Αρχικά εγώ μιλούσα για γυναίκες που συνειδητοποιημένα δεν ΘΕΛΟΥΝ παιδιά κι όχι δεν μπορούν.
Δεύτερον, αυτό με τις παρατεταμένες εξωσωματικές εμένα μού φαίνεται γελοίο, τρελό, εγωκεντρικό και ανήθικο όταν υποτίθεται πως θες παιδί επειδή αγαπάς τα παιδιά και θες να μεγαλώσεις παιδιά αλλά τελικά δείχνεις την υποκρισία σου όταν θες να έχεις οπωσδήποτε το δικό σου ή του άντρα σου το dna τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στα ορφανοτροφεία. Από κει φαίνεται οτι δεν αγαπάς τα παιδιά, τη δική σου ματαιοδοξία πας να ικανοποιήσεις. Και άντρες που δέχονται και ανέχονται μια τέτοια γυναίκα να πληρώνουν και να ξαναπληρώνουν αμέτρητα χρήματα που θα μπορούσαν να διαθέσουν εφόσον τα έχουν σε τόσο καλύτερους κι ανώτερους σκοπούς είναι για μένα ανδρείκελα. Αντί να πουν στη γυναίκα τους, κοίταξε να δεις, εμένα δε με νοιάζει το παιδί μας να έχει τα μάτια του παππού μου και τα αυτιά τα δικά μου, με νοιάζει να έχουμε ένα υγιές παιδάκι και να το αγαπάμε και να το μεγαλώσουμε σωστά, κάθονται και ανέχονται τα πάνδεινα για να ευχαριστήσουν τη ματαιοδοξία τη δική τους και της γυναίκας τους.
Αυτές οι απόψεις για μένα είναι μαύρο άσπρο, δεν θα αλλάξουν ποτέ.
Η έκφραση "ματώνουν το σώμα τους για ένα παιδί" μού φέρνει εμετό. Λες και τις ανάγκασε κανένας. Και πλουτίζουν οι κλινικές για τη ματαιοδοξία των πλουσίων.
Χιμελα δυστηχως αδυνατο να έρθω στην θέση σου και να καταλάβω το σκεπτικό σου όσο αφορά τις γυναίκες που κάνουν εξωσωματικές .
Εδώ είναι που φαίνεται καθαρά η διαφορετική ιδιοσυγκρασία του καθενός μας ..
Δεν έχει καμία σχέση να αποκτήσεις ένα παιδί διαλέγοντας την εξωσωματική με την όλη ματαιοδοξία που παρουσιάζεις ως προς σε ποιον θα μοιάζει το παιδί .
Γνωρίζεις ότι το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι τοσο δύσκολο ώστε να υιοθετήσεις ένα παιδί ?
Είναι ότι πιο απαράδεκτο συμβαινει από την στιγμή που υπάρχουν δεκάδες ψυχουλες στα αζητητα .
Οποιος αντέχει να κάνει μια βόλτα από αυτά τα ιδρύματα μετά ας έρθει να μου πει αν δεν είναι διατεθημενος να υιοθετήσει αντί να μπει στη διαδικασία της εξωσωματικής ..
Πως όμως να γίνει αυτό ,όταν οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι τρελές πραγματικά .
Γιατί οι παράνομες υιοθεσίες είναι στα ύψη ?
Ποια οικογένεια δεν θα ήθελε όλο αυτό να γίνεται νόμιμα ?
Ποιος δεν θα ήθελε να αποκτήσει μια από αυτές τις ψυχουλες που προτιμάει το κράτος να μεγαλώνουν εκεί μέσα και να μην σκάει του κόσμου τα χρήματα για μια παράνομη υιοθεσία με τους όποιους κυνδινους έχει όλο αυτό?
Άλλο ένα εξίσου μεγάλο θέμα που το έχω βιώσει από πολύ κοντά ,μιας που πολύ δικό μου άτομο πέρασε όλο αυτό τον Γολγοθά για να μπορέσει να ζήσει και αυτή όλο αυτό το μεγαλείο της μητρότητας .
Εμένα προσωπικά Χιμελα μου όταν πήγαινα μαζί με αυτό το άτομο στο γιατρό και ζούσα όλο τον πόνο και όλη την αγωνία να δουν το αποτέλεσμα δεν μου προκαλούσε εμετό ..
Μόνο προσμονή ,ευχή για το καλύτερο και θαυμασμό για την δύναμη αυτής γυναίκας .
Αυτό το ζευγάρι έκανε υπομονή τέσσερα ολόκληρα χρόνια για μια υιοθεσία ..
Δύο φορές πήγαν να "διαλέξουν " παιδί και τις δύο φορές η γραφειοκρατία τους κομματιαζε στην κυριολεξία ..
Την δυναμη και την θεληση μιας γυναίκας όταν θέλει να γίνει μάνα μπορείς να την καταλάβεις μόνο όταν το αισθανθείς οπότε δεν σε αδικώ για όλο αυτό εφόσον είσαι άτομο που λες ότι ακριβώς αισθάνεσαι και σίγουρα κάπου μέσα σου κρύβεται και η αιτία όλων αυτών που αισθάνεσαι .