pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

Για παράδειγμα:
Μου την πέφτει ο κολλητός σου - Μ.Καρλάκη
Το νινί σέρνει καράβι - Β.Λάμπρου
Δεν μου καίγεται καρφί - Σ.Μπεζεντάκου
Άντε γραμμίσου - Χ.Γαλάνη
Το θέμα είναι υπό ποια οπτική μιλάμε για ποιότητα, πως "επιβάλλουμε" την ποιότητα στο κοινωνικό σύνολο,..κτλ όταν μέσα στα 10.000.000 ανθρώπους υπάρχουν 10.000.000 διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα ήθελα να προσθέσω ότι οι μουσικές προτιμήσεις συνδέονται έως ένα βαθμό και με την χώρα στην οποία ζούμε. Αυτό βέβαια, μάλλον δεν ισχύει και πολύ στις μέρες μας με την "παγκοσμιοποίηση" της μουσικής. Πάντως, αν σκεφτόμασταν την Τουρκία για πάράδειγμα, μέσω μιας μελωδίας προφανώς η μελωδία αυτή θα ήταν οριεντάλ ή ένας ανατολίτικος χορός. Σε μία Βόρεια χώρα όπως η Φινλανδία, μια αντίστοιχη μελωδία θα ήταν ένα Black Metal κομμάτι. Χωρίς να σημαίνει ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Απλώς τονίζω την σχέση ακούσματα - πολιτισμική προέλευση.Για μένα η λέξη ποιότητα είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και πιστεύω ότι συνδέεται με την πολιτιστική κουλτούρα που έχει κάποιος.
Το θέμα είναι υπό ποια οπτική μιλάμε για ποιότητα, πως "επιβάλλουμε" την ποιότητα στο κοινωνικό σύνολο,..κτλ όταν μέσα στα 10.000.000 ανθρώπους υπάρχουν 10.000.000 διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις.
Παρεπιπτόντως, με αφορμή μία προηγούμενη ερώτηση της Αδαμαντίας (αν έχει σχέση το "είδος" μουσικής με την ποιότητα) θέλω να πω να μην βάζουμε ταμπελίτσες στη μουσική, του στυλ " η rock είναι ποιοτική, το hip-hop είναι για τα μπάζα". Όμορφες μελωδίες συναντάμε παντού...
...Όσον αφορά το αν υφίσταται η έννοια "ποιοτική μουσική" μάλλον δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως αντικειμενικοί αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κατά ένα περίεργο τρόπο όταν λέμε για "μη ποιοτική μουσική" το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα σε συγκεκριμένα ονόματα και συγκεκριμένα τραγούδια (κάποια αναφέρθηκαν παραπάνω). Δεν μου είναι πολύ εύκολο να εκφράσω αυτό που έχω στο μυαλό μου, αλλά πιστεύω πως και ηχητικά και στιχουργικά η αισθητική μας καταλαβαίνει μία κάποια διαφορά ανάμεσα σε αυτά:
Γλύκα γλύκα - Κ. Κελεκίδου (με το Θηρίο)
Μικρές αλήθειες - Διάφανα Κρίνα
...Δύο τραγούδια με ερωτικό περιεχόμενο αλλά ωστόσο πολύ διαφορετικά...
gpetrakis
Νεοφερμένο μέλος

Κόκα κώλα
Νεοφερμένο μέλος

Πυξ Λαξ,Domenica,Γιάννης Κότσιρας,Παύλος Παυλίδης,De Facto,ξύλινα σπαθιά,FF.C,Ραψωδός φιλόλογος και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Όσον αφορά το στίχο, δεν έχω πολλά να πω. Pink Floyd.
https://www.youtube.com/watch?v=Su-FEbdNTuk
nicolayyy
Νεοφερμένο μέλος

Αυτη που ξυπναει μεσα σου συναισθηματα ανυσηχιες κλπ.
Χωρις βεβαια να ειναι "ψευτικη" με σκοπο την εμπορικοτητα.
ko_SOS
Νεοφερμένο μέλος

δηλαδη για μενα ειναι αυτη
germ1984
Εκκολαπτόμενο μέλος

christos4
Εκκολαπτόμενο μέλος

https://www.youtube.com/watch?v=xismOmy60JQ&feature=&p=9A683B0A0EE85B6F&index=0&playnext=1
νομίζω ότι είναι πολύ μπροστά!!
είναι κάτι καινούριο και διαφορετικό, τόσο σε μουσική όσο και σε στίχο!
PavloS
Νεοφερμένο μέλος

ποιοτικη ειναι η μουσικη που σου ξυπνα εντονα συναισθηματα,σε κανει να ανατριχιαζεις..
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος

grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος

Dalian
Περιβόητο μέλος

bionikos
Νεοφερμένο μέλος

ALadinX
Νεοφερμένο μέλος

banis
Νεοφερμένο μέλος
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

tsarachaf
Περιβόητο μέλος

Vasool
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 12 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.