• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Τα must στο σπιτικό φαρμακείο του αρρώστου: προτάσεις, αναζητήσεις

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 22.576 μηνύματα.
Θα μου πείτε, τι μας λέει η γρουσούζα πρωτοχρονιάτικα :popeanim: :popeanim:

Η αλήθεια είναι ότι πέρασα δύσκολα Χριστούγεννα με τροφική δηλητηρίαση και πακέτο μετά κρύωμα με πονόλαιμο και πυρετό μέχρι σήμερα.

Εδώ μπορούμε να συζητάμε τι φάρμακα είναι must για το φαρμακείο μας (χειμερινό ή καλοκαιρινό), χωρίς ιατρική συνταγή, να προτείνουμε ή να αναζητάμε.

Η γρίπη και ο covid θερίζουν.
ουρανια.jpg

Ξεκινάω:
1. Depon + Nurofen εναλλάξ μέσα στη μέρα
2. Καραμέλες Trachisan για τον πονόλαιμο
3. Σιρόπι GrinTuss adult (thanks to @rafaela11 :give_rose:)
4. Βιταμίνες C και D3

Σε σχόλια στο skroutz διάβαζα ότι τα οδοντιατρικά στοματικά διαλύματα τύπου InterMed με Chlorhexil βοηθάνε στις παθήσεις του λαιμού πχ φαρυγγίτιδα. Δεν το ήξερα!

Φυσιολογικός ορός και γάζες...

Είναι πολύ χρήσιμος. Πάμφθηνος και κατάλληλος για πολλές χρήσεις (π.χ. επάλειψη πάνω σε μια πληγή, καθαρισμός ματιών...)

Zirtec ή xozal.. Αντισταμινικά. Για μένα είναι άκρως απαραίτητα λόγω αλλεργιών σε ανύποπτο χρόνο.

Επίσης ,μια αλοιφή τύπου vix για ξεμπουκωμα μύτης ή οτιδήποτε σε παρόμοιο balm με ευκάλυπτο.

Τελευταία επεξεργασία:
Maalox ή οποιοδήποτε αντιόξινο για καούρα, δυσπεψία
Προβιοτικά για την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας σε περίπτωση που χρειαστεί.

Θα μου πείτε, τι μας λέει η γρουσούζα πρωτοχρονιάτικα :popeanim: :popeanim:

Η αλήθεια είναι ότι πέρασα δύσκολα Χριστούγεννα με τροφική δηλητηρίαση και πακέτο μετά κρύωμα με πονόλαιμο και πυρετό μέχρι σήμερα.

Εδώ μπορούμε να συζητάμε τι φάρμακα είναι must για το φαρμακείο μας (χειμερινό ή καλοκαιρινό), χωρίς ιατρική συνταγή, να προτείνουμε ή να αναζητάμε.

Η γρίπη και ο covid θερίζουν.
ουρανια.jpg

Ξεκινάω:
1. Depon + Nurofen εναλλάξ μέσα στη μέρα
2. Καραμέλες Trachisan για τον πονόλαιμο
3. Σιρόπι GrinTuss adult (thanks to @rafaela11 :give_rose:)
4. Βιταμίνες C και D3

Σε σχόλια στο skroutz διάβαζα ότι τα οδοντιατρικά στοματικά διαλύματα τύπου InterMed με Chlorhexil βοηθάνε στις παθήσεις του λαιμού πχ φαρυγγίτιδα. Δεν το ήξερα!
Άψογος !!
μόνο την προπολη ξεχασες αλλά σου βάζω 10 με τόνο ! 🤣🤣

Συμφωνώ με όλα εκτός από το ιμοντιουμ γενικά δεν το πολυ συμπαθώ θεωρώ ότι είναι για εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις και πολύ αναγκαιες
Δηλαδή καλό είναι το έντερο όσο γίνεται να αποβάλει αυτά που πρέπει και όχι να τα κρατάει μέσα.

προσθέτω φυσικά σπρέι για καψίματα, ιώδιο, κρέμα άρνικα,

Τελευταία επεξεργασία:
Ο Χειμώνας μου ειδικά τώρα με τη γρίπη...

20260101_163231.jpg
20260101_162745.jpg
20260101_162734.jpg
20260101_162824.jpg

Εγώ που είμαι συχνά αρρωστούλης έχω

• Depon
  • Algofren
  • Παστίλιες & Καραμέλες για λαιμό
  • Otrivin & αλλα παρόμοια για τη μύτη
  • Hanzaplast / Επιδεσμους / Τσιρότα
  • Πεταντιν / Μωβ Ιώδιο
  • Maalox

Αυτά

Προχθές με 'έπιασε ξαφνικά ένας πρωτόγνωρος πόνος στη μέση, Ένα λουμπάγκο. Να μη σας πολυλογώ το δράμα που έζησα. Ήρθε γιατρός, μου εγραψε iboprofen και μυοχαλαρωτικό και είπε να πάω σε ορθοπεδικό. Πήγα χθες σε έναν πολύ καλό. Από εξετάσεις που έκανε, διαπίστωσε πως είναι νευρομυικός. Δεν έχει πειραχτεί νωτιαίος μυελός, και δε φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, αν και θα μου κάνει και μια μαγνητική. Μου έγραψε και φυσιοθεραπείες. Μου είπε λοιπόν, να σταματήσω το ibuprofen και να πάρω το novalgin. Τεσπα, επειδή το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι αργό, μέχρι χθες το βράδυ, δεν είχε έρθει κάτι. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, κυρίως το φίλο @paskmak αλλά και όποιον το γνωρίζει, τι ιδιαίτερο έχει το novalgin? Μπορώ να το κρατήσω στο σπιτικό φαρμακείο για παρόμοια περίπτωση, γιατί δε θα ξανααντέξω να περάσω αυτό τον πόνο; Επειδή δεν πουλιέται ελεύθερα, αλλά θέλει ιατρική συνταγή, φοβάμαι, μην είναι επικίνδυνο.

Τελευταία επεξεργασία:
Σπίτι τα μόνα που έχω είναι τα βασικά διαγνωστικά.... δηλαδή

1. Θερμόμετρο

2. Οξύμετρο

3. Πιεσόμετρο.

Betadine - οινόπνευμα - μωρομάντηλα - γάζες (οι γύφτοι οι γερμανοί είχαν γεμισει το αμάξι οταν το ειχα αγοράσει με γάζες και τιποτε αλλο και εχουν μεινει απο τότε) και ενα panadol extra...

Εξάλλου αν τύχει κάτι έφυγες για νοσοκομείο..... το μονο που θα έπαιρνα ειναι ενας απινιδωτής. Αυτο οντως χρειάζεται.

αμα τύχει κανας μεγάλος πυρετός πχ απο 39 και πάνω συνήθως παίρνω αντιπυρετικά.

Είχα κατι αντικαρκινικά φάρμακα λόγω του πατέρα μου αρχικά επικοινωνησα με τον πρώην γιατρό του με τη γραμματέα που να τα δώσω μου ειπαν αυτοι δεν ασχολούνται και να πάρω ενα τηλέφωνο σε ένα νούμερο να συνενοηθώ.

Ενταξει μη πω ψέμματα ουτε εγω ασχοληθηκα πέραν απο 1-2 φορές που πηρα κ δεν απάντησε κανένας και μετά απο 3 μηνες τα πέταξα.... ειχα πολλα τότε στο κεφάλι μου τρεξιματα για κηδειες , συντάξεις χηρείας , κληρονομικά κτλ δεν μπορεσα να ασχοληθω και με τα φάρμακα κ στη τελική ας με έπαιρνε ο ιατρός να μ έλεγε που να τα πάω.

Ουτε με το γιατρό μετά κράτησα επαφές αν και γαστρεντερολόγος θα πάω σε άλλον να κάνω μια γαστροσκόπηση στο μέλλον... ο συγκεκριμένος για μένα απέτυχε να σώσει τον πατέρα μου . Καιδεν μ άρεσε το ύφος του σε γενικές γραμμές , δηλαδη γιατί έχεις τόσο ύφος όταν απλά κάνεις τη συγκεκριμενη πεπατημενη αντικαρκινικη θεραπεία η οποια απλά σκοτώνει περισσότερο τον άνθρωπο απο οτι τον κάνει καλά ; Δεν μ άρεσε οτι πήρε χρηματικό δώρο απο εναν μελλοθάνατο άνθρωπο. Δεν μ άρεσε οτι ενω τη πρώτη φορά του είπα ότι κόλλησα στη κίνηση δεν περίμενε όταν έφτασα να με ενημερώσει.... δεν ειναι αυτά σωστές συμπεριφορές απο εναν γιατρό αλλα δεν ήθελα να κανω θέμα σεβόμενος τον πατέρα μου.

Όσο για το δώρο ο πατέρας μου του τα έδωσε εγω δεν θα του έδινα τίποτα... ηδη έχει βγάλει πολλά. Κυκλοφορούσε με ενα αμάξι που κοστίζει όσο μια γκαρσονιέρα.

Πρέπει ο κόσμος να γίνει πιο ταπεινός... και να αφήσει τα πολλά πλούτη και αποκτήματα. Ένας ακόμη λόγος που δεν πάω με τίποτα τους ελιτιστές.

Ο θεός να μας φυλάει απο γιατρούς.

ο θΕΌς να μας φυλάει απο τις αρρώστιες... ο πατέρας μου στα τελευταια του έβλεπε τον ιατρο σαν θεό αλλα έκανε λάθος... καμία τέτοια ιδιότητα δεν είχε ο ιατρός αυτός.... ο θεός ειναι πάνω απο όλους κ όλα κ μόνο εκείνος ξέρει ποτε θα φύγουμε απο αυτό το κόσμο.

Μακαρι μετά απο πολλά χρόνια να πεθάνω μέσα στο σπίτι ή στον ύπνο μου και να μην έχω ποτέ ανάγκη κανενα απο αυτους... λένε για τους ένστολους μετά.

Τελευταία επεξεργασία:
Προχθές με 'έπιασε ξαφνικά ένας πρωτόγνωρος πόνος στη μέση, Ένα λουμπάγκο. Να μη σας πολυλογώ το δράμα που έζησα. Ήρθε γιατρός, μου εγραψε iboprofen και μυοχαλαρωτικό και είπε να πάω σε ορθοπεδικό. Πήγα χθες σε έναν πολύ καλό. Από εξετάσεις που έκανε, διαπίστωσε πως είναι νευρομυικός. Δεν έχει πειραχτεί νωτιαίος μυελός, και δε φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, αν και θα μου κάνει και μια μαγνητική. Μου έγραψε και φυσιοθεραπείες. Μου είπε λοιπόν, να σταματήσω το ibuprofen και να πάρω το novalgin. Τεσπα, επειδή το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι αργό, μέχρι χθες το βράδυ, δεν είχε έρθει κάτι. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, κυρίως το φίλο @paskmak αλλά και όποιον το γνωρίζει, τι ιδιαίτερο έχει το novalgin? Μπορώ να το κρατήσω στο σπιτικό φαρμακείο για παρόμοια περίπτωση, γιατί δε θα ξανααντέξω να περάσω αυτό τον πόνο; Επειδή δεν πουλιέται ελεύθερα, αλλά θέλει ιατρική συνταγή, φοβάμαι, μην είναι επικίνδυνο.
Καλη μου τουβλο
Καθε γιατρος εχει το δικο του οπλοστασιο οπως αυτο πηγαζει απο την δικη του πειρα.
Το novalgin κανει αναλογα πραγματα με την ιβουπροφαινη αλλα ειναι πιο αποτελεσματικο αναλγητικα και σε σενα εδωσε την επιθυμητη λυση...οποτε ο γιατρος σοφα επραξε.
Ναι βεβαια θα πρεπει να το εχεις στο φαρμακειο σου για αναλογη περιπτωση ...εναι το φαρμακο που σου ταιριαζει για αυτο το συμπτωμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back