Στο σημερινό κόσμο η υποκρισία, η παράνοια, η ανωμαλία και η συστημική βία είναι οι θεσμοι, η κανονικότητα, το politically correct. Είναι ο πιο ανθρωποφάγος κόσμος που εγινε ποτε, χωρίς ούτε ενα βιβλίο να δειχνει εστω μια ελπίδα αλλαγής. Συμφωνω λοιπόν απολυτα με τη
@Himela , οποιοι φερουν παιδιά σε τέτοιο κόσμο είναι ολοτελα εγωιστές και ανήθικοι σε βαθμο εγκλήματος.
Όταν έκανα παιδιά νομιζα ότι, οι καλοι τουλάχιστον, απο τη γενιά μας, θα αλλαζαμε τον κόσμο. Θα νικούσαμε τους ανθρωποφάγους για πάντα. Οπως όλα δείχνουν χάσαμε τον πόλεμο. Κερδίσαν οι ψυχοπαθείς, οι ανθρωποφάγοι, μονον αυτοι θα μείνουν. Δεν υπαρχει μεγαλύτερο εγκλημα απο να φέρει κάποιος στη ζωή ενα παιδι, σε εναν τέτοιο κοσμο πριν αλλαξει κάτι.
Ειναι σαν να γεννάς τροφή για τους κανίβαλους κι υστερα να λες στα καημενα τα παιδια σου οτι τα αγαπας. Όταν ξερουμε πλέον οτι, αν δεν τα κανουμε ψυχοπαθεις δολοφόνους, οι ανθρωποφάγοι θα τα φάνε. Οπως όλους μας. Όσους δεν εχουμε γινει ακόμη σαν αυτούς για να τους φαμε εμεις.
Αντιθετα ένα υιοθετημένο παιδί ειναι παντα, εστω και ελάχιστα, συγκριτικά τυχερό για την υιοθεσία του. Ποσο μαλλον αν το αγαπήσουμε.