glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

14-12-24

17:12
Για ανθρώπους που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα όπου η μετάβαση από και προς στην εργασία στερεί πολυτιμο προσωπικο χρόνο η τηλεργασια φαντάζει ιδανική, ιδιαίτερα στην περίπτωση ανθρώπων παραγωγικων που έχουν και μια έμφυτη εσωστρέφεια και δεν επιθυμούν και πολλά πολλα με βαρετους, αδιάφορους συναδέλφους. Για τους ανθρώπους δε με κινητικά προβλήματα θα έπρεπε, αν η φυση της εργασίας το επιτρέπει να είναι αναφαίρετο δικαίωμα να εργάζονται με αυτόν τον τρόπο.
Το να χρειάζεσαι καθημερινά τρίωρη μετάβαση πχ ή και παραπάνω καμια φορά με τη συγκοινωνία ( μου έχει τυχει στα δυτικά της πόλης) από και προς την εργασία είναι ψυχοφθορο μακροπρόθεσμα.
Στον τομέα της εκπαίδευσης τώρα είναι εξαιρετικά δυσκολο να λειτουργήσει εποικοδομητικά δεδομένης της ευκολίας διάσπασης της προσοχής των μαθητευομενων.Το περίπου 6 μηνο που το δοκίμασα ήταν ναι μεν άκρως βολικό για μένα, ωστόσο μη παραγωγικό για τους μαθητές που τύποις ήταν online ,στην πράξη όμως μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε πλην του να προσέχουν ( από το να βλέπουν σειρές στο Netflix μέχρι να κοιμούνται, να βολτάρουν, να παίζουν βιντεοπαιχνιδια ή ο, τι άλλο σκαρφιζονταν)
Το να χρειάζεσαι καθημερινά τρίωρη μετάβαση πχ ή και παραπάνω καμια φορά με τη συγκοινωνία ( μου έχει τυχει στα δυτικά της πόλης) από και προς την εργασία είναι ψυχοφθορο μακροπρόθεσμα.
Στον τομέα της εκπαίδευσης τώρα είναι εξαιρετικά δυσκολο να λειτουργήσει εποικοδομητικά δεδομένης της ευκολίας διάσπασης της προσοχής των μαθητευομενων.Το περίπου 6 μηνο που το δοκίμασα ήταν ναι μεν άκρως βολικό για μένα, ωστόσο μη παραγωγικό για τους μαθητές που τύποις ήταν online ,στην πράξη όμως μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε πλην του να προσέχουν ( από το να βλέπουν σειρές στο Netflix μέχρι να κοιμούνται, να βολτάρουν, να παίζουν βιντεοπαιχνιδια ή ο, τι άλλο σκαρφιζονταν)
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

14-12-24

17:54
Μιλώντας για τηλεκπαίδευση ενηλίκων πάντως, οφείλω να πω ότι:
Στα Γερμανικά μου το 2016, γνωστό φροντιστηριο Γερμανικών, δεν προσέφερε ακόμα τηλεκπαιδευση, είχε κατι ονλαιν πακετα ωρων αλλά δεν ήταν οικονομικώς συμφέροντα. Οπότε αναγκαστηκα και έριξα πολύ την ποιότητα και πήγα σε άλλο φροντιστηριο μαζικής διδασκαλίας μη ειδικό για τα Γερμανικά, απλά και μόνο επειδή ήταν κοντά σε απόσταση.
Το 2020 ή 21 το ειδικευμένο αυτό γερμανοφροντιστήριο, το γύρισε σε τηλεκπαιδευση αποκλειστικά. Επιτέλους, είχα την ευκαιρία να γίνω πελάτης τους και να μαθω γερμανικά από πιο ειδικούς. Όχι οτι ήταν όλα τέλεια, αλλά γινόταν αξιοπρεπής δουλειά. Και το κυριότερο, δεν μου ετρωγε χρονο μετακίνησης, κούραση (βασικά αυτά) αλλά και χρήμα σε περιπτωση που ηθελα εγω online με το παλιο σύστημα. Τωρα πλέον με τα ιδια δίδακτρα ήταν όλα ονλάιν.
Ο άνθρωπος που έχει το φροντιστήριο, είδε μπροστά για την επιχείρησή του. Δεν ήταν δεινόσαυρος. Και κέρδισε απο μενα μια 1500αρου πόσα όσα, συν τα βιβλία του. Αν δεν το ειχε κάνει, δε θα με ειχε πελάτη. Τελεία και παύλα.
Ήταν το πιο ευχάριστο μάθημα. Στο 10λεπτο διάλλειμα πήγαινα μέσα και έβλεπα τη γάτα μου, και στο τέλος πεντε λεπτα μετα το κλείσιμο του Zoom, έτρωγα στη ζεστασιά μου. Κι αμα καθυστερουσα λιγο στην αρχή για τουαλέτα, ουτε γατα ουτε ζημιά.
Αλλά ήμασταν ενήλικοι, με τα λεφτά μας, πληρωναμε, δε χαζεύαμε. Αλλο αν καμια φορα δεν καταλαβαιναμε καμια έννοια και μας έκανε παρατηρηση η καθηγητρια οτι παιδια πληρώνετε, συγκεντρωθείτε να το μάθετε.
Πιο ωραια εμπειρία δεν είχα στη ζωή μου, διδακτική έστω.
Και στην άλλη περίπτωση, αυτή της προσφοράς έργου, τόσους ανθρώπους, που εχω βοηθησει εξ αποστασεως ή μου χουν φερει εδω τα μηχανηματα τους να τους τα φτιαξω και δεν μετακινήθηκα, πάντα το απολάμβανα.
Γέμιζε η ψυχή μου, ήθελα να προσφέρω κι άλλο, ένιωθα χρήσιμος, όχι αποκομμένος.
Στα Γερμανικά μου το 2016, γνωστό φροντιστηριο Γερμανικών, δεν προσέφερε ακόμα τηλεκπαιδευση, είχε κατι ονλαιν πακετα ωρων αλλά δεν ήταν οικονομικώς συμφέροντα. Οπότε αναγκαστηκα και έριξα πολύ την ποιότητα και πήγα σε άλλο φροντιστηριο μαζικής διδασκαλίας μη ειδικό για τα Γερμανικά, απλά και μόνο επειδή ήταν κοντά σε απόσταση.
Το 2020 ή 21 το ειδικευμένο αυτό γερμανοφροντιστήριο, το γύρισε σε τηλεκπαιδευση αποκλειστικά. Επιτέλους, είχα την ευκαιρία να γίνω πελάτης τους και να μαθω γερμανικά από πιο ειδικούς. Όχι οτι ήταν όλα τέλεια, αλλά γινόταν αξιοπρεπής δουλειά. Και το κυριότερο, δεν μου ετρωγε χρονο μετακίνησης, κούραση (βασικά αυτά) αλλά και χρήμα σε περιπτωση που ηθελα εγω online με το παλιο σύστημα. Τωρα πλέον με τα ιδια δίδακτρα ήταν όλα ονλάιν.
Ο άνθρωπος που έχει το φροντιστήριο, είδε μπροστά για την επιχείρησή του. Δεν ήταν δεινόσαυρος. Και κέρδισε απο μενα μια 1500αρου πόσα όσα, συν τα βιβλία του. Αν δεν το ειχε κάνει, δε θα με ειχε πελάτη. Τελεία και παύλα.
Ήταν το πιο ευχάριστο μάθημα. Στο 10λεπτο διάλλειμα πήγαινα μέσα και έβλεπα τη γάτα μου, και στο τέλος πεντε λεπτα μετα το κλείσιμο του Zoom, έτρωγα στη ζεστασιά μου. Κι αμα καθυστερουσα λιγο στην αρχή για τουαλέτα, ουτε γατα ουτε ζημιά.
Αλλά ήμασταν ενήλικοι, με τα λεφτά μας, πληρωναμε, δε χαζεύαμε. Αλλο αν καμια φορα δεν καταλαβαιναμε καμια έννοια και μας έκανε παρατηρηση η καθηγητρια οτι παιδια πληρώνετε, συγκεντρωθείτε να το μάθετε.
Και στην άλλη περίπτωση, αυτή της προσφοράς έργου, τόσους ανθρώπους, που εχω βοηθησει εξ αποστασεως ή μου χουν φερει εδω τα μηχανηματα τους να τους τα φτιαξω και δεν μετακινήθηκα, πάντα το απολάμβανα.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.430 μηνύματα.

15-12-24

12:26
Εμεις παντως σαν φοιτητες ειχαμε τελειως διαφορετικη εμπειρια με την "τηλεκπαιδευση" . Πεταμενος 1 χρονος σπουδων , ενω ορισμενα εργαστηρια που απαιτουν φυσικη παρουσια δεν εγιναν ποτε.Μιλώντας για τηλεκπαίδευση ενηλίκων πάντως, οφείλω να πω ότι:
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.

15-12-24

14:06
Νομίζω το γενικεύουμε πολύ
εξαρτάται τι δουλειά κάνεις
κατά τη γνώμη μου υπάρχει μέση λύση
δουλειές γραφείου όπου δεν πρέπει να έχεις άμεση επαφή με τον πελάτη γίνονται άνετα από το σπίτι. Υπάρχουν εταιρείες που ας πούμε έχουν τους εργαζόμενους 3 φορές την εβδομάδα από το σπίτι και 2 στο γραφείο. Αυτή είναι μια ωραία αναλογία κατά τη γνώμη μου και για να είσαι πιο άνετος και για να έρχεσαι σε επαφή.
η κοινωνικοποίηση μέσω της δουλειάς γίνεται μόνο αν το θες ο ίδιος και ΑΝ είσαι τυχερός και έχεις νορμαλ συναδέλφους.. πάμε παρακάτω τωρα με αυτό.
προφανώς και οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα ή ευπαθείς ομάδες είναι καλύτερο να δουλεύουν από το σπίτι και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σταματήσει.
η εκπαίδευση δεν πρέπει ποτέ να γίνει από το σπίτι, παρά μόνο να είναι ως άμεση λύση για καιρικά φαινόμενα πχ ή πανδημία όπως και ήταν.
Είναι καλό να υπάρχει, όχι σε όλα τα επαγγέλματα αλλά σε δουλειά όπως πχ αναλυτής δεδομένων ή πληροφορικός κτλ κτλ κτλ, είναι πένα να γίνεται από το σπίτι, κι σε άλλες πόσες.
εγώ είμαι υπέρ σε αυτές που δεν έχουν καμία επιρροή ή πραγματικά δεν χρειάζεται, γιατί και να πας εκεί απλά είσαι κλεισμένος σε ένα γραφείο.
Κι όπως είπα, μπορεί να γίνει μια αναλογία με κάποιες μέρες να πηγαίνεις για να μην χαθεί η επαφή.
αυτά
εξαρτάται τι δουλειά κάνεις
κατά τη γνώμη μου υπάρχει μέση λύση
δουλειές γραφείου όπου δεν πρέπει να έχεις άμεση επαφή με τον πελάτη γίνονται άνετα από το σπίτι. Υπάρχουν εταιρείες που ας πούμε έχουν τους εργαζόμενους 3 φορές την εβδομάδα από το σπίτι και 2 στο γραφείο. Αυτή είναι μια ωραία αναλογία κατά τη γνώμη μου και για να είσαι πιο άνετος και για να έρχεσαι σε επαφή.
η κοινωνικοποίηση μέσω της δουλειάς γίνεται μόνο αν το θες ο ίδιος και ΑΝ είσαι τυχερός και έχεις νορμαλ συναδέλφους.. πάμε παρακάτω τωρα με αυτό.
προφανώς και οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα ή ευπαθείς ομάδες είναι καλύτερο να δουλεύουν από το σπίτι και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σταματήσει.
η εκπαίδευση δεν πρέπει ποτέ να γίνει από το σπίτι, παρά μόνο να είναι ως άμεση λύση για καιρικά φαινόμενα πχ ή πανδημία όπως και ήταν.
Είναι καλό να υπάρχει, όχι σε όλα τα επαγγέλματα αλλά σε δουλειά όπως πχ αναλυτής δεδομένων ή πληροφορικός κτλ κτλ κτλ, είναι πένα να γίνεται από το σπίτι, κι σε άλλες πόσες.
εγώ είμαι υπέρ σε αυτές που δεν έχουν καμία επιρροή ή πραγματικά δεν χρειάζεται, γιατί και να πας εκεί απλά είσαι κλεισμένος σε ένα γραφείο.
Κι όπως είπα, μπορεί να γίνει μια αναλογία με κάποιες μέρες να πηγαίνεις για να μην χαθεί η επαφή.
αυτά
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

15-12-24

15:30
Άλλο τα εργαστήρια. Εκεί μαζί σου.Εμεις παντως σαν φοιτητες ειχαμε τελειως διαφορετικη εμπειρια με την "τηλεκπαιδευση" . Πεταμενος 1 χρονος σπουδων , ενω ορισμενα εργαστηρια που απαιτουν φυσικη παρουσια δεν εγιναν ποτε.
Είναι κάποια πράγματα που δεν γίνονται με τηλεργασία, το ανέλυσε ήδη επαρκώς η Ραφ πιο πάνω.
Δεν είπα ποτέ και πουθενά ότι δεν υπάρχουν και αρνητικές συνέπειες της υποχρεωτικής τηλεργασίας, και κυρίως αυτό που σας ενόχλησε αν το καλοσκεφτείς είναι περισσότερο το "υποχρεωτική" παρά το "τηλεργασία"
Αυτό το "κάτσε μέσα επειδή έτσι" που ζάβωσε τόσο τους εξωστρεφείς ακόμα και τους φοιτητές και τους επαγγελματίες με πιο χείρας επι τω αντικειμένω επαγγέλματα.
Και ναι, εσείς είχατε δίκιο στο συγκεκριμένο κομμάτι. Γίνονται και αυτά. Το οτι διαφωνουμε σε κάτι άλλο χθες, δε σημαινει οτι δεν βλέπω και τη δική σου πλευρά.
Πολύ ωραία τα ανέλυσε η Ραφ πιο πάνω, σα να τα είπα εγω, θα είναι ιεροσυλία να προσθέσω κάτι άλλο.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.823 μηνύματα.

15-12-24

15:31
Νομίζω πως καταλαβαίνω το λόγο που κάποιες μεγάλες εταιρείες θέλουν να καταργήσουν την τηλεργασία.
Θέλουν τυποποιημένα σκλαβάκια. Θέλουν την τηλεφωνήτρια τσιτωμένη να υποστηρίζει τους πελάτες με το φόβο του λάθους. Θέλουν το "πανοπτικό" μάτι τους από πάνω κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο. Θέλουν τον τραπεζουπάλληλο - χαρτογιακά σφιγμένο και πιεσμένο για να μπορούν να τον πιέζουν περισσότερο να πουλάει τα κωλοχρηματιστηριακά προϊόντα τους.
Πιο ουδέτερες εταιρείες όπως στον κλάδο της Πληροφορικής προτιμούν τα υβριδικά μοντέλα γιατί έχουν κερδίσει και κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ απ' την τηλεργασία. Ελαχιστοποιημένα λειτουργικά κόστη, κουλτούρα απομακρυσμένης υποστήριξης που μειώνει τις πολυδάπανες εκτός - έδρας αποστολές. Φανταστείτε έναν αναλυτή να πρέπει να ταξιδεύει κάθε τρεις και λίγο στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών. Έξοδα διαμονής, αυξημένα ημερομίσθια, αεροπορικά εισητήρια κοκ.
Όσο πιο senior είσαι τόσο περισσότερο κερδίζεις απ' την τηλεργασία γιατί ξέρεις πως να οργανώσεις το χρόνο σου αποδοτικότερα. Στην τελική αυτό που μετράει είναι να είναι οι πελάτες ευχαριστημένοι και το budget φαγωμένο χωρίς penalties. Τις σοβαρές εταιρείες δεν τις ενδιαφέρει αν εσύ "ξίνεσαι" μέσα στη μέρα και δουλεύεις τα βράδια. Βγάζεις τη δουλειά που έχει εκτιμηθεί για το μήνα σου; Είσαι συνεπής στα χρονοδιαγράμματά σου; Όλα μέλι γάλα...
Αν τώρα είσαι νιούμπι στο ξεκίνημα, η τηλεργασία θα φρενάρει την εξέλιξή σου. Αφενώς γιατί θα δουλεύεις λιγότερο περιμένοντας την "θεία φώτιση" απ' τον senior, απ' την άλλη γιατί θα αλληλεπιδράς λιγότερο. Πόσο όμως ο άλλος να σε βοηθήσει σε μια απρόσωπη, απομακρυσμένη σχέση; Θα το κάνει λίγο, κι εσύ θα το εκτιμήσεις λιγότερο.
Για τα παιδιά όμως απ' την επαρχία που έχουν την ικανότητα να αυτο-εκπαιδεύονται (self motivation), η τηλεργασία είναι μια νέα, μεγάλη ευκαιρία. Δουλεύεις απ' το σπίτι σου, γλιτώνεις τα τεράστια έξοδα των ενοικίων, αποκτάς καλύτερες εμπειρίες κερδίζοντας χρόνο αφού μπορείς να εργαστείς σε μεγάλες εταιρείες και σε τεχνολογίες αιχμής αντί να ξοδεύεσαι στα τοπικά μικρομάγαζα.
Θέλουν τυποποιημένα σκλαβάκια. Θέλουν την τηλεφωνήτρια τσιτωμένη να υποστηρίζει τους πελάτες με το φόβο του λάθους. Θέλουν το "πανοπτικό" μάτι τους από πάνω κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο. Θέλουν τον τραπεζουπάλληλο - χαρτογιακά σφιγμένο και πιεσμένο για να μπορούν να τον πιέζουν περισσότερο να πουλάει τα κωλοχρηματιστηριακά προϊόντα τους.
Πιο ουδέτερες εταιρείες όπως στον κλάδο της Πληροφορικής προτιμούν τα υβριδικά μοντέλα γιατί έχουν κερδίσει και κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ απ' την τηλεργασία. Ελαχιστοποιημένα λειτουργικά κόστη, κουλτούρα απομακρυσμένης υποστήριξης που μειώνει τις πολυδάπανες εκτός - έδρας αποστολές. Φανταστείτε έναν αναλυτή να πρέπει να ταξιδεύει κάθε τρεις και λίγο στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών. Έξοδα διαμονής, αυξημένα ημερομίσθια, αεροπορικά εισητήρια κοκ.
Όσο πιο senior είσαι τόσο περισσότερο κερδίζεις απ' την τηλεργασία γιατί ξέρεις πως να οργανώσεις το χρόνο σου αποδοτικότερα. Στην τελική αυτό που μετράει είναι να είναι οι πελάτες ευχαριστημένοι και το budget φαγωμένο χωρίς penalties. Τις σοβαρές εταιρείες δεν τις ενδιαφέρει αν εσύ "ξίνεσαι" μέσα στη μέρα και δουλεύεις τα βράδια. Βγάζεις τη δουλειά που έχει εκτιμηθεί για το μήνα σου; Είσαι συνεπής στα χρονοδιαγράμματά σου; Όλα μέλι γάλα...
Αν τώρα είσαι νιούμπι στο ξεκίνημα, η τηλεργασία θα φρενάρει την εξέλιξή σου. Αφενώς γιατί θα δουλεύεις λιγότερο περιμένοντας την "θεία φώτιση" απ' τον senior, απ' την άλλη γιατί θα αλληλεπιδράς λιγότερο. Πόσο όμως ο άλλος να σε βοηθήσει σε μια απρόσωπη, απομακρυσμένη σχέση; Θα το κάνει λίγο, κι εσύ θα το εκτιμήσεις λιγότερο.
Για τα παιδιά όμως απ' την επαρχία που έχουν την ικανότητα να αυτο-εκπαιδεύονται (self motivation), η τηλεργασία είναι μια νέα, μεγάλη ευκαιρία. Δουλεύεις απ' το σπίτι σου, γλιτώνεις τα τεράστια έξοδα των ενοικίων, αποκτάς καλύτερες εμπειρίες κερδίζοντας χρόνο αφού μπορείς να εργαστείς σε μεγάλες εταιρείες και σε τεχνολογίες αιχμής αντί να ξοδεύεσαι στα τοπικά μικρομάγαζα.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

15-12-24

16:51
Η φυσική παρουσία σε μια εταιρεία ( για φύση εργασίας που αντικειμενικά μπορεί να επιτελεστεί και από τον προσωπικό χώρο του απασχολούμενου) έχει μεταξυ άλλων σίγουρα και ως στόχο την επιβολή ενός κάποιου είδους εξουσίας, την άσκηση αμεσότερου ελέγχου, την κάμψη του φρονήματος του εργαζομένου που πρέπει να ανταποκριθεί σε συνθήκες άσκησης πίεσης και πειθαρχίας . Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ταλαιπωρία σου από και προς το χώρο εργασίας . Με επιχείρημα την αποδοτικότητα είσαι υποχείριο του κάθε εργοδότη.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.839 μηνύματα.

15-12-24

17:28
Γιατί; Ψέμματα λέει; Κι εγω τα ίδια ολόιδια πιστεύω.
Αντέκρουσε εσυ το επιχείρημά του καλύτερα. Μπορείς, είσαι πολύ έξυπνο παιδί και το ξέρω. Πες μου γιατί τους θέλουν με το στανιό στα γραφεία. Go on.
Αρχικά αυτό το παραμύθι ότι ταχα οι εταιρείες ψάχνουν δούλους και μας εκμεταλλεύονται έχει κουράσει σε βαθμό αηδίας. Δεν σου βάζει κανείς το πιστόλι στο κρόταφο να πας να δουλέψεις σε μεγάλη εταιρεία-πολυεθνική, ώστε να κλαίγεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ για δήθεν εκμετάλλευση από τα αφεντικά. Οποίος δεν θέλει να εργαστεί σε γραφείο υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές, όπως το να πιάσει δουλειά σε μικρές τοπικές επιχειρήσεις, να ασχοληθεί με την γη, να μπει στο δημόσιο όπου τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρα ή ακόμα και να ανοίξει δικιά του επιχείρηση. Υπάρχουν επιλογές, τώρα το να καθόμαστε να κλαιγόμαστε 24/7 για τους δήθεν κακούς καπιταλιστές καταντάει κουραστικό. Δεν λειτουργεί έτσι η οικονομία ούτε πας μπροστά στη ζωή με το να κλαίγεσαι. Η θα παίξεις με τους κανόνες της κοινωνίας ή πολύ απλά θα αφανιστείς και θα ζεις μέσα στην φτώχεια. Ξέρω ακούγεται κάπως περίεργο αλλά αυτή είναι η αλήθεια και σε όποιον αρέσει. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πρόβλημα σε αυτή την ζωή από το να κλαιγόμαστε επειδή οι «κακές» καπιταλιστικές εταιρείες μας αναγκάζουν να δουλεύουμε στα γραφεία, από το να καθόμαστε 24/7 στο σπίτι μας μην κάνοντας τίποτα. Στο κάτω κάτω το thread αυτό είναι λίγο άκυρο καθώς δεν καταργείται η remote εργασία, απλά επιστρέφουμε σε ρυθμούς προ πανδημίας πλέον.
Επειδή βλέπω που λέτε εδώ μέσα ότι στο γραφείο ασκείται πίεση προς τους εργαζόμενους. Ok το δέχομαι. Νομίζετε ότι από απόσταση δεν υπάρχει έλεγχος; Νομίζετε ότι κάθεται ο κάθε τυχόντας στο κρεβάτι του μην δουλεύοντας και η εταιρεία τον πληρώνει; Προφανώς τίποτα από αυτά δεν ισχύει καθώς υπάρχει έλεγχος. Επίσης αφού η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση είναι καλύτερη επιλογή για τον άνθρωπο, τότε γιατί εν καιρό πανδημίας οι ψυχικές ασθένειες εκτινάχθηκαν; Γιατί τα ποσοστά κατάθλιψης χτύπησαν κόκκινο; Γιατί 7/10 εργαζόμενους και μαθητές δήλωσαν ότι νιώθουν αποκομμένοι από την κοινωνία;
Γενικά τι θελουμε σαν κοινωνία όμως; Να γίνονται τα πάντα από τον υπολογιστή του σπιτιού μας μην βγαίνοντας από το σπίτι; Να περάσει όλη η ζωή μας κλεισμένη σε τέσσερεις τοίχους επειδή βαριόμαστε να βγούμε έξω; Και επειδή λέτε μερικοί ότι οποίος θέλει να γνωρίσει άτομα δεν έχει ανάγκη την δουλειά, αλλά πάει βόλτα με τους φίλους του. Πλέον ούτε αυτό δεν ισχύει στις ημέρες μας. Όλο και περισσότεροι νέοι κάθονται σπίτι και δεν βγαίνουν έξω, τον χρόνο τους στον υπολογιστή και στα social media. Πολύ σωστή η απόφαση των εταιρειών στο να μειώσουν τις θέσεις και τις ώρες της remote εργασίας. Όσο αφορά την εκπαίδευση δεν το συζητάω καν, καθώς ο φυσικός χώρος των μαθητών είναι το σχολείο και το πανεπιστήμιο.
Το Β πρόσωπο δεν πάει σε εσένα, μιλάω γενικά.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.823 μηνύματα.

15-12-24

17:50
Ό,τι και να λένε τα νεοφιλελεύθερα τρολ, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η τηλεργασία είναι στρατηγική απόφαση που εν μέρει εξυπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα με την προυπόθεση ότι υπάρχει ακόμα τέτοιο.
Δείτε τι συμβαίνει στις τράπεζες αυτή τη στιγμή. Τα παιδάκια που προσλαμβάνονται δεν αντέχουν πάνω από 3 μήνες και παραιτούνται. Αυτό τους έχει θορυβήσει πολύ γιατί ξέρουν πως οι θέσεις εργασίες, οι καλά αμοιβώμενες και υψηλής ευθύνης, ολοένα και θα μειώνονται. Οι υπόλοιπες θα είναι για την πλέμπα. Τι γίνεται όμως αν η "πλέμπα" αγανακτεί και απαιτεί καλύτερες συνθήκες οι οποίες ντε-φάκτο δεν θα δοθούν ποτέ;
Επιστροφή στο χαλινάρι και μόκο.
Δείτε τι συμβαίνει στις τράπεζες αυτή τη στιγμή. Τα παιδάκια που προσλαμβάνονται δεν αντέχουν πάνω από 3 μήνες και παραιτούνται. Αυτό τους έχει θορυβήσει πολύ γιατί ξέρουν πως οι θέσεις εργασίες, οι καλά αμοιβώμενες και υψηλής ευθύνης, ολοένα και θα μειώνονται. Οι υπόλοιπες θα είναι για την πλέμπα. Τι γίνεται όμως αν η "πλέμπα" αγανακτεί και απαιτεί καλύτερες συνθήκες οι οποίες ντε-φάκτο δεν θα δοθούν ποτέ;
Επιστροφή στο χαλινάρι και μόκο.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.839 μηνύματα.

15-12-24

17:53
Ό,τι και να λένε τα νεοφιλελεύθερα τρολ, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η τηλεργασία είναι στρατηγική απόφαση που εν μέρει εξυπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα με την προυπόθεση ότι υπάρχει ακόμα τέτοιο.
Δείτε τι συμβαίνει στις τράπεζες αυτή τη στιγμή. Τα παιδάκια που προσλαμβάνονται δεν αντέχουν πάνω από 3 μήνες και παραιτούνται.
Σταματά την παραπληροφόρηση, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν παραιτείται από τις τράπεζες. Ίσα ίσα χιλιάδες νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν αίτηση για να εργαστούν σε τραπεζικά ιδρύματα.
Το νεοφιλελευθερισμό τον βγάζω στην άκρη, είναι γνωστό ότι όταν μερικοί έχουν μάθει μια λέξη και την πετάνε όπου βρουν.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

15-12-24

18:24
Επειδή εσένα σου αρέσει και το προτιμάς, δε σημαίνει ότι όλοι είμαστε έτσι.Σταματά την παραπληροφόρηση, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν παραιτείται από τις τράπεζες. Ίσα ίσα χιλιάδες νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν αίτηση για να εργαστούν σε τραπεζικά ιδρύματα.
Το νεοφιλελευθερισμό τον βγάζω στην άκρη, είναι γνωστό ότι όταν μερικοί έχουν μάθει μια λέξη και την πετάνε όπου βρουν.
Σε δυο ειδων εταιρίες δεν εχω κανει αίτηση (ΚΑΝ), ποτέ των ποτών και ούτε πρόκειται εκτός αν αλλάξω γνώμη
Τράπεζες (με εξαίρεση την Πειραιώς για να πω οτι το κανα)
Ελεγκτικές (PWC, Deloitte, GT, EY) αν και σε καποιες απο αυτές έχω μια κάποια εκτίμηση για άσχετους λόγους (θα το πω δεν εχω θέμα, ειναι μεγάλα σχολεία πράγματι, αυτό το εκτιμώ).
Δε μιλάω με τ @@ μου εδω μέσα, το χω πληρώσει με αίμα να είμαι όπως είμαι.
American Economist
Επιφανές μέλος

15-12-24

18:27
Επειδή εσένα σου αρέσει και το προτιμάς, δε σημαίνει ότι όλοι είμαστε έτσι.
Σε δυο ειδων εταιρίες δεν εχω κανει αίτηση (ΚΑΝ), ποτέ των ποτών και ούτε πρόκειται εκτός αν αλλάξω γνώμη
Τράπεζες (με εξαίρεση την Πειραιώς για να πω οτι το κανα)
Ελεγκτικές (PWC, Deloitte, GT, EY) αν και σε καποιες απο αυτές έχω μια κάποια εκτίμηση για άσχετους λόγους.
Δε μιλάω με τ @@ μου εδω μέσα, το χω πληρώσει με αίμα να είμαι όπως είμαι.
Δεν ισχύει αυτό που έγραψε, κανένα μαζικό κύμα παραιτήσεων δεν παραιτείται στις τράπεζες επειδή δεν αντέχει την πίεση. Τώρα αν είναι να γράφουμε fake news τότε εντάξει.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

15-12-24

18:33
Ελα ρε Φώτη, τσιράκια του συστήματος είναι οι τραπεζικοί που κάθονται πίσω από ένα rendez-vous wall πλέον με αφορμή την πανδημία και ξύνουν τ αρχίδια τους, καμία σχέση με το δημοσιο.Δεν ισχύει αυτό που έγραψε, κανένα μαζικό κύμα παραιτήσεων δεν παραιτείται στις τράπεζες επειδή δεν αντέχει την πίεση. Τώρα αν είναι να γράφουμε fake news τότε εντάξει.
Κράτος εν κράτει είναι, ο κάθε μαλάκας έχει μπει και δουλεύει σε τράπεζα (με συγχωρείς, δεν εννοώ εσένα, εχω συμμαθητές μου ρεμάλια στο μυαλό μου οταν το λεω αυτό) και η κάθε πουτάνα.
Προμηθειες για τα πάντα, ληστρικες χρεωσεις για τα πάντα, ραντεβού για τα πάντα και υφάκι λες και ειναι οι καρδινάλιοι της Εκκλησίας, και μην ξεχάσω και τα bailouts από το κρατικο χρήμα.
Να πα να λερώσει ο άλλος το ηθικο του μητρώο με το να εργαστεί σε τράπεζα; Χειρότερο κι από το να λασπώσεις την ψυχή σου και τη φιλοδοξία σου κι απο το να γινεις δημοσιος υπάλληλος είναι στα βιβλία μου αυτό. Μόνο οσοι έχουν χοντρά ψυχολογικά επιβιώνουν στις τράπεζες και γενικά στον χρηματοπιστωτικο τομεα σημερα. Οι άλλοι το μαλάκα κανουν για να πέφτει κανα φράγκο από ανάγκη.
Ενας καταπιεστικος κλάδος ειναι που απλά κανει τον κοσμο να λειτουργεί, δεν προσφέρουμε τίποτα φοβερο οι Οικονομολόγοι και οι Χρηματιστές στην Ανθρωπότητα παρά να είμαστε pencil pushers και money grabbers για τα μεγαλα αφεντικά από πάνω ωστε να κανουν τα 10 κότερα 11.
Πιο πολλα προσφέρει ενας γιατρός, ενας μηχανικός, ενας εκπαιδευτικός ακόμα και ενας γελωτοποιός.
Είναι ντροπή να ανήκει κανείς στο σύστημα, για μένα, για τις αξίες μου και το πνευματικό μου επίπεδο και τις επιδιώξεις μου ως ανθρωπινο πλήρες πλάσμα.
American Economist
Επιφανές μέλος

15-12-24

18:35
Ελα ρε Φώτη, τσιράκια του συστήματος είναι οι τραπεζικοί που κάθονται πίσω από ένα rendez-vous wall πλέον με αφορμή την πανδημία και ξύνουν τ αρχίδια τους, καμία σχέση με το δημοσιο.
Κράτος εν κράτει είναι, ο κάθε μαλάκας έχει μπει και δουλεύει σε τράπεζα (με συγχωρείς, δεν εννοώ εσένα, εχω συμμαθητές μου ρεμάλια στο μυαλό μου οταν το λεω αυτό) και η κάθε πουτάνα.
Προμηθειες για τα πάντα, ληστρικες χρεωσεις για τα πάντα, ραντεβού για τα πάντα και υφάκι λες και ειναι οι καρδινάλιοι της Εκκλησίας, και μην ξεχάσω και τα bailouts από το κρατικο χρήμα.
Να πα να λερώσει ο άλλος το ηθικο του μητρώο με το να εργαστεί σε τράπεζα; Χειρότερο κι από το να λασπώσεις την ψυχή σου και τη φιλοδοξία σου κι απο το να γινεις δημοσιος υπάλληλος είναι στα βιβλία μου αυτό. Μόνο οσοι έχουν χοντρά ψυχολογικά επιβιώνουν στις τράπεζες και γενικά στον χρηματοπιστωτικο τομεα σημερα. Οι άλλοι το μαλάκα κανουν για να πέφτει κανα φράγκο από ανάγκη.
Ενας καταπιεστικος κλάδος ειναι που απλά κανει τον κοσμο να λειτουργεί, δεν προσφέρουμε τίποτα φοβερο οι Οικονομολόγοι και οι Χρηματιστές στην Ανθρωπότητα παρά να είμαστε pencil pushers και money grabbers για τα μεγαλα αφεντικά από πάνω ωστε να κανουν τα 10 κότερα 11.
Πιο πολλα προσφέρει ενας γιατρός, ενας μηχανικός, ενας εκπαιδευτικός ακόμα και ενας γελωτοποιός.
Είναι ντροπή να ανήκει κανείς στο σύστημα, για μένα, για τις αξίες μου και το πνευματικό μου επίπεδο και τις επιδιώξεις μου ως ανθρωπινο πλήρες πλάσμα.
Απάντησα πάνω σε αυτό που έγραψε. Δεν παραιτούνται τα νέα παιδιά από τις τράπεζες επειδή δεν αντέχουν το πρόγραμμα, αυτό είναι εντελώς ψέμα που δεν ισχύει.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

15-12-24

18:40
Κι εγω σου απαντάω με το πτυχιο και το μεταπτυχιακό της ΑΣΟΕΕ από πάνω μου, σε αυτό που είπες για το ολοι κανουν παλαμάκια με τα κωλομάγουλα να μπουν στις τράπεζες.Απάντησα πάνω σε αυτό που έγραψε. Δεν παραιτούνται τα νέα παιδιά από τις τράπεζες επειδή δεν αντέχουν το πρόγραμμα, αυτό είναι εντελώς ψέμα που δεν ισχύει.
Ξέρω, σου χει σηκωθεί η τρίχα μ αυτά που λεω και έχεις τσιτωθεί λίγο, σε νιώθω τώρα. Το ιδιο σοκ παθαινεις οταν αρχίζω τα αντι-καπιταλιστικά μου, με αυτο που πάθαιναν κι άλλοι όταν ανακάλυψαν οτι δεν ειμαι ΝΔ και έκλαιγαν "μα πως γίνεται τόσο λογικός άνθρωπος, χρηματιστης, να μην ειναι ΝΔ"
Όταν πάψει να βρωμάει το χνώτο του μέσου Νεοδημοκράτη ψηφοφόρου, και βγάλει 10 εκατομμύρια το χρόνο, τότε θα είναι καπιταλιστής και θα έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται το σύστημα. Μέχρι τότε στα βιβλία μου ειναι ο χρήσιμος ηλίθιος και το θύμα. Το γρανάζι που θα κόβει 16ωρα για 1000 αντε και 2000 και θα ειναι και ευτυχισμενο που έζησε τη ζωούλα του οπως την προόριζε ο μπαμπάς και η μαμά για κείνο.
Αμα είσαι άνθρωπος με αρχίδια, δεν έχεις θέση στο σύστημά τους. Και ξέρω, θα βγουν μερικοί και θα πουν "άεργοι, τεμπέληδες, αεριτζήδες" κλπ. Να τα πείτε και να χαρείτε.

19-12-24

12:32
Να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για τηλεργασία και όχι για τηλεκπαίδευση.
Θεωρώ ότι η εκπαίδευση μέχρι και την τριτοβάθμια βαθμίδα, πρέπει να είναι δια ζώσης για πολλούς και σημαντικούς λόγους όπως η ζωντανή σχέση εκπαιδευτή-εκπαιδευόμενου, η ανάπτυξη σχέσεων με τους συμμαθητές, η εκπαίδευση στην συνεργασία, ο γόνιμος διάλογος από τον οποίο προκύπτει η καταστάλαξη στις απόψεις που θα υιοθετήσουμε κτλ.
Δεν αντικαθίστανται με τίποτα αυτά στις ηλικίες τουλάχιστον μέχρι 22 ετών.
Τώρα, αν μετά την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου, σε μελλοντικό χρόνο θελήσει κάποιος να κάνει μια επιμόρφωση, μια μετεκπαίδευση κτλ, είναι άλλο θέμα και ασφαλώς αν έχει λόγους που τον εξυπηρετεί η τηλεκπαίδευση, καλά θα κάνει να την επιλέξει.
Στο θέμα της τηλεργασίας είμαι σαφώς υπέρ (εννοείται στα επαγγέλματα που είναι δυνατόν να γίνει) και ακόμα πιο υπέρ είμαι στον συνδυασμό της διά ζώσης εργασίας και της τηλεργασίας.
Υπάρχουν θέσεις εργασίας που σου δίνουν το δικαίωμα να δουλέψεις πχ τις 3 εργάσιμες ημέρες δια ζώσης και τις άλλες 2 με τηλεργασία.
Μ΄αυτόν τον τρόπο ούτε αποκόβεσαι από το εργασιακό σου περιβάλλον αλλά συγχρόνως μπορείς να είσαι χαλαρός για κάποιες μέρες χωρίς να τρέχεις πανικόβλητος να προλάβεις τα ΜΜΜ και να χάνεις πολύτιμες ώρες από την ζωή σου.
Η μετακίνηση στην Αθήνα που ζω τις ώρες αιχμής, είναι κυριολεκτικά ανυπόφορη.
Επίσης οι τηλεδιασκέψεις έχουν μπει πλέον ως κανονικότητα στην ζωή μας λόγω της ευκολίας που παρέχουν και μια χαρά μπορεί κάποιος να τις κάνει από την άνεση του σπιτιού του και όχι πηγαίνοντας στον χώρο εργασίας του.
Και επίσης σημαντικότατο είναι ότι ανάλογα πάντα με το επάγγελμα του καθενός, μπορεί ν΄απευθυνθεί σε μία παγκόσμια αγορά εργασίας χωρίς να περιοριστεί όχι μόνο στην χώρα αλλά στην πόλη που διαμένει.
Πόσοι άνθρωποι έχουν αγοράσει περιουσίες στην Ελλάδα (κυρίως στα νησιά που όταν τα επισκέφθηκαν ως τουρίστες, τους ενθουσίασαν) και δουλεύουν remote για εταιρείες ανά τον κόσμο ή ως freelancers.
Και πόσοι΄Ελληνες διαμένουν στην Ελλάδα και δουλεύουν με τηλεργασία στα μέρη όλου του κόσμου.
Θεωρώ ότι η εκπαίδευση μέχρι και την τριτοβάθμια βαθμίδα, πρέπει να είναι δια ζώσης για πολλούς και σημαντικούς λόγους όπως η ζωντανή σχέση εκπαιδευτή-εκπαιδευόμενου, η ανάπτυξη σχέσεων με τους συμμαθητές, η εκπαίδευση στην συνεργασία, ο γόνιμος διάλογος από τον οποίο προκύπτει η καταστάλαξη στις απόψεις που θα υιοθετήσουμε κτλ.
Δεν αντικαθίστανται με τίποτα αυτά στις ηλικίες τουλάχιστον μέχρι 22 ετών.
Τώρα, αν μετά την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου, σε μελλοντικό χρόνο θελήσει κάποιος να κάνει μια επιμόρφωση, μια μετεκπαίδευση κτλ, είναι άλλο θέμα και ασφαλώς αν έχει λόγους που τον εξυπηρετεί η τηλεκπαίδευση, καλά θα κάνει να την επιλέξει.
Στο θέμα της τηλεργασίας είμαι σαφώς υπέρ (εννοείται στα επαγγέλματα που είναι δυνατόν να γίνει) και ακόμα πιο υπέρ είμαι στον συνδυασμό της διά ζώσης εργασίας και της τηλεργασίας.
Υπάρχουν θέσεις εργασίας που σου δίνουν το δικαίωμα να δουλέψεις πχ τις 3 εργάσιμες ημέρες δια ζώσης και τις άλλες 2 με τηλεργασία.
Μ΄αυτόν τον τρόπο ούτε αποκόβεσαι από το εργασιακό σου περιβάλλον αλλά συγχρόνως μπορείς να είσαι χαλαρός για κάποιες μέρες χωρίς να τρέχεις πανικόβλητος να προλάβεις τα ΜΜΜ και να χάνεις πολύτιμες ώρες από την ζωή σου.
Η μετακίνηση στην Αθήνα που ζω τις ώρες αιχμής, είναι κυριολεκτικά ανυπόφορη.
Επίσης οι τηλεδιασκέψεις έχουν μπει πλέον ως κανονικότητα στην ζωή μας λόγω της ευκολίας που παρέχουν και μια χαρά μπορεί κάποιος να τις κάνει από την άνεση του σπιτιού του και όχι πηγαίνοντας στον χώρο εργασίας του.
Και επίσης σημαντικότατο είναι ότι ανάλογα πάντα με το επάγγελμα του καθενός, μπορεί ν΄απευθυνθεί σε μία παγκόσμια αγορά εργασίας χωρίς να περιοριστεί όχι μόνο στην χώρα αλλά στην πόλη που διαμένει.
Πόσοι άνθρωποι έχουν αγοράσει περιουσίες στην Ελλάδα (κυρίως στα νησιά που όταν τα επισκέφθηκαν ως τουρίστες, τους ενθουσίασαν) και δουλεύουν remote για εταιρείες ανά τον κόσμο ή ως freelancers.
Και πόσοι΄Ελληνες διαμένουν στην Ελλάδα και δουλεύουν με τηλεργασία στα μέρη όλου του κόσμου.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.111 μηνύματα.

19-12-24

14:39
Ας πω και γω τη δικη μου αποψη...
Καλά ολα αυτα με τη τηλεργασια και τα μηδενικα λειτουργικα κοστη κλπ αλλα προσωπικα να ειμαι κλεισμενος σε 4 τοιχους 8 ωρες και να μην κανω πρακτικα τιποτα και να μην εχω αλληλεπιδραση με τον κοσμο δεν θα το ηθελα σε καμια περιπτωση. Μπορει καποιους να τους βολευει αυτο αλλα γενικα δεν κανει καλο σε κανεναν οποιοδηποτε επαγγελμα και να ασκει (ακομα και αν ειναι software engineer)
Η κανονική εργασία δεν συγκρίνεται με τιποτα με τη υδριβικη-τηλε-εργασια ουτε στο ελάχιστο...Μπορεί να φαίνεται κουραστικό να ξυπνάς 6.30 το πρωι για να είσαι 9 στη δουλειά σου (λόγω κίνησης) αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις,σε όλα τα αστικά κέντρα!
Άκουσα και είδα επίσης μια κλάψα περι καπιταλιστικών επιχειρήσεων και περι προβάτων κλπ. Αυτό το vibe να το πω...παπατζηλικι να το πω...αναπαράγεται στα σόσιαλ στη μετα κόβιντ εποχή συνεχώς αλλά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η επιχειρηματικότητα είναι πάρα πολύ σπουδαία σαν έννοια και είμαι υπερ αυτής όσο δεν πάει ΑΛΛΑ για να γίνεις σωστός επιχειρηματίας και να δεις πως δουλεύει η αγορά πρέπει να γίνεις πρώτα υπάλληλος και να φας και εντολές και πίεση στη μάπα και όλα αυτά τα καλά! Με μαγικά κανένας δεν έγινε επιχειρηματίας και πλούτισε!
Αν εγώ πχ τώρα που πάρω πτυχίο ανοίξω μια μικρο-επιχείρηση που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες δεν με κάνει επιτυχημένο ούτε με κάνει μάγκα που πάω "κόντρα στο σύστημα",αντιθέτως είμαι ένας μικρος άσχετος απατεώνας που θα πάρω ανθρώπους και επιχειρήσεις στον λαιμό μου αφού πέρα από την ακαδημαική γνώση δεν διαθέτω επαγγελματική γνώση σε ζητήματα τέτοια!
Αν δεν γουστάρετε εταιρείες βρείτε τρόπο να μπειτε στο δημόσιο ή να ασχοληθείτε με τη γη ή και γω δεν ξέρω τι άλλο...
Επίσης η Εθνική Τράπεζα προσφέρει 3 προγράμματα πρακτικής άσκησης σε αποφοίτους εκ των οποίων πολλοί απορροφώνται άμεσα στο εργατικό της δυναμικό
Καλά ολα αυτα με τη τηλεργασια και τα μηδενικα λειτουργικα κοστη κλπ αλλα προσωπικα να ειμαι κλεισμενος σε 4 τοιχους 8 ωρες και να μην κανω πρακτικα τιποτα και να μην εχω αλληλεπιδραση με τον κοσμο δεν θα το ηθελα σε καμια περιπτωση. Μπορει καποιους να τους βολευει αυτο αλλα γενικα δεν κανει καλο σε κανεναν οποιοδηποτε επαγγελμα και να ασκει (ακομα και αν ειναι software engineer)
Η κανονική εργασία δεν συγκρίνεται με τιποτα με τη υδριβικη-τηλε-εργασια ουτε στο ελάχιστο...Μπορεί να φαίνεται κουραστικό να ξυπνάς 6.30 το πρωι για να είσαι 9 στη δουλειά σου (λόγω κίνησης) αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις,σε όλα τα αστικά κέντρα!
Άκουσα και είδα επίσης μια κλάψα περι καπιταλιστικών επιχειρήσεων και περι προβάτων κλπ. Αυτό το vibe να το πω...παπατζηλικι να το πω...αναπαράγεται στα σόσιαλ στη μετα κόβιντ εποχή συνεχώς αλλά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η επιχειρηματικότητα είναι πάρα πολύ σπουδαία σαν έννοια και είμαι υπερ αυτής όσο δεν πάει ΑΛΛΑ για να γίνεις σωστός επιχειρηματίας και να δεις πως δουλεύει η αγορά πρέπει να γίνεις πρώτα υπάλληλος και να φας και εντολές και πίεση στη μάπα και όλα αυτά τα καλά! Με μαγικά κανένας δεν έγινε επιχειρηματίας και πλούτισε!
Αν εγώ πχ τώρα που πάρω πτυχίο ανοίξω μια μικρο-επιχείρηση που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες δεν με κάνει επιτυχημένο ούτε με κάνει μάγκα που πάω "κόντρα στο σύστημα",αντιθέτως είμαι ένας μικρος άσχετος απατεώνας που θα πάρω ανθρώπους και επιχειρήσεις στον λαιμό μου αφού πέρα από την ακαδημαική γνώση δεν διαθέτω επαγγελματική γνώση σε ζητήματα τέτοια!
Αν δεν γουστάρετε εταιρείες βρείτε τρόπο να μπειτε στο δημόσιο ή να ασχοληθείτε με τη γη ή και γω δεν ξέρω τι άλλο...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αυτό που συμβαίνει στις τράπεζες αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σχέση με ότι λες εσύ αρχικά. Αυτό που λες δεν ισχύει-αυτό που ισχύει όμως είναι ότι οι τράπεζες σιγα σιγά μετασχηματίζονται και αποκτούν και digital ρολο που αυτό σημαίνει νέες θέσεις εργασίας.Δείτε τι συμβαίνει στις τράπεζες αυτή τη στιγμή. Τα παιδάκια που προσλαμβάνονται δεν αντέχουν πάνω από 3 μήνες και παραιτούνται. Αυτό τους έχει θορυβήσει πολύ γιατί ξέρουν πως οι θέσεις εργασίες, οι καλά αμοιβώμενες και υψηλής ευθύνης, ολοένα και θα μειώνονται.
Δεν ξέρω τι έχεις δει εσύ-εγώ ξέρω ότι η τραπεζα της ελλάδος έχει 100 πρακτικάριους κάθε χρόνο σε σχετικά καλές θέσεις (πχ risk analysis) είτε προπτυχιακούς είτε μεταπτυχιακούςΤα παιδάκια που προσλαμβάνονται δεν αντέχουν πάνω από 3 μήνες και παραιτούνται.
Επίσης η Εθνική Τράπεζα προσφέρει 3 προγράμματα πρακτικής άσκησης σε αποφοίτους εκ των οποίων πολλοί απορροφώνται άμεσα στο εργατικό της δυναμικό
Ποιες ειναι για τη πλέμπα;Οι υπόλοιπες θα είναι για την πλέμπα.
Ναι οι ελεγκτικες ειναι γαλέρες αλλά δυστυχώς είναι από τις λίγες που δίνουν την ευκαιρία σε νεους να εργαστούν και να αποκτήσουν εμπειρία + σου πληρώνουν ACCA ! Δεν έχω δει καμία άλλη εταιρεία να πληρώνει επαγγελματικές πιστοποιήσεις παρα μόνο η Coca Cola Hellas που πληρώνει τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις για κάποιους PMsΕλεγκτικές (PWC, Deloitte, GT, EY)
Valder
Τιμώμενο Μέλος

19-12-24

16:08
Το είπα, είναι μεγάλα σχολεία γνώσης και το εκτιμώ, συν τις πιστοποιήσεις που ουσιαστικά είναι για να σε προαλείψουν για υπαλληλάκι τους καλύτερα.Ναι οι ελεγκτικες ειναι γαλέρες αλλά δυστυχώς είναι από τις λίγες που δίνουν την ευκαιρία σε νεους να εργαστούν και να αποκτήσουν εμπειρία + σου πληρώνουν ACCA ! Δεν έχω δει καμία άλλη εταιρεία να πληρώνει επαγγελματικές πιστοποιήσεις παρα μόνο η Coca Cola Hellas που πληρώνει τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις για κάποιους PMs
Αποδίδω και τα κακά και τα καλά εκεί που πρέπει. Μπορεί να μη συμφωνούμε αλλά άδικο δεν με λες.

20-12-24

23:10
Μπορείς να πάρεις Μετρό μέχρι ένα σημείο και μετά λεωφορείο, Τραμ, Προαστιακό. Δεν υπάρχει περιοχή της Αθήνας που δεν καλύπτεται με κάποιο μέσο.
Α όταν είσαι υπάλληλος θέλεις τηλεργασία ενώ όταν γίνεις εσύ το αφεντικό τότε θα λες στους υπαλλήλους σου να έρχονται on site.![]()
![]()
Σιγά μην αλλάζουμε λεωφορεία και μετρό για να κοινωνικοποιηθούμε όμως, αν αυτό είναι το όλο επιχείρημα

rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.

21-12-24

11:39
Δεν είναι μόνο η Αθήνα παιδιά όλη η ΕλλάδαΜπορείς να πάρεις Μετρό μέχρι ένα σημείο και μετά λεωφορείο, Τραμ, Προαστιακό. Δεν υπάρχει περιοχή της Αθήνας που δεν καλύπτεται με κάποιο μέσο.
είναι κάτι που οι Αθηναίοι το ξεχνούν πάρα πολύ όμως .
Να κάτι που μου ήρθε ως ένα ακόμα + για την τηλεργασία
δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που ζουν σε πιο μικρές πόλεις, να μην παρατήσουν τη ζωή τους εκεί καθώς μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι τους, ακόμα και αν η ίδια η εταιρεία βρίσκεται αλλού.
και έτσι δεν χάνεις την ήδη υπάρχουσα κοινωνική ζωή που έχεις χτίσει στον τόπο σου

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.