Άντρας και γυναίκα ΔΕΝ είναι ίσοι.ΔΕΝ.Ο άντρας εκκρίνει τεστοστερόνη κι η γυναίκα οιστραδιόλη,έχουν διαφορετική μυική δύναμη,διαφορετικούς εγκεφάλους.Η γυναίκα δεν πολεμάει.Με τη συμβατική έννοια δηλαδή,στα χαρακώματα.Με καμια κυβέρνηση δε θα το επέτρεπα.Γεννάει όμως,πράγμα εξίσου ωφέλιμο και επίπονο.Δεν είναι ίσα τα φύλα.Είναι ισότιμα.Ισα = ίδια.
συμφωνω..
Τις Σκανδιναβικές χώρες μην τις πιάνεις στο στόμα σου, γιατί η ισότητα που υπάρχει εκεί, δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο. Έχω ζήσει 3 μήνες στη Νορβηγία και ξέρω πολλά ζευγάρια εκεί. Τίποτα από όσα λες δεν ισχύει. Πραγματικά, η γυναίκα εκεί είναι απόλυτα ίση, δεν υπάρχει καμία διαφορά σε τίποτα (ακόμα και στο θέμα του επιθέτου, που σε άλλες χώρες το παίρνουν αψήφιστα, στη Νορβηγία συχνά ο άντρας και τα παιδιά παίρνουν όλοι το επίθετο της μητέρας).
πρακτικα,,γυναικες και ανδρες οπως ειδες κανανε ιδια δουλεια εξω και μεσα στο σπιτι?
οικοκυριο παιδια κλπ? ακριβως στη μεση?
αν οντως ειναι ετσι παω πασο,,,ειναι μια επιλογη.
ενημερωσε μας
αλλα ισως να μην ειναι..
θα το ψαξω ταπεινα μεσω google..
Κάτσε βρε τουίτι, άλλο το να έχεις ανάγκη μια γυναίκα γιατί θες μια αγκαλιά κι άλλο γιατί σου τέλειωσαν τα καθαρά σώβρακα.
υπαρχει και πρακτικη καθημερινη φροντιδα της γυναικας,,προς τον ανδρα κλπ..η γυναικα τροφος,,κλπ
δεν ειναι τοσο αποκλειστικσ για τα σωβρακα,,που ετσι και αλλιως το πλυντηριο τα πλενει..
δεν ειναι αερας μονο το συναισθημα,,ειναι καθημερινη φροντιδα,,απο το φαι μεχρι το συγύρισμα,,και την καθαριοτητα..
υποπτευομαι,οτι αυτα που λεω ως φαλλοκρατης εδω και με βορανε πολλοι,
εξω τα ακουω ως κοινες αποψεις-πχ οτι δεν βρισκω γυναικα να μαγειρευει,,οτι ειναι ακαματες πια δεν βραζουν ουτε αυγο κλπ..
αλλα ειπαμε,,εδω ειναι άααλλλοοςς κοσμος,,δεν μιλαμε όπως εξω..στον πραγματικο κοσμο..
και απο γνωστους μου παλι οι ανδρες οι περισσοτεορι το ιδιο ζητανε οι περισσοτεροι,,
μια γυναικα να καθεται σπιτι,να τους καθεται και να ξερει να μαγειρευει.. (δεν λεω οτι συμφωνω απολυτως)
αλλα να δισταζουμε οι ανδρες να πουμε καθαρα τι πιστευουμε φοβομενοι τη σταμπα του φαλλοκρατη απο τις φεμινιστριες,και να αναγκαζομαστε διαρκως να λειανουμε τις αποψεις μας..(που και εγω δυστυχως το εχω κανει εδω μεσα,,),εε αυτο με εκνευριζει..
α,και περι νορβηγικης ισοτητας
Gender equality has limits in Norway
και για Σουηδια..
Is Sweden the best place to be a woman?
Swedish women - like women around the world - are often still expected to play the lead role on the family stage. Two-thirds of housework is done by women
So, how to make gender equality work at home?
The government is already providing some tax relief to households for using services for cleaning, laundry and gardening, but should it do more?
Should the government provide more child care?
Or should it allocate parental leave equally between the father and mother and force them to use it?.
According to a report from the TCO, among blue-collar workers, 50% of the women work part-time in often insecure employment conditions, compared with only 9% of men.
γιατι εμενα τα παραπανω,,με γυναικες που κυριαρχουν στο σπιτι,,και δουλευουν πολυ παραπανω part time μου θυμιζουν κατι?
https://www.nytimes.com/2010/06/10/world/europe/10iht-sweden.html
Swedish mothers still take more time off with children — almost four times as much. And some who thought they wanted their men to help raise baby now find themselves coveting more time at home.
δεν διαβαζω αυτο το 50-50 δουλειες εξω και μεσα ανδρες γυναικες..,,που τοσο θελουν πολλες γυναικες..
αν το ειδες εσυ πρακτικα καθημερινα στη Νορβηγια ενημερωσε μας