Τι κάνει έναν έρωτα ανήθικο;

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Αποσπασματα για σκεψη:

Πασχάλης Πράντζιος: “Ο παράνομος έρωτας είναι πάντοτε ο νικητής”​

Έρωτας, ερωτικό τρίγωνο. Υπάρχει ηθική στον έρωτα; Μπορεί ο έρωτας να είναι ανήθικος;
Το ερώτημά σας αποτελεί μία από τις βασικές προβληματικές του βιβλίου, καθώς προτάσσει για συζήτηση το ηθικό ή το ανήθικο στοιχείο ως προσδιοριστικό γνώρισμα του έρωτα. Η θέση είναι ξεκάθαρη στο τριάντα έξι ώρες βροχής, δεν υπάρχει ηθικός ή ανήθικος έρωτας. Ο έρωτας είναι έρωτας. Γράφω στο βιβλίο: «Αν ο άνθρωπος πάψει να ερωτεύεται, θα πεθάνει. Ο έρωτας είναι αθώος, οι άνθρωποι είναι ενοχικοί. Αθώος, γιατί όταν απουσιάζει από την ανθρώπινη ψυχή, αυτή θρηνεί καθώς νιώθει άδεια. Γιατί κάνει τη ζωή να μοιάζει μεγαλύτερη, να φαίνεται ότι διαρκεί περισσότερο. Γι’ αυτό, ενοχοποιώντας τον έρωτα κατά βάση ενοχοποιούμε την ίδια τη ζωή, την ίδια τη φύση· γιατί η φύση είναι αθώα και η ανθρώπινη φύση γεννιέται από τον έρωτα και ορίζεται απ’ αυτόν».
Πόσα μπορούν να αντέξουν οι ερωτευμένοι όταν πρέπει να αντισταθούν στις επιθυμίες τους;
Θα σας παραπέμψω σ’ ένα απόσπασμα από το Συμπόσιο του Πλάτωνα. Σ’ έναν μύθο. Ο θείος Πλάτων υποστηρίζει πως μονάχα οι ερωτευμένοι μπορούν να δώσουν τη ζωή τους για χάρη αυτού που αγαπούν. Αναφέρει ως παράδειγμα την Άλκηστη, η οποία, όταν ο αγαπημένος της, Άδμητος, αρρώστησε για θάνατο, παρακαλούσε τους θεούς να του χαρίσουν τη ζωή κι οι θεοί απεφάνθησαν πως μονάχα εάν πεθάνει κάποιος άλλος στη θέση του θα ζήσει ο νεαρός. Τότε, λοιπόν, παρότι ζούσαν οι γονείς του Άδμητου, εκείνοι φοβήθηκαν τον θάνατο και μόνο η Άλκηστη δέχτηκε να πεθάνει για χάρη του. Και μάλιστα οι θεοί θαύμασαν τόσο πολύ την πράξη της που της επέτρεψαν να επιστρέψει στον πάνω κόσμο και να ζήσει τον έρωτά της.
Παράνομοι έρωτες και νόμιμοι έρωτες. Υπάρχει η τελειότητα του έρωτα;
«Στη μάχη ανάμεσα στον νόμιμο και στον παράνομο έρωτα, ο παράνομος είναι πάντοτε ο νικητής. Κανένας νόμιμος έρωτας δεν έζησε όσα γνώρισε στη βίωσή του ο παράνομος. Στη συνείδηση των ανθρώπων το παράνομο του έρωτα μοιάζει πρόστυχο, χυδαίο. Ποιος νόμιμος έρωτας όμως πρόσφερε στους ερωτευμένους το μυστηριακό πάθος, την αμαρτωλή λάβρα, το μαρτύριο που σε ξεσκίζει μέσα στη θύελλα του παράφορου αυτού συναισθήματος; Ο άνθρωπος στη διάρκεια του βίου του αναζητά τον νόμιμο έρωτα, η ψυχή ωστόσο λαχταρά τη μοιραία φύση της ερωτικής αναρχίας». Αυτά γράφω στο βιβλίο. Όσον αφορά στην τελειότητα του συναισθήματος, το τέλειο είναι ο σκοπός και ο σκοπός το τέλος. Το ερωτικό συναίσθημα είναι γεννημένο, για να πεθάνει. Δεν μπορεί να διαρκέσει χωρίς καινούρια ερεθίσματα. Γι’ αυτό και οι παράνομοι έρωτες διαρκούν περισσότερο.
Οι άντρες ή οι γυναίκες ερωτεύονται πιο βαθιά και πιο ειλικρινά;
Δεν ξέρω αν θα προδώσω το φύλο μου ή θα το υπερασπιστώ. Αυτό που θα μπορούσα να πω με σιγουριά είναι πως τα δύο φύλα ερωτεύονται με διαφορετικό πιθανώς τρόπο, ωστόσο ο έρωτας δεν έχει φύλο. Εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο τα δύο φύλα τα συναισθήματά τους. Οι γυναίκες μπορεί να φαίνονται ορισμένες φορές πως ερωτεύονται πιο βαθιά και πιο ειλικρινά σε σχέση με τους άντρες, ωστόσο η κοινωνία τους έχει δώσει ως τίμημα την έκφραση μιας ευαισθησίας που τις επιτρέπει να εκφράζουν έντονα τα συναισθήματά τους, φανερά. Θέλω να πω πως είναι δύσκολο να ορίσουμε το μέτρο εκείνο που θα μας επιτρέψει να αποφανθούμε ποιο από τα δύο φύλα ερωτεύεται πιο βαθιά και πιο ειλικρινά. Άλλωστε, είναι δεδομένο πως όπως ο έρωτας δεν έχει φύλο, έτσι και ο ερωτικός πόνος. Δεν έχει σημασία πώς τον εκφράζει κανείς, αν φαίνεται ή αν είναι κρυμμένος. Ο ερωτικός πόνος είναι ερωτικός πόνος, είναι ήσσονος σημασίας αν ενδύεται με αντρικά ή γυναικεία ρούχα.

----------------------------------------------------------------------------


Παράνομοι νόμοι των ερώτων – Μ.Βαμβουνάκη​

Τον έρωτα τον αγαπούμε πολύ, επικίνδυνα πολύ. Αυτό είναι το αιώνιο μας πρόβλημα που ζημιώνει εντέλει τον έρωτά μας τον προσωπικό για συγκεκριμένο πρόσωπο.
Ο Φρόιντ δίδαξε πως δυο ένστικτα διαρρέουν τον ψυχισμό μας: το ένστικτο της ηδονής και το ένστικτο θανάτου. Όσοι έχουν ερωτευτεί βαθιά, ζοφερά, όπως αξίζει να χαρακτηρίζει κανείς τούτη την ανάβαση στον Παράδεισο και την κάθοδο στον Άδη, θα έχουν αισθανθεί στο πετσί τους πως πουθενά αλλού όσο στον έρωτα δε συναντώνται έτσι σφιχτοδεμένα και αδιαχώριστα τα δύο φροϊδικά ένστικτα: Να θες να ζήσεις σε βαθμό θανάτου με τον αγαπώμενο. Να θες να διαλυθείς μέσα στη δική του σάρκα και να αφανιστείς μέσα στο δικό τους αίμα, για να υπάρξεις περισσότερο.
Τούτη η μυστηριακή ένωση, που θυμίζει τελετουργία, δε διδάσκεται αλλά προέρχεται από μια γνώση προσωπική, φυσική, κυτταρική, εμπειρική όλων όσοι έφτασαν σε μια τέτοιου βαθμού και ποιότητας συνάντηση.
Πώς να μην είναι ο έρωτας πανίσχυρος; Θαυματουργός, καταστροφικός και αυτοκαταστροφικός. Σε μεταβάλλει σε σπόρο που από μόνος του ποθεί να ζήσει πεθαίνοντας, βυθιζόμενος στο χώμα του άλλου. Είναι τόσο επιτακτικές αυτές οι παράλογες λαχτάρες, ώστε ακυρώνονται τα όρια, τα πρέπει και καθετί μέχρι τώρα γνωστό. Το υποσυνείδητο απελευθερώνει τις καταπιέσεις του. Πού αλλού ο άνθρωπος δεν είναι ταυτόχρονα άγγελος και θηρίο πρωτόγονο; Όλα του μαζί και ταυτόχρονα;
Τον έρωτα τον αγαπούν ακόμη κι αυτοί που τον μισούν. Ιδίως οι δεύτεροι. Είναι εκείνοι που του έχουν δοθεί περισσότερο, που έχουν ζυμωθεί πιο δυνατά μαζί του, που μπόρεσαν να μαρτυρήσουν και να ματώσουν περισσότερο απ’ τους άλλους. Ο βαθμός και η οξύτητα της ερωτικής οδύνης δικαιώνει τις αλλόκοτες, τις παράνομες συμπεριφορές του. Δε γίνεται υπό το κράτος τέτοιου πόνου να απαιτείς τα λογικά, να κρίνεις και να κατακρίνεις για έλλειψη σύνεσης και ψυχραιμίας εκείνους που φρικτά πονούν.
Σήμερα η δυσπραγία των νέων να ρισκάρουν σε έναν επικίνδυνο έρωτα, η δυσκολία τους να δοθούν και να τα παίξουν όλα για όλα σε μια αγάπη… κι όπου βγει… Αυτό το «όπου βγει» το τρέμουν σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι. Προτιμούν να γνωρίζουν και να ελέγχουν καλά το πού θα βγει. Να ζουν πολλά χρόνια αντί για πολλές εμπειρίες.
Παρακολουθώ νέους όταν ερωτεύονται. Κάθονται μπροστά σου ταραγμένοι σαν να τους βρήκε σοβαρή αρρώστια. Κάνουν στο νου τους όλα τα σενάρια για… να προετοιμάζονται. Μιλούν πολύ μέσα στο κεφάλι τους και ελάχιστα μεταξύ τους. Υπολογίζουν: Αν μου πει αυτό, τι να απαντήσω; Αν κάνω τούτο μήπως γίνω ρεζίλι; Αν μπλεχθώ σ’ αυτή την αναστάτωση, πώς θα διαβάσω μετά, στις εξετάσεις; Αν με απορρίψει, πώς θα αντέξω μετά την ντροπή; Πώς θα τον/την κρίνουν οι φίλοι μου; Τέτοιες φαντασίες έχουν πολύ μόχθο και κατανάλωση ενέργειας. Βγαίνεις πτώμα προτού ακόμη ξεκινήσει η σχέση. Θα φτάσεις στο ραντεβού σου με τον άνθρωπο που σε γοητεύει, φορτισμένος μάταια, όπως το ανέκδοτο για εκείνον που ζητούσε για το αμάξι του γρύλο…
Σήμερα, που όλα ωθούν τους νέους να αγαπηθούν ελεύθερα, εκείνοι λες και αρνούνται. Οι γονείς τούς προτρέπουν να ζευγαρώσουν, τους επιτρέπουν να ζουν ένα ειδύλλιο ελεύθερα, κι όμως…
Λες και τούτη η ελευθερία, που φτάνει στην ασυδοσία, να παγώνει τη διάθεση. Λες και η ελευθερία που βαθιά αναζητούν οι έρωτες να είναι μια άλλου κόσμου κατάσταση της ύπαρξης που τούτη η γενικευμένη ελευθεριότητα όχι μόνο δε βοηθάει αλλά υποσκάπτει.
Δεν είναι κακό να ζει κανείς μόνος, αντιθέτως, όποιος ασκηθεί να αντέχει τη μοναξιά έχει τη δύναμη να αντέχει πάρα πολλά, και όχι μονάχα να αντέχει αλλά και να απολαμβάνει πάρα πολλά που αλλιώς δε θα μπορούσε να διακρίνει.
Μια μοναξιά, όμως, που δεν αποτελεί καταφύγιο δειλίας. Η επιλεγμένη μοναχικότητα, όχι η εξαναγκαστική. Ένας ελεύθερα μόνος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει τον άλλο. Γιατί δεν τον φοβάται, δεν εξαρτάται απ’ αυτόν, δεν τον χρησιμοποιεί, δεν τον απομυζά για να πάρει ζωτικούς χυμούς. Θα ήταν μάλιστα ευχής έργο να περνούσε ο καθένας μας μια θητεία στη μοναξιά, εκείνη που ωριμάζει και ελευθερώνει. Οι σχέσεις θα κέρδιζαν σε αυθεντικότητα κατά πολύ.
Καλά, αναρωτιούνται πολλοί, δεν είναι σωστό να τελειώνω μια ώρα αρχύτερα με μια σχέση που αποδεικνύεται λάθος, σχέση αταίριαστη; Ήταν καλύτερα στα παλιότερα χρόνια που οι γυναίκες ήταν καταδικασμένες να παραμένουν ισόβια έγκλειστες στη δυστυχία ενός άτυχου γάμου;
Ασφαλώς δεν είναι καλύτερα να παραμένει κανείς αναγκαστικά ως σκλάβος εκεί όπου βασανίζεται, αλλά δεν είναι και τόσο ευδιάκριτα τα πράγματα και οι «αποδείξεις» των ανθρώπινων δεσμών. Τα ζευγάρια έχουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας που, όχι μόνο οι τρίτοι αδυνατούν να συλλάβουν, αλλά και οι ίδιοι δε γίνεται να περιγράψουν σε τρίτους, συχνά δεν τους είναι καν συνειδητοί.
Στην αγάπη όμως πρέπει να δίνουμε χρόνο, η σταύρωση και η ανάσταση είναι η δική της διαδρομή, όποιοι εγκαταλείπουν στα πρώτα δύσκολα τον αγώνα, είναι εκείνοι που χάνουν την κρυμμένη ουσία. Οι σημερινοί άνθρωποι δεν αντέχουν καμιά κακουχία. Με την πρώτη στενοχώρια αποφασίζουν πως η σχέση είναι αταίριαστη, πως πρέπει να γλιτώσουν και να ξαναδοκιμάσουν πάλι αλλού. Όμως τα βάσανα, τα δύσκολα, δεν είναι το σύμπτωμα πάντα του τέλους και της αποτυχίας μιας σχέσης, αλλά και της προόδου της, μιας διάβασης σαν διόδια σε παραπέρα διαδρομή.
Το συναίσθημα είναι από τη φύση του ωκεανός. Άρα διαρκώς αλλάζει χρώμα, κίνηση και μορφή, με το παραμικρό. Έχουμε την τάση, ολιγόψυχοι όντες, να πιστεύουμε πως αυτό που αισθανόμαστε τώρα είναι παντοτινό. Οι πιο συναισθηματικοί τύποι ζουν ζωή πιο πλούσια και πιο μαρτυρική μαζί.
Το βέβαιο είναι πως οι καιροί μας δεν είναι ερωτικοί. Ο έρωτας είναι συνομιλία, αλλά στα μπαράκια η ηλεκτρονική μουσική ανοίγει στη διαπασών για να δικαιολογεί την αμήχανη σιωπή των θαμώνων, να υποστηρίζει την άρνηση να ανοίξει ο ένας την καρδιά του στον άλλο. Είναι λιγότερο επικίνδυνο να ανταλλάσουν μορφές παρά ψυχές.


Πηγή: Αποσπάσματα από το βιβλίο «Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης» της Μάρως Βαμβουνάκη – εκδ. Ψυχογιός

------------------------------------------------------------------

«Οι παράνομοι όπως και οι ποιητές διορθώνουν τους εφιάλτες»​

-Οι παράνομοι είναι τα ανοιχτήρια κονσέρβας στο σούπερμάρκετ της ζωής.

-Όλοι οι παράνομοι είναι φωτογενείς και μ΄αρέσει.

-Χωρίς να περιμένει να βελτιωθεί η ανθρωπότητα, ο παράνομος ζει σα να ΄χε κι όλας φτάσει αυτή η μέρα κι αυτό μ΄αρέσει περισσότερο απ΄όλα.

-Όλα είναι μέρος του όλου.

–Ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσει κανείς ευτυχισμένα παιδικά χρόνια.…

οι νόμοι είναι σαν τα κουμπιά – για να ξεκουμπώνονται στην κατάλληλη στιγμή –

~Τομ Ρόμπινς​

 

soul

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η soul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 125 μηνύματα.
Η ελληνική μυθολογία -πάντα ευφυής και ευφάνταστη, όσο και ασύγκριτα καίρια- οταν αναφέρεται στον συμβολισμό του έρωτα χρησιμοποιει διττές υποστάσεις. Ο ξανθός φτερωτός θεός Έρωτας, καρπός της Αφροδίτης και του Άρη, ζωοποιεί τον πόθο του έρωτα στην ψυχή του ανθρώπου. Τον θρέφει με τη μουσική της λύρας που κρατά στα χέρια και τον ανυψώνει σε ουράνιες σφαίρες ανείπωτης χαράς και πληρότητας, χωρίς τέλος, διάρκεια, χρόνο και όλα τα περιοριστικά συναφή. Ο δίδυμος αδελφός του, ο μελαχρινός Αντέρωτας, πυροδοτεί το πάθος του έρωτα, ανοίγοντας με τα βέλη του βαθιές λαβωματιές. Δεν ησυχάζει παρά μόνο αν δει το θύμα του να υποφέρει και να συντρίβεται, να εξουσιάζεται και να ελέγχεται κυριαρχικά απο το πάθος και να χάνει εαυτόν στον παραλογισμό μιας εμμονικής μάταιης "αυτοαναζήτησης" που όσο εύκολα πυροδοτείται, τόσο εύκολα σβήνει και ακόμα πιο εύκολα χάνεται διαπαντός, όταν ήδη έχεις καταδιώξει εαυτόν στη βύθιση του.
Ο Έρωτας, ως σύμβολο της απόλυτης χαράς, κρατά στα χέρια του τον ίδιο τον συμβολισμό της Αρμονίας, τη Λύρα. Στην γαλήνια όψη και το νωχελικό του παίξιμο, μοιάζει να ανασταίνει με κάθε παλλόμενη χορδή της Λύρας του, όλες τις μεγάλες και λαμπερές ιδέες, όλες τις αξίες, ιδανικές και απρόσιτες, όλα τα οράματα...

Ο Αντέρωτας, κεραυνοβόλος, δηλητηριώδης, εκδικητικός, στρέφει άκαμπτα τα βέλη του στον στόχο. Δεν πάλλονται εδω χορδές μουσικής, αλλά φλέβες από το αγριεμένο αίμα. Μοναδικός του στόχος να σκοτώσει την ψυχή στον υποτιθέμενο βωμό του αγαπώμενου "άλλου". Να καθηλώσει τον εαυτό στην πλήρη υποταγή για χάρη μιας υποτιθέμενης αφοσίωσης. Όλα υποτιθέμενα στον Αντέρωτα. Όλα αυταπάτες και οφθαλμαπάτες. Ώσπου ο λαβωμένος στη δίνη του υποτιθέμενου έρωτα, να αναζητά ασυνείδητα στον "άλλον" τον εαυτό, την ίδια στιγμή που τον κομματιάζει. Αληθινό μαρτύριο του Συσίφου. Να αναζητά, μάταια πια, το δώρο που θα μπορούσε να του προσφερει ο Έρωτας, το αληθινό δώρο του αληθινού Έρωτα. Τον εαυτό ολόκληρο και όχι λαβωμένο από βέλη και πληγές, ούτε ως άλλο μισό. Τον εαυτό όρθιο και ελευθερο.

Ενα τόσο αρμόνικο στη δυσαρμονία του δίδυμο θεών δεν θα μπορούσε, στην Ελληνική Μυθολογία, παρά να προέλθει απο μία αντίστοιχα διττή υπόσταση. Ο Έρως και ο Αντέρως, τα δύο αδέλφια που εικονίζονται σε μία αέναη πάλη πάνω απο την καρδιά ενός ανθρώπου, δεν ειναι απλώς αντίθετοι, ταιριάζοντας σε αντιστοιχία με τις φύσεις της Αφροδίτης και του Άρη. Είναι αντίθετοι, ταιριάζοντας με τις αντίθετες φύσεις της ίδιας της μάνας τους της Αφροδίτης. Δύο είναι οι υποστάσεις που ο μύθος της απέδωσε: η Ουράνια Αφροδίτη και η Πάνδημος. Κι αν η Ουράνια, με λόγο προφανη θα μπορούσε να ζωογονεί την υπόσταση του ξανθού Έρωτα, δεν ειναι το ίδιο προφανής, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, ο συμβολισμός της εικόνας της. Ως πάνοπλη πολεμίστρια στέκει αγέρωχα, με παράστημα όμοιο του Άρη. Αυτή η ίδια που κυοφόρησε τον ξανθό Έρωτα για να αρπάζει το νου και την ψυχή του ανθρώπου σε σφαίρες ουράνιες παίζοντας τη Λύρα του. Κι αν ο συμβολισμός δεν ειναι πλέον, σε εποχές σαν και αυτές, προφανής ειναι γιατι συνηθίσαμε το ιδανικό και το ωραίο, την αξία και το υψηλό να τα συνταιριάζουμε με νωθρότητα και αβρότητα της μορφής ή με ανώδυνες και συχνά ακατανόητες φιλοσοφίες. Συνήθησαμε τον Έρωτα να τον αποκαλούμε πάθος και δύναμη και να αναζητάμε επιθετικούς προσδιορισμούς, όπως "ουράνιος", "θεϊκός", "αληθινός" για να τον επανανοηματοδοτήσουμε, επαναφέροντας την αρχέγονη ουσία του. Ο Έρωτας όμως πάντα και εξ αρχής γεννήθηκε θεϊκόςκαι φυσίζωος. Κι αυτό ηταν το (προφανές) αρχικό του νόημα. Αλλιώς δεν ήταν Έρωτας. Τον Έρωτα πάντα μια ουράνια πολεμική δύναμη συγκρατεί, για να μπορει να τον οδηγεί ψηλά και να ανασαίνει. Μια Ουράνια πολεμίστρια Αφροδίτη και όχι μία Πάνδημος ενδοτική που κολακεύει και εκπληρώνει τις ασύγκράτητες επιθυμίες του όχλου. Έρωτας που δεν εξυψώνει απο τη γη, σε κάθε έξαρση και έντασή του, που δεν γίνεται ζωογόνος φλόγα δημιουργίας και ανάγκης να γίνεις καλύτερος, αλλά σε στέλνει αιμόφυρτο στο χώμα δεν είναι Έρωτας.
Δεν ηταν ποτέ Έρωτας.
Ήταν απλως Αντέρωτας.

Νεκταρία Καραντζή
Δημοσιεύτηκε 14th February 2016 από τον χρήστη Νεκταρία Καραντζή
πηγή : https://nektariakarantzi.blogspot.com/2016/02/blog-post.html?m=1
 

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Αφηνω ενα ερωτημα
Παιδιά έχω απελπιστει.. υπάρχουν τελικά αντρες, γυναικες που είναι 100% σωστοί και δεν κερατωνουν ? πείτε μου ειλικρινά. :P

Ιδού η αλήθεια.

Βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, συμβαίνει. Είναι υγεία. Πάρτε το απόφαση.
Εσείς ως γυναίκες το τρενάρετε αρχικά αλλά μετά το γυρεύετε απεγνωσμένα στον τύπο
που σας θέλει σαν λύκος ενώ εμείς ως άνδρες το έχουμε δεδομένο.
Είναι υπέροχο πράγμα να γεύεσαι ηδονή και να σπαρταρά στα χέρια σου μια γυναίκα.
Κι εσείς αυτό θέλετε. Να μας κάνετε να λιώνουμε για εσάς και να βγάζουμε φωτιές.
Το καλό με εμάς είναι ότι προχωράμε εκεί με ευκολία. Δεν έχουμε τύψεις πλήν στιγμών.
Εσείς ως περισσότερο συναισθηματικές και καταπιεσμένες από την κοινωνία
φοβάστε μην σας κατακρίνουν ενώ εμάς θα μας πουν τυπικά αλήτες μιας που ως γνωστόν
όταν έχουμε άνδρα μεταξύ μας που έχασε ευκαιρία τον λέμε μαλάκα.
Εσάς σας λένε κάτι άλλο. Δεν τα φτιάξαμε έτσι αλλά τα βρήκαμε έτσι.
Υπάρχει η ανήθικη πλευρά του να το κάνεις κρυφά για να μην μαθευτεί
και χαλάσει η ηθική πλευρά. Αυτό είναι όλο. Δεν πονάει.
Να προσέχετε τις φίλες σας. Είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Ιδού η αλήθεια.

Βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, συμβαίνει. Είναι υγεία. Πάρτε το απόφαση.
Εσείς ως γυναίκες το τρενάρετε αρχικά αλλά μετά το γυρεύετε απεγνωσμένα στον τύπο
που σας θέλει σαν λύκος ενώ εμείς ως άνδρες το έχουμε δεδομένο.
Είναι υπέροχο πράγμα να γεύεσαι ηδονή και να σπαρταρά στα χέρια σου μια γυναίκα.
Κι εσείς αυτό θέλετε. Να μας κάνετε να λιώνουμε για εσάς και να βγάζουμε φωτιές.
Το καλό με εμάς είναι ότι προχωράμε εκεί με ευκολία. Δεν έχουμε τύψεις πλήν στιγμών.
Εσείς ως περισσότερο συναισθηματικές και καταπιεσμένες από την κοινωνία
φοβάστε μην σας κατακρίνουν ενώ εμάς θα μας πουν τυπικά αλήτες μιας που ως γνωστόν
όταν έχουμε άνδρα μεταξύ μας που έχασε ευκαιρία τον λέμε μαλάκα.
Εσάς σας λένε κάτι άλλο. Δεν τα φτιάξαμε έτσι αλλά τα βρήκαμε έτσι.
Υπάρχει η ανήθικη πλευρά του να το κάνεις κρυφά για να μην μαθευτεί
και χαλάσει η ηθική πλευρά. Αυτό είναι όλο. Δεν πονάει.
Να προσέχετε τις φίλες σας. Είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω.
Σχέσεις θέλεις για την συντροφικότητα ας πούμε ;

Γιατί θα μπορούσες να είσαι και εργένης ή να κάνεις άλλου είδους σχέσεις που η άλλη είναι ενήμερη.
 

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Σχέσεις θέλεις για την συντροφικότητα ας πούμε ;

Γιατί θα μπορούσες να είσαι και εργένης ή να κάνεις άλλου είδους σχέσεις που η άλλη είναι ενήμερη.

Η συντροφικότητα τι σχέση έχει με αυτό που έγραψα;

Και τι εννοείς ως ενήμερη; να πηγαίνω να λέω ότι αν βαρεθώ, θα τον σφυρίξω σε άλλη;
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Η συντροφικότητα τι σχέση έχει με αυτό που έγραψα;

Και τι εννοείς ως ενήμερη; να πηγαίνω να λέω ότι αν βαρεθώ, θα τον σφυρίξω σε άλλη;
ενημερη εννοει ελευθερη σχεση,να το ξερει η αλλη ναι και να κανει κι εκεινη το ιδιο :D
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Η συντροφικότητα τι σχέση έχει με αυτό που έγραψα;

Και τι εννοείς ως ενήμερη; να πηγαίνω να λέω ότι αν βαρεθώ, θα τον σφυρίξω σε άλλη;
Με την απιστία έχει σχέση.

Ότι μπορείς να είσαι και εργένης να πηγαίνεις με όποια θες, γιατί κάνεις σχέσεις ;
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Με την απιστία έχει σχέση.

Ότι μπορείς να είσαι και εργένης να πηγαίνεις με όποια θες, γιατί κάνεις σχέσεις ;
μπορει να παιρνει αυτο που του δινει η καθε σχεση,δεν ξερεις ο αλλος με τι τη βρισκει που λεμε,αλλα ας δουμε και την αποψη του
 

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Αποσπασματα για σκεψη:

Πασχάλης Πράντζιος: “Ο παράνομος έρωτας είναι πάντοτε ο νικητής”​


Πασχάλης Τερζής...



ενημερη εννοει ελευθερη σχεση,να το ξερει η αλλη ναι και να κανει κι εκεινη το ιδιο :D

Αυτό μπορούμε να το πούμε έτσι ακριβώς η φίκι φίκι με προνόμια.
Ότι καλύτερο για μένα αλλά και για όλο τον κόσμο. Ξεκινάς έτσι και βλέπεις.
Πάτε καλά; την βρίσκετε; τότε λες σε θέλω, τότε κάνει την δήλωση ο ένας στον άλλον.
Οχι μαλακίες σε θέλω για μένα από το πρώτο δευτερόλεπτο.
Σιγά ρε φίλη/φίλε, σε ξέραμε κι από χτες και θα μας έχεις εργολαβία;

άνθρωποι βρε, να είμαστε άνθρωποι!
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Πασχάλης Τερζής...





Αυτό μπορούμε να το πούμε έτσι ακριβώς η φίκι φίκι με προνόμια.
Ότι καλύτερο για μένα αλλά και για όλο τον κόσμο. Ξεκινάς έτσι και βλέπεις.
Πάτε καλά; την βρίσκετε; τότε λες σε θέλω, τότε κάνει την δήλωση ο ένας στον άλλον.
Οχι μαλακίες σε θέλω για μένα από το πρώτο δευτερόλεπτο.
Σιγά ρε φίλη/φίλε, σε ξέραμε κι από χτες και θα μας έχεις εργολαβία;

άνθρωποι βρε, να είμαστε άνθρωποι!
σε θελω μονο για αυτο το συγκεκριμενο ε μαγκια σε οποιον το παραδεχεται!
 

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Ότι μπορείς να είσαι και εργένης να πηγαίνεις με όποια θες, γιατί κάνεις σχέσεις ;

Το θέλω και το γιουβετσάκι μου...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

μπορει να παιρνει αυτο που του δινει η καθε σχεση,δεν ξερεις ο αλλος με τι τη βρισκει που λεμε,αλλα ας δουμε και την αποψη του

Η αλήθεια είναι ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική όπως και κάθε άνδρας.
Αν είσαι όλο με την ίδια, θα αναπτυχθούν κάποια όμορφα συναισθήματα όπως συνηθίζεται
κατά το ταίριασμα αλλά και τι θα γίνει; θα είσαι πάντα μαζί της;
για πόσο; για πάντα; κι αυτή τι θα κάνει; θα σου κάθεται αιωνίως;
θα υπάρχει η ίδια φλόγα και πάθος; μα τι φαιδρότητες έλεγαν αυτοί οι ποιητές;


Ρε συγχωρεμένε Robert Burns, τι ποιήματα καθόσουν κι έγραφες; μεθυσμένος ήσουν;

εσύ δηλαδή πως την έβγαζες;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Το θέλω και το γιουβετσάκι μου...
Ε ναι παρτάκιας
Για αυτό βγάζεις τις γυναίκες ότι έχουν ανασφάλειες και δεν μπορούν την απόρριψη .
Ε ποια με αυτοπεποίθηση θα σε ανεχόταν !
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

σε θελω μονο για αυτο το συγκεκριμενο ε μαγκια σε οποιον το παραδεχεται!
Λες να είναι τελείως τρολ ή κάτι να θέλει να πει μέσα από μια υπερβολή , που λέγαμε και τις προάλλες για τα τρολ, εγώ πιστεύω το δεύτερο :P
 
Τελευταία επεξεργασία:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Ε ναι παρτάκιας
Για αυτό βγάζεις τις γυναίκες ότι έχουν ανασφάλειες και δεν μπορούν την απόρριψη .
Ε ποια με αυτοπεποίθηση θα σε ανεχόταν !
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Λες να είναι τελείως τρολ ή κάτι να θέλει να πει μέσα από μια υπερβολή , που λέγαμε και τις προάλλες για τα τρολ, εγώ πιστεύω το δεύτερο :P
ε ναι κατι εκδηλωνεται :D ακριβως οπως το περιγραψαμε στο εκει θρεντ για τα τρολς.
 

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Ε ναι παρτάκιας
Για αυτό βγάζεις τις γυναίκες ότι έχουν ανασφάλειες και δεν μπορούν την απόρριψη .
Ε ποια με αυτοπεποίθηση θα σε ανεχόταν !

Εννοείται ότι είμαι παρτάκιας όπως όλος ο κόσμος.
Απλώς όχι ολοκληρωτικός παρτάκιας. Γι αυτό θέλω (και) σχέσεις αλλά όχι πνίξιμο ή βαριεμάρα.
Θα έλεγα προτιμώ την γνωριμία, την ανακάλυψη-εξερεύνηση και λίγο πιο πέρα.
Μετά δύσκολα προχωράει το πράγμα αν δεν υπάρχει σωστή χημεία.
Δεν ταιριάζουν όλοι με όλες. Δεν στριμώχνουμε τα πράγματα αν δεν ταιριάζουν.
Δεν βγάζω τις γυναίκες ανασφαλείς, είστε ανασφαλείς και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό
και με πολλά πράγματα. Δεν είδα να γράψω ότι εμείς είμαστε τέλειοι.
Κι εμείς έχουμε τα στραβά μας.
Περί αυτοπεποίθησης θα σε στενοχωρήσω (πιστεύω ελαφρώς) μιας που η αυτοπεποίθηση
στην γυναίκα προέρχεται από εμάς με την μορφή της επιβεβαίωσης.
Μπορεί μια γυναίκα να πετύχει πολλά αλλά ως γυναίκα εξαρτάται πολύ από εμάς.
Εμείς πάλι δεν έχουμε ανάγκη την επιβεβαίωση αλλά μόνο την επιβράβευση
κι αυτή σε ανύποπτο χρόνο.
Εσείς θέλετε τον ουρανό με τ άστρα αν το έχετε πάρει πρέφα.
Αυτή είναι η πραγματική σας ανασφάλεια, κάτι που αν δεν το χειριστείτε σωστά
μας απονευρώνει και μας χάνετε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Λες να είναι τελείως τρολ ή κάτι να θέλει να πει μέσα από μια υπερβολή , που λέγαμε και τις προάλλες για τα τρολ, εγώ πιστεύω το δεύτερο :P

Ένας απλός άνδρας είμαι που πλασάρομαι ωραία στον έξω κόσμο.
Εδώ κάνω σλάλομ μεταξύ μπαν, χιούμορ, πράξης και φιλοσοφίας.

Ήταν πολύ δύσκολη αυτή η χρονιά για όλους μας.
Για μένα που οι περιορισμοί με σκοτώνουν σαν άνδρα, ότι χειρότερο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Το θέλω και το γιουβετσάκι μου...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:



Η αλήθεια είναι ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική όπως και κάθε άνδρας.
Αν είσαι όλο με την ίδια, θα αναπτυχθούν κάποια όμορφα συναισθήματα όπως συνηθίζεται
κατά το ταίριασμα αλλά και τι θα γίνει; θα είσαι πάντα μαζί της;
για πόσο; για πάντα; κι αυτή τι θα κάνει; θα σου κάθεται αιωνίως;
θα υπάρχει η ίδια φλόγα και πάθος; μα τι φαιδρότητες έλεγαν αυτοί οι ποιητές;


Ρε συγχωρεμένε Robert Burns, τι ποιήματα καθόσουν κι έγραφες; μεθυσμένος ήσουν;

εσύ δηλαδή πως την έβγαζες;
Το εχεις δοκιμασει?
Αν το ειχες δοκιμασει επειδη το βλεπω σε φιλους απλα ολη αυτη τη φλογα ναι προσπαθουν οσο γινεται να μενει αναμμενη,λιγο δυσκολο βεβαια με ολα αυτα τα καθημερινα και με τα οσα βλεπουμε.
Ωραιες και οι ξεπετες σε εξιταρουν.
Περα απο αυτο,οσον αφορα το σεξ στη μόνιμη σχέση πρεπει και να ειναι γενικα η σχεση ακμαια να το πω, είναι ότι και το κερασάκι στη τούρτα. Αν δεν τρώγεται η τούρτα, μη περιμενεις να χορτάσεις με το κερασάκι.
Οποτε σα συνολο ειναι τι κανει κανεις και πως ικανοποιειται αν θες και πως το δουλευει ολο αυτο ωστε να διατηρηθει.
Και μετα ειναι πως εχει συνηθισει κανεις ας πουμε,αλλος προτιμα τις ξεπετες εσαει και αλλος ειναι σχεσακιας.
 

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Το εχεις δοκιμασει?
Αν το ειχες δοκιμασει επειδη το βλεπω σε φιλους απλα ολη αυτη τη φλογα ναι προσπαθουν οσο γινεται να μενει αναμμενη,λιγο δυσκολο βεβαια με ολα αυτα τα καθημερινα και με τα οσα βλεπουμε.
Ωραιες και οι ξεπετες σε εξιταρουν.
Περα απο αυτο,οσον αφορα το σεξ στη μόνιμη σχέση πρεπει και να ειναι γενικα η σχεση ακμαια να το πω, είναι ότι και το κερασάκι στη τούρτα. Αν δεν τρώγεται η τούρτα, μη περιμενεις να χορτάσεις με το κερασάκι.
Οποτε σα συνολο ειναι τι κανει κανεις και πως ικανοποιειται αν θες και πως το δουλευει ολο αυτο ωστε να διατηρηθει.
Και μετα ειναι πως εχει συνηθισει κανεις ας πουμε,αλλος προτιμα τις ξεπετες εσαει και αλλος ειναι σχεσακιας.

Τα έχω δοκιμάσει όλα και κατέληξα ότι το καλύτερο για μένα είναι η ποικιλία.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Περί αυτοπεποίθησης θα σε στενοχωρήσω (πιστεύω ελαφρώς) μιας που η αυτοπεποίθηση
στην γυναίκα προέρχεται από εμάς με την μορφή της επιβεβαίωσης.
Ε ναι επηρεάζουν οι σχέσεις .

Αν εσύ αν ρίχνεις κέρατο σε κάποια και το μαθαίνει θα πάει στο επόμενο και θα έχει περισσότερες ανασφάλειες μήπως πάθει το ίδιο , μήπως την βαρεθούν.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Ε ναι επηρεάζουν οι σχέσεις .

Αν εσύ αν ρίχνεις κέρατο σε κάποια και το μαθαίνει θα πάει στο επόμενο και θα έχει περισσότερες ανασφάλειες μήπως πάθει το ίδιο , μήπως την βαρεθούν.
ειναι red flag οπως και να το κανεις,το να ξερεις οτι ο αντρας που εχεις απεναντι σου εχει κερατωσει ολες τις πρωην,λες δεν υπαρχει περιπτωση θα ειμαι εγω η επομενη
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top