Πάνω σε αυτό.
Ανήκω σε μια οικογένεια που είναι από ανθρώπους που ειναι με επαγγέλματα από εργατικά χέρια. Αγρότες, μηχανικοί κτλ..
Το τι έχουν ακούσει, πραγματικά λυπάμαι.
Και εγώ η ίδια, έγινα νοσηλεύτρια από ΙΕΚ.
Παιδιά η ζωή θέλει θάρρος, θράσος και τσαγανο.
Έχω συνεργαστεί με παιδιά από πανεπιστήμια που δεν ήξεραν τη τύφλα τους. Δεν τους αποδοκιμάζω, αλλά τα πτυχία δεν λένε τίποτα πολλές φορές.
Μέσα σου να το έχεις, και να σέβεσαι τους υπόλοιπους.
Τρελαίνομαι κάθε φορά που με κοιτάζουν με ένα ύφος απογοητευσης και λένε " ναι αλλά δεν τελειωσες από πανεπιστήμιο"
Στη μάνα μου μια μ@@@μενη της έχει πει: " ναι αλλά τα παιδιά σου βγήκαν αποτυχημένα, σιγά τι έκαναν; Η μια τελείωσε ιεκ νοσηλευτική και ο άλλος έγινε μηχανικός"
Η μάνα μου της απάντησε
"Όταν σου χαλάσει το αμάξι σου ή αρρωστήσεις, να πας σε εναν δικηγόρο να σε φροντίσει"
Βρε ου να μου χαθούν
Εγω θα σου πω και το άλλο όμως:
Ως καθαρα παιδι του πανεπιστημιακού σωλήνα, ουδέποτε υποτίμησα τους ανθρωπους των χειρωνακτικών επαγγελμάτων. Καλύπτουν κάποιες αναγκες, γνωρίζουν κάποιες τέχνες, οι οποίες δε λύνονται με παπαγαλία. Και πολλές φορές η μελέτη τους ειναι ισομεγέθης με αυτήν της πανεπιστημιακής βλεπε ηλεκτρολόγοι.
Ουδέποτε τόλμησα να υποτιμησω ντελιβερά, σερβιτόρα, υδραυλικό, πλακά, οτιδήποτε, ουτε φωνή να υψώσω ούτε τίποτα. Και δε στο λεω για να μου πεις μπράβο, το κάνω γιατι έτσι ειναι ο χαρακτήρας μου και τέλος.
Εχω βιώσει λοιπόν από κάποιους, λίγους αλλά υπαρκτούς, την αντίθετη υποτίμηση, οτι ειμαι παιδι των βιβλίων και δεν δουλεψα από τα 12 σε λατομειο, εστιατόριο και δεν ξερω κι εγω τι, βλέπεις "ναι αλλα εγω, ενω εσύ..." (δουλίτσους τους λεω αυτούς ή κοπιάζους, αρχιζουν απο τα 18 και ορίζουν όλη τους τη ζωη με βαση την εργατικότητα, και ζυγιζουν και τους απέναντι με το ίδιο ζυγι.)
Οπως σκαω εγω γιατι δε μπορούν να σκάσουν κι αυτοι; Και ολοι οι άλλοι που κρινουν και υποτιμουν, είτε είσαι τεχνιτης, είτε εργάτης, είτε πανεπιστημιακός, είτε δημοσιος υπάλληλος, είτε υπαλληλος σε μια εταιρία ιδιωτική.
Εχω βαρεθει να βλέπω άπαντες να κρίνουν άπαντες και να καθομαι σιωπηλός. Παω σε μια δημοσια υπηρεσία να με εξυπηρετήσουν και βλεπω την 60άρα υπάλληλο, που ολοι οι άλλοι της φέρονται με το "είστε τεμπέληδες ξυνετε το πράμα σας" και της φέρομαι ευγενικά και αλλάζει αμέσως όλη της η διάθεση και η φάτσα, φτιάχνει η διάθεση της και με εξυπηρετει.
Ρε μαλάκες απο το στομα σας τα παίρνουν τα λεφτά ή τα κλέψανε; Ήσασταν εκει να δειτε ποσο ίδρωσαν για να γινουν αυτο που έγιναν;
Και δεν το χω δει τοσο στο εξωτερικο αυτο όσο στον Έλληνα. Παντα κάποιος μαλάκας Έλληνας θα δειξει με το δάχτυλο τους άλλους. Ακομα και οι του εξωτερικού τους εντός, ή οι εντός να υποτιμησουν τους του εξωτερικού.
Δηλαδη σε καποια φάση λες αει γαμησου βαρέθηκα.