Ευαίσθητο θέμα είναι, λεπτό δεν είναι καθόλου. Δε ξέρω τι έχετε στο μυαλό σας και δυσκολεύεστε να αποδεχτείτε τον άλλον όπως είναι ή όπως θέλει να είναι.
Κλεάνθη σε εκτιμώ και το ξέρεις και για αυτό θα μπω στον κόπο να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις στα προηγούμενα μου. Ξέρεις οτι δεν θεωρώ ούτε την τρίχα στο πόδι, ούτε την τρίχα στην μασχάλη ούτε πουθενά, για κανένα απο τα δύο φύλα αποκρουστική. Η αναφορά μου στον διατυμπανισμό δεν αφορά τα φυσικά χαρακτηριστικά του σώματος μόνο, αλλά γενικότερα της ζωής μας στα social media. Προσωπικά σαν άνθρωπος θεωρώ οτι είναι χαζό, ή ανούσιο καλύτερα, να βλέπω π.χ. 50 φωτογραφίες απο βάφλες στα highlights του άλλου, λες και είναι ζαχαροπλαστείο ή εστιατόριο. Όπως θεωρώ επίσης ανούσιο να βγάζει 50 φωτογραφίες την ημέρα τον εαυτό του.
Πρόσεξε όμως κάτι, αυτό είναι απλά η άποψη μου. Δεν θεωρώ τον άλλο χαζό επειδή το κάνει,ούτε θα αποφύγω επαφές μαζί του για αυτό τον λόγο. Θεωρώ την πράξη ανούσια για τα δικά μου δεδομένα,επειδή απλά δεν την καταλαβαίνω. Δέχομαι το οτι είμαστε απλά διαφορετικοί με αυτόν τον άνθρωπο. Φυσικά και δεν θα του πω "Ξέρεις τι, μην ανεβάζεις, με ενοχλείς επειδή δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις". Μπορώ να κάνω unfollow εαν θεωρήσω οτι αυτό με κουράζει, ή οτι το βρίσκω βαρετό. Ομοίως, έτσι βλέπω και το θέμα με τις τρίχες. Βρίσκω ανούσιο να ανεβάσει κάποιος το αξύριστο ή το ξυρισμένο του πόδι σαν κεντρικό θέμα μιας φωτογραφίας. ΕΚΤΟΣ εαν όντως θεωρεί οτι ψυχολογικά τον βοηθάει να εξοικειωθεί και να αποδεχτεί και αυτή την εικόνα του σώματος του. Εαν νιώθει καλά να του κάνουν οι άλλοι like απο κάτω ή τέλειο, εε εκεί πάσο. Γιατί στην τελική, και τι ξέρω εγώ; Εαν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, εντάξει. Τελειώνει το θέμα εκεί, θα το σεβαστώ ή τουλάχιστον θα το καταλάβω προσωπικά πιο εύκολα κάπως. Φυσικά το εαν θα το καταλάβω εγώ ή όχι,δεν αναιρεί το δικαίωμα του άλλου σε κάθε περίπτωση να ανεβάσει ούτως η άλλως ότι θέλει. Ελπίζω να κατάλαβες οτι το πρόβλημα μου δηλαδή , είναι η γενικότερη υπερβολική προβολή της ζωής μας, και όχι το τριχωτό ή άτριχο πόδι. Εαν και η άντληση αυτοπεποίθησης μέσω του αριθμού των likes είναι επίσης μεγάλη συζήτηση, γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι σε αυτή την τακτική, αλλά ας μην την κάνουμε εδώ .
Επίσης η αναφορά μου στους κοντούς και τις άσχημες ήταν ξεκάθαρα για να διεγείρω προβληματισμό. Πόσες γυναίκες ξέρετε που θα απορρίψουν κάποιον ΑΠΛΑ επειδή και μόνο είναι κοντοί ; Είναι λίγες; Για να σας προλάβω,δεν είμαι κοντός(ούτε 2 μέτρα βέβαια). Ανέκαθεν όμως τύχαινε να ξέρω κοντούς, και σας πληροφορώ οτι η ψυχολογική πίεση πού δέχονται απο αυτό αυτά τα παιδιά είναι τεράστια. Να σε απορρίπτουν απλά και μόνο επειδή δεν βγήκες στις διαστάσεις που ήθελαν. Ομοίως, πόσους άντρες ξέρετε που θα δώσουν σημασία σε μια γυναίκα αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι όμορφη ; Είναι λίγοι ; Το point μου είναι λοιπόν οτι, η κοινωνία στο σύνολο της έχει ΠΟΛΛΑ προβλήματα. Οπότε διερωτώμαι απλά...είμαστε άγιοι σε σχέση με την Λατινοπούλου ; Έχουμε εκτιμήσει τον διπλανό μας πάντα με σωστά κριτήρια,ή έχουμε σφάλει κιόλας κάποτε;
Δεν πρόκειται για στήριξη στην Λατινοπούλου. Πρόκειται για δικό μου προβληματισμό με σκοπό την αυτοβελτίωση, ΟΛΩΝ μας, συλλογικά. Και ακόμα και εαν ήθελα να την στηρίξω, καθώς συχνά απολαμβάνω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, δεν θα μπορούσα και ο λόγος είναι απλός. Στην Σκορδά και τον Λιάγκα βγήκε και είπε οτι ήθελε να τονίσει οτι θα μπορούσαμε να αναδεικνύουμε άλλα πράγματα αντί για το αξύριστο πόδι, π.χ. τον αγώνα μια μητέρας να μεγαλώσει το παιδί της. Με βρίσκει σύμφωνο...αλλά κοιτάχτε που είναι το πρόβλημα. ΔΕΝ το ανέφερε ποτέ στο βίντεο της αυτό. Εαν ήθελα να την στηρίξω θα μπορούσα να πω και πάλι οτι δεν το ερμήνευσε σωστά αυτό που είχε στο μυαλό της οπότε. Εε δεν γίνεται όμως ρε παιδιά...θα είχε αναφέρει κάτι τέτοιο τουλάχιστον μια φορά σε όλο το βίντεο. Αντίθετα το ύφος της,τα λόγια της,η χολή που έβγαλε σε όλη την διάρκεια του βίντεο της...δείχνουν ξεκάθαρα οτι αυτό που είπε στην εκπομπή,το σκαρφίστηκε μεταγενέστερα για να κουκουλώσει τις αισχρές απόψεις που εξέφρασε νωρίτερα. Άλλωστε φαινόταν σαν χεσμένη, οπότε κατάλαβε τι ακριβώς προκάλεσε με τις δηλώσεις της και προσπαθούσε να καλύψει τα ακάλυπτα...
Οπότε μην παρεξηγούμαι, θεωρώ το θέμα,σαν ένα κοινωνικό θέμα, ευαίσθητο και λεπτό.
Τα λόγια της Λατινοπούλου απο την άλλη, είναι ξεκάθαρα και δεν χωρούν αμφιβολία για το τι εννοούσε, και οτι ήθελε να προσβάλλει όσους είναι διαφορετικοί απο εκείνη. Σε αυτό δεν διαφωνήσαμε ποτέ. Αυτά που είπε είναι κατακριτέα, αλλά ας πάμε παρακάτω τώρα. Δεν θα κερδίσουμε κάτι εαν σταυρώσουμε πολλαπλές φορές την Λατινοπούλου. Μια αρκεί πιστεύω, και έπειτα πάμε παρακάτω, ας δούμε τι μπορούμε να κερδίσουμε ατομικά και συλλογικά σαν κοινωνία απο όλο αυτό. Εαν κάνουμε το λάθος να την λιθοβολούμε νυχθημερόν, απλά θα βγάλουμε την χολή της και εμείς.