christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Αγαπητή πλειοψηφία των αντρών: ΔΕΝ είμαστε ο σουπερμαν. Μάθετε να βοηθάτε γιατί θα μας τη βιδώσει καμιά μέρα και θα αρχίσουμε να σας βαράμε με τη σκούπα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Απλούστατα, ο κάθε άνθρωπος (άντρας/γυναίκα) κάνει το μίνιμουμ απαραίτητο housework για να αισθάνεται άνετα ο ίδιος στο σπίτι του. Δυστυχώς, για χ,ψ λόγους, οι περισσότερες γυναίκες θέλουν το σπίτι πολύ πιο καθαρό (ενίοτε σε σημείο ψυχαναγκασμού) απο το σημείο που αρκεί στο μέσο άντρα. Μπορεί ο εν λόγω άντρας να προσπαθήσει βραχυπρόθεσμα να ξεπεράσει το σημείο αυτό για να εντυπωσιάσει ή να γλιτώσει τη γκρίνια αλλά τελικά μακροπρόθεσμα ο κάθε άνθρωπος συνήθως καταλήγει να κάνει αυτά που χρειάζεται ο ίδιος.
Το να προσπαθείς να αλλάξεις τον άλλο και να τον κάνεις να έχει ανάγκη ένα πιο καθαρό σπίτι είναι μάταιο.
Προσωπικά, οι μόνες επιλογές που βλέπω για τις εν λόγω γυναίκες είναι οι εξής:
Ή αποδέχεσαι ότι θα είσαι ο μαλάκας που θα κάνει περισσότερα γιατί πολύ απλά κανείς άλλος στο σπίτι δεν έχει τον δικό σου ψυχαναγκασμό
Ή αλλάζεις και μαθαίνεις τον εαυτό σου να μην παθαίνει αμόκ αν το σπίτι δεν είναι και τόσο καθαρό όσο έχεις συνηθίσει.
Προσωπικά θα διάλεγα το 2ο, αν και ευτυχώς δεν χρειάστηκε να διαλέξω ποτέ: Όλοι οι άντρες που πέρασαν από τη ζωή μου ήθελαν το σπίτι πιο καθαρό απ'ότι μου αρκούσε εμένα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος

Μετα την all-time classic ''παντοφλα'',ηρθε και η σκουπα!!!Αγαπητή πλειοψηφία των αντρών: ΔΕΝ είμαστε ο σουπερμαν. Μάθετε να βοηθάτε γιατί θα μας τη βιδώσει καμιά μέρα και θα αρχίσουμε να σας βαράμε με τη σκούπα.

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι, διότι όταν πρόκειται περί φασίνας, μόνο το ξύλο με τη σκούπα (άντε σφουγγαρίστρα) σωφρωνίζει και ενθαρρύνει. Η παντόφλα δημιουργεί την εξής αλληλουχία σκεψης: παντόφλα=ζεστο+μαλακό=μμμ χαλάρωση=ΟΧΙ δουλειές. Αρα, δεν μας κανει.Μετα την all-time classic ''παντοφλα'',ηρθε και η σκουπα!!!![]()
Λια, είσαι πάρα πολύ τυχερή. Παρ όλο που κι εγώ δεν είμαι τρελή με την καθαριότητα (βέβαια παθαίνω πανικο οταν είναι να ερθει κάποιος σπίτι, αλλά τις αλλες μέρες δεν με πολυνοιαζει) ολοι οι άντρες που ξέρω είναι αυτό που λέμε "ανεπρόκοποι" και δεν τους ενδιαφέρει και καθολου (εκτός από τον πατέρα μου που καθαρίζει ΟΛΗ την ώρα). Ο boyfriend ομως, που μένουμε μαζί, όχι μόνο δεν μαζευει/καθαριζει/πλένει/κλπ αλλά γκρινιάζει κι όλας αν κάτι δεν είναι στην τρίχα! ΑΑΑΑΑαααααα! (ήθελα emoticon για σουπερ θυμο, αλλά έχει κολλήσει και δεν μπορώ να βάλω. Δεν έχει σημασία γιατι...) ΑΑαααααα!
νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος

τα 2 τελευταια σκελη της εξισωσης επιτυγχανονται και χωρις την παντοφλαΝαι, διότι όταν πρόκειται περί φασίνας, μόνο το ξύλο με τη σκούπα (άντε σφουγγαρίστρα) σωφρωνίζει και ενθαρρύνει. Η παντόφλα δημιουργεί την εξής αλληλουχία σκεψης: παντόφλα=ζεστο+μαλακό=μμμ χαλάρωση=ΟΧΙ δουλειές. Αρα, δεν μας κανει.

Άγγελος
Επιφανές μέλος

Πρέπει να του εξηγώ εγώ τι ακριβώς θέλω να κάνει.
και μερικες φορες,,το γυναικειο συμμαζεμενο μπορει να ειναι λιγοτερο πρακτικο σε χρηση απο το ανδρικο μπαχαλο..

αλλα ειναι πιο ωραιο..

στο δε σαλωνι αναβουμε κερακι, σταζει κερακι. Αφηνουμε ποτακι σταζει ποτακι, αναβουμε τζακι σκορποχωρι οι σταχτες κτλ.
και ο μαλακας καθαριζει μετα γιατι δεν μπορω να ειναι ανω κατω δεν δουλευει το μυαλο μου
και δεν εινια μονο μια ποθ ειναι ετσι-_-
το 90% των αντρων ειναι τεμπελδες γιατι εχουν μαθει να μαζεβει τα σωβρακα η μαμα
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Το αυτό. Θα ήθελα να είμαι λίγο πιο συμμαζεμένη (αν μη τι άλλο να μπορώ να καλώ φίλους στο σπίτι χωρίς να ντρέπομαι) αλλά μεταξύ του πώς είμαι τώρα και του πώς είναι η μέση ελληνίδα, προτιμώ με χίλια το πώς είμαι τώρα. Ουδέποτε είχα τον παραμικρό καυγά με άντρα για το ότι δεν καθαρίζει αρκετά, περνάμε την ώρα μας πιο ευχάρισταεμένα μ' αρέσει το άνω-κάτωΜου την σπάνε αυτοί που έχουν εμμονές με την καθαριότητα. Λες και θα τους φάει η σκόνη αν μείνει το σπίτι ασκούπιστο για μερικές μέρες παραπάνω. Το να πετάς σκουπίδια εδώ και εκεί δεν μου αρέσει (πάλι καλά έχω μερικά όρια
), αλλά τα πεταμένα ρούχα ή το ξεστρωμένο κρεβάτι δεν με ενοχλούν (υπάρχουν αλήθεια άνθρωποι που στρώνουν το κρεβάτι τους καθημερινά;;; Θα τρελαθω!). Αυτό που δεν ανέχομαι με τίποτα είναι τα άπλυτα πιάτα/ποτήρια πεταμένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Φυσικά όλα αυτά είναι γενικότητες, δεν είναι όλες οι γυναίκες σαν τη μέση ελληνίδα και ξέρω άντρες που είναι πιο ψυχαναγκαστικοί με την καθαριότητα από αυτό (τρανό παράδειγμα ο πατέρας μου).
Χαχα, μην το λες, δεν έπεσα σε ιδιαίτερα καθαρούς άντρες, απλά σε άντρες που είναι αυτάρκεις και δεν περιμένουν από μένα να καθαρίζω. Από εκεί και πέρα, ο κυριότερος λόγος αυτού που ανέφερα παραπάνω είναι ότι εγώ είμαι εξίσου "ανεπρόκοπη" με το μέσο άντρα, ίσως και περισσότερο , οπότε τα βρίσκουμεΛια, είσαι πάρα πολύ τυχερή. Παρ όλο που κι εγώ δεν είμαι τρελή με την καθαριότητα (βέβαια παθαίνω πανικο οταν είναι να ερθει κάποιος σπίτι, αλλά τις αλλες μέρες δεν με πολυνοιαζει) ολοι οι άντρες που ξέρω είναι αυτό που λέμε "ανεπρόκοποι" και δεν τους ενδιαφέρει και καθολου (εκτός από τον πατέρα μου που καθαρίζει ΟΛΗ την ώρα).

Κοίτα σύμπτωση, κι εμένα ο πατέρας μου είναι ψυχαναγκαστικός με την καθαριότητα! (εγώ πήρα από τη μαμά

Αυτό να το προσέξεις, δεν είναι καλό. Αν θέλει το σπίτι καθαρό και αντί να σηκώσει το κουλό του να καθαρίσει, περιμένει από σένα να το κάνεις επειδή είσαι γυναίκα, φοβάμαι (και μακάρι να βγω ψεύτρα) ότι θα σου βγάλει διάφορα άλλα φαλλοκρατικά στην πορεία και αν δεν είσαι κι εσύ τέτοιος τύπος (ορισμένες γυναίκες πιστεύουν όντως σε καθορισμένους υποδεέστερους ρόλους για τις ίδιες, οπότε τα βρίσκουν με τους φαλλοκράτες που διαλέγουν για συντρόφους, αλλά δε σε έχω κόψει για τέτοια) θα είσαι συνεχώς μες τα νεύρα. Again, μακάρι να κατάλαβα λάθος και να μην ισχύει αυτό στην περίπτωση σου.Ο boyfriend ομως, που μένουμε μαζί, όχι μόνο δεν μαζευει/καθαριζει/πλένει/κλπ αλλά γκρινιάζει κι όλας αν κάτι δεν είναι στην τρίχα! ΑΑΑΑΑαααααα! (ήθελα emoticon για σουπερ θυμο, αλλά έχει κολλήσει και δεν μπορώ να βάλω. Δεν έχει σημασία γιατι...) ΑΑαααααα!
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Το αυτό. Θα ήθελα να είμαι λίγο πιο συμμαζεμένη (αν μη τι άλλο να μπορώ να καλώ φίλους στο σπίτι χωρίς να ντρέπομαι) αλλά μεταξύ του πώς είμαι τώρα και του πώς είναι η μέση ελληνίδα, προτιμώ με χίλια το πώς είμαι τώρα. Ουδέποτε είχα τον παραμικρό καυγά με άντρα για το ότι δεν καθαρίζει αρκετά, περνάμε την ώρα μας πιο ευχάριστα
Φυσικά όλα αυτά είναι γενικότητες, δεν είναι όλες οι γυναίκες σαν τη μέση ελληνίδα και ξέρω άντρες που είναι πιο ψυχαναγκαστικοί με την καθαριότητα από αυτό (τρανό παράδειγμα ο πατέρας μου).
μια από τα ίδια και εγώ. Είναι χάσιμο χρόνου και ανθυγιεινό να ασχολείσαι όλη μέρα με την καθαριότητα και την τάξη. Προτιμώ να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε προσωπικές στιγμές, παρά να την βγάζω με μια σκούπα στο χέρι

Άγγελος
Επιφανές μέλος

Αν θέλει το σπίτι καθαρό και αντί να σηκώσει το κουλό του να καθαρίσει, περιμένει από σένα να το κάνεις επειδή είσαι γυναίκα, φοβάμαι (και μακάρι να βγω ψεύτρα) ότι θα σου βγάλει διάφορα άλλα φαλλοκρατικά στην πορεία και αν δεν είσαι κι εσύ τέτοιος τύπος (ορισμένες γυναίκες πιστεύουν όντως σε καθορισμένους υποδεέστερους ρόλους για τις ίδιες, οπότε τα βρίσκουν με τους φαλλοκράτες που διαλέγουν για συντρόφους, αλλά δε σε έχω κόψει για τέτοια) θα είσαι συνεχώς μες τα νεύρα.
αν οντως ο αλλος θελει πολυ καθαρο τον τοπο και βαζει τη γυναικα αν το κανει
μυριζει λιγο αυταρχισμος
επισης κατι σημαντικο ειναι να μην δημιουργεις βρωμια.. ακουω πχ καποιοι πετανε καλτσες στο σαλονι και κατι τετοια..
παρανοικο για μενα..
εμενα καθαριζει η μανα μου οποτε θελει,,αλλα εγω πολυ δυσκολα θα τη το πω.. ειμαι καπως αλεξιβρωμος

αλλα τον υπολογιστη μου κλπ προσωπικα μου τα ξεσκονιζω εγω που και που..
και βαζω τα πραγματα ρουχα απλυτα κλπ εκει που μου λεει εκινη,,σε καλαθι κλπ
δεν πεταω ρουχα απο εδω και εκει
ολα σε συγκεκριμενο μερος..
MissKit
Επιφανές μέλος

Το να πετάς σκουπίδια εδώ και εκεί δεν μου αρέσει (πάλι καλά έχω μερικά όρια), αλλά τα πεταμένα ρούχα ή το ξεστρωμένο κρεβάτι δεν με ενοχλούν (υπάρχουν αλήθεια άνθρωποι που στρώνουν το κρεβάτι τους καθημερινά;;; Θα τρελαθω!).
Μπορείς να τρελαθείς, είμαι ένας τέτοιος.

Δεν είναι κάτι ακραίο όμως αυτό, ούτε και ψυχαναγκασμός. Γούστο περισσότερο, πώς σου αρέσει, δηλαδή, να είναι ο χώρος που ζεις. Μ' αρέσει τα δωμάτια και να είναι όμορφα, καθαρά και τακτοποιημένα κι αυτό δε σημαίνει πως είμαι όλη μέρα με το ξεσκονόπανο ή τη σκούπα σαν έναν άλλον inspector Gadget της καθαριότητας, ούτε κι ότι δε θα τεμπελιάσω κι εγώ μια μέρα. Πάτε από το ένα άκρο στο άλλο, νομίζω.

Μην είμαι οφφτοπικ, νομίζω πως κάποια βασικά πράγματα πρέπει να μοιράζονται σε όλα τα μέλη (ακόμη και τα παιδιά, αν υπάρχουν, αυτά που μπορούν φυσικά), αλλά οι παράλογες απαιτήσεις του καθενός δε γίνεται να ικανοποιούνται από τον έτερο.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Κατά τα άλλα το σπίτι μπορεί άνετα να είναι ασκούπιστο πολλές μέρες και να έχει σκόνη, αλλά αποκλείεται να έχει πεταμένα πράγματα και όχι καθαρή λεκάνη και νεροχύτη. Βέβαια γενικά είμαι προσεκτική, δεν λερώνω και σπάνια έρχεται κόσμος, οπότε συντηρείται πάρα πολύ εύκολα.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Βασικά, μάλλον η τάξη και η καθαριότητα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν διαφορετικά πράγματα...Αλλο μούχλα στη μπανιέρα και άλλο ρούχα πεταμένα στην καρέκλα.
Οσο για τις αντιλήψεις του boyfriend, κατηγορώ τις πρώην που τον μάθανε έτσι (είναι πολλές που θεωρούν "ντεκαβλέ" τον άντρα να κάνει δουλειες) μιας και δεν είναι μαμάκιας. Βέβαια αμά το πάρει απόφαση, θα κάνει πράγματα, απλά αυτό συμβαίνει πιό αραιά από ότι θα ήθελα.
Το κρεβάτι μου δεν το έστρωνα σχεδόν ποτέ όλα αυτά τα χρόνια...τώρα τελευταία έχω αρχίσει να το κάνω συχνά και μ'αρέσει πολύ όταν πάω να ξαπλώσω (εννοείται ότι το απόγευμα το στρώνω, το πρωί δεν προλαβαίνω τίποτα).
Από περιέργεια, θέλω να κάνω ένα μικρό ερωτηματολόγιο:
1) Κάθε ποτε σκουπίζετε/σφουγγαρίζετε?
2) Κάθε πότε ξεσκονίζετε?
3) Κάθε πότε τακτοποιείτε γενικά?
4) Κάθε πότε κάνετε μπουγάδα?
5) Κάθε ποτε κάνετε γενική?
6) Κάθε πότε κάνετε το μπάνιο?
7) Κάθε πότε μαγειρεύετε/πλένετε πιάτα?
Ετσι, για να δω τι γινεται...
Bill_1992
Περιβόητο μέλος

granita
Δραστήριο μέλος

IreneGr
Δραστήριο μέλος

MissKit
Επιφανές μέλος

ελπίζω βέβαια αυτό ν'αλλάξει όταν θα έχω το δικό μου σπίτι σαν φοιτήτρια γιατί αλλιώς η σωρός απ'τα πράγματα θα φτάνει στο ταβάνι!![]()
Ζωή σε εμάς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 148 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- Μήτσος10
- iren
- teacher_40
- Joji
- fourkaki
- A350
- Ryuzaki
- Scandal
- johnsala
- charmander
- thenutritionist
- Ilma
- Paragontas7000
- Libertus
- American Economist
- Kate1914
- taketrance
- rafaela11
- Luludaki
- Destiny3
- lugar
- Jack of Spades
- Appolon
- camil
- sofoula2430
- Sevasti
- giannhs2001
- Kassiopi
- Insertcoin
- Angelo27
- harry akritas
- iminspain
- Scott
- ag97
- Ariana2018
- Αντικειμενικός
- Viedo
- orchidea
- Memetchi
- jj!
- aggelosst9
- Nickx
- Mhtrogoal
- ΘανάσοςG4
- το κοριτσι του μαη
- Athens2002
- fockos
- hirasawayui
- nucomer
- apathier
- prinCess.
- jims
- kogba
- fmarulezkd
- Johnny15
- NightOwl
- louminis
- kauphy
- Εχέμυθη
- Βλα
- gwgw_5
- McManus
- Dimitris9
- fretoe
- Rene2004
- Meow
- athinouli
- Μάρκος Βασίλης
- Devina
- tslef8
- Mary Jane
- Μαυρίκιος
- uni77
- Κλημεντίνη
- tomicrotroll
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.