• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Τα must στο σπιτικό φαρμακείο του αρρώστου: προτάσεις, αναζητήσεις

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 22.614 μηνύματα.
Θα μου πείτε, τι μας λέει η γρουσούζα πρωτοχρονιάτικα :popeanim: :popeanim:

Η αλήθεια είναι ότι πέρασα δύσκολα Χριστούγεννα με τροφική δηλητηρίαση και πακέτο μετά κρύωμα με πονόλαιμο και πυρετό μέχρι σήμερα.

Εδώ μπορούμε να συζητάμε τι φάρμακα είναι must για το φαρμακείο μας (χειμερινό ή καλοκαιρινό), χωρίς ιατρική συνταγή, να προτείνουμε ή να αναζητάμε.

Η γρίπη και ο covid θερίζουν.
ουρανια.jpg

Ξεκινάω:
1. Depon + Nurofen εναλλάξ μέσα στη μέρα
2. Καραμέλες Trachisan για τον πονόλαιμο
3. Σιρόπι GrinTuss adult (thanks to @rafaela11 :give_rose:)
4. Βιταμίνες C και D3

Σε σχόλια στο skroutz διάβαζα ότι τα οδοντιατρικά στοματικά διαλύματα τύπου InterMed με Chlorhexil βοηθάνε στις παθήσεις του λαιμού πχ φαρυγγίτιδα. Δεν το ήξερα!

Φυσιολογικός ορός και γάζες...

Είναι πολύ χρήσιμος. Πάμφθηνος και κατάλληλος για πολλές χρήσεις (π.χ. επάλειψη πάνω σε μια πληγή, καθαρισμός ματιών...)

Zirtec ή xozal.. Αντισταμινικά. Για μένα είναι άκρως απαραίτητα λόγω αλλεργιών σε ανύποπτο χρόνο.

Επίσης ,μια αλοιφή τύπου vix για ξεμπουκωμα μύτης ή οτιδήποτε σε παρόμοιο balm με ευκάλυπτο.

Τελευταία επεξεργασία:
Maalox ή οποιοδήποτε αντιόξινο για καούρα, δυσπεψία
Προβιοτικά για την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας σε περίπτωση που χρειαστεί.

Θα μου πείτε, τι μας λέει η γρουσούζα πρωτοχρονιάτικα :popeanim: :popeanim:

Η αλήθεια είναι ότι πέρασα δύσκολα Χριστούγεννα με τροφική δηλητηρίαση και πακέτο μετά κρύωμα με πονόλαιμο και πυρετό μέχρι σήμερα.

Εδώ μπορούμε να συζητάμε τι φάρμακα είναι must για το φαρμακείο μας (χειμερινό ή καλοκαιρινό), χωρίς ιατρική συνταγή, να προτείνουμε ή να αναζητάμε.

Η γρίπη και ο covid θερίζουν.
ουρανια.jpg

Ξεκινάω:
1. Depon + Nurofen εναλλάξ μέσα στη μέρα
2. Καραμέλες Trachisan για τον πονόλαιμο
3. Σιρόπι GrinTuss adult (thanks to @rafaela11 :give_rose:)
4. Βιταμίνες C και D3

Σε σχόλια στο skroutz διάβαζα ότι τα οδοντιατρικά στοματικά διαλύματα τύπου InterMed με Chlorhexil βοηθάνε στις παθήσεις του λαιμού πχ φαρυγγίτιδα. Δεν το ήξερα!
Άψογος !!
μόνο την προπολη ξεχασες αλλά σου βάζω 10 με τόνο ! 🤣🤣

Συμφωνώ με όλα εκτός από το ιμοντιουμ γενικά δεν το πολυ συμπαθώ θεωρώ ότι είναι για εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις και πολύ αναγκαιες
Δηλαδή καλό είναι το έντερο όσο γίνεται να αποβάλει αυτά που πρέπει και όχι να τα κρατάει μέσα.

προσθέτω φυσικά σπρέι για καψίματα, ιώδιο, κρέμα άρνικα,

Τελευταία επεξεργασία:
Ο Χειμώνας μου ειδικά τώρα με τη γρίπη...

20260101_163231.jpg
20260101_162745.jpg
20260101_162734.jpg
20260101_162824.jpg

Εγώ που είμαι συχνά αρρωστούλης έχω

• Depon
  • Algofren
  • Παστίλιες & Καραμέλες για λαιμό
  • Otrivin & αλλα παρόμοια για τη μύτη
  • Hanzaplast / Επιδεσμους / Τσιρότα
  • Πεταντιν / Μωβ Ιώδιο
  • Maalox

Αυτά

Προχθές με 'έπιασε ξαφνικά ένας πρωτόγνωρος πόνος στη μέση, Ένα λουμπάγκο. Να μη σας πολυλογώ το δράμα που έζησα. Ήρθε γιατρός, μου εγραψε iboprofen και μυοχαλαρωτικό και είπε να πάω σε ορθοπεδικό. Πήγα χθες σε έναν πολύ καλό. Από εξετάσεις που έκανε, διαπίστωσε πως είναι νευρομυικός. Δεν έχει πειραχτεί νωτιαίος μυελός, και δε φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, αν και θα μου κάνει και μια μαγνητική. Μου έγραψε και φυσιοθεραπείες. Μου είπε λοιπόν, να σταματήσω το ibuprofen και να πάρω το novalgin. Τεσπα, επειδή το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι αργό, μέχρι χθες το βράδυ, δεν είχε έρθει κάτι. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, κυρίως το φίλο @paskmak αλλά και όποιον το γνωρίζει, τι ιδιαίτερο έχει το novalgin? Μπορώ να το κρατήσω στο σπιτικό φαρμακείο για παρόμοια περίπτωση, γιατί δε θα ξανααντέξω να περάσω αυτό τον πόνο; Επειδή δεν πουλιέται ελεύθερα, αλλά θέλει ιατρική συνταγή, φοβάμαι, μην είναι επικίνδυνο.

Τελευταία επεξεργασία:
Σπίτι τα μόνα που έχω είναι τα βασικά διαγνωστικά.... δηλαδή

1. Θερμόμετρο

2. Οξύμετρο

3. Πιεσόμετρο.

Betadine - οινόπνευμα - μωρομάντηλα - γάζες (οι γύφτοι οι γερμανοί είχαν γεμισει το αμάξι οταν το ειχα αγοράσει με γάζες και τιποτε αλλο και εχουν μεινει απο τότε) και ενα panadol extra...

Εξάλλου αν τύχει κάτι έφυγες για νοσοκομείο..... το μονο που θα έπαιρνα ειναι ενας απινιδωτής. Αυτο οντως χρειάζεται.

αμα τύχει κανας μεγάλος πυρετός πχ απο 39 και πάνω συνήθως παίρνω αντιπυρετικά.

Είχα κατι αντικαρκινικά φάρμακα λόγω του πατέρα μου αρχικά επικοινωνησα με τον πρώην γιατρό του με τη γραμματέα που να τα δώσω μου ειπαν αυτοι δεν ασχολούνται και να πάρω ενα τηλέφωνο σε ένα νούμερο να συνενοηθώ.

Ενταξει μη πω ψέμματα ουτε εγω ασχοληθηκα πέραν απο 1-2 φορές που πηρα κ δεν απάντησε κανένας και μετά απο 3 μηνες τα πέταξα.... ειχα πολλα τότε στο κεφάλι μου τρεξιματα για κηδειες , συντάξεις χηρείας , κληρονομικά κτλ δεν μπορεσα να ασχοληθω και με τα φάρμακα κ στη τελική ας με έπαιρνε ο ιατρός να μ έλεγε που να τα πάω.

Ουτε με το γιατρό μετά κράτησα επαφές αν και γαστρεντερολόγος θα πάω σε άλλον να κάνω μια γαστροσκόπηση στο μέλλον... ο συγκεκριμένος για μένα απέτυχε να σώσει τον πατέρα μου . Καιδεν μ άρεσε το ύφος του σε γενικές γραμμές , δηλαδη γιατί έχεις τόσο ύφος όταν απλά κάνεις τη συγκεκριμενη πεπατημενη αντικαρκινικη θεραπεία η οποια απλά σκοτώνει περισσότερο τον άνθρωπο απο οτι τον κάνει καλά ; Δεν μ άρεσε οτι πήρε χρηματικό δώρο απο εναν μελλοθάνατο άνθρωπο. Δεν μ άρεσε οτι ενω τη πρώτη φορά του είπα ότι κόλλησα στη κίνηση δεν περίμενε όταν έφτασα να με ενημερώσει.... δεν ειναι αυτά σωστές συμπεριφορές απο εναν γιατρό αλλα δεν ήθελα να κανω θέμα σεβόμενος τον πατέρα μου.

Όσο για το δώρο ο πατέρας μου του τα έδωσε εγω δεν θα του έδινα τίποτα... ηδη έχει βγάλει πολλά. Κυκλοφορούσε με ενα αμάξι που κοστίζει όσο μια γκαρσονιέρα.

Πρέπει ο κόσμος να γίνει πιο ταπεινός... και να αφήσει τα πολλά πλούτη και αποκτήματα. Ένας ακόμη λόγος που δεν πάω με τίποτα τους ελιτιστές.

Ο θεός να μας φυλάει απο γιατρούς.

ο θΕΌς να μας φυλάει απο τις αρρώστιες... ο πατέρας μου στα τελευταια του έβλεπε τον ιατρο σαν θεό αλλα έκανε λάθος... καμία τέτοια ιδιότητα δεν είχε ο ιατρός αυτός.... ο θεός ειναι πάνω απο όλους κ όλα κ μόνο εκείνος ξέρει ποτε θα φύγουμε απο αυτό το κόσμο.

Μακαρι μετά απο πολλά χρόνια να πεθάνω μέσα στο σπίτι ή στον ύπνο μου και να μην έχω ποτέ ανάγκη κανενα απο αυτους... λένε για τους ένστολους μετά.

Τελευταία επεξεργασία:
Προχθές με 'έπιασε ξαφνικά ένας πρωτόγνωρος πόνος στη μέση, Ένα λουμπάγκο. Να μη σας πολυλογώ το δράμα που έζησα. Ήρθε γιατρός, μου εγραψε iboprofen και μυοχαλαρωτικό και είπε να πάω σε ορθοπεδικό. Πήγα χθες σε έναν πολύ καλό. Από εξετάσεις που έκανε, διαπίστωσε πως είναι νευρομυικός. Δεν έχει πειραχτεί νωτιαίος μυελός, και δε φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, αν και θα μου κάνει και μια μαγνητική. Μου έγραψε και φυσιοθεραπείες. Μου είπε λοιπόν, να σταματήσω το ibuprofen και να πάρω το novalgin. Τεσπα, επειδή το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι αργό, μέχρι χθες το βράδυ, δεν είχε έρθει κάτι. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, κυρίως το φίλο @paskmak αλλά και όποιον το γνωρίζει, τι ιδιαίτερο έχει το novalgin? Μπορώ να το κρατήσω στο σπιτικό φαρμακείο για παρόμοια περίπτωση, γιατί δε θα ξανααντέξω να περάσω αυτό τον πόνο; Επειδή δεν πουλιέται ελεύθερα, αλλά θέλει ιατρική συνταγή, φοβάμαι, μην είναι επικίνδυνο.
Καλη μου τουβλο
Καθε γιατρος εχει το δικο του οπλοστασιο οπως αυτο πηγαζει απο την δικη του πειρα.
Το novalgin κανει αναλογα πραγματα με την ιβουπροφαινη αλλα ειναι πιο αποτελεσματικο αναλγητικα και σε σενα εδωσε την επιθυμητη λυση...οποτε ο γιατρος σοφα επραξε.
Ναι βεβαια θα πρεπει να το εχεις στο φαρμακειο σου για αναλογη περιπτωση ...εναι το φαρμακο που σου ταιριαζει για αυτο το συμπτωμα.

Σπίτι τα μόνα που έχω είναι τα βασικά διαγνωστικά.... δηλαδή

1. Θερμόμετρο

2. Οξύμετρο

3. Πιεσόμετρο.

Betadine - οινόπνευμα - μωρομάντηλα - γάζες (οι γύφτοι οι γερμανοί είχαν γεμισει το αμάξι οταν το ειχα αγοράσει με γάζες και τιποτε αλλο και εχουν μεινει απο τότε) και ενα panadol extra...

Εξάλλου αν τύχει κάτι έφυγες για νοσοκομείο..... το μονο που θα έπαιρνα ειναι ενας απινιδωτής. Αυτο οντως χρειάζεται.

αμα τύχει κανας μεγάλος πυρετός πχ απο 39 και πάνω συνήθως παίρνω αντιπυρετικά.

Είχα κατι αντικαρκινικά φάρμακα λόγω του πατέρα μου αρχικά επικοινωνησα με τον πρώην γιατρό του με τη γραμματέα που να τα δώσω μου ειπαν αυτοι δεν ασχολούνται και να πάρω ενα τηλέφωνο σε ένα νούμερο να συνενοηθώ.

Ενταξει μη πω ψέμματα ουτε εγω ασχοληθηκα πέραν απο 1-2 φορές που πηρα κ δεν απάντησε κανένας και μετά απο 3 μηνες τα πέταξα.... ειχα πολλα τότε στο κεφάλι μου τρεξιματα για κηδειες , συντάξεις χηρείας , κληρονομικά κτλ δεν μπορεσα να ασχοληθω και με τα φάρμακα κ στη τελική ας με έπαιρνε ο ιατρός να μ έλεγε που να τα πάω.

Ουτε με το γιατρό μετά κράτησα επαφές αν και γαστρεντερολόγος θα πάω σε άλλον να κάνω μια γαστροσκόπηση στο μέλλον... ο συγκεκριμένος για μένα απέτυχε να σώσει τον πατέρα μου . Καιδεν μ άρεσε το ύφος του σε γενικές γραμμές , δηλαδη γιατί έχεις τόσο ύφος όταν απλά κάνεις τη συγκεκριμενη πεπατημενη αντικαρκινικη θεραπεία η οποια απλά σκοτώνει περισσότερο τον άνθρωπο απο οτι τον κάνει καλά ; Δεν μ άρεσε οτι πήρε χρηματικό δώρο απο εναν μελλοθάνατο άνθρωπο. Δεν μ άρεσε οτι ενω τη πρώτη φορά του είπα ότι κόλλησα στη κίνηση δεν περίμενε όταν έφτασα να με ενημερώσει.... δεν ειναι αυτά σωστές συμπεριφορές απο εναν γιατρό αλλα δεν ήθελα να κανω θέμα σεβόμενος τον πατέρα μου.

Όσο για το δώρο ο πατέρας μου του τα έδωσε εγω δεν θα του έδινα τίποτα... ηδη έχει βγάλει πολλά. Κυκλοφορούσε με ενα αμάξι που κοστίζει όσο μια γκαρσονιέρα.

Πρέπει ο κόσμος να γίνει πιο ταπεινός... και να αφήσει τα πολλά πλούτη και αποκτήματα. Ένας ακόμη λόγος που δεν πάω με τίποτα τους ελιτιστές.

Ο θεός να μας φυλάει απο γιατρούς.

ο θΕΌς να μας φυλάει απο τις αρρώστιες... ο πατέρας μου στα τελευταια του έβλεπε τον ιατρο σαν θεό αλλα έκανε λάθος... καμία τέτοια ιδιότητα δεν είχε ο ιατρός αυτός.... ο θεός ειναι πάνω απο όλους κ όλα κ μόνο εκείνος ξέρει ποτε θα φύγουμε απο αυτό το κόσμο.

Μακαρι μετά απο πολλά χρόνια να πεθάνω μέσα στο σπίτι ή στον ύπνο μου και να μην έχω ποτέ ανάγκη κανενα απο αυτους... λένε για τους ένστολους μετά.
Καλά τα λες.....
Κοίτα και γω τους γιατρούς, σα Θεούς τους έχω. Την ώρα που υποφέρεις, είναι εκείνοι που θα σε σώσουν. Δεν είναι λίγο. Τους ακούω ευλαβικά. Βέβαια, πέρα απ τα απαραίτητα χρήματα δε δίνω. Σκέφτομαι, πως κάνουν τη δουλειά τους, για την οποία πληρώνονται καλά. Το ευχαριστώ μου, είναι μόνο το ότι τους υπακούω και τους σέβομαι και με την καλή συνεργασία θα γίνω καλά. Πιστεύω για έναν επαγγελματία, η επιτυχία και η καλή συνεργασία είναι καλό ευχαριστώ. Εμένα θα με έφτανε. Και γω τόσα χρόνια εργαζόμενη, ποτέ δε δωροδοκήθηκα για την εργασία μου και μια φορά που μου έφεραν γλυκά για δωράκι, τα μοίρασα στους συναδέλφους.
Πάμε στα εξής:
Απινιδωτή ξέρεις να χρησιμοποιείς; Εγώ όχι, γιαυτό δεν ανακατώνομαι.
Επίσης το ο΄ξυμετρο είναι νέα μόδα, στο πατρικό μου δεν είχαμε. Τώρα με τον κοβιντ και τη μαμά, ζητούν οι γιατροί να ξέρουν. Έτσι πήραμε αρχικά ένα, με ποσοστ'ο λάθους 50% περίπου! Τώρα πήρα ένα καλό.
Από φάρμακα, αυτά που θεωρώ βασικά, είναι το ντεπόν. Τώρα μπήκε και το ibuprofen, αλλά έχει πολλές παρενέργειες και προβλέπω σε μερικά χρόνια να λήξει κι να πεταχτεί. Στον πόνο μου δε βοήθησε.
Έχω πάντα ένα έμπλαστρο (λόγω της ευαισθησίας μου).
Έχω κρέμες επουλωτικές, αντιμικροβιακές, και panthenol. Αυτές πολύ τις χρησιμοποιώ. Σχίζονται συχνά τα χέρια μου.
Α και επιθέματα έχω.
Αυτά!
Σημ Το novalgin ακόμα δεν φάνηκε στην κάρτα. Βρε @paskmak, πόσο καιρό κάνει; Του ιδιώτη γιατρού εμφανίζεται αμέσως. Του νοσοκομιακού περνά από νοσοκομιακή επιτροπή; Μέχρι να έρθει, δε θα πονάω.
Γιαννάκη, υπάρχει αντίστοιχο του novalgin στην Ελλάδα, που παίρνεται δίχως ιατρική συνταγή;

O καθένας σώζει τον άλλον από τη θέση που είναι και εργάζεται.

Και μένα αμα τυχει κάτι θα με καλέσουν στις 4 το πρωι και αν είναι σοβαρό θα κατέβω στη δουλειά να οργανώσω και να συντονισω το περιστατικο. Εκεί δεν σώζεις κόσμο που κινδυνευει να πνιγει κ να χάσει δικους του ανθρώπους ;

Δεν θα παρω κάτι έξτρα περαν από τα χρήματα που παιρνω. Ίσως ένα ρεπο ως εκεί.

Δεν ήξερα ότι ένας γιατρός για να απαντάει σε 2-3 τηλέφωνα θα πρεπει να του σταξεις και το 200αρι. Εμένα το τηλέφωνο μου είναι ανά πασα στιγμή ανοιχτό να απαντήσω και όλο το 24ωρο.

Τέλος πάντων όπως είπα σεβαστηκα το πατερα μου και την κατάσταση του. Αλλιώς θα τα συζητούσαμε σε άλλο επίπεδο θα τα άκουγε και θα εφευγα.

Και επίσης δε τους γουστάρω ολους αυτους σας είπα είναι ελιτιστες και θεωρουν τον εαυτό τους κάτι ανώτερο από όλους τους άλλους.

Ξεχνάνε όμως ότι άνθρωποι σαν τον πατερα μου το συγχωρεμένο που στον έντιμο βίο του διετέλεσε επί πολλα έτη καθηγητής κ όπως όλοι οι καθηηγηυες κ δάσκαλοι πλεον που δεν κυκλοφόρουν στους δρόμους με Audi και Mercedes και τα βγάζουν δυσκολα πλεον περα είναι εκείνοι που βοηθάνε κ οδηγουν όλους αυτους να γίνουν γιατροί και ιδιαίτερα εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Έβαλε γιατρους ο πατερας στο πανεπιστημιο που είχανε κολλήσει στην Έκθεση επί εποχής των δεσμών... Ο άλλος τη μια χρόνια έγραψε 13 κ όταν τον ανέλαβε έγραψε 19 και εισήχθη στην Ιατρική Αθηνών.

Για να πηγαινεις εσυ στο ιατρείο τους αυριο μεθαυριο κ για να σε δουν δέκα λεπτά να σε χρεώσουν 200 ευρώ.

Για αυτό λέω... Μακρυά από γιατρους βέβαια δεν τους βάζω όλους στο τσουβάλι έχει και Ανθρωπους που είναι κ επιστήμονες. Αυτοί έχουν κατευθυνση προς το θεϊκό στοιχείο... Ως εκεί. Για τους άλλους ισχυουν τα προρρηθεντα.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλά τα λες.....
Κοίτα και γω τους γιατρούς, σα Θεούς τους έχω. Την ώρα που υποφέρεις, είναι εκείνοι που θα σε σώσουν. Δεν είναι λίγο. Τους ακούω ευλαβικά. Βέβαια, πέρα απ τα απαραίτητα χρήματα δε δίνω. Σκέφτομαι, πως κάνουν τη δουλειά τους, για την οποία πληρώνονται καλά. Το ευχαριστώ μου, είναι μόνο το ότι τους υπακούω και τους σέβομαι και με την καλή συνεργασία θα γίνω καλά. Πιστεύω για έναν επαγγελματία, η επιτυχία και η καλή συνεργασία είναι καλό ευχαριστώ. Εμένα θα με έφτανε. Και γω τόσα χρόνια εργαζόμενη, ποτέ δε δωροδοκήθηκα για την εργασία μου και μια φορά που μου έφεραν γλυκά για δωράκι, τα μοίρασα στους συναδέλφους.
Πάμε στα εξής:
Επίσης το ο΄ξυμετρο είναι νέα μόδα, στο πατρικό μου δεν είχαμε. Τώρα με τον κοβιντ και τη μαμά, ζητούν οι γιατροί να ξέρουν. Έτσι πήραμε αρχικά ένα, με ποσοστ'ο λάθους 50% περίπου! Τώρα πήρα ένα καλό.
Από φάρμακα, αυτά που θεωρώ βασικά, είναι το ντεπόν. Τώρα μπήκε και το ibuprofen, αλλά έχει πολλές παρενέργειες και προβλέπω σε μερικά χρόνια να λήξει κι να πεταχτεί. Στον πόνο μου δε βοήθησε.
Έχω κρέμες επουλωτικές, αντιμικροβιακές, και panthenol. Αυτές πολύ τις χρησιμοποιώ. Σχίζονται συχνά τα χέρια μου.
Α και επιθέματα έχω.
Αυτά!
Σημ Το novalgin ακόμα δεν φάνηκε στην κάρτα. Βρε @paskmak, πόσο καιρό κάνει; Του ιδιώτη γιατρού εμφανίζεται αμέσως. Του νοσοκομιακού περνά από νοσοκομιακή επιτροπή; Μέχρι να έρθει, δε θα πονάω.
Γιαννάκη, υπάρχει αντίστοιχο του novalgin στην Ελλάδα, που παίρνεται δίχως ιατρική συνταγή;
novalgin ειναι παυσιπονο και δεν θελει συνταγη..εδω εμεις ειμαστε λαρτζ
μονο τα εθiστικα θελουν συνταγη πχ κωδεινη ( lonarid)
Δυστηχως ομως στην ελλαδα δεν υπαρχει το novalgin 500 mg αν και παναρχαιο καλο φαρμακο και απο μεγαλη εταιρια (sanofi)...θα ηταν φτηνο και το κοψανε.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλά τα λες.....
Πάμε στα εξής:
Α και επιθέματα έχω.
Αυτά!

Τα νοσοκομεία δεν δίνουν ηλεκτρονικές συνταγές αλλά τις παλιές χάρτινες .

Novalgin δεν υπάρχει στην Ελλάδα .

Τα νοσοκομεία δεν δίνουν ηλεκτρονικές συνταγές αλλά τις παλιές χάρτινες .
Ειλικρινά σου λέω, την Πέμπτη είχα ραντεβού στην Charite. Αφού τελείωσα, μου είπε ο γιατρός, περάστε απ τη γραμματεία, να πάρετε τη συνταγή και το παραπεμπτικό για φυσιοθεραπείες. Το σύστημα ήταν ελαφρώς <<κολλημένο>>. Μετά από κανα δεκάλεπτο, μου έδωσε το χάρτινο παραπεμπτικό. Της λέω <<η συνταγή;>>. Μου είπε η γραμματέας, πως μέχρι το απόγευμα θα έχει περαστεί στην κάρτα! Λες να με κορόιδεψε; Τι μου λες τώρα; Της κόλλησε το σύστημα και βρήκε τρόπο να μη με έχει στο κεφάλι της;
Τώρα θύμωσα! Για να την περιλάβω τη Δευτέρα!

:diablo:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Novalgin δεν υπάρχει στην Ελλάδα .
Τελικά εχω παρατηρήσει πως πολλά φάρμακα δενυπάρχουν και στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Πχ το καλό Novalgin, που λες.
Επίσης η αναπλαστική κρέμα HySil. Είναι θαυματουργή! Την έχουμε πάντα στο φαρμακείο της μαμάς, προς αποφυγή κατακλίσεων, ή σε αρχικό στάδιο κατακλίσεις. Όταν τραυματίζομαι, της ...κλέβω λιγουλάκι. Είπα να την αγορασω και εδω, να την έχω, αλλά δεν υπάρχει, ούτε καν παρόμοια.
Διαφορετικά ιατρικά γιατροσόφια έχουν;

Ειλικρινά σου λέω, την Πέμπτη είχα ραντεβού στην Charite. Αφού τελείωσα, μου είπε ο γιατρός, περάστε απ τη γραμματεία, να πάρετε τη συνταγή και το παραπεμπτικό για φυσιοθεραπείες. Το σύστημα ήταν ελαφρώς <<κολλημένο>>. Μετά από κανα δεκάλεπτο, μου έδωσε το χάρτινο παραπεμπτικό. Της λέω <<η συνταγή;>>. Μου είπε η γραμματέας, πως μέχρι το απόγευμα θα έχει περαστεί στην κάρτα! Λες να με κορόιδεψε; Τι μου λες τώρα; Της κόλλησε το σύστημα και βρήκε τρόπο να μη με έχει στο κεφάλι της;
Τώρα θύμωσα! Για να την περιλάβω τη Δευτέρα!

:diablo:

Συνταγές ηλεκτρονικές δίνουν μόνο ιατρεία.

Τα Παραπεμπτικά κάθε ειδους είναι ακόμα χάρτινα .

Κάποιες συνταγές (φυσικοθεραπεία , βοηθητικά είδη) δεν παίρνονται στην κάρτα αλλά είναι επίσης χάρτινες .

Δεν ξέρω τώρα αν η πανεπιστημιακή του Βερολίνου έχει ήδη το ηλεκτρονικό σύστημα . Αλλα 99% των κλινικών βγάζουν μόνο χάρτινες συνταγές.

Επειδή ειδα και πανω να αναφέρεται το imodium κλπ, ειναι μεγα λαθος

Ειναι εντελώς ανάλογα την περίσταση, αναλογα με το αιτιο που προκαλεί τη διαρροια κλπ, μάλιστα το imodium μπορει να προκαλέσει ζημιά παρα καλο.

Αν προκειται για ιο ή βακτήριο (πχ γαστρεντεριτιδα), η διαρροια ειναι η αντίδραση του οργανισμού μας στο παθογονο και προσπαθεί να το διωξει απο τον οργανισμό. Αντιθέτως οσο ο ιος/βακτήριο παραμένει μεσα, τόσο η διαρροια θα επιμένει και θα χειροτερευει. Στην περίπτωση αυτη αν πάρεις imodium ειναι ο,τι χειρότερο επειδη σταματάς την εντερική λειτουργία και παγιδευεις το παθογονο μεσα.

Εγω για τη διαρροια προτείνω παρα παρα πολυ το -θαυματουργο για εμενα τα τελευταία 7 χρονια- tasectan το οποιο δεν παύει την εντερική δραστηριότητα αλλα δημιουργεί εσωτερικά μια προστατευτικη επιστρωση στο βλεννογονο του εντέρου ώστε να αντισταθμισει την επίδραση των όποιων ερεθιστικων παραγόντων προκαλούν τη διαρροια (πχ αν κρυωσες, απο κακής ποιοτητας φαγητο κλπ).

cc @Dias

Επειδή ειδα και πανω να αναφέρεται το imodium κλπ, ειναι μεγα λαθος

Ειναι εντελώς ανάλογα την περίσταση, αναλογα με το αιτιο που προκαλεί τη διαρροια κλπ, μάλιστα το imodium μπορει να προκαλέσει ζημιά παρα καλο.

Αν προκειται για ιο ή βακτήριο (πχ γαστρεντεριτιδα), η διαρροια ειναι η αντίδραση του οργανισμού μας στο παθογονο και προσπαθεί να το διωξει απο τον οργανισμό. Αντιθέτως οσο ο ιος/βακτήριο παραμένει μεσα, τόσο η διαρροια θα επιμένει και θα χειροτερευει. Στην περίπτωση αυτη αν πάρεις imodium ειναι ο,τι χειρότερο επειδη σταματάς την εντερική λειτουργία και παγιδευεις το παθογονο μεσα.

Εγω για τη διαρροια προτείνω παρα παρα πολυ το -θαυματουργο για εμενα τα τελευταία 7 χρονια- tasectan το οποιο δεν παύει την εντερική δραστηριότητα αλλα δημιουργεί εσωτερικά μια προστατευτικη επιστρωση στο βλεννογονο του εντέρου ώστε να αντισταθμισει την επίδραση των όποιων ερεθιστικων παραγόντων προκαλούν τη διαρροια (πχ αν κρυωσες, απο κακής ποιοτητας φαγητο κλπ).

cc @Dias
το σπιτικό φαρμακείο δεν έχει την έννοια, να πάρεις φάρμακο για θεραπεία, αλλά κάτι επείγον, να ηρεμήσει το σύμπτωμα, μέχρι να σε δει γιατρός. Αυτές τις περιπτώσεις, που λες, δεν τις ξέρω. Ξέρω όμως πως δεν παίρνουμε αμέσως imodium σε μια διάρροια. Ξεκινάμε με τσαγάκια, διατροφή κλπ. Όμως ομολογώ πως το πήρα μια φορά, που έπρεπε να ταξιδέψω. Δεν το έχω στο φαρμακείο, μην τυχόν κάποιος το βρει σαν εύκολη λύση. Αυτό το tacestan είναι κάτι σαν προβιοτικό; Γιατί και τα προβιοτικά είναι καλά

το σπιτικό φαρμακείο δεν έχει την έννοια, να πάρεις φάρμακο για θεραπεία, αλλά κάτι επείγον, να ηρεμήσει το σύμπτωμα, μέχρι να σε δει γιατρός. Αυτές τις περιπτώσεις, που λες, δεν τις ξέρω. Ξέρω όμως πως δεν παίρνουμε αμέσως imodium σε μια διάρροια. Ξεκινάμε με τσαγάκια, διατροφή κλπ. Όμως ομολογώ πως το πήρα μια φορά, που έπρεπε να ταξιδέψω. Δεν το έχω στο φαρμακείο, μην τυχόν κάποιος το βρει σαν εύκολη λύση. Αυτό το tacestan είναι κάτι σαν προβιοτικό; Γιατί και τα προβιοτικά είναι καλά
*** περί TASECTAN, IMODIUM, COLD & FLU ***

μα αυτο λεω πως το imodium μπορεί να σε κάνει χειρότερα. πρόσφατα ρώτησα γιατρο ακριβώς αυτό για διάρροια από γαστρεντερίτιδα. Ο κ. Παππάς (που τον παραθέτω και συχνά στο thread του κορωνοιου) μου είπε: "Τα imodium είναι επικίνδυνα, όπως και τα cold & flu."

Και επισης να τονισω παρα μα παρα πολυ, επειδη ειναι και της μοδας, ΟΧΙ αλογιστη χρηση cold & flu. Απαγορεύεται σε υπερτασικούς. Ρωτησα τον κ. Χούπα (γνωστός γιατρός στους κύκλους του κ. Παππά κλπ) και μου είπε: "Αποφύγετε το panadol cold and flu (δεν πρέπει να δίνεται σε υπερτασικούς), το οποίο ούτως ή άλλως δεν συνιστώ ακόμα και όταν πρόκειται για καθαρή αναπνευστική λοίμωξη. Σκέτο panadol είναι ΟΚ. To tasectan είναι επικουρικό φάρμακο και δεν το εμπιστεύομαι, χωρίς να νομίζω πάντως ότι βλάπτει."

Το tasectan για εμένα ειναι κορυφη στη διαρροια, ειναι ιατροτεχνολογικο προϊον σχετικά πρόσφατο και δεν είναι ακριβώς φάρμακο. Δημιουργεί προστατευτικό φιλμ στο βλεννογόνο. Δεν ειναι προβιοτικο. Η αποτελεσματικοτητα του στη διαρροια ειναι επιστημονικα αμφιβολη με την αυστηρη εννοια των κλινικων δοκιμων, παντως σιγουρα δεν βλαπτει. Τωρα αν πρόκειται για γαστρεντεριτιδα δε σε σωζει ουτε το imodium ουτε το tasectan. Και στην περιπτωση της γαστρεντεριτιδας το ξανατονιζω, το imodium βλαπτει. Το tasectan οχι, ειναι συνεπικουρικο. Σε εμενα εχει δουλεψει καθε φορα τα τελευταια 7+ χρόνια, από το πρώτο κιολας χαπι (στις περιπτώσεις του να κρυωσε η κοιλια ή να σε πειραξε το φαγητο). Οπότε το imodium οχι, δεν θα το εβαζα στο σπιτικο μου φαρμακειο.

ΥΓ: Περισσοτερες πληροφοριες για το γιατι ειναι λαθος τακτικη η χρηση σκευασματων cold & flu, διαβαστε το παρακατω αναλυτικο κειμενο απο τον κ. Χούπα:

"""
«Κρυολογήσατε»; Χρειάζεστε ένα φάρμακο για το «κρυολόγημα»; Τι καλύτερο από ένα εξειδικευμένο σκεύασμα με τη λέξη «COLD» στην ονομασία του;
Κάποιο φάρμακο τύπου «COLD» είναι το ιδανικό! Σωστά;
Λάθος!
Τα σκευάσματα τύπου «COLD», «COLD & FLU» κ.λπ. είναι εν πολλοίς άχρηστα, ενδεχομένως επιζήμια, προϊόντα επιθετικού marketing, χωρίς απαραίτητα καλές προθέσεις ή/και αφελή κίνητρα.
Για πάμε να δούμε τι τρέχει.
1) Τα σκευάσματα τύπου «COLD», «COLD & FLU» κ.λπ., περιέχουν περισσότερες από μία χημικές φαρμακευτικές ουσίες. Η κύρια/πρωτεύουσα ουσία είναι κατά κανόνα κάποιο γνωστό, δοκιμασμένο, ασφαλές (όσο είναι δυνατόν) και αποτελεσματικό (περισσότερο ή λιγότερο) φάρμακο. Παρακεταμόλη (αντιπυρετικό, αναλγητικό, με αμελητέα όμως αντιφλεγμονώδη δράση σε συνήθεις δόσεις) ή ιβουπροφένη (αντιπυρετικό, αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες) είναι τα κλασικά. Δεν αποτελούν πανάκειες, έχουν παρενέργειες (δεν υπάρχουν 100% ασφαλή φάρμακα), όμως είναι πολύτιμα και αναντικατάστατα, και όχι μόνο για τα «κρυολογήματα».
2) Στα σκευάσματα τύπου «COLD», «COLD & FLU» κ.λπ., πλην της παρακεταμόλης ή της ιβουπροφένης, ο κατασκευαστής έχει προσθέσει και άλλες φαρμακευτικές ουσίες (συνήθως μία ή δύο) οι οποίες απευθύνονται στα επιμέρους ενοχλήματα ενός «κρυολογήματος», όπως η ρινική συμφόρηση, ο βήχας κ.λπ. Υποστηρίζει λοιπόν ότι έτσι, με «ένα χάπι για όλα», καλύπτει τον πάσχοντα από τις περισσότερες πλευρές, τον ανακουφίζει συνολικά και επιπλέον τον διευκολύνει, προκειμένου να μην χρειάζεται ο ασθενής να λαμβάνει ξεχωριστά τα δέοντα με ρινικά σπρέι, σιρόπια κ.λπ. κ.λπ.
3) Οι ισχυρισμοί αυτοί, έστω και έμμεσοι, των κατασκευαστών, είναι αναπόδεικτοι, και σε μεγάλο βαθμό παραπλανητικοί. Τα συμπτώματα των «κρυολογημάτων», ακόμα και τα πιο συνήθη, δεν είναι πάντοτε παρόντα. Σκεφθείτε, παρακαλώ, το άτομο που, λόγω «κρυολογήματος», έχει χαμηλό πυρετό και πονόλαιμο. Είναι ποτέ δυνατόν να ωφεληθεί από μια δραστική ουσία που στοχεύει στην αποσυμφόρηση της μύτης; Τα φάρμακα τύπου «COLD», «COLD & FLU», περιέχουν (σχεδόν όλα) αγγειοσυσπαστικό φάρμακο, το οποίο ως ΜΟΝΗ στην περίπτωσή τους ένδειξη έχει τη ρινική συμφόρηση και καταρροή (επειδή τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται από «υπεραιμία» του βλεννογόνου της μύτης που φλεγμαίνει).
4) Ακόμα και στην περίπτωση ρινικής συμφόρησης/καταρροής, δεν είναι αναγκαίο η ανάλογη χημική ουσία να χορηγείται από το στόμα, αντιθέτως μπορεί να χορηγηθεί ασφαλέστερα τοπικά στη μύτη (σπρέι, αλοιφή), και η συστηματική της χορήγηση να βλάψει τελικά τον άρρωστο. Οι αγγειοσυσπαστικές ουσίες που περιέχονται στα σκευάσματα τύπου «COLD», «COLD & FLU», λαμβανόμενες από το στόμα και απορροφούμενες από το πεπτικό σύστημα, πηγαίνουν σε όλα τα όργανα. Φανταστείτε λοιπόν το υπερτασικό άτομο, το οποίο στέλνει κάποιον οικείο του στο εφημερεύον νοσοκομείο, και τελικά προμηθεύεται ένα φάρμακο που μπορεί να του ανεβάσει την πίεση, είτε έχει, είτε δεν έχει καταρροή! Βεβαίως, οι δόσεις των αγγειοσυσπαστικών στα εν λόγω φάρμακα είναι στοιχειώδεις. Ωστόσο οι οδηγίες τους αναφέρουν (και καλά κάνουν) την επιστημονική αλήθεια. Για παράδειγμα, φάρμακο που επέλεξα τυχαία (από τα 6 πλέον κοινά που βλέπετε στη φωτογραφία), το οποίο περιέχει την αγγειοσυσπαστική ουσία ψευδοεφεδρίνη, στο φύλλο οδηγιών του προειδοποιεί: «Να μην χρησιμοποιείται από ασθενείς με τις παρακάτω παθήσεις: Σοβαρή υπέρταση ή μη ελεγχόμενη υπέρταση, Καρδιαγγειακή νόσο, Υπερθυρεοειδισμό, Υπερτροφία του προστάτη, Γλαύκωμα, Σοβαρή νεφρική δυσλειτουργία, Σοβαρή οξεία ή χρόνια νόσο των νεφρών/νεφρική ανεπάρκει. Να μην χρησιμοποιείται από ασθενείς που λαμβάνουν ταυτόχρονα άλλα συμπαθητικομιμητικά (όπως αποσυμφορητικά, τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, κατασταλτικά της όρεξης και ψυχοδιεγερτικά τύπου αμφεταμίνης…).
5) Βεβαίως, η φαρμακοβιομηχανία έχει φροντίσει να καλύψει τις απαιτήσεις του νόμου. Οι οδηγίες των φαρμάκων αυτών είναι σαφείς, και περιέχουν πάντοτε τις επισημάνσεις «διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης» η/και «συμβουλευθείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας». Ωστόσο, τα σκευάσματα τύπου «COLD», «COLD & FLU» κ.λπ. είναι μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΣΦ), τα οποία μπορούν να διαφημίζονται ελεύθερα (τηλεόραση, διαδίκτυο κ.λπ.) και να διατίθενται ελεύθερα, χωρίς ιατρική συνταγή. Οι διαφημίσεις όπου καλλονές λαμβάνουν αυτά τα πολυφάρμακα και από χάλια μεταμορφώνονται σε θεές με χαμόγελο ως τα αυτιά, είναι εκεί. Στο διαδίκτυο, και στην τηλεόραση. Και, το βασικότερο όλων, και η λέξη «COLD» είναι εκεί. Η αιωρούμενη εντύπωση, η καλά καλλιεργημένη, μετατρέπεται σε πεποίθηση: [Στο «κρυολόγημα» θέλω φάρμακα τύπου «COLD». Τα εξειδικευμένα βρε αδερφέ!].
6) Πλην των αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων, το marketing έχει φροντίσει να εφοδιάσει τα ανάλογα φάρμακα και με άλλες ουσίες: αντιϊσταμινικά, αντιβηχικά, βλεννολυτικά και ποιος ξέρει τι άλλο στο μέλλον. Οι φημολογούμενες δράσεις αυτών στα «κρυολογήματα» είναι ασφαλώς υπερβολικές έως ανύπαρκτες. Τα μεν αντιϊσταμινικά δεν έχουν καμία θέση στο «κρυολόγημα» (δεν είναι η ισταμίνη που ευθύνεται για την ιογενή ρινίτιδα, σε αντίθεση με την αλλεργική για την οποία τα φάρμακα αυτά είναι περίπου αναντικατάστατα), ενώ τα βλεννολυτικά αργούν τόσο πολύ να δράσουν, ώστε τα κοινά «κρυολογήματα» να περνάνε από μόνα τους πριν επιτευχθεί δράση του φαρμάκου!
7) «Γαργαλιστικές» λεπτομέρειες, αν και δεν είναι του παρόντος, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω. Το κύριο αγγειοσυσπαστικό που χρησιμοποιείται στα ΜΣΦ για τα «κρυολογήματα», είναι η ψευδοεφεδρίνη. Ήταν απαγορευμένη κάποτε στους αθλητές, ως ντόπα (σε μεγάλες όμως δόσεις). Τώρα δεν απαγορεύεται εντελώς, υπάρχει όμως διακριτό όριο. Αυξάνει την πίεση, τους παλμούς κ.λπ. Κλασικό «συμπαθομιμητικό» φάρμακο. Έχει δράσεις «fight or flight» (μάχης ή φυγής), μας διεγείρει δηλαδή για να αντιμετωπίσουμε ζόρικες καταστάσεις. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρασκευαστούν άλλες παράνομες ουσίες. Προτίμησε λοιπόν, προ ετών, η φαρμακοβιομηχανία, να την αντικαταστήσει με την ελαφρύτερη φαινυλεφρίνη. Παταγώδης αποτυχία. Πριν από κανέναν χρόνο ο FDA των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα την απαγορεύσει κι αυτή στα ΜΣΦ του «κρυολογήματος». Όχι για λόγους ασφαλείας, αλλά για λόγους αποτελεσματικότητας. Χορηγούμενη από το στόμα, δεν έχει καμία δράση στη μύτη (σε αντίθεση με την τοπική της δράση όταν χορηγείται μέσα στον ρινικό βλεννογόνο)!! Μύλος!
Ας συνοψίσουμε λοιπόν, για τα «κρυολογήματα», ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ (σκόπιμα τα ανέφερα ως «κρυολογήματα» σε όλη την έκταση του κειμένου):
Α) Τα «κρυολογήματα» δεν χρειάζονται αντιβιοτικά
Β) Τα «κρυολογήματα» δεν χρειάζονται «πολυφάρμακα» με περισσότερες από μία ουσίες
Γ) Οι μόνες αντιϊκές ουσίες που έχουν εγκριθεί για χρήση σε ιογενείς λοιμώξεις, αφορούν στη γρίπη και στην COVID-19, όταν έχουν διαγνωστεί όπως ορίζουν τα οικεία πρωτόκολλα
Δ) Τα μόνα που συστήνονται ιατρικώς είναι ανάπαυση (κσλύτερα χουζούρι), ενυδάτωση (και από το στόμα και με εισπνοές υδρατμών), ελαφριά αλλά θρεπτική δίαιτα, και αντιμετώπιση του πυρετού και της γενικότερης, ίσως, φλεγμονής με τις κύριες ουσίες των «COLD», «COLD & FLU», οι οποίες είναι σκόπιμο να χορηγούνται μόνες τους.
Ε) Για βασανιστικά ή/και εν δυνάμει επικίνδυνα συμπτώματα πλην του πυρετού, ξεχωριστές αγωγές, όπως ορίζει η θεραπευτική.
"""

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back