Με βάση αυτό το σκεπτικό κάθε μα κάθε φωτογραφία μπορεί να λογιστεί ως τέχνη.Αυτό πάλι δεν κάνει την εν λόγω φωτογραφία διαφορετική.
Δεν χαρακτήρισα τη φωτογραφία αυτή Τέχνη ή μη, το δήλωσα άλλωστε στο ποστ μου.
Με την παράθεση του λήμματος του λεξικού σκοπός μου ήταν να ξεκαθαρίσω πως δεν θεωρώ ότι
"κινείται μεταξύ ηδονοβλεψίας και πορνογραφίας" όπως κατηγορήθηκε. Ελπίζω τώρα να συνεννοηθήκαμε ως προς αυτό.
Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα πλέον.Κινδυνεύω να φάω ξύλο γιατί δε νομίζω πως η κοπέλα μου είναι τόσο προοδευτική
Κατανοητό. Πιστεύω πάντως πως ένα χαρακτηριστικό που μπορούμε να αποδώσουμε στους καλλιτέχνες είναι η τόλμη.
κάτι το οποίο είναι τελείως καθημερινό,κι απλά σου δίνεται η ευκαιρία να το δεις,ή να το φαντασιωθείς,ενώ δεν το βιώνεις εσυ.
Μα γιατί πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό η Τέχνη; Όταν ο ποιητής μιλά γι' Αγάπη, έχεις τις ίδιες αντιρρήσεις;
"Σιγά, το νιώθω κι εγώ", "Σιγά κι εγώ μπορώ να το κάνω".
Ναι, ΟΚ, μα αυτός (ο όποιος καλλιτέχνης) όταν το νιώθει ή όταν το βλέπει εκεί που κάποιοι θα το προσπερνούσαν, βρίσκει τους τρόπους να το απομονώσει από την πραγματικότητα και να το παρουσιάζει μέσα από το δικό του φίλτρο κατανόησης. Εάν αυτό σε αγγίξει, έχει καλώς. Αν όχι, πάλι έχει καλώς. Μπορεί ν' αγγίξει κάποιον άλλον. (Που πάει να πει, δεν περιμένω απαραίτητα να σε έχει συγκινήσει αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία, δεκτό).
Όμως εδώ διαβλέπω μια παγιδούλα που ίσως αφορά κυρίως τη φωτογραφία...
Αν καλλιτεχνική φωτογραφία είναι μόνο ό,τι δεν θα "μπορούσαμε" να έχουμε αποθανατίσει εμείς, τα πλαίσια της φωτογραφικής τέχνης, στενεύουν επικίνδυνα και περιορίζονται στον εντυπωσιασμό, καταργώντας έτσι οποιοδήποτε άλλο συγκινησιακό κίνητρο.

Τι
μπορούμε δε και τι όχι...είναι πολύυυ μεγάλη συζήτηση.
Μα δεν διαφωνώ!
Αφού φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε ένα μ@νί, με ένα κατσαρολικό μπροστά σε μια πόρτα ωδή στην ικανοποιημένη γυναίκα, τότε η διαλλεκτική επιβάλλει να θεωρήσουμε και την κοιλάθρα του Πάγκαλου, νανούρισμα στο γελαστό γουρουνάκι!
Κάτι τέτοιο σε πείθει περισσότερο ε;
...Όπως βολεύεται ο καθένας.

Ούτε κι εγώ διαφωνώ.