Τελικά τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής;

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.863 μηνύματα.
Και για να επιχειρηματολογήσω πάνω σε αυτό που έλεγα πριν γιατί δεν τρολλαρω (αλήθεια). Άντε δες εσύ την ψυχή τού άλλου μέσα από τά γυαλιά που και τέλεια λέπτυνση να έχουν είναι πιο χοντρά και από τά βιβλία της ανατομίας μου. Μήν πω αν βγάλει ο μυωπας τά γυαλιά που κάνει συνεχώς γκριμάτσες οπότε άντε να τόν πετύχεις με ανοιχτό μάτι. Η λύση για έναν τέλειο καθρέφτισμο είναι οι φακοί επαφής

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

αυτό με τους γυαλαμπούκες ισχύει. Με τα γυαλιά δείχνω πολύ πιο innocent απ ο,τι είμαι στην πραγματικότητα, με τους φακούς αναδεικνύεται το bitchy βλέμμα καλύτερα. :cake:
Ορίστε, όταν τα λέει η Εχέμυθη κάτι ξέρει. Τουλάχιστον έχεις επιλογές

epan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο epan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 213 μηνύματα.
Ακριβως !
Καθε ανθρωπος εχει αναπτυξη τον δικο του αμυντικο μηχανισμο και προσαρμοζεται αναλογα με το περιβαλλον που ζει και συναναστρεφεται

Ο πυρηνας ,οι βασεις δηλαδη δεν αλλαζουν ποτε ,απλα αλλαζει ο τροπος σκεψης που βλεπουμε καποια πραγματα ..

Τωρα τι σημαινει η λεξη κακός ?
Εγω ξερω οτι ολοι οι κακοι ειναι στην φυλακη ...Ποσοι απο αυτους λες να αλλαξουν ή να μετανιωσαν ?

Εμενα μου βγαζει και το " κακο " ,ισως μεσα απο ενα τελειως προσποιητό χαμογελο που εκει το αντιλαμβανεσαι πληρως ,μεσα απο ενα επικριτικό βλεμμα ,το γνωστο σκαναρισμα που λεω εγω και καθε φορα που το κανει ανατριχιαζεις οταν το αντιλαμβανεσαι :popeanim::popeanim::popeanim: μεσα απο ενα ¨τι ομορφη που εισαι " και το οτι βραζει απο μεσα της καθρεπτιζεται στα ματια της και πολλα πολλα αλλα ..

Ναι ισως εισαι και πλεον αυτο με τους αντιστοιχους ανθρωπους ειναι μεγαλο λαθος γιατι στο τελος εσυ πληγωνεσαι ,αυτο να το θυμασαι ..
Προτιμω τον ντομπρο ανθρωπο ,αυτο που εχει οτι ειναι να στο πει κατάμουτρα, παρα τον διπρόσωπο που μεσα στο σπιτι του θαβει τους παντες και βγαινοντας απο την πορτα του σπιτιου του τον μονο που τον νοιαζει ειναι η εικονα του και μιλα ψευτικα ακομα και γι αυτους που πριν λιγο του κατακεραυνωνε ..

Να ξερεις αυτοι οι ανθρωποι το μονο που ψαχνουν ειναι αποδοχη και γι αυτο ειναι ικανοι να τα εχουν καλα ακομα και με αυτον που αργοτερα θα βγαλουν μαχαιρι και θα τον μαχαιρωσουν πισωπλατα με την ιδια ευκολια που μπροστα τους ,τους μιλουσαν με ευγενεια και θαυμασμο ;)
Oπως τα λες ειναι ακριβως! Οοου εχω πληγωθει δυστυχως την πλήρωσα την αφέλεια μου ακριβά.
Αλλα πλεον ειμαι πιο ψιλιασμένη. Το θεμα ειναι πως ενω εχω ισχυρή εμπαθεια, σύνδεση με τα ζώα κλπ ειμαι ευαίσθητη. Και παλι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ με τιποτα απο το βλέμμα του αλλου να καταλάβω κατι. Και αν καταλάβω θα ναι κατι πολύ κραυγαλέο πχ την ζηλια ή αν η αλλη σε σκανάρει με το βλέμμα της θα το δω. Αλλα ΠΑΝΤΑ θα κρινω με βαση την λογικη πχ "α αυτο το εκανε για να την συμπαθησω και ηταν ψευτικο γιατι το ιδιο μου χει τυχει αλλες 2 φορες και ηταν οχιες". ή πχ το ταδε βλεμμα δειχνει αυτο γιατι μου εχει ξανατυχει να με κοιταξουν ετσι και εκρυβε αυτο τελικα. Δεν ειναι πως εχω δηλαδη την ικανότητα να καταλαβω απλα απο το βλέμμα τους κατι.
Και μιας και τα λέμε. Εχω παρατηρήσει πως καποιες γυναικες σε κοιτανε στα ματια λες και σε παρατηρούν ή θελουν να σε ψυχολογησουν. Αυτο γιατι το κανουν; Για μενα ειναι red flag θεωρω πως δειχνει ζηλια, αλλα γιατι να θελουν να σε ψυχολογήσουν;

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Oπως τα λες ειναι ακριβως! Οοου εχω πληγωθει δυστυχως την πλήρωσα την αφέλεια μου ακριβά.
Αλλα πλεον ειμαι πιο ψιλιασμένη. Το θεμα ειναι πως ενω εχω ισχυρή εμπαθεια, σύνδεση με τα ζώα κλπ ειμαι ευαίσθητη. Και παλι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ με τιποτα απο το βλέμμα του αλλου να καταλάβω κατι. Και αν καταλάβω θα ναι κατι πολύ κραυγαλέο πχ την ζηλια ή αν η αλλη σε σκανάρει με το βλέμμα της θα το δω. Αλλα ΠΑΝΤΑ θα κρινω με βαση την λογικη πχ "α αυτο το εκανε για να την συμπαθησω και ηταν ψευτικο γιατι το ιδιο μου χει τυχει αλλες 2 φορες και ηταν οχιες". ή πχ το ταδε βλεμμα δειχνει αυτο γιατι μου εχει ξανατυχει να με κοιταξουν ετσι και εκρυβε αυτο τελικα. Δεν ειναι πως εχω δηλαδη την ικανότητα να καταλαβω απλα απο το βλέμμα τους κατι.
Και μιας και τα λέμε. Εχω παρατηρήσει πως καποιες γυναικες σε κοιτανε στα ματια λες και σε παρατηρούν ή θελουν να σε ψυχολογησουν. Αυτο γιατι το κανουν; Για μενα ειναι red flag θεωρω πως δειχνει ζηλια, αλλα γιατι να θελουν να σε ψυχολογήσουν;

Το κανω και εγω γιατι θελω οταν μου μιλανε ή τους μιλω να με κοιτανε ..
Αυτο για εμενα δειχνει πολλα ..

Ακομα και σε ερωτικες σχεσεις θελω τον αλλο να με βλεπει και να το βλεπω στα ματια ...

Ξερω ανθρωπους που κατεβαζουν το βλεμμα γιατι ντρεπονται ,τους ξερω ομως και δεν θα τους παρεξηγησω ..
Ξερω ομως και ανθρωπους που οταν τους μιλω και κατεβαζουν το βλεμμα ή κοιτανε αμηχανα δεξια και αριστερα οτι αυτο δηλωνει ξεκαθαρα οτι κατι τρεχει ,κατι παιζει με τα λεγομενα τους ..

Πολλες περιπτωσεις αξιες αναφορας για να καταλαβεις πως πλεον ο καθε ανθρωπος εχει τους δικους του κώδικες συμφωνα με αυτα που εχει γνωρισει ..

Σαφεστατα μιλαμε και για περιθωρια λαθους ...Όποιος πει οτι με μια συναντηση ή με μια ματια μπορει να ψυχολογήσει ανθρωπους και να ειναι απολυτος σε αυτο καλυτερα να γινει μεντιουμ γιατι μονο τετοιες ικανοτητες μπορουν να τεκμηριωσουν κατι τετοιο ..

Αλλωστε αν ειμαστε ολοι ικανοι σε κατι τετοιο σιγουρα δεν θα επιτρεπαμε ανθρωπους να παιξουν μαζι μας ή ακομα και να μας εξαπατησουν ;)

epan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Το κανω και εγω γιατι θελω οταν μου μιλανε ή τους μιλω να με κοιτανε ..
Αυτο για εμενα δειχνει πολλα ..

Ακομα και σε ερωτικες σχεσεις θελω τον αλλο να με βλεπει και να το βλεπω στα ματια ...

Ξερω ανθρωπους που κατεβαζουν το βλεμμα γιατι ντρεπονται ,τους ξερω ομως και δεν θα τους παρεξηγησω ..
Ξερω ομως και ανθρωπους που οταν τους μιλω και κατεβαζουν το βλεμμα ή κοιτανε αμηχανα δεξια και αριστερα οτι αυτο δηλωνει ξεκαθαρα οτι κατι τρεχει ,κατι παιζει με τα λεγομενα τους ..

Πολλες περιπτωσεις αξιες αναφορας για να καταλαβεις πως πλεον ο καθε ανθρωπος εχει τους δικους του κώδικες συμφωνα με αυτα που εχει γνωρισει ..

Σαφεστατα μιλαμε και για περιθωρια λαθους ...Όποιος πει οτι με μια συναντηση ή με μια ματια μπορει να ψυχολογήσει ανθρωπους και να ειναι απολυτος σε αυτο καλυτερα να γινει μεντιουμ γιατι μονο τετοιες ικανοτητες μπορουν να τεκμηριωσουν κατι τετοιο ..

Αλλωστε αν ειμαστε ολοι ικανοι σε κατι τετοιο σιγουρα δεν θα επιτρεπαμε ανθρωπους να παιξουν μαζι μας ή ακομα και να μας εξαπατησουν ;)
Εγω εννοούσα άγνωστες γυναικες...πχ να πας γυμναστηριο και να ναι καποια εκει κοντα που πας να κανει βάρη και να την βλεπεις να σε παρατηρεί στα μάτια επίμονα. Ενω δεν εχω λογο να θελει να μαθει για σενα ή να σε ψυχολογήσει. Αντρας σπανίως να το κανει αυτο!

Guest 528707

Επισκέπτης

Εγω εννοούσα άγνωστες γυναικες...πχ να πας γυμναστηριο και να ναι καποια εκει κοντα που πας να κανει βάρη και να την βλεπεις να σε παρατηρεί στα μάτια επίμονα. Ενω δεν εχω λογο να θελει να μαθει για σενα ή να σε ψυχολογήσει. Αντρας σπανίως να το κανει αυτο!
δεν σκαναρει αντρας σε γυμναστηριο ?
που ?
πεσμου να παω ΤΩΡΑ :lol: :lol: :lol:

Ειναι αυτο που σου ειπα και δεν μου αρεσει και σε εμενα ...το σκαναρισμα ..απο πανω μεχρι κατω και να αισθανεσαι την ανατριχιλα οταν γυρνας την πλατη σου γιατι σε καρφωνει ....μακρυα ;)

epan

Εκκολαπτόμενο μέλος

δεν σκαναρει αντρας σε γυμναστηριο ?
που ?
πεσμου να παω ΤΩΡΑ :lol: :lol: :lol:

Ειναι αυτο που σου ειπα και δεν μου αρεσει και σε εμενα ...το σκαναρισμα ..απο πανω μεχρι κατω και να αισθανεσαι την ανατριχιλα οταν γυρνας την πλατη σου γιατι σε καρφωνει ....μακρυα ;)
τι να σου πω εγω βλεπω πως ειναι τρομερα διακριτικοί !!! κοιτανε υποθετω αλλα εχουν εκπαιδευτει να μην τους παιρνει πρεφα...ποσες φορες μου την πεσαν μετα απο καποιο διαστημα και εγω αληθεια δεν τους ειχα δει να με σκαναρουν ουτε μιση φορα!
Καλα αυτο με τις γυναικες ετσι ειναι να το νοιωθεις πως γυρνας την πλατη και σε κοιτανε ΕΛΕΟΣ δηλαδη δεν ειμαστε χαζες τις βλεπουμε!

Guest 528707

Επισκέπτης

τι να σου πω εγω βλεπω πως ειναι τρομερα διακριτικοί !!! κοιτανε υποθετω αλλα εχουν εκπαιδευτει να μην τους παιρνει πρεφα...ποσες φορες μου την πεσαν μετα απο καποιο διαστημα και εγω αληθεια δεν τους ειχα δει να με σκαναρουν ουτε μιση φορα!
Καλα αυτο με τις γυναικες ετσι ειναι να το νοιωθεις πως γυρνας την πλατη και σε κοιτανε ΕΛΕΟΣ δηλαδη δεν ειμαστε χαζες τις βλεπουμε!
Εισαι στην κατηγορια που γυρνα και σου λεει η φιλη σου "καλα δες τον πως σε κοιταει και σε εχει σκαναρει ¨και εσυ ακομα αναρωτιεσαι ποιος τι που ? :lol:

Καταλαβαινω τι λες;)

epan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Εισαι στην κατηγορια που γυρνα και σου λεει η φιλη σου "καλα δες τον πως σε κοιταει και σε εχει σκαναρει ¨και εσυ ακομα αναρωτιεσαι ποιος τι που ? :lol:

Καταλαβαινω τι λες;)
Τι να σου πω τις γυναικες αν κοιτανε πως τις βλεπω και τους αντρες οχι;
Τους βλεπω και αυτους αλλα μονο αν σε κοιτανε του τυπου οτι στην πεφτουν! Αν πχ κοιτανε σωμα δεν παιρνω πρεφα τιποτα! Δεν τους εχω πιασει πχ να κοιτανε οπισθια και τετοια. Ε μια φορα μου ετυχε πρόσφατα αλλα ηταν και 22 χρονών το παιδι δεν ειχε εκπαιδευτεί ακομη να μην καρφώνεται. Γενικα εγω τους βρίσκω πληρως εκπαιδευμένους. Δεν ξερω εσενα σε κοιτανε πχ στο σωμα και σε σκανάρουν και τους παίρνεις πρέφα; Τωρα δεν λεμε για κανα λιγούρη πχ με κοιταζε και εμενα στο σωμα ενας και μετα κοιταζε και μια αλλη και προσπαθουσε να δει το βρακι της.......ΟΚ ε αυτος ηταν λιγούρης κανονικα! Μιλαμε για την πλειοψηφία.

Guest 528707

Επισκέπτης

Τι να σου πω τις γυναικες αν κοιτανε πως τις βλεπω και τους αντρες οχι;
Τους βλεπω και αυτους αλλα μονο αν σε κοιτανε του τυπου οτι στην πεφτουν! Αν πχ κοιτανε σωμα δεν παιρνω πρεφα τιποτα! Δεν τους εχω πιασει πχ να κοιτανε οπισθια και τετοια. Ε μια φορα μου ετυχε πρόσφατα αλλα ηταν και 22 χρονών το παιδι δεν ειχε εκπαιδευτεί ακομη να μην καρφώνεται. Γενικα εγω τους βρίσκω πληρως εκπαιδευμένους. Δεν ξερω εσενα σε κοιτανε πχ στο σωμα και σε σκανάρουν και τους παίρνεις πρέφα; Τωρα δεν λεμε για κανα λιγούρη πχ με κοιταζε και εμενα στο σωμα ενας και μετα κοιταζε και μια αλλη και προσπαθουσε να δει το βρακι της.......ΟΚ ε αυτος ηταν λιγούρης κανονικα! Μιλαμε για την πλειοψηφία.

Ε τους καταλαβαινω τι να πω οχι ?
ψεματα θα πω ...Αντιλαμβανομαι ακομα και τα ¨κρυφα ¨βλεματα που λενε ..

Ισως επειδη δουλευω με αντρες ...κραταω θερμοπυλες χρονια στην δουλεια μου μιας που ειμαι η μοναδικη γυναικα οποτε εχω μαθει κατα καποιο τροπο ..

θες να μου πεις την ηλικια σου λιγακι?
Ασε που σε ει8χα για αντρα και σε αλλο θεμα ,με μπερδεψες με το αρθο :confused:

epan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ε τους καταλαβαινω τι να πω οχι ?
ψεματα θα πω ...Αντιλαμβανομαι ακομα και τα ¨κρυφα ¨βλεματα που λενε ..

Ισως επειδη δουλευω με αντρες ...κραταω θερμοπυλες χρονια στην δουλεια μου μιας που ειμαι η μοναδικη γυναικα οποτε εχω μαθει κατα καποιο τροπο ..

θες να μου πεις την ηλικια σου λιγακι?
Ασε που σε ει8χα για αντρα και σε αλλο θεμα ,με μπερδεψες με το αρθο :confused:

Δεν ξερω γιατι, συνηθως τουλαχιστον!

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.593 μηνύματα.
1653996424893.png
1653996445769.png

αυτά τα μάτια τι φανερώνουν; :hehe:

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Guest 709611

Επισκέπτης

Όταν ξέρεις...τον άλλον, είσαι και προκατειλημμένος. Και απλά τα μάτια σού επιβεβαιώνουν όλα όσα ήδη ξέρεις...

Χωρίς λόγια, λοιπόν...

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.593 μηνύματα.
Νομίζω ότι τα μάτια φανερώνουν κάτι μόνο σε συνάρτηση με την προσωπικότητα κάποιου. Για παράδειγμα αν ξέρεις κάποιον άνθρωπο απο πριν ότι πρόκειται για τενεκέ ξεγάνωτο, όσο και να κοιτάξεις το μυαλό σου, θα σου λέει ότι είναι τενεκές. Λέτε το βλέμμα του Παπανδρέου να είναι αγαθό και ωραίο όταν ξέρεις το είδος πολιτικού ή πολιτικής του; Γιατί όσο και άσχετα να είναι, ο κάθε πολιτικός επηρεάζει την πολιτική με την προσωπικότητά του καθώς είναι άνθρωπος σαν και εμάς.

Ότι αυτό το άτομο έχει μια εκπληκτική ποιότητα ζωής ακολουθώντας ολιστική προσέγγιση. Το ίδιο πιστεύει καί για την υπόλοιπη Ελλάδα. Αααα καί ότι έχει μία υπερκομψη σύζυγό

Έχει ολιστικό βλέμμα. Δες πόσο ολιστικόοο είναι το μάτι του. :hehe: Γενικά οι Πολωνές είναι όμορφες γυναίκες με συγγενή ράτσα Ρώσων και Ούγγρων. Έχουν κληρονομήσει καλά γονίδια από τις παλαιές διασταυρώσεις των μετακινούμενων λαών της περιοχής τους.

Προσωπικά με μπερδεύει το μπλε ή πράσινο μάτι. Εκεί δεν μπορώ να δω κανέναν καθρέφτη αλλά ούτε και νιπτήρα. Το μπλε μάτι ειδικά είναι αρκετά ψυχρό και ουδέτερου αισθήματος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια