Eίναι κι αυτό που αναφέρθηκε στο Westworld “I read a theory once that the human intellect was like peacock feathers. Just an extravagant display intended to attract a mate. All of art, literature, a bit of Mozart, William Shakespeare, Michelangelo, and the Empire State Building just an elaborate mating ritual. [...] But, of course, the peacock can barely fly. It lives in the dirt, peeking insects out of the muck, consoling itself with its great beauty".
Υπάρχει ολόκληρη επιστημονική θεωρία από πίσω και η λογική είναι ότι ο εγκέφαλός μας συνέχισε να αναπτύσσεται και πέρα από το κομμάτι της επιβίωσης. Αρκετά ναρκισσιστική θώρηση, βέβαια.
Πάντως, ισχύει ή όχι από αρκετά μικρή έλεγα ότι αυτό που με τραβάει κυρίως είναι το μυαλό του άλλου. Ο τρόπος που σκέφτεται και δρα γενικότερα. Φυσικά και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά. Είναι δύσκολο να μου αρέσει κάποιος σχετικά κοντός ή παχουλός, ή τουλάχιστον δε μου έχει αρέσει μέχρι τώρα. Από την άλλη, έχω μία τάση προς τους ψηλούς και αρκετά αδύνατους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.