Το λάθος της ήταν αυτό :Η ταινία βρίσκεται στον κατάλογο του υπουργείου αλλά προορίζεται για παιδιά γυμνασίου και όχι δημοτικού.
Είναι διορισμένοι-ες για να περνάνε την κομματική γραμμή; Τις προσωπικές αγκυλώσεις και ιδεοληψίες; Ή την πολιτικά ορθή woke προπαγάνδα;
Πιστευω πως είναι διορισμένοι-ες για να κάνουν τη δουλειά τους, τέλος. Η δουλειά της μιας ειναι να ειναι μαθηματικός, η άλλη θεατρολόγος, ο άλλος φυσικός και πάει λέγοντας.
Και εαν ετέθη θέμα παρουσίασης της ταινίας σε παιδιά έστω και Γυμνασίου, τότε αυτό θα γίνει πρόβλημα του λαού με το υπουργείο και αυτούς που το κυβερνάνε.
Από τις πιο εντυπωμένες σκηνές στη μνήμη μου, ήταν μια στρέητ σκηνή που είχα δει σε τσόντα στην πρώτη γυμνασίου κρυφά με τους φίλους μου.
Πρώτη Γυμνασίου ξαναλέω και οικειοθελώς. Και στρέητ, για να μην παρεξηγηθούμε.
Βάζει λοιπόν η παρέα, μια κασέτα του πατέρα ενός από την παρέα, που ο άνθρωπος έβλεπε τσόντες γιατί η γυναίκα του δεν τον ...ενθουσίαζε, δικαίωμά του λέω εγω αλλά απρόσεκτος καθότι ήταν προσβάσιμες σε παιδιά 12 ετών.
Δείχνει λοιπόν:
Spoiler: Προσοχή λεκτική περιγραφή άσεμνου περιεχόμενου - μόνο για άνω των 18.
...εναν καναπέ με 3 γυμνές γυναίκες να ξυρίζουν το μουνί τους και μετά να τσιμπουκώνουν έναν παχύσαρκο μουστάκια καράφλα και να τις χύνει στο στόμα και να κρέμεται το σπέρμα από το κάτω χείλος σαν κορδέλα.
Κόντεψα να φύγω από το μπαλκόνι από την αηδία, κρατώντας το ανακατεμένο στομάχι μου μέχρι που γύρισα σπίτι. Και το θυμάμαι ακόμα, τη σκηνή, το πως ένιωσα, όλα.
Θέλω να καταλήξω στο ότι, ο παιδικός εγκέφαλος, όντας αδιάφθορος, είναι σφουγγάρι, οι πρώτες γραμμές που γράφει η κιμωλία στον πίνακα της ζωής τους, κάνουν πιο βαθιές χαρακιές στη μνήμη τους από τις επόμενες που θα ρθουν μετα το σβήσιμο με το σφουγγάρι και ξανά γράψιμο.
Θα είχα ενοχληθεί λοιπόν, σε εναν μεγάλο βαθμό, εαν είχε παιχτεί και στρέητ τσόντα στο σχολείο από τη δασκάλα.
Ενοχλούμαι σε ακόμα μεγαλύτερο με τη συγκεκριμένη, όχι γιατί δείχνει δυο αγόρια, άλλωστε εκεί είμαστε στα 18+ μας να πειραματιστούμε όσο θέλουμε μεταξύ μας και έχω φτάσει σε μια ηλικία που δεν παρεξηγώ αποφάσεις αρκεί να είναι ενήλικες αυτοί που τις παίρνουν, αλλά γιατί πήγε να γίνει με μέθοδο, πρώτα από το υπουργείο και δευτερευόντως από την καθηγήτρια.
Αυτή η μουλωχτή διαπαιδαγώγηση, το ζύμωμα που λέγαμε στην κομματική νεολαία κάποτε, η διαμόρφωση συνείδησης με το στανιό. Να αφήνεις τα παιδιά σου στο κράτος γιατί σαν μάνα και σαν πατέρας σε ανάγκασαν με τη φτωχοποίηση να δουλεύετε και οι δυο ειδάλλως δεν βγαίνει, και ποιός θα στα εκπαιδεύσει τα παιδιά πλέον; Η woke τηλεόραση, το woke internet και το woke κράτος.
Τώρα καταλάβατε γιατί κάποιοι είμαστε ενάντια στο τελευταίο κύμα - παροξυσμό του φεμινισμού (σε αντίθεση με την πρώτη δίκαιη μορφή του) και άλλων εκφάνσεων της woke κουλτούρας;
Αν η μάνα κι ο πατέρας δεν έλιωναν για τις πολυεθνικές και υπήρχε μια σφιχτή, δυνατή, παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια να εμφυσεί αδιάκοπα τις σταθερές αξιών (value markers) σε ένα παιδί, τότε παρ' όλη την διαβρωτική προσπάθεια του κράτους και των λειτουργών του (οι οποίοι καθότι έμμισθοι και με εργασιακά αβέβαιη την επόμενη μέρα τους, θα κάνουν τα πάντα, ίσως και να έχουν πειστεί γι αυτό ιδεολογικά, στο να περάσουν κάποιες ιδέες των εργοδοτών τους), θα έπεφτε στο κενό.
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά εσείς ψηφίσατε τα αγόρια στο σχολείο, όταν τα τελευταία χρόνια ψηφίσατε δικαιωματιστές και κατάρρευση καθετί παραδοσιακού από φόβο μη σας χαρακτηρίσουν οπισθοδρομικούς ή χειρότερα.