Τι γνώμη έχετε για το Halloween; Να έρθει και στην Ελλάδα;

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.692 μηνύματα.
Πλησιάζει το Halloween 2025 🎃 :popeanim:
Πάμε και φέτος την ίδια συζήτηση όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Μακριά από εμάς ξένες γιορτές. Ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ πρέπει να τελειώνει. Κάπου είδα πως στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε και φέτος την άλλη αμερικανίλα ονόματι white night (τα μαγαζιά ανοικτά όλο το βράδυ) μετά το εξ ίσου αίσχος που λέγεται black friday. Δεν συμμετέχουμε σε τέτοιες βλακείες.

Άντε μέχρι το 2030 να εορτάζουμε και το Thanksgiving με γαλοπούλα.

vanessa99

Δραστήριο μέλος

Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 611 μηνύματα.
Καλοδεχούμενο 😍 Κολοκύθες, γλυκάκια και μπισκοτάκια σε σχήμα φάντασμα, ποτήρια με κρανία, "τρομακτική" ατμόσφαιρα👻
Πιστεύω πως η καθημερινότητα είναι πολύ βαριά για να μην αφήνουμε τους εαυτούς μας να ξεφύγουν για λίγο, έστω έτσι (και το λέω εγώ που δεν είμαι του μασκαρέματος🙈)

*έξτρα ότι ταιριάζει τρομερά με το όλο φθινοπωρινό τοπίο

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.918 μηνύματα.
Μακριά από εμάς ξένες γιορτές. Ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ πρέπει να τελειώνει
Συγγνώμη γιατι πρέπει να απεχθανόμαστε μετὰ βδελυγμίας κάθε τι ξενόφερτο;
Δεν μου αρέσουν τα ελληνικά έθιμα, αλλά ως λάτρης του horror μ’αρέσει όλη η φάση του halloween. Θα πρέπει να την απαρνηθώ γιατι δεν εχει ελληνικές ρίζες;

ολοι σαν πρόβατα πρέπει να λειτουργούμε;

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.692 μηνύματα.
Συγγνώμη γιατι πρέπει να απεχθανόμαστε μετὰ βδελυγμίας κάθε τι ξενόφερτο;
Δεν μου αρέσουν τα ελληνικά έθιμα, αλλά ως λάτρης του horror μ’αρέσει όλη η φάση του halloween. Θα πρέπει να την απαρνηθώ γιατι δεν εχει ελληνικές ρίζες;

ολοι σαν πρόβατα πρέπει να λειτουργούμε;
Για πολλούς λόγους. Εννοείται καταρχάς και μόνο από την κουβεντούλα θα έπρεπε να ξες πως μιλάς με διαχρονικό λάτρη του horror και γενικότερα του macabre. Όμως το Χάλοουιν είναι ξεκάθαρα μία Αμερικανική εορτή που έρχεται για αμιγώς εμπορικούς λόγους στην Ευρώπη. Ήδη προωθείται γενικά σε κάθε έκφανση της ζωής ο Αμερικανισμός εδώ και πολλές πια δεκαετίες. Δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και το καπιταλιστικό στοιχείο πίσω από αυτό αφού είναι άλλη μία καλή ευκαιρία για λίγο παραπάνω καταναλωτισμό και έρχεται να προστεθεί σε μία ήδη μακρά λίστα αμερικανόφερτων εθίμων που έχουν ως βάση τον καταναλωτισμό (βλέπε Black Friday, white nights, cyber days κλπ) ίσως όχι τόσο έκδηλο στο Halloween.

Υπάρχει και η αποκριά για την Ελλάδα που έχει αρχαίες ρίζες (καρναβάλια).

Λες για πρόβατα αλλά είναι η απόλυτη προβατοποίηση το να τρέχουν όλοι πίσω από κάθε νέα αμερικανίλα που έφεραν στην ψωροκώσταινα για να χαρεί και να αγοράσει ο Έλληνας που σνομπάρει τα δικά του έθιμα ως βλαχιά. Το θέμα δεν είναι αν κάποιος επιλέξει να ακολουθήσει μία ξένη εορτή, το πρόβλημα είναι όταν κανονικοποιείται και προωθείται ως κάτι συλλογικό. Στον καπιταλισμό δεν χάνεται τέτοια ευκαιρία πάντως.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.918 μηνύματα.
Υπάρχει και η αποκριά για την Ελλάδα που έχει αρχαίες ρίζες (καρναβάλια).
Δε μ’αρέσουν, είναι κιτς, δεν είναι themed και είναι εκτός του στύλ και της αισθητικής μου. Με το ζόρι να τα επιλέξω επειδή είναι ελληνικά; χέστηκα
Επίσης τα καρναβάλια δεν είναι καπιταλιστική γιορτή επειδή είναι ελληνική;Ολόκληρη μπίζνα είναι.
Λες για πρόβατα αλλά είναι η απόλυτη προβατοποίηση το να τρέχουν όλοι πίσω από κάθε νέα αμερικανίλα που έφεραν στην ψωροκώσταινα για να χαρεί και να αγοράσει ο Έλληνας που σνομπάρει τα δικά του έθιμα ως βλαχιά. Το θέμα δεν είναι αν κάποιος επιλέξει να ακολουθήσει μία ξένη εορτή, το πρόβλημα είναι όταν κανονικοποιείται και προωθείται ως κάτι συλλογικό. Στον καπιταλισμό δεν χάνεται τέτοια ευκαιρία πάντως.

Δεν με απασχολεί καθόλου η εθνικιστική σκοπιά του να απαρνούμαι οτιδήποτε ξενόφερτο επειδή δεν είναι ελληνικό, ή μάλλον με απασχολεί αλλά αρνητικά.
Εγώ θελω να ντυθώ Michael Myers και να βγώ στους δρόμους, κι αυτό μπορώ να το κάνω μόνο εκείνη τη περίοδο-θεωρητικά.

Οτι τα ελληνικά έθιμα δεν είναι άκρως καπιταλιστικά; Χριστούγεννα, Πάσχα και οτιδήποτε άλλο στήνουν άπειρες βιομηχανίες.
άκρως κερδοφόρες.

όσο είσαι καπιταλισμό και ολα τα έθιμα θα πάρουν αυτή τη τροπή. Το θέμα είναι να κάνουμε και πράγματα που μας αρέσουν

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.
Εγώ θελω να ντυθώ Michael Myers και να βγώ στους δρόμους,
Screenshot_20251001_075953_Google.jpg

:scratchhead::scratchhead::bye2::bye2:

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.550 μηνύματα.
Όταν ήμασταν εμείς παιδάκια, ντυνόμασταν φαντασματάκια και τρομάζαμε τους <<μεγάλους>>. Μια χαρά ήταν!
Ε και τώρα, το κάνουν την ίδια μέρα όλα τα παιδάκια μαζί. Υπεροχα!:vampire:

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.655 μηνύματα.
Tι λένε κάποιοι για τη γιορτή του Halloween:

ORTHODOXIA ON LINE: Η σατανική γιορτή τώρα και στην Ελλάδα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ON LINE: Η σύγχρονη εκδοχή του αρχαίου Κελτικού παγανισμού. Μη γιορτάζετε το Halloween. Μια πρώην μάγισσα, η Μπεθ μίλησε απροκάλυπτα για τις στανιστικές τελετουργίες που λαμβάνουν χώρα την περίοδο αυτή..

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ” : Αποτελεί έναν εύκολο τρόπο εξοικείωσης των νέων με τη μαγεία. Αποτελεί ακόμη, προθάλαμο για την ένταξη σε οργανώσεις μαγισσών. Έχει παρατηρηθεί ότι εξοικειώνει ανεπαίσθητα αλλά σταθερά και με τον σατανισμό, και μάλιστα από τις μικρές τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Trick Or Treat Dance GIF by DOMCAKE

fortheloveofshizaya

Νεοφερμένο μέλος

Η Nicole αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Tι λένε κάποιοι για τη γιορτή του Halloween:

ORTHODOXIA ON LINE: Η σατανική γιορτή τώρα και στην Ελλάδα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ON LINE: Η σύγχρονη εκδοχή του αρχαίου Κελτικού παγανισμού. Μη γιορτάζετε το Halloween. Μια πρώην μάγισσα, η Μπεθ μίλησε απροκάλυπτα για τις στανιστικές τελετουργίες που λαμβάνουν χώρα την περίοδο αυτή..

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ” : Αποτελεί έναν εύκολο τρόπο εξοικείωσης των νέων με τη μαγεία. Αποτελεί ακόμη, προθάλαμο για την ένταξη σε οργανώσεις μαγισσών. Έχει παρατηρηθεί ότι εξοικειώνει ανεπαίσθητα αλλά σταθερά και με τον σατανισμό, και μάλιστα από τις μικρές τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Trick Or Treat Dance GIF by DOMCAKE
Ενταξει, δεν νομίζω οτι χρειάζεται να σχολιάσει κάποιος για το πόσο μπούρδες είναι αυτά που λένε, βέβαια ο καθένας μπορεί να πιστεύει ο, τι θέλει. Εγω προσωπικά δεν γιορτάζω Halloween αλλα σαν ιδέα έχει πλάκα. Απόκριες αλλα με αλλο ύφος

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.655 μηνύματα.
Ενταξει, δεν νομίζω οτι χρειάζεται να σχολιάσει κάποιος για το πόσο μπούρδες είναι αυτά που λένε, βέβαια ο καθένας μπορεί να πιστεύει ο, τι θέλει. Εγω προσωπικά δεν γιορτάζω Halloween αλλα σαν ιδέα έχει πλάκα. Απόκριες αλλα με αλλο ύφος
Και ποιος σου είπε ότι η "εκκλησία" συμφωνεί με το καρναβάλι των Απόκριων; Το θεωρεί ειδωλολατρικό καθώς είναι συνέχεια από τα αρχαία Διονύσια. Πολλές φορές το έχει αφορίσει και κάποτε ο επίσκοπος Φλωρίνης (Αυγουστίνος Καντιώτης) έστειλε μπράβους να διαλύσουν βίαια το καρναβάλι των Πατρών.

Τα αντικαρναβαλικά συλλαλητήρια, ο Καντιώτης κι ο "ιερός" πόλεμος σε βάρος του καρναβαλιού

1759307870813.png

Τελευταία επεξεργασία:

fortheloveofshizaya

Νεοφερμένο μέλος

Η Nicole αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Και ποιος σου είπε ότι η "εκκλησία" συμφωνεί με το καρναβάλι των Απόκριων; Το θεωρεί ειδωλολατρικό καθώς είναι συνέχεια από τα αρχαία Διονύσια. Πολλές φορές το έχει αφορίσει και κάποτε ο επίσκοπος Φλωρίνης (Αυγουστίνος Καντιώτης) έστειλε μπράβους να διαλύσουν βίαια το καρναβάλι των Πατρών.

Α καλά, δεν πιστεύω αλλά νομίζω ότι το λιγότερο που απασχολεί τον Χριστό είναι το καρναβάλι της Πάτρας

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Α καλά, δεν πιστεύω αλλά νομίζω ότι το λιγότερο που απασχολεί τον Χριστό είναι το καρναβάλι της Πάτρας
Ενα θα σου πω ...
εχουν μπερδέψει τα μπούτια τους εδω μέσα και ταυτίζουν την αποκρια με το καρναβαλι ......τοση ειναι η ακαδημαικη τους γνωση ...για τα καρναβαλια κοινος ..

Λοιπον παμε για τα αυτονοητα ...πρωτακια του δημοτικου ...

Η λέξη Απόκρια προέρχεται από το «απο-κρέας», δηλαδή «απέχω από το κρέας». Στην ουσία σηματοδοτεί την περίοδο που οι Χριστιανοί ετοιμάζονται για τη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής.

Η Εκκλησία δεν συνδέει την Αποκριά με τα καρναβάλια και τις μεταμφιέσεις, αλλά με την πνευματική προετοιμασία για το Πάσχα. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε την αξία της ταπείνωσης, της μετάνοιας και της συγχώρεσης, και σιγά-σιγά να μπούμε στο πνεύμα της νηστείας.

Με λίγα λόγια, για την Εκκλησία η Απόκρια είναι το «πέρασμα» από την καθημερινή ζωή σε μια πιο ουσιαστική πορεία που οδηγεί στο Πάσχα.

Δεν ξεραμε οτι για να γιορτάσουμε την αποκριά θα πρεπει να μπεκροπινουμε μεχρι λυποθυμιας στους δρομους ,να πηδιομαστε σαν τα ζωα μεσα σε τουαλετες και να φοράμε οτι πιο χυδαιο για να θεωρούμαστε προοδευτικοι ...

Χιλιες φορες το hallow παρα το καρναβαλι παρεα με ολα αυτα τα καρναβαλια που κυκλοφορουν χωρις μασκα τον υπολοιπο καιρο ...

fortheloveofshizaya

Νεοφερμένο μέλος

Ενα θα σου πω ...
εχουν μπερδέψει τα μπούτια τους εδω μέσα και ταυτίζουν την αποκρια με το καρναβαλι ......τοση ειναι η ακαδημαικη τους γνωση ...για τα καρναβαλια κοινος ..

Λοιπον παμε για τα αυτονοητα ...πρωτακια του δημοτικου ...

Η λέξη Απόκρια προέρχεται από το «απο-κρέας», δηλαδή «απέχω από το κρέας». Στην ουσία σηματοδοτεί την περίοδο που οι Χριστιανοί ετοιμάζονται για τη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής.

Η Εκκλησία δεν συνδέει την Αποκριά με τα καρναβάλια και τις μεταμφιέσεις, αλλά με την πνευματική προετοιμασία για το Πάσχα. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε την αξία της ταπείνωσης, της μετάνοιας και της συγχώρεσης, και σιγά-σιγά να μπούμε στο πνεύμα της νηστείας.

Με λίγα λόγια, για την Εκκλησία η Απόκρια είναι το «πέρασμα» από την καθημερινή ζωή σε μια πιο ουσιαστική πορεία που οδηγεί στο Πάσχα.

Δεν ξεραμε οτι για να γιορτάσουμε την αποκριά θα πρεπει να μπεκροπινουμε μεχρι λυποθυμιας στους δρομους ,να πηδιομαστε σαν τα ζωα μεσα σε τουαλετες και να φοράμε οτι πιο χυδαιο για να θεωρούμαστε προοδευτικοι ...

Χιλιες φορες το hallow παρα το καρναβαλι παρεα με ολα αυτα τα καρναβαλια που κυκλοφορουν χωρις μασκα τον υπολοιπο καιρο ...
Εγώ αυτό προσωπικά το σέβομαι, αυτό όμως που με ενοχλεί είναι αυτό το "οτι δεν πάει με εμας είναι του διαβόλου". Η εκκλησία εχει το δικαίωμα να διδάσκει αυτό που θέλει και οι ακόλουθοι της να το πράττουν αλλα δεν σημαίνει οτι έχει δικαίωμα να το επιβάλει. Αν ο άλλος θέλει να περασει καλά στο καρναβάλι της Πάτρας και της κάθε Πάτρας ας το κάνει, γιατί πρέπει να μπαίνει η εκκλησία στην μέση?

Τα καρναβάλια θέλουμε δεν θέλουμε εχουν γίνει θεσμός εδώ και πολλά χρόνια, σε κάποιους αρέσουν σε κάποιους οχι και εκει τελειώνει η υπόθεση

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ αυτό προσωπικά το σέβομαι, αυτό όμως που με ενοχλεί είναι αυτό το "οτι δεν πάει με εμας είναι του διαβόλου".
Ναι ισως αυτο να λεγεται ,αλλα πότε ;
Η εκκλησία εχει το δικαίωμα να διδάσκει αυτό που θέλει και οι ακόλουθοι της να το πράττουν αλλα δεν σημαίνει οτι έχει δικαίωμα να το επιβάλει.
Που επιβαλλει πρακτικα και στο λεει ενα ατομο που εχει άμεση σχεση ...ΠΟΤΕ δεν περιορίστικα σε αυτο το κομματι και ουτε φυσικα ειχε να κανει με κατεύθυνση απο την εκκλησια ...ισα ισα το διαχωριζει ...
Σαν φοιτητρια παντα ημουν σε καποιο αλλα ποτε δεν μου αρεζε αυτη η αθλιοτητα του ποτου και η χυδαιοτητα της συμπεριφορας γι αυτο και πλεον δεν μου κανει αίσθηση ...Αν ειναι να βγω να διασκεδασω και να χορεψω θα το κανω δεν περιμενω τα καρναβαλια να πινω μπουκαλια ποτου και να γυρναω ημίγυμνη στους δρομους ....
Αν ο άλλος θέλει να περασει καλά στο καρναβάλι της Πάτρας και της κάθε Πάτρας ας το κάνει, γιατί πρέπει να μπαίνει η εκκλησία στην μέση?
Δεν μπαινει και οταν μιλαμε για καρναβαλι μιλαμε για ποτο αισχοι και ολα τα παραλειπόμενα ..Ειδες πουθενα η εκκλησια να τα επιτρεπει και το κανει μονο στο καρναβαλι ;
Τα καρναβάλια θέλουμε δεν θέλουμε εχουν γίνει θεσμός εδώ και πολλά χρόνια, σε κάποιους αρέσουν σε κάποιους οχι και εκει τελειώνει η υπόθεση
Ακριβως ...
Αν θες πας αν θες δεν πας ..

Το να ταυτιζεις ομως την αποκρια(τεραστια θρησκευτικη αξια ) με το καρναβαλι ειναι διαστρεβλωση της ουσιας και αιτια να βγαλει ο καθενας στην επιφανεια ην ημιμαθεια του και το κομπλεξ ..

δεν ασχολεισαι απλα ,αστους να λενε ...

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.038 μηνύματα.
Δε μ’αρέσουν, είναι κιτς, δεν είναι themed και είναι εκτός του στύλ και της αισθητικής μου. Με το ζόρι να τα επιλέξω επειδή είναι ελληνικά; χέστηκα
Agreed, δεν μου άρεσαν ποτέ οι αποκριές.
Είναι πιο softcore σε σχέση με Halloween το οποίο εστιάζει στον τρόμο, το μυστήριο και την διασύνδεση του κόσμου των ζωντανών και των νεκρών.

Μακάρι να βλέπαμε δρόμους γεμάτους παιδιά για trick or treat. Εαν και θα σπάγανε λίγο μπάλες, θα ήταν ωραίο σαν ατμόσφαιρα να είναι όλα στολισμένα σε spooky vibes.

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Ο eupalinaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Οπως ολα τα πραγματα στη ζωη ετσι κι αυτο εχει την εξηγηση του. Η αληθεια ειναι οτι ετσι οπως ηταν μεχρι πριν 5-6 χρονια δλδ 1 βδομαδα εορτασμοι, διακοσμησεις κλπ ηταν οκ. Τι τους εχει πιασει και απο αρχες Οκτωβρη τα τελευταια χρονια καποιους δεν το καταλαβαινω; ας ηταν εστω 3 βδομαδες οπως οι αποκριες και τελος. Βλεπουν θεματικες ταινιες (με εξαιρεση τα sequel του halloweentown ολες οι αλλες δε βλεπονται) ολο το μηνα και τιποτε αλλο, μου ακουνε ολο σχετικα τραγουδια (λες και ειναι Χριστουγεννα ξερω γω), στολιζουν λες και ειμαστε Αμερικη, κανουν αναλογα παρτι ολο το μηνα, κανεις παρτι γενεθλιων τον Οκτωβρη θα κανεις υποχρεωτικα με θεμα halloween (γενικα αυτο με τα παρτι γενεθλιων και το θεμα ειναι καπως cringe), ολος ο μηνας ειναι αυτο. Ε καπου ωπα ρε παιδια! Εμεις δε συνηθισαμε ετσι. Και παλαιοτερα υπηρχε αλλα ηταν 1 βδομαδα αντε 10 μερες και μαλιστα πολλες φορες πηγαινε και στο Νοεμβριο (αρχες). Οκτωβρη και ειδικα αρχες δε θυμαμαι εποχες προ covid να γινεται αυτος ο χαμος. Δεν υπηρχε τιποτα και σωστα κατ'εμε. Αλλιως το θυμαμαι το 1ο μισο του Οκτωβρη ως εφηβος κι ως παιδι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πάμε και φέτος την ίδια συζήτηση όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Μακριά από εμάς ξένες γιορτές. Ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ πρέπει να τελειώνει. Κάπου είδα πως στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε και φέτος την άλλη αμερικανίλα ονόματι white night (τα μαγαζιά ανοικτά όλο το βράδυ) μετά το εξ ίσου αίσχος που λέγεται black friday. Δεν συμμετέχουμε σε τέτοιες βλακείες.

Άντε μέχρι το 2030 να εορτάζουμε και το Thanksgiving με γαλοπούλα.
Ετσι ακριβως! Ειδικα οτι προερχεται απο τις ηπα για εμας ειναι κοκκινο πανι.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6.241 μηνύματα.
Τι τους εχει πιασει και απο αρχες Οκτωβρη τα τελευταια χρονια καποιους δεν το καταλαβαινω; ας ηταν εστω 3 βδομαδες οπως οι αποκριες και τελος. Βλεπουν θεματικες ταινιες (με εξαιρεση τα sequel του halloweentown ολες οι αλλες δε βλεπονται) ολο το μηνα και τιποτε αλλο, μου ακουνε ολο σχετικα τραγουδια (λες και ειναι Χριστουγεννα ξερω γω), στολιζουν λες και ειμαστε Αμερικη, κανουν αναλογα παρτι ολο το μηνα, κανεις παρτι γενεθλιων τον Οκτωβρη θα κανεις υποχρεωτικα με θεμα halloween (γενικα αυτο με τα παρτι γενεθλιων και το θεμα ειναι καπως cringe), ολος ο μηνας ειναι αυτο. Ε καπου ωπα ρε παιδια! Εμεις δε συνηθισαμε ετσι. Και παλαιοτερα υπηρχε αλλα ηταν 1 βδομαδα αντε 10 μερες και μαλιστα πολλες φορες πηγαινε και στο Νοεμβριο (αρχες). Οκτωβρη και ειδικα αρχες δε θυμαμαι εποχες προ covid να γινεται αυτος ο χαμος. Δεν υπηρχε τιποτα και σωστα κατ'εμε. Αλλιως το θυμαμαι το 1ο μισο του Οκτωβρη ως εφηβος κι ως παιδι.
Δεν γνωριζω ουτε ενα ατομο που να γιορταζει το haloween.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.038 μηνύματα.
Οπως ολα τα πραγματα στη ζωη ετσι κι αυτο εχει την εξηγηση του. Η αληθεια ειναι οτι ετσι οπως ηταν μεχρι πριν 5-6 χρονια δλδ 1 βδομαδα εορτασμοι, διακοσμησεις κλπ ηταν οκ. Τι τους εχει πιασει και απο αρχες Οκτωβρη τα τελευταια χρονια καποιους δεν το καταλαβαινω; ας ηταν εστω 3 βδομαδες οπως οι αποκριες και τελος. Βλεπουν θεματικες ταινιες (με εξαιρεση τα sequel του halloweentown ολες οι αλλες δε βλεπονται) ολο το μηνα και τιποτε αλλο, μου ακουνε ολο σχετικα τραγουδια (λες και ειναι Χριστουγεννα ξερω γω), στολιζουν λες και ειμαστε Αμερικη, κανουν αναλογα παρτι ολο το μηνα, κανεις παρτι γενεθλιων τον Οκτωβρη θα κανεις υποχρεωτικα με θεμα halloween (γενικα αυτο με τα παρτι γενεθλιων και το θεμα ειναι καπως cringe), ολος ο μηνας ειναι αυτο. Ε καπου ωπα ρε παιδια! Εμεις δε συνηθισαμε ετσι. Και παλαιοτερα υπηρχε αλλα ηταν 1 βδομαδα αντε 10 μερες και μαλιστα πολλες φορες πηγαινε και στο Νοεμβριο (αρχες). Οκτωβρη και ειδικα αρχες δε θυμαμαι εποχες προ covid να γινεται αυτος ο χαμος. Δεν υπηρχε τιποτα και σωστα κατ'εμε. Αλλιως το θυμαμαι το 1ο μισο του Οκτωβρη ως εφηβος κι ως παιδι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ετσι ακριβως! Ειδικα οτι προερχεται απο τις ηπα για εμας ειναι κοκκινο πανι.
Λυπάμαι αλλά that's life.
Ξέρεις πόσοι γέροι εύχονται να ζούσαν την εποχή που έστελναν μηνύματα με τα περιστέρια και με τον καπνό ; Τι να κάνουμε δηλαδή οι υπόλοιποι, να ζούμε όπως εκείνοι επειδή δεν είχαν συνηθίσει να υπάρχουν υπολογιστές ; Το παλιό πάντα θα φέρνει αντιρρήσεις, είναι μια μορφή αδράνειας. Άλλοτε είναι για καλό, και άλλοτε είναι για κακό.

Τέλος πάντων, εγώ με την σειρά μου δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο σκας εσύ με το τι επιλέγουν οι άλλοι να γιορτάζουν και τι όχι. Σε ανάγκασε κανένας να γιορτάσεις ; Όχι. Άρα ;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια