Τι γνώμη έχετε για το Halloween; Να έρθει και στην Ελλάδα;

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Φραγμοι δεν μπαίνουν αλλά όταν θες να λες ότι υιοθετης ένα άλλο έθιμο πρέπει να ξέρεις ακριβώς και τι πρεσβεύεις...

Δεν ειναι ουτε η κολοκύθα ούτε η στολή!
Αυτά είναι καθαρά για εμπορικούς λόγους και για να δουλεψει αυτη η βιομηχανία !

Οπότε το αν εγώ και κάποιοι άλλοι θέλουμε να το παίζουμε Χριστιανοί όπως έχω διαβάσει κατά καιρούς και από την άλλη καταπατας το ίδιο μας το πιστεύω δεν νομίζετε ότι είναι ένα άλλο θέμα;
Όχι δεν θα παρασυρθω από κάτι τέτοιο εφόσον έτσι αναιρω μια βασική μου πεποίθηση!

Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και ευτυχώς ευκαιρίες για να γελάσεις στη ζωή σου υπάρχουν πολλες, αν περιμένεις να το κάνεις υιοθετοντας τα παρακάτω, οκ σεβαστό για εσένα, εμείς απλά χαιρόμαστε με την δική σου χαρα και όχι με το συγκεκριμένο έθιμο και ευελπιστώ τα παιδάκια μας να μην ξέρουν την πραγματική σημασία αυτού και μεγαλώσουν έτσι.... :P

" Ο όρος Halloween είναι συνεπτυγμένη μορφή των λέξεων All-Hallow-even και σημαίνει το «Βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων», που γιορτάζεται την 1η Νοεμβρίου στις καθολικές χώρες. Η γιορτή χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία.

Πιστεύεται ότι οι ψυχές των ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια του έτους ψάχνουν να μπουν σ' ένα σώμα για να κερδίσουν την αθανασία. Οι ζωντανοί από την πλευρά τους, ντυμένοι με παράξενα κοστούμια και κάνοντας θόρυβο, προσπαθούν να φοβίσουν και να διώξουν τα πνεύματα. Τη γιορτή έφεραν στην Αμερική Ιρλανδοί μετανάστες κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα."

Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/184

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Η γιορτή χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία.
Ξέρεις πόσα χριστιανικά έθιμα έχουν ειδωλολατρικές ρίζες;

Guest 126033

Επισκέπτης

Ξέρεις πόσα χριστιανικά έθιμα έχουν ειδωλολατρικές ρίζες;
Παρά πολλά!

Το θέμα είναι τι επιλέγεις εσύ να υιοθετείς ώστε να είσαι ακέραιος στο πιστεύω σου ,εκεί θέλω να καταλήξω :)

Δεν μπορείς να πιστεύεις το δικό σου "παραμύθι " όπως θα πουν μερικοί και μετά να συμμετέχεις σε γιορτές με πνεύματα και μετενσαρκώσεις με την δικαιολογία να περασεις καλα !

Ειναι σαν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου..
Περιμένουμε μία μέρα τον χρόνο για να πούμε ότι είμαστε ερωτευμένοι όταν η ίδια ακριβώς ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ γιορτή υπάρχει αλλά δεν την γιορτάζει κανένας και φυσικά ΑΝ δεν ΔΕΙΞΕΙΣ ότι γιορτάζεις εκείνη την μέρα κάτι πάει λάθος με εσένα...Όλα για το φαίνεστε και αν πει κάποιος την γνώμη του έχει θέμα δυστηχως !

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Παρά πολλά!

Το θέμα είναι τι επιλέγεις εσύ να υιοθετείς ώστε να είσαι ακέραιος στο πιστεύω σου ,εκεί θέλω να καταλήξω :)
Εγώ αναρωτιέμαι αν υπάρχει χριστιανικό έθιμο που να μην έχει ειδωλολατρικές ρίζες.

Arianara S3

Δραστήριο μέλος

Ο Arianara S3 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 414 μηνύματα.
Είτε υπάρχει υπερπροβολη, είτε όχι, το έθιμο ή όχι θα περάσει ή όχι αν θέλουν ή δεν θέλουν κάποιοι. Πολλά ξένα έθιμα πέρασαν άλλωστε χωρίς να υπάρχει η παραμικρή προβολή. Και το αντίστροφο.
Το ίδιο γίνεται με τις ξένες λέξεις στην ελληνική. Δες εδώ για τα γαλλικά.
https://www.ischool.gr/threads/Γαλλικές-λέξεις-στην-καθημερινότητά-μας.56367/
Αμα οι ανθρωποι ειναι προβατα φυσικα και θα περασει και θα περναει ο,τι θελουν να μας περασουν με το ζορι για να κερδοσκοπησουν καποιοι.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Guest 126033

Επισκέπτης

juste un instant

Επιφανές μέλος

Guest 126033

Επισκέπτης

juste un instant

Επιφανές μέλος

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.460 μηνύματα.
Εμένα ξέρεις τι με ενοχλεί; η " Αμερικανό ποίηση"
Fast food τρόπος ζωής, υιοθέτηση εθίμων
Αυτό που κάπου άλλου juste αποδοκιμαζεις ως " Αμερικανια"

juste un instant

Επιφανές μέλος

Εμένα ξέρεις τι με ενοχλεί; η " Αμερικανό ποίηση"
Fast food τρόπος ζωής, υιοθέτηση εθίμων
Αυτό που κάπου άλλου juste αποδοκιμαζεις ως " Αμερικανια"
Δεν σε υποχρεώνει κανένας να φας σε φαστ φούντ. Έχεις την επιλογή να τρως και σε εστιατόρια και σε ταβέρνες.

Guest 126033

Επισκέπτης

Δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς όλα είναι ειδωλολατρικά. :P
Δεν πειραζει η αποψη σου σεβαστή όπως και η παρερμηνεια σας ότι μας ενοχλει η ύπαρξη αυτών..

Η εξαφάνιση δικών μας και η αντικατάσταση αυτών ενοχλεί για όσους επιμένουν στη δική τους οπτική, απλά δεν μπορείτε να το αντιληφθειτε ,οκ Να είμαστε καλά να συζητάμε :P

juste un instant

Επιφανές μέλος

Δεν πειραζει η αποψη σου σεβαστή όπως και η παρερμηνεια σας ότι μας ενοχλει η ύπαρξη αυτών..

Η εξαφάνιση δικών μας και η αντικατάσταση αυτών ενοχλεί για όσους επιμένουν στη δική τους οπτική, απλά δεν μπορείτε να το αντιληφθειτε ,οκ Να είμαστε καλά να συζητάμε :P
Πάντα εξαφανίζονταν τα έθιμα ή εξελίσσονταν. Τίποτα δεν είναι αιώνιο. Τα πάντα ρει.

Guest 126033

Επισκέπτης

juste un instant

Επιφανές μέλος

Guest 126033

Επισκέπτης

juste un instant

Επιφανές μέλος

Μια κοινωνία χωρις αξίες ,ιδανικα, πιστεύω, παιδεία και πολλά πολλά άλλα, κάνω λάθος;
Εγώ δεν θεωρώ πως η σημερινή κοινωνία έχει λιγότερες αξίες, ιδανικά, παιδεία και πιστεύω από οποιαδήποτε προηγούμενη.

Guest 126033

Επισκέπτης

Εγώ δεν θεωρώ πως η σημερινή κοινωνία έχει λιγότερες αξίες, ιδανικά, παιδεία και πιστεύω από οποιαδήποτε προηγούμενη.
Μεγαλη συζητηση αυτο ας το αφησουμε εδω καλυτερα μην νευριαζουμε και αυτους που δεν αντεχουν τις εξελιξεις μια ηρεμης συζητησης :bleh:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Σχεδόν ενας χρόνος πέρασε απο το αρχικό θρεντ, και ολο ενα προσμένω το halloween περισσότερο.
Μου αρέσει τρομερά το vibe, το πορτοκαλι και το μαύρο, οι κολοκύθες, τα φαντάσματα κλπ.
Λέω να το γιορτάσω φέτος στολίζοντας. :hmm: