Το άβατο του Αγίου Όρους: Παράδοση ή διάκριση;

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.167 μηνύματα.
Πρώτον δεν αποτελεί πατριαρχική λογική πως το ένα φυλο φυσικά έλκεται από το άλλο και δεύτερον σκέψου πως το να λες ότι το άβατο συνιστά μορφή σεξισμου, επειδή αφορά μόνο τις γυναίκες, είναι σαν να αγνοείς ότι όλος ο μοναχισμός βασίζεται σε αυτοπεριορισμούς. Οι μοναχοί δεν παντρεύονται, δεν αποκτούν οικογένεια, δεν κληρονομούν, δεν έχουν κοσμικά δικαιώματα που οι υπόλοιποι θεωρούν αυτονόητα. Άρα το άβατο είναι μέρος μιας γενικότερης λογικής ριζικής άρνησης των φυσικών ρόλων της ζωής.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.998 μηνύματα.
παμε παλι ακομα κι αν το αβατο παρουσιαστεί ως μερος γενικών αυτοπεριορισμών των μοναχών, η εφαρμογή του δεν είναι ουδέτερη, αφορά αποκλειστικά τις γυναικες υποθετοντας οτι η παρουσία τους θα αποσπασει η θα πειραξει τους αντρες ενω οι αντρες δεν περιορίζονται με βαση το φυλο τους.
αυτο μεταθετει την ευθυνη για τον αυτοέλεγχο τους στους άλλους και οχι στον εαυτό τους γιαυτό αναπαράγει πατριαρχικη λογική . Ετσι το άβατο, ανεξαρτητα απο την προθεση ειναι σεξιστικο στην πραξη.

Τελευταία επεξεργασία:

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.537 μηνύματα.
σε έναν τρόπο ζωής χωρίς καμία μορφή γυναικείας παρουσίας, ώστε να διατηρείται το πνευματικό πείραμα της άσκησης και της παρθενίας.
1) Καλοπερνάνε και χωρίς γυναίκες, μη τους φοβάσαι

2) Δεν είναι μεγαλύτερη η εγκράτεια όταν έχεις κάτι μπροστά σου και το απαρνείσαι από το να απομονωθείς για να μη το βλέπεις;

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.995 μηνύματα.
1) Καλοπερνάνε και χωρίς γυναίκες, μη τους φοβάσαι
:rolleyes:
2) Δεν είναι μεγαλύτερη η εγκράτεια όταν έχεις κάτι μπροστά σου και το απαρνείσαι από το να απομονωθείς για να μη το βλέπεις;
Είναι στις ελάχιστες περιπτώσεις που όντως συμβαίνει (και δεν έχει απλά το «φερετζέ» της εγκράτειας), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας...

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.581 μηνύματα.
Απορία: Τα άτομα divers επιτρέπεται να πάνε στο Άγιο Όρος;

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.
Τοτε δεν θα υπηρχε διακριση απο την εγκόσμια ζωη ....
Ιδιοι ειναι οι κανονες που εχουμε ολοι εμεις οι κοσμικοι με τους μοναχους ;

Αλλο ειμαι παππάς και αλλο ακολουθώ τον μοναχισμο ή ακομα δυσκολοτερο την ασκητικη ζωη ...
Ακομα και η ιεροσύνη εχει βαθμίδες...δεν ειναι ενα τσουβάλι όλα..

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.127 μηνύματα.
Τα θηλυκά οικόσιτα ζώα γιατί απαγορεύονται ; :|

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.998 μηνύματα.
και τα μικρά ανήλικα κορίτσια θα προσθέσω εγώ.
Τραβάνε κι αυτά την προσοχή και αποσπούν την προσήλωση του ευσεβούς μοναχού;

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.200 μηνύματα.
Το αναμενομενο απο το αβατο του μισους και του σεξισμου...απο κομπλεξικα ατομα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τα θηλυκά οικόσιτα ζώα γιατί απαγορεύονται ; :|
Ειναι αμαρτωλα λεμε.Ειναι θηλυκα.Τι θες τωρα;

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.255 μηνύματα.
@amarelia τι θες να πας να κανεις στο αγιο ορος κόκλα μου, και δεν σε αφήνουν;;;;;; :mastigio :slourp:

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

@amarelia τι θες να πας να κανεις στο αγιο ορος κόκλα μου, και δεν σε αφήνουν;;;;;; :mastigio :slourp:
Μου τη σπάει ρε φίλε, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής είναι πανέμορφο, φαντάσου θάλασσες που θα έχει και το τρίτο. Απο που κι ως που να κάνουν κατάληψη σε ολόκληρη χερσόνησο;

Εύχομαι όταν βγεί απο τον Μεσαίωνα αυτός ο τόπος να το ξηλώσουν συθέμελα. Να αφήσουν ένα δυό μοναστήρια σε κάποια σημεία και αυτό να είναι όλο.

Αν αφαιρέσουμε την δική μου προσωπική επιθυμία ωστόσο το θεωρώ φοβερά σεξιστικό και αφόρητα παράλογο να μην επιτρέπεται η πρόσβαση σε γυναίκες πιστές και να μην μπορούν να βιώσουν τον πολιτισμικό-αλλά και θρησκευτικό πλούτο του τόπου.

Για τις μη πιστές τα είπα πιο πάνω, είναι άκρως σεξιστική αυτή η διάκριση, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι κλείνουν τα μάτια και την λογική στρόφιγγα όταν κάτι θίγει το θρησκευτικό τους δόγμα, ακόμα κι αν είναι σεξιστικό ή/και μισάνθρωπο.
Αν και όπως είπα ο σεξισμός κατά των γυναικών είναι στο manual των Χριστιανών.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.200 μηνύματα.

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.255 μηνύματα.
Μου τη σπάει ρε φίλε, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής είναι πανέμορφο, φαντάσου θάλασσες που θα έχει και το τρίτο. Απο που κι ως που να κάνουν κατάληψη σε ολόκληρη χερσόνησο;

Εύχομαι όταν βγεί απο τον Μεσαίωνα αυτός ο τόπος να το ξηλώσουν συθέμελα. Να αφήσουν ένα δυό μοναστήρια σε κάποια σημεία και αυτό να είναι όλο.

Αν αφαιρέσουμε την δική μου προσωπική επιθυμία ωστόσο το θεωρώ φοβερά σεξιστικό και αφόρητα παράλογο να μην επιτρέπεται η πρόσβαση σε γυναίκες πιστές και να μην μπορούν να βιώσουν τον πολιτισμικό-αλλά και θρησκευτικό πλούτο του τόπου.

Για τις μη πιστές τα είπα πιο πάνω, είναι άκρως σεξιστική αυτή η διάκριση, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι κλείνουν τα μάτια και την λογική στρόφιγγα όταν κάθε θίγει το θρησκευτικό τους δόγμα, ακόμα κι αν είναι σεξιστικό ή/και μισάνθρωπο.
Αν και όπως είπα ο σεξισμός κατά των γυναικών είναι στο manual των Χριστιανών.

πλακα σου κανω.

μαζι σου ειμαι στο όλο θεμα. :hug:

Pyotr_Krasnov

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 888 μηνύματα.
Μα για ποιον σεξισμο κατα των Γυναικων ; Οι περισσοτεροι Χριστιανοι δεν ειναι σεξιστες... Καλα... υπαρχουν περιπτωσεις, οπου εκει οκευ... Αλλα μεχρι εκει.

Τωρα, να πω την αληθεια, δεν εχω δει/διαβασει πολλα για το Αγιο Ορος, αλλα κατα την γνωμη μου, πιστευω πως θα επρεπε να μπορουν να πανε ολοι εκει ανεξαρτητως φυλου.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Μα για ποιον σεξισμο κατα των Γυναικων ; Οι περισσοτεροι Χριστιανοι δεν ειναι σεξιστες... Καλα... υπαρχουν περιπτωσεις, οπου εκει οκευ... Αλλα μεχρι εκει.

Τωρα, να πω την αληθεια, δεν εχω δει/διαβασει πολλα για το Αγιο Ορος, αλλα κατα την γνωμη μου, πιστευω πως θα επρεπε να μπορουν να πανε ολοι εκει ανεξαρτητως φυλου.
Γελαμε.

Pyotr_Krasnov

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 888 μηνύματα.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.995 μηνύματα.
Για μένα πάντως δεν είναι το θέμα αυτό (που μπορεί όντως να έχει κάποια βάση), ούτε το κατά πόσο δίκαιο κ.λπ. είναι ν' αποκλείονται οι γυναίκες από εκείνη την περιοχή (κατά την άποψή μου δεν είναι), αλλά τ' ότι όταν είσαι feminazi (ή π.χ. blackpiller αντίστοιχα αν είσαι άντρας) είναι απίστευτα κωμικό το πως εντοπίζεις «σεξισμό» ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία...εκτός βέβαια αν μιλάμε για θέματα όπως π.χ. η στρατιωτική θητεία ή η κηδεμονία τέκνων όπου εκεί δε βλέπουν ποτέ τίποτε το μεμπτό για ευνόητους λόγους!;)

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.430 μηνύματα.
1000 χρόνια ιστορίας και περάσματα κατακτητών σεβάστηκαν το αυτοδιοίκητο και τον χαρακτήρα του Αγίου όρους.
Έρχονται τώρα οι οργισμένες φεμινάζι να το καταστρέψουν:lol:

Γιατί δεν επιτρέπονται γυναίκες στο όρος?
Γιατί έτσι θέλουν όσοι αγωνίζονται εκεί.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.386 μηνύματα.
Πω, πω, η σχέση σας με τη θρησκεία είναι σαν αυτή που είχα με μία μικρός, έλεγα σε όλους «δεν ασχολούμαι με την τάνα» αλλά μιλούσα για αυτήν και ασχολιόμουν με αυτή 24/7.
Ίδιο ζόρι διακρίνω.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

1000 χρόνια ιστορίας και περάσματα κατακτητών σεβάστηκαν το αυτοδιοίκητο και τον χαρακτήρα του Αγίου όρους.
Έρχονται τώρα οι οργισμένες φεμινάζι να το καταστρέψουν:lol:
Πιστεύω ότι αν υπήρχαν feminazis τότε ούτε καν θα 'μπαινε στον κόπο να διασχίσει το Βόσπορο ο Μωάμεθ ο Β΄!:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια