα τι είναι υγιής σχέσεις.. ?
** δεν έχεις σκοπό στην ζωη σου ?

(Συμπληρώνω στην λίστα ❤️ )
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οπότε ο μεγάλος ηλικιακά μπορεί να επιλέξει έναν μικρότερο γιατί δεν θα έχει τραύματα.

Το οτι ο μικρότερος θα επιλέξει να είναι με τον μεγαλύτερο που τον επιλέγει επειδή δεν έχει τραύματα (λόγω συμφέροντος δηλαδή) και δεν συνυπολογίζει οτι εκείνος επιλέγει μεγαλύτερο με τραύματα, δεν δίνει σημασία δηλαδή στα δικά του θέλω, είναι τραύμα από μόνο του.

Κι επειδή το είπα μπερδεμένα: η 20χρονη που επιλέγει έναν μεγάλο έχει κάποιο πρόβλημα αφού δε βλέπει οτι ο μεγάλος την επέλεξε όχι επειδή την αγάπησε αλλά γιατί θέλει μια γυναίκα χωρίς μπαγκάζια, χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς παρελθόν (θα έλεγα εγώ) με σκοπό να την πλάσει όπως θέλει και να της δημιουργήσει εκείνος τελικά τα τραύματα που θα έχει στα 35.

Και στα 35 της ο ίδιος άντρας θα την απέρριπτε επειδή έχει τραύματα. Υποκρισία δηλαδή.
Ωωωωω καλά το έθεσες μπορώ να πω.. σκληρά αλλά ορθά

glayki

Περιβόητο μέλος

Αχχχ τότε έχουμε ένα παράθυρο ολίγων χρονών προ σχεσιακων τραυμάτων και μετά.. Σκιάχτηκα τώρα. ( δε μας σώζει τίποτε .τρεξτε κορίτσια)

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.515 μηνύματα.
*** τον κανει να ακτινοβολεί αγάπη.. ***

@Valder

Εντάξει το αγάπησα ❤️

Συμφωνώ πολύ πολύ

Έχουν γραφτεί αμέτρητες σελίδες λες και θα λύσουμε την Υπόθεση Ρίμαν.
Δεν έχουν καμιά σημασία οι αριθμοί, είναι όλα στον άνθρωπο.
Οι παππούδες της κολλητής μου χώρισαν στα 72 και ξαναπαντρεύτηκαν με άλλους.
Ποιος να τους πει τι;
Όσο περισσότερο εμμένεις στα στερεότυπα τόσο περισσότερο θα τα βλέπεις και μπροστά σου.
Σαν τα ζώδια ενα πράγμα. 20άρα σκορπιός με ωροσκόπο λέων για πέταμα, 30αρα καρκίνος με ωροσκόπο δίδυμο κελεπούρι.

Σοβαρευτείτε
Τους αγαπώ τους παππούδες σου.. φίλοι μου ❤️

Η Αγάπη είναι το νόημα.. με οποία μορφή και αν έρχεται.

Αυτό ❤️

Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Θα σου πω πως το βλέπω εγώ από τη γυναικεία σκοπιά
Θα ήμουν ηλίθια και αφελής αν πίστευα πως ένας 15/20 χρόνια νεότερος άνδρας πέραν του ερωτικού ( που μπορεί να είναι και θεσπέσιο) αναζητά κάτι σοβαρότερο από μένα . Όποτε έχει να κάνει και τι ψάχνει κανείς, σε τι φάση είναι . Αν εστιάζεις στην απόλαυση του παρόντος ,ίσως και να μη σε πολυαπασχολουν οι ηλικιακές διάφορες ,αν δε σκεφτεί κανείς όμως επιφανειακά, θα δει πως οι μεγάλες διαφορές, δεν είναι καλός οιωνός, αν θέλει κάτι να έχει προοπτική.
Άλλη η «γυναικεία σκοπιά», άλλη η «ανδρική σκοπιά»...άλλα δεδομένα, άλλες δυναμικές, άλλα όλα!
επέλεξε όχι επειδή την αγάπησε αλλά γιατί θέλει μια γυναίκα χωρίς μπαγκάζια, χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς παρελθόν (θα έλεγα εγώ) με σκοπό να την πλάσει όπως θέλει και να της δημιουργήσει εκείνος τελικά τα τραύματα που θα έχει στα 35.
«Λογικά άλματα» για να καταλήξεις στο συμπέρασμα που θέλεις!:rolleyes:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.532 μηνύματα.
Οι στεκίτες όπως πάντα ζουν σε ένα δικό τους κόσμο, αριστεροπροοδευτικό και φεμινιστικό, αρνούμενοι να δουν την πραγματικότητα.

Πάρτε το πρώτο σοκ: Δεν υπάρχει απόλυτη ισότητα σε καμία ανθρώπινη σχέση. Πάντα ο ένας θα είναι -έστω και ελάχιστα- πιο εξουσιαστικός/ενεργητικός και ο άλλος πιο δεκτικός/παθητικός. Τις περισσότερες δε φορές είναι ο άντρας, γιατί αυτή είναι η φύση του.
Πάρτε και ένα δεύτερο σοκ, όσον αφορά στις ηλικίες: Η «εξουσία» του μεγαλύτερου στον μικρότερο, είναι στην πραγματικότητα όλη η μαγεία, ειδικά για τον μικρότερο. Είναι σχεδόν αρχετυπική η σχέση μικρότερης με μεγαλύτερο, που τον βλέπει σαν μέντορα και μαθαίνει πράγματα από αυτόν. Όπως επίσης και η αντίστοιχη νεότερου με μεγαλύτερη.

Μην πω δε, ότι οι νεότεροι παίρνουν τα ίσα, αν όχι και περισσότερα σε τέτοιες σχέσεις. Η μικρή τα δωράκια της, την ασφάλεια που της παρέχει ένας μεγαλύτερος, την ωριμότητα (που δεν συναντάει σε συνομήλικους) κ.λπ. ενώ ο νεότερος το ότι θα είναι με μια πραγματική γυναίκα (μιας και οι νέες σήμερα δεν έχουν καλή σχέση με τη θηλυκότητα), που δεν θα τους ζητάει πολλά, δεν θα απαιτεί δεσμεύσεις κοκ.

Επιπλέον, εφόσον μιλάμε για ενήλικες, σταματήστε να τους συμπεριφέρεστε σαν να είναι μικρά και ανεύθυνα παιδάκια. Καθείς είναι υπεύθυνος του εαυτού του, άρα υπεύθυνος να μην καταλήξει θύμα. Αυτή η λατρεία σας για τη θυματοποίηση, δημιουργεί άβουλα όντα. Έχετε ένα είδους αλλεργίας για τους δυνατούς ανθρώπους. Δεν τους θέλετε.

Υ.Γ.: Όσο περισσότερη χρήση της λέξης «στερεότυπο» βλέπεις από κάποιον, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ακούσεις απόψεις του σωρού που του τις έχει εμποτίσει το σύστημα. Νόμος.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Κοίταξε, δεν μπορώ να αρνηθώ οτι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αυτό που λες και τους ξενίζει οτιδήποτε εκτός νόρμας. Τώρα να μισούν μού φαίνεται λίγο υπερβολικό, αλλά πάω παρακάτω.
Γιατί όχι ρε συ Χιμέλα, γιατί ξαφνικά υπερβολικό; Επειδή πολλά απο αυτά είναι προϊόν γραφής στο παρόν θέμα; Πιστεύω πως αν αυτά είχαν γραφτεί για κάποιο άλλο θέμα ή σε άλλη σελίδα από μη-μέλη, θα τα είχες πει μισανθρωπιά, **finger click** έτσι εύκολα.

Δε θες να το πουμε μίσος; Θα το πουμε κόμπλεξ. Τον τροπο με τον οποίο εκφράζονται συγκεκριμένες απόψεις. Γιατί ο τρόπος με ενοχλεί, όχι το περιεχόμενο.

Εαν με ενοχλούσε το περιεχόμενο, αυτο θα ερχόταν σε αντιδιαστολή με την πεποίθησή μου οτι ο καθενας να αγαπάει οτι επιθυμεί και ταιριάζει. Πχ μια 20άρα που δε θελει 40άρηδες. Σκέψου το λίγο. Όταν σου λεει η άλλη δεν σας προτιμώ, μαλάκας είσαι εσυ να πας να χτυπας σα γίδι τον τοίχο και να της πεις "μα όχι, θέλε με, προτίμησέ με, να δες ειμαι καταπληκτικός";

Πρώτα απ ολα δε θα αλλάξει γνώμη, διότι δεν ειναι θεμα λογικής αλλά έλξης, και δευτερον δεν ειναι αξιοπρεπής στάση γι αυτον που το λέει παρακαλετά.

Δεκτη η προτιμηση της 20άρας εννοείται, αλλα απο την προτιμηση ως το εξτρα σχολιο "αει ρε μπαρμπα σε καναν τάφο, βαρετέ και μούχλα", είναι ενας δρόμος συμπλέγματα.

Αντίστοιχα, οκ, δε θες κυριε 40άρη μια 50άρα. Γιατι να πας να πεις οτι εχουν ενα σωρό προβλήματα;

Και ξαναλέω, το χω κανει κι εγω αυτο το ατόπημα άλλες φορές και το μετανιώνω, γιατι εν τέλει γνωρισα και αξιόλογους ανθρωπους στα 50 που ειχαν λιγοτερα προβλήματα απο 20άρες ή και 20άρες που δεν ηταν παρτσακλά αλλά πιο ώριμες κι απο 40άρες της ηλικιας μου.

Όπως πολύ σωστα ειπε ο Σαμαέλ πιο πριν χθες, είναι θέμα χαρακτήρα, κυρίως.

Άρα γιατί έχεις την αναγκη πέρα από την προτιμηση (που ειναι δεκτη) να κανεις τα εξτρα σχόλια; Κάπου θες να χτυπήσεις, για καποιο λόγο, ότι οι άλλοι έχουν προβλήματα, αγνοώντας τα δικά σου (β ενικο εδω δεν εννοω εσένα, μιλαω γενικά).

Το θέμα σχέσεις με διαφορά ηλικίας καταρχάς είναι λίγο γενικό γιατί διαφορά ηλικίας για κάποιον μπορεί να είναι τα 5 χρόνια και πάνω σε αυτό να σχολιάζει. Θεωρώ όμως οτι το θέμα εδώ έχει να κάνει με μεγαλύτερες διαφορές, πάνω από 15 χρόνια, θεωρητικά όπου υπάρχει διαφορετική γενιά ας πούμε.

Για αυτές τις διαφορές ηλικίας δεν μπορούμε να παραβλέψουμε οτι υπάρχουν θέματα επειδή πολλές φορές (όχι σπάνια ούτε πάντα, αλλά πολλές φορές) κινούνται σε σχέσεις όπου ο μεγαλύτερος έχει κάποιου είδους εξουσία στο μικρότερο
Γενικά υπάρχει μια αλλεργία με τη "σχέση εξουσίας" παρεκτός κι αν την ασκούμε ως Χ κοινωνική ομάδα επάνω σε άλλες κοινωνικές ομάδες, οπότε εκεί όλα κομπλέ δεν αναρωτιόμαστε για τίποτα αν πάει λάθος "τα κανω όλα καλά και μη βγάλεις άχνα".

Εχω δει και ομοιογενείς ηλικιες να εχουν θεματα εξουσίας.

Αν εισαι 30 χρονών τσιμεντότοιχος αντρουτσα και πας και μου τα φτιαξεις με τον επίσης 30άρη αλλά αχνό και τονε στριμωχνεις ενα ξυλαράκι αντρα σε μια γωνία, και το κακομοιρο της μαμάς το αγόρι ειναι αμίλητο και καθοτι θα βρει σε σενα τη μαμα του ξανα και θα μιλάς μόνη σου και για τους δυο σας, αυτο δεν ειναι εξουσία σημειολογικά στο χώρο;

Τα βλέπω σε φίλους μου, δε χρειάζεται η διαφορά ηλικίας. Και ο εξουσιασμός θέμα χαρακτήρα ειναι.

Μπορούν δυο ανθρωποι ειτε ιδιας ηλικίας είτε όχι (πιο δυσκολα όχι βεβαια, θέλει προσπάθεια) να ισορροπήσουν τη σχέση σε ένα καθεστώς σεβασμού χωρίς η όποια πρόσκαιρη δυναμική ανισορροπίας να συνιστά χειριστικότητα ή ότι άλλη αγαπημένη λέξη έχουν οι επαγγελματίες θυματοποιητές.

(οχι οτι δεν υπάρχουν χειριστικοι ανθρωποι, το ξεκαθαρίζω, δεν ειναι ολα αποκυήματα της φαντασίας επαγγελματιών θυματοποιητών, αλλα κάπου το χουμε παρακάνει με την υπερβολική χρήση ψυχολογικών όρων ειδικα απο μη ψυχολόγους. Βλέπουμε 100 σχέσεις και οι 99 έπειδή έχουν ενα αρχέγονο προτυπο δυναμικής ειναι χειριστικές, ενω μπορει να ειναι οι 40 πχ οντως χειριστικές, κάπου ώπα.)

Τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά και εκεί δημιουργείται το θέμα με τη διαφορά ηλικίας. Το οτι αυτό το θέμα υπάρχει και έχει τόσες απαντήσεις σημαίνει οτι κάτι "κλωτσάει" στον μέσο άνθρωπο και νιώθει την ανάγκη να το σχολιάσει και να το κρίνει όπως δεν κρίνει μια σχέση ανθρώπων σε κοντινές ηλικίες.
Που πήγε το αρχικο μότο του στεκιου "κριτική στις ιδέες όχι στους ανθρωπους";

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο μικρός εκμεταλλεύεται πράγματι τον μεγάλο πατώντας πάνω στις ανάγκες του μεγάλου να έχει δίπλα του κάποιον νεότερο (πχ Βουτσάς με την τελευταία του γυναίκα). Όμως δεν είναι όλα τόσο απλοϊκά. Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν μεγαλύτερο ή μικρότερο σύντροφο (πάνω από 15 χρόνια διαφορά, όπως είπα) λόγω ψυχολογικών θεμάτων, λόγω του οτι ο μεγαλύτερος ασκεί μια εξουσία πάνω του και άλλα θέματα που δεν γνωρίζουμε.
Συμφωνώ εδω μαζι σου. Πάντα υπάρχουν θέματα που δε γνωρίζουμε.

Δεν είναι τόσο απλό όπως σε είδα μου άρεσες, κι αν είσαι μεγαλύτερος 20 χρόνια δεν με νοιάζει, εγώ σε γουστάρω.
Γιατί να μην είναι; Τώρα δεν είπαμε ότι υπάρχουν θέματα που δεν γνωρίζουμε;

Πως μπορούμε συνεπώς να γνωρίζουμε ότι μες τις χιλιες περιπτωσεις "εκσουσήας" δεν υπάρχει κι ένας 40άρης που αγάπησε μια 20άρα ή μια 30άρα ή μια 50άρα γιατί "σε γουστάρω" και την έχει διαμάντι γυαλισμένο του, κι εκείνη το ίδιο;

Για καθήστε ρε παιδιά, επειδη τα χω κανει κι εγω αυτα τα λάθη, πότε τους δοκιμάσαμε όλους και όλες και βγάλαμε συμπέρασμα;

Πάντα παίρνω το παράδειγμα του Μακρόν με την γυναίκα του. Ήταν η δασκάλα του. Ποιος μπορεί να ξέρει πόση εξουσία άσκησε πάνω του όσο ήταν μαθητής της ώστε να την παντρευτεί στο τέλος. Γιατί πολλοί και πολλές ερωτεύτηκαν και θαύμασαν τους δασκάλους τους, δεν έκαναν και σχέση μαζί τους.
Εγω φίλε το πα, και το εννοούσα. ΜΕΡΑΚΛΗΣ ο Μανωλιός με την κυρα Μακρόνενα, ΜΕΡΑΚΛΟΥ κι αυτη που το μουνί της έχει λάμψη και τον γοήτευσε τον νεαρότερο.

Κι ας λενε κακεντρέχειες οτι ειναι βιτρινα ο γαμος γιατί το κρυφογλεντάει το γκροβερ. Εγω δεν τα πιστεύω αυτά.

ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ.

Προσωπικά είμαι υπέρ στο να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αλλά δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι βλέποντας τέτοιες σχέσεις τί υπάρχει από πίσω. Να σκέφτομαι, για ποιο λόγο επέλεξες αυτό το άτομο; Μήπως σου λείπει κάτι που πρέπει να ψάξεις;

Όλες οι επιλογές μας κάτι σημαίνουν κι από κάπου πηγάζουν, ειδικά όταν είναι επαναλαμβανόμενες. Τίποτα δεν είναι "έτσι απλά έτυχε". Είμαστε οι ανασφάλειές μας, οι ανάγκες μας, οι ελλείψεις μας.

Μιλάω πάντα για σχέσεις ζωής κι όχι απλά περνάω καλά λίγο καιρό και γεια σας.
Βρε πάντα για καποιο λόγο έγινε η επιλογή. Ανασφάλεια, ανάγκη, έλλειψη, ναι ναι ναι. Χίλια ναι.

Αλλά δεν ειναι παντα κακός ο λόγος. Πάντα εκεί να βλέπουμε το κακό. Σταματήστε επιτέλους. Μπορει να ναι ψυχική αδυναμία, μπορει να ειναι υποβόσκον και υποσυνείδητο γούστο προτύπου. Μπορει να ναι χιλια άκακα πράγματα. Ήμαρτον με το κακό. Δεν προτιμανε όλοι όλους επειδη θελουν παντα το κακό.

Αλλά και πάλι. Για καποιο λογο εγινε η επιλογή. Αυτο ομως δε σημαινει οτι μας πέφτει και λόγος στις επιλογές των άλλων.

Φτιαξτα εσυ Μαιρουλα με τον Μπαμπη οπως τον θελεις, κι άσε τον Κωστάκη να τα φτιαξει με την Ελενίτσα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.433 μηνύματα.
Έτσι που τα λέμε, το ερώτημα είναι και γιατί ένας νεότερος να μπλέξει με κάποιον μεγαλύτερο που θα έχει διάφορα τραύματα, ανασφάλειες και κόμπλεξ λόγω ηλικίας ; λόγω κέρατου ; γενικότερα λόγω κακών προηγούμενων εμπειριών ;

Το να έχει κάποιος παρελθόν, ακόμα και εάν έχει διάφορα τραύματα, αλλά θέλει να είναι μαζί σου, δεν είναι αρνητικό. Ίσα ίσα είναι θετικό γιατί σου δίνει σιγουριά πως ο άλλος παρά το γεγονός πως αντιμετωπίζει προβλήματα, προσπαθεί. Αντίθετα με κάποιον που φαίνεται μια χαρά, δεν ξέρεις πότε πως θα καταλήξει η φάση εάν κάποια στιγμή της ζωής του αποκτήσει διάφορα προβλήματα που δεν είχε(κάτι που είναι σχεδόν αναπόφευκτο σε ένα σεβαστό ποσοστό).

Εκεί που το πράγμα χαλάει και το παρατηρώ πολύ έντονα είναι όταν υπάρχει εμμονική προσκόλληση στο παρελθόν. Πολλοί άνθρωποι είναι σε στυλ ο/η πρώην μου το ένα, ο/η πρώην μου το άλλο, ακόμα και όταν βγαίνουν με άλλον άνθρωπο. Αυτό ας πούμε δείχνει πως το άτομο ΔΕΝ έχει καταφέρει να ξεκολλήσει, δεν είναι έτοιμο για καινούριες γνωριμίες. Όταν είσαι με κάποιον που γουστάρεις, είσαι εκεί, δεν σκέφτεσαι το παρελθόν, ακριβώς όπως όταν κάνεις μια διασκεδαστική δραστηριότητα δεν σκέφτεσαι τα προβλήματα σου και τα λάθη του παρελθόντος.

glayki

Περιβόητο μέλος

Ακούω συνέχεια να λέτε για παρελθόν και παρελθόν και αποτυχημένες σχέσεις και βαρίδια .. Ε κάπου έλεος. Βρεθείτε τότε με κανένα / καμιά παρθένο που να μην είχε ποτέ του σχέση , να περίμενε μια ζωή εσάς τον ένα και μοναδικό, να είστε εσείς μόνο το παρόν και μέλλον νυν και αει και εις τους αιώνας των αιώνων.

Προσωπικά ,το μόνο που θα με ενδιέφερε να μάθω σε σχέση με το ρημαδοπαρελθόν είναι μην τυχόν και υπήρξε βίαιο καθίκι ο άλλος ή επαγγελματίας άπιστος, τώρα από εκεί και πέρα αν πληγώθηκε Χ φορές δεν με αφορά, αρκεί να μην αναφέρεται συχνά πυκνά μονοθεματικά σε αυτό. ...δείγμα προσκόλλησης/ καθήλωσης.

Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Έτσι που τα λέμε, το ερώτημα είναι και γιατί ένας νεότερος να μπλέξει με κάποιον μεγαλύτερο που θα έχει διάφορα τραύματα, ανασφάλειες και κόμπλεξ λόγω ηλικίας ; λόγω κέρατου ; γενικότερα λόγω κακών προηγούμενων εμπειριών ;

Το να έχει κάποιος παρελθόν, ακόμα και εάν έχει διάφορα τραύματα, αλλά θέλει να είναι μαζί σου, δεν είναι αρνητικό. Ίσα ίσα είναι θετικό γιατί σου δίνει σιγουριά πως ο άλλος παρά το γεγονός πως αντιμετωπίζει προβλήματα, προσπαθεί. Αντίθετα με κάποιον που φαίνεται μια χαρά, δεν ξέρεις πότε πως θα καταλήξει η φάση εάν κάποια στιγμή της ζωής του αποκτήσει διάφορα προβλήματα που δεν είχε(κάτι που είναι σχεδόν αναπόφευκτο σε ένα σεβαστό ποσοστό).
Θυμαμαι μια φράση που είχα δει παλια και δεν την συγκρατω καλά.

"Αμφιβάλλω πολύ για την ευτυχία των άλλων" ή κάπως ετσι.

Αμφιβάλλω λοιπόν κατα πόσο οι τέλειοι, οι καλώς καμωμένοι στη ζωή, είναι αψεγάδιαστοι. Έχω αυτη τη μπαταριά ρε παιδι μου, να ειμαι με τα underdogs της ζωής. Οπως και στις ταινίες. Ίσως γιατί κι εγω είμαι ένα.

Ναι, ενας ανθρωπος με προβλήματα, θα σε βάλει σε μια τρικυμιώδη κατάσταση, όπως αν πάρεις ένα αμάξι που έχει χιλιοτρακαριστεί, θα έχεις ζητήματα ασφαλείας.

Όμως η ανθρωπινη ψυχή δεν ειναι λαμαρίνα. Μπορεί να βγει απο την αδυναμία, ψυχική δύναμη.

Κι οι άλλοι, οι τέλειοι, οι αψεγάδιαστοι, να κάνουν τα πάντα για να δειχνουν καλογυαλισμένη τη λαμαρίνα, αλλά με το που μπεις και πιασεις τιμόνι να οδηγήσεις να σου κανουν μια ετσι τα πλαστικά και να σου κόψουν το λαιμό.

ΥΓ: Δεν ξερω αν έχεις παιξει WoW το Legion αλλά σε μια στιγμη που το Φως λέει στον Ιλινταν έλα να σε γιατρέψω απο τις ουλές σου ασε την παλια σου ζωή, γυριζει και την κανει χιλια κομματια αυτος και της λεει "Είμαι οι ουλές μου".

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.
Ακούω συνέχεια να λέτε για παρελθόν και παρελθόν και αποτυχημένες σχέσεις και βαρίδια .. Ε κάπου έλεος. Βρεθείτε τότε με κανένα / καμιά παρθένο που να μην είχε ποτέ του σχέση , να περίμενε μια ζωή εσάς τον ένα και μοναδικό, να είστε εσείς μόνο το παρόν και μέλλον νυν και αει και εις τους αιώνας των αιώνων.

Προσωπικά ,το μόνο που θα με ενδιέφερε να μάθω σε σχέση με το ρημαδοπαρελθόν είναι μην τυχόν και υπήρξε βίαιο καθίκι ο άλλος ή επαγγελματίας άπιστος, τώρα από εκεί και πέρα αν πληγώθηκε Χ φορές δεν με αφορά, αρκεί να μην αναφέρεται συχνά πυκνά μονοθεματικά σε αυτό. ...δείγμα προσκόλλησης/ καθήλωσης.
Οποια κοπελιτσα θελει μπορει να μου στειλει. 22 χρονων , χωρις καμια σχεση στο παρελθον, καθαρος απο τραυματα. :prettyplz: Κελεπουρι ειμαι.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Επιπλέον, αναφέρθηκαν και ορισμένα ζητήματα σχετικά με την επιλογή 20χρονης αντί για 35χρονης για έναρξη οικογένειας κτλ κτλ.

Καταλαβαίνω πως η κρατούσα άποψη είναι πως η γυναίκα μετά απο μια ηλικία δυσκολεύεται να κάνει παιδιά λόγω μειωμένης παραγωγής ωάριων
Ωστόσο αυτή είναι η μισή αλήθεια η άλλη μισή αφορά τον άνδρα.
Ο άνδρας παρότι δεν έχει θέμα με τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και μπορεί να συνεχίσει να παράγει σε αντίθεση με τα αντίστοιχα ωάρια της γυναίκας, η ποιότητα του σπέρματος μειώνεται σημαντικά.
Μερικά απο τα προβλήματα :

Μετά τα 35-40 έτη, παρατηρούνται:
• Μειωμένη κινητικότητα και συγκέντρωση σπερματοζωαρίων
• Αυξημένο ποσοστό κατακερματισμένου DNA στο σπέρμα, που μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα και την πιθανότητα υγιούς σύλληψης
• Αυξημένος κίνδυνος γενετικών μεταλλάξεων, που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης γενετικών παθήσεων στους απογόνους, όπως αυτισμός, σχιζοφρένεια ή ορισμένες μορφές καρκίνου

Πράγματα που δεν λέγονται καθώς το στόχαστρο είναι οι γυναίκες και υπάρχει η ψευδαίσθηση πως ο άντρας δεν έχει κανένα θέμα και μπορεί να κάνει υγιείς απογόνους σε οποιαδήποτε ηλικία.

Ψέμα!

Αν λοιπόν εγώ ήμουν μια γυναίκα, οποιαδήποτε ηλικίας που έψαχνα να φτιάξω οικογένεια θα ήθελα επίσης όσο το δυνατόν μικρότερο άντρα (εως 30) για να εξασφαλίσω την υγεία των απογόνων μου.

Κυρίως δε αν ήμουν και μεγαλύτερη σε ηλικία τύπου 35+.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
** δεν έχεις φροντίσει την ψυχικη σου υγεία και δεν έχεις ιδέα τι είναι υγιής σχέσεις.. ?
** δεν έχεις σκοπό στην ζωη σου ?

(Συμπληρώνω στην λίστα ❤️ )

Ωωωωω καλά το έθεσες μπορώ να πω.. σκληρά αλλά ορθά

Καλά δεν θα κάτσω τωρα να ασχοληθώ με τη ψυχική υγεία της άλλης πλευράς με το που την γνωρίσω... αμα δω οτι δεν μπορούμε να συνενοηθούμε και αυτό το άτομο δεν έχει μάθει να ακούει και να κάνει και κάποιες υποχωρήσεις όπως όλοι μας εννοείται... γειά χαρα ντάν... δε ξαναμπλέκω εγω να δεθώ με την αλλη να την αγαπησω και μετά να χωρισουμε... ουτε καν.

Κινδύνεψα με τη δική μου ψυχική υγεια... δεν χρειάζεται άλλη φορά. Και τουλάχιστον αν τωρα "κινδυνεψω" ξανά γιατι ποτέ δε ξέρεις να κάνουμε και κάποιο παιδάκι κάποιο γάμο... στο έτσι δεν ασχολουμαι ξανά και το δηλώνω ρητά.

Αλλωστε μια χαρά περνάω και μόνος μου... κανω και τις ταξιδάρες μου... ήμουν Κέρκυρα - Ηγουμενιτσα... τωρα θα πάω ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗ το επομενο σουκου.... θα κατσω 2 μερούλες... με διανυκτέρευση. :dance3:

Και όποτε θέλω όπως έγραψες... ριχνω και κάμια διασκέδαση χωρίς δεσμεύσεις και ευθύνες.

Αυτά.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Καλά δεν θα κάτσω τωρα να ασχοληθώ με τη ψυχική υγεία της άλλης πλευράς με το που την γνωρίσω... αμα δω οτι δεν μπορούμε να συνενοηθούμε και αυτό το άτομο δεν έχει μάθει να ακούει και να κάνει και κάποιες υποχωρήσεις όπως όλοι μας εννοείται... γειά χαρα ντάν... δε ξαναμπλέκω εγω να δεθώ με την αλλη να την αγαπησω και μετά να χωρισουμε... ουτε καν.

Κινδύνεψα με τη δική μου ψυχική υγεια... δεν χρειάζεται άλλη φορά. Και τουλάχιστον αν τωρα "κινδυνεψω" ξανά γιατι ποτέ δε ξέρεις να κάνουμε και κάποιο παιδάκι κάποιο γάμο... στο έτσι δεν ασχολουμαι ξανά και το δηλώνω ρητά.

Αλλωστε μια χαρά περνάω και μόνος μου... κανω και τις ταξιδάρες μου... ήμουν Κέρκυρα - Ηγουμενιτσα... τωρα θα πάω ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗ το επομενο σουκου.... θα κατσω 2 μερούλες... με διανυκτέρευση. :dance3:

Και όποτε θέλω όπως έγραψες... ριχνω και κάμια διασκέδαση χωρίς δεσμεύσεις και ευθύνες.

Αυτά.
αυτα δηλαδη που τοσο καιρο λεγαμε πως ο καθε ενας εχει δικαιωμα να κανει και μας εβγαζες ασταθεις χαρακτηρες εγωιστες και ανισόρροπους που δεν αντεχει ανθρωπος διπλα μας.

Η αληθεια ειναι πως αν ειχες σχεση τωρα παλι τα ιδια θα μας εσερνες τωρα απλα σου χρυσωνεις το χαπι

Κοιτα να δεις ποση πλακα εχει η ρημαδα η ζωη τελικα

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
αυτα δηλαδη που τοσο καιρο λεγαμε πως ο καθε ενας εχει δικαιωμα να κανει και μας εβγαζες ασταθεις χαρακτηρες εγωιστες και ανισόρροπους που δεν αντεχει ανθρωπος διπλα μας.

Η αληθεια ειναι πως αν ειχες σχεση τωρα παλι τα ιδια θα μας εσερνες τωρα απλα σου χρυσωνεις το χαπι

Κοιτα να δεις ποση πλακα εχει η ρημαδα η ζωη τελικα

Δεν κατάλαβες.... η δικιά μου η άποψη ειναι οτι αρκετές ασταθείς χαρακτήρες και άντρες και γυναίκες κυκλοφορούν. Οπότε όλοι εμείς που θέλουμε κάτι σταθερό και προσδοκούμε πως όλα λύνονται (σχεδόν) εκτος απο τα πολύ σοβαρά.... που πιστευουμε οτι μπορουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και με αμοιβαίες υποχωρήσεις σίγουρα δεν κάνουμε με όλες εσάς που θα βάλετε μια μέρα ξαφνικά το καπελάκι σας στραβά και θα φύγετε.

Αυτό αποτελεί πάγια δική μου θέση και άποψη οπότε και επειδή δεν έχω και κανέναν λόγο να κάνω διαγωνισμό στο τέλος της ζωής μου πόσες περισσότερες σχέσεις εκανα απο το καθένα... εχω αποφασίσει να μη μπλέκω εύκολα αν δεν ταιριάζω με την άλλη εξαρχής και αν θέλω σέξ ειναι πολύ εύκολο να το εχω και χωρίς σχέση.

Προφανώς και το γεγονός οτι κάτι ειναι δικαιώμα σας δεν τυγχάνει και της δικής μου αποδοχής. Για μένα πρέπει αντρας και γυναικα αν θέλουν να ειναι μαζί να υποχωρούν μια ο ενας μια ο αλλος ΤΕΛΟΣ.

Βεβαια τώρα έχουμε νεες μοδες.... απο ΤΟΥΝΑΡΕΣ.... Αθηναϊδες Οικονομάκου... και το άλλο το κοριτσάκι η πρώην του Γκοτσοπουλου του σέφ που λέει... πωπω οι σχέσεις το πολυ 5ετια.

Σ΄χεσεις με καθορισμένη ημερομηνία λήξης... μονο που τα σκέφτομαι νευριάζω. :)

Πως να στο πω ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ των σχέσεων να μην ταιριάζεις να μπλέξεις με ενα άτομο που δε πιστεύει οτι η αγάπη μπορεί να τα διορθώσει τα περισσότερα....

δε γινεται - ΕΣΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ... Εσυ θα πληγωθείς. Η άλλη πλευρά δε τη νοιάζει θα ζησει ενα πυροτέχνημα εκει 2-3 χρονια και τέλος μετά.

ή το αλλο "εγω αν δεν νιωθω ευτυχισμένη φευγω και απο γαμο κ με παιδιά"

δηλαδη define τι σημαινει για σενα να εισαι ευτυχισμένη... εσυ μπορει να θες.... δε ξερω κ εγω τι... ενα μοντέλο φανταστικό στο μυαλο σου που δεν υπάρχει.

Δε μπορουμε εφεξής να προχωρήσουμε έτσι.

Το πραμα ειναι απλο.... αν σ αρεσει... ΑΝ ΚΑΒΛΩΝΕΙΣ... αν φτάνεις σε οργασμό.... και συνενοείστε με σεβασμό μενετε μαζί τέλος... ολα τα αλλα ειναι μπερδέματα.

Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Περιβόητο μέλος

Το πραμα ειναι απλο.... αν σ αρεσει... ΑΝ ΚΑΒΛΩΝΕΙΣ... αν φτάνεις σε οργασμό.... και συνενοείστε με σεβασμό μενετε μαζί τέλος... ολα τα αλλα ειναι μπερδέματα.
Μιλας για πλανα ζωης και αυτα ειναι τα μόνα κριτήρια σου ?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια