Λοιπόν τοποθετούμαι κι εγώ καθαρά επί του τεχνικού για το τι είναι δυνατόν. Δεν ξέρω τι από αυτά γίνεται
Το τι βλέπω στο ίντερνετ δεν είναι προσωπικά δεδομένα;
Ανάλογα με το ποιος τα ζητάει και απο ποιόν: Εδώ το προφανές σενάριο είναι να ζητηθεί από έλληνα ISP απο το ελληνικό κράτος η πληροφορία, που ενώ είναι προσωπικό δεδομένο υπάρχουν προβλέψεις στην νομοθεσία για ποινικές πράξεις, που θεωρητικά είναι το copyright infringement.
Εναλλακτικά, στις ΗΠΑ πχ δεν προστατεύονται απο την αντίστοιχη νομοθεσία σαν προσωπικά δεδομένα τα traffic data (προστατεύονται τα περιεχόμενα της ανταλλαγής πληροφορίας αλλά όχι το γεγονός οτι έγινε η ανταλλαγή) και το ξέρουμε γιατί πωλούνται ανάλογες πληροφορίες σε διαφημιστικές. Οπότε δεν σταματάει τίποτα κάποιον Έλληνα (ακόμα και ιδιώτη) να αγοράσει απο εκεί το "Η τάδε IP είδε το peiratikaokokkinogenis.com"
άρα όχι , πρέπει να υποθέτουμε οτι δεν είναι προσωπικά δεδομένα
Πώς θα ψάξει το κράτος την IP μου και τί συνδέεται με αυτή;
Πάλι θεωρητικά μιλώντας το πιο εύκολο είναι να ζητήσουν την πληροφορία απο τον ISP. "Πες μου ποιός είχε την ip τάδε την τάδε ώρα και μέρα" Ενώ είναι PII (personally Identifiable Information) είναι για "καλό σκοπό" και υπάρχουν προβλέψεις.
Δεν χρειάζεται όμως απαραίτητα καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν tracking. To μόνο που μας προστατεύει απο το να πει κάποιος "την ώρα που κατέβαζες η ίδια IP ηταν συνδεδεμένος στο taxisnet με το ΑΦΜ τάδε" είναι η ανοργανωσιά του δημοσίου. Αν δεν πληρώνεις ΕΝΦΥΑ την ώρα που βλέπεις παράνομα παγκόσμιο προτάθλημα κρίκετ, μπορεί να γίνει η σύνδεση με οποιοδήποτε απο τα "yes" στα cookies που εχεις πατήσει σε κάποιο απο τα 500κ sites για να πουν "ο google ad identifyer που είχες στο peiratikaokokkinogenis.com είναι ο ίδιος που είχες στο χ site που εχει το όνομά σου, και ζητάμε απο αυτό το site όνομα.
Εφόσον το σάιτ αυτό που υποτίθεται έχει παράνομο υλικό είναι εκεί , υπάρχει, το επιτρέπεις ως κράτος, πώς τιμωρεις εμένα που το ανοίγω;
Ναι, γιατί εσύ είσαι στη δικαιοδοσία του κράτους. Θα ήθελε το κράτος να κλείσει το site αλλά είναι πολύ δυσκολότερο να το επιρρεάσει , καθώς εμπλέκει 2-3 διαφορετικές υπηρεσίες που είναι σε άλλη χώρα και προστατεύονται από νόμους που λένε "δεν έχω ευθύνη για το τι κάνουν οι χρήστες μου". Φαντάσου τι θα έπρεπε να κάνει η ιαπωνία αν έπαιζε στο στέκι stream τελικών sumo!
Απο τεχνικής απόψεως γίνονται πολλά
και γινόντουσαν απο πάντα όλα αυτά. Το θέμα είναι πόσο όρεξη υπάρχει για να κυνηγηθούν αυτά και τι αντίκτυπο θα εχει σε χρήστες που δεν ξέρουν τη διαφορά.