Subject to change
e-steki.gr Founder

Όσο για τα προγράμματα, αυτό που με προβληματίζει ειναι οτι αν δει πολλά θα πει "μα που τα έμαθε όλα αυτά? Μάλλον με δουλευει και τα ξέρει ελάχιστα", ενώ αν γράψω ποιά ξέρω πραγματικά καλά τότε δεν θα είναι πιο αληθοφανές? Στέκει αυτό που λέω ή σκέφτομαι λάθος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Roxanne_the_angel
Νεοφερμένο μέλος

Οσον αφορα τις γνώσεις σου, ειναι κριμα να τις αποκρυψεις επειδη μπορει να βρεθει καποιος που θα σε αμφισβητησει! Οι σοβαρες επιχειρήσεις εκτιμουν τις γνώσεις και φυσικα καλώντας σε σε συνεντευξη, θα εξακριβώσουν κατα ποσο αυτα που γραφεις ειναι αληθη ή οχι.. Εκει θα τους πεις λοιπον οτι εμαθες το AutoCAD πχ στη Σχολή σου..
Εξαλλου κακα τα ψέμματα!Η Σχολή σου απαιτει φανταζομαι να εχεις πολλες γνώσεις!Αμα περιμενει καποιος οτι εισαι σε αυτη τη Σχολή και οι γνωσεις σου στους υπολογιστες περιοριζονται γυρω απο το Word και το Ecxel και στο τσακιρ κεφι γυρω απο το Access, τοτε ειναι βαθια νυχτωμένος!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Xαχαχαχαχαχα, στο τελευταίο είσαι βαθιά νυχτωμένη! Στη σχολή μου υπάρχουν άτομα που μπήκαν επειδή απλά διάβαζαν πολύ και δεν ξέρουν ούτε πως να κρατήσουν το ποντίκι!!!Αρχική Δημοσίευση από Roxanne_the_angel:Αν γραψεις μια φορα αυτη την επιστολη, τοτε για καθε εταιρεια που θα τη στελνεις απλα θα πρεπει να αλλαξεις τα στοιχεια της εταιρειας και τη θεση για την οποια γραφεις! Κατα τα αλλα θα γραφεις ακριβώς τα ιδια πραγματα σε ολους.. Ετσι θα ζοριστεις μια φορα να τη γραψεις, αλλα μετα θα την εχεις διαθεσημη για καθε περισταση..Αυτη ειναι η γνώμη μου!
Οσον αφορα τις γνώσεις σου, ειναι κριμα να τις αποκρυψεις επειδη μπορει να βρεθει καποιος που θα σε αμφισβητησει! Οι σοβαρες επιχειρήσεις εκτιμουν τις γνώσεις και φυσικα καλώντας σε σε συνεντευξη, θα εξακριβώσουν κατα ποσο αυτα που γραφεις ειναι αληθη ή οχι.. Εκει θα τους πεις λοιπον οτι εμαθες το AutoCAD πχ στη Σχολή σου..
Εξαλλου κακα τα ψέμματα!Η Σχολή σου απαιτει φανταζομαι να εχεις πολλες γνώσεις!Αμα περιμενει καποιος οτι εισαι σε αυτη τη Σχολή και οι γνωσεις σου στους υπολογιστες περιοριζονται γυρω απο το Word και το Ecxel και στο τσακιρ κεφι γυρω απο το Access, τοτε ειναι βαθια νυχτωμένος!!

(το "βαθιά νυχτωμένη" δεν το ειπα για να σε προσβάλλω ε? Τη σχολή μου ειρωνέυομαι, όχι εσένα

Roxanne_the_angel
Νεοφερμένο μέλος

Αφου λοιπον η κατασταση ειναι τοσο "περιεργη" (για να μην πω "χαλια" και παρεξηγηθεις

Subject to change
e-steki.gr Founder

Το ελπίζω να ισχύσει αυτό που λες και να βρω ευκολα δουλειά...

Τhanks και για τη συμβουλή με την εκθεσούλα, θα την εφαρμόσω!!

Roxanne_the_angel
Νεοφερμένο μέλος

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Niyia
Διάσημο μέλος

Ως απαραίτητες θεματικές ενότητες ενός βιογραφικού σημειώματος αποτελούν τα προσωπικά μας στοιχεία, η εκπαίδευσή μας και η επαγγελματική μας εμπειρία. Όλες οι άλλες θεματικές ενότητες (π.χ. στόχος, ξένες γλώσσες, διακρίσεις, δημοσιεύσεις κτλ.) καταγράφονται προαιρετικά σε ένα βιογραφικό και εξαρτώνται άμεσα από τις γνώσεις και τις ικανότητές μας. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε στοιχεία για όλες τις θεματικές ενότητες.
Επίσης, ανάλογα με τη θέση την οποία στοχεύουμε κάθε φορά, πολλοί συστήνουν να αλλάζουμε τις θεματικές ενότητες στο ΒΣ μας προκειμένου να δώσουμε έμφαση στα στοιχεία εκείνα τα οποία ενδιαφέρουν τον εργοδότη κάθε φορά, ή ακόμα κ να δημιουργήσουμε και άλλες θεματικές ενότητες, οι οποίες θα ταιριάζουν περισσότερο με τα προσόντα που διαθέτουμε και με το σύνολό της προσωπικότητά μας.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ :
https://www.career.tuc.gr/biografiko.htm
-----------------------------------------
Όλοι μας (κάποια στιγμή) θα χρειαστεί να συντάξουμε ένα ΒΣ (ή curriculum vitae, κοινώς CV) με στόχο την κάλυψη μιας θέσεως εργασίας.
Τι οφείλουμε να συμπεριλάβουμε οπωσδήποτε στα στοιχεία που αναφέρουμε σε ένα ΒΣ?
Τι πιστεύετε πως θα έπρεπε να αποφεύγουμε?
Πόσο σημαντικό θεωρείτε πως είναι ένα σωστό ΒΣ για την κάλυψη μιας θέσεως?
Τι δείχνει για τον εαυτό μας?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι οφείλουμε να συμπεριλάβουμε οπωσδήποτε στα στοιχεία που αναφέρουμε σε ένα ΒΣ?
Τι πιστεύετε πως θα έπρεπε να αποφεύγουμε?
Πόσο σημαντικό θεωρείτε πως είναι ένα σωστό ΒΣ για την κάλυψη μιας θέσεως?
Τι δείχνει για τον εαυτό μας?
Πολύ χρησιμο το λινκ.
Εμένα δε με προβλημάτιζει ιδιαίτερα το τί θεωρω πως δείχνει για μένα , αλλά πώς το βλέπει πιθανός εργοδότης.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Εμένα δε με προβλημάτιζει ιδιαίτερα το τί θεωρω πως δείχνει για μένα , αλλά πώς το βλέπει πιθανός εργοδότης.
Έτσι όμως, ένας πιθανός εργοδότης μπορεί να το δει θετικά και να σε προσλάβει σε μία θέση στην οποία δεν ταιριάζεις (αφού δεν σε αντιπροσωπεύει και δεν δείχνει κάτι για σένα το CV σου όπως λες) στην οποία θα "βαλτώσεις" χωρίς να μπορείς να αποδώσεις τα βέλτιστα (άρα και να ανελιχθείς).

Niyia
Διάσημο μέλος

Είναι η 1η εικόνα ουσιαστικά που έχει ο εργοδότης για εμάς κ πρέπει να είναι προσεγμένο. (π.χ. ορθογραφικά λάθη, ότι νά 'ναι γραμματοσειρές ή ροζ χρώμα στα γράμματα... είναι εγκλήματα

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος

πηγα με ενα βιογραφικο και ενα πτυχιο για συγκεκριμενη θεση, και ο μανατζερ μου προτεινε μια διαφορετικη, παρολο που δεν εχω πτυχιο πανω σε αυτη!
και φυσικα δεχτηκα, γιατι το συζητησαμε πρωτα...
δε σε βαζει οπου θελεις, χωρις να σε ρωτησει.. και πολυ περισσοτερο,χωρις η ιδια να το σκεφτεις και να κρινεις αν μπορεις και θελεις!
εγω δεχτηκα, αν και μαλλον θελει λιγο περισσοτερη σκεψη καθοτι οι ανταγωνιστες του δινουν περισσοτερα για τη συγκεκριμενη θεση.. οποτε, θελει ενα ακομα review!
Devina
Τιμώμενο Μέλος

Μου είχαν πει όταν ετοίμαζα βιογραφικό πώς είναι καλό να βάλω ότι έχω και δίπλωμα οδήγησης.
Συμφωνείτε;

Σημείωση συντονιστή: Οι αναρτήσεις #75-#81 προήλθαν από το θέμα «Δίπλωμα οδήγησης»
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Darkness
Περιβόητο μέλος

Τώρα για Ειδική Παιδαγωγός π.χ. τι δίπλωμα να δηλώσεις και γιατί;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Darkness
Περιβόητο μέλος

Μου είπε ότι ο υποψήφιος έπρεπε να αξιολογήσει την φύση της εργασίας μας, και να μην αναφέρει προσόντα που αφορούν άσχετα πράγματα. (Για παράδειγμα, είχε γράψει για γνώσεις συστημάτων που εμείς ούτε που τα ξέρουμε, ούτε θα τα μάθουμε ποτέ).
Καλό είναι γενικά να ξέρει να οδηγεί κανείς. Αυτό σίγουρα. Αλλά να γράφει ότι ξέρει να οδηγεί ενώ έχει να οδηγήσει δέκα χρόνια το θεωρώ κουτό. Γιατί όταν θα του δώσουν αμάξι να οδηγήσει, και θα του σβήνει 10 φορές σε ένα στενό, θα φανεί ότι ηταν ανειλικρινής και θα ναι εις βάρος του. Άσε που μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα, ή να τρακάρι το εταιρικό αμάξι κτλ. Δηλαδή καλό είναι αν το γράφεις ότι ξέρεις να οδηγείς, να το εννοείς κιόλας.
Devina
Τιμώμενο Μέλος

Εγώ δεν συμφωνώ. Πρόσφατα ο εργοδότης μου απέρριψε έναν που μας είχε στείλει το βιογραφικό του επειδή είχε γράψει πολλά πράγματα που δεν τα χρειαζόμασταν.
Μου είπε ότι ο υποψήφιος έπρεπε να αξιολογήσει την φύση της εργασίας μας, και να μην αναφέρει προσόντα που αφορούν άσχετα πράγματα. (Για παράδειγμα, είχε γράψει για γνώσεις συστημάτων που εμείς ούτε που τα ξέρουμε, ούτε θα τα μάθουμε ποτέ).
Είναι οφφ τοπικ, ξέρω..

Αυτό πρώτη φορά το ακούω Gilda!
Ξέρω ότι είναι καλό να βάζεις στο βιογραφικό σου όλα αυτά που έχεις κάνει.
Όταν είχα ρωτήσει και εγώ το γιατί, μου είπαν ότι ακόμα και αν δεν σε προσλάβουν για την θέση που θέλεις, μπορεί μέσα στην εταιρεία/μαγαζί να βρεις κάτι άλλο να κάνεις σύμφωνα με κάτι που έχεις βάλει στο βιογραφικό σου.
Ή κάποια στιγμή στη θέση που ήθελες εξ αρχής ας πούμε, να προκύψει κάτι εκτός των συνηθισμένων που ο εργοδότης σου θα απευθυνθεί αμέσως σε εσένα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 72 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.