Τρίκαλα: Φωτιά μετά από έκρηξη στη μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα» - Πέντε νεκρές εργαζόμενες

Στο μεταξυ πριν σκασει αυτο για τις συνθηκες ολοι ελεγαν οτι ο μαλακας ο ιδιοκτητνς ολα τα ηξερε και ταν παντα περναγαν απο αυτον.Κουνουπι δεν πεταγε χωρις να το ξερει.Λογια οσων τον ηξεραν.Το ελεγαν για καλο δηλαδη..πριν σκασει η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Γελαμε τωρα.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΗΞΕΡΕ ΑΛΛΑ ΧΕΣΤΗΚΕ.
Σίγουρα τα ήξερε όλα...Δε γίνεται να μην του τα ανέφεραν οι υφιστάμενοι. Και ο ίδιος θα είχε δώσει εντολή να τον ενημερώνουν για το παραμικρό...Και αναλόγως θα έκρινε τη σπουδαιότητα. Και, προφανώς, όλα αυτά τα θεώρησε δευτερεύοντα. Και να...

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο ο ιδιοκτήτης μπορεί να ήταν κλασσικός έλληνας επιχειρηματίας που κάνει τη νομοθεσία λάστιχο αλλά δε νομίζω ότι αν κάποιος του είχε πει ότι έχουμε διαρροή υγραερίου θα ανατιναχτεί όλο το μπουρδέλο θα έλεγε νταξ μωρέ δε πειράζει άραξε.

Δηλαδή κάποιο σοβαρό μερίδιο ευθύνης θα έχουν είτε οι υπεύθυνοι αν του έλεγαν ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για μυρωδιά από την αποχέτευση είτε ο μηχανικός/τεχνικός ασφαλείας αν του μεταφέρθηκε ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για μυρωδιά υγραερίου και είπε μην ανησυχείτε είναι από την αποχέτευση.

Εκτός πια αν κ ιδιοκτήτης ήταν τόσο ζώο που του μετέφεραν ότι οι υπάλληλοι λένε πως μυρίζει υγραέριο και είπε μόνος του χωρίς να μιλήσει με κανέναν αρμόδιο όλα καλά μυρίζει η αποχέτευση.

Σίγουρα τα ήξερε όλα...Δε γίνεται να μην του τα ανέφεραν οι υφιστάμενοι. Και ο ίδιος θα είχε δώσει εντολή να τον ενημερώνουν για το παραμικρό...Και αναλόγως θα έκρινε τη σπουδαιότητα. Και, προφανώς, όλα αυτά τα θεώρησε δευτερεύοντα. Και να...
Μα το παραδεχτηκε και στηνα νακριση..αλλα ειπε οτι δεν πιστευε οτι ειχε διαρροη.Παραδεχτηκε οτι τους ειχαν αναφερει για την μυρουδια..αλλα νομιζε λεει οτι ηταν...η αποχετευση!!!!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο ο ιδιοκτήτης μπορεί να ήταν κλασσικός έλληνας επιχειρηματίας που κάνει τη νομοθεσία λάστιχο αλλά δε νομίζω ότι αν κάποιος του είχε πει ότι έχουμε διαρροή υγραερίου θα ανατιναχτεί όλο το μπουρδέλο θα έλεγε νταξ μωρέ δε πειράζει άραξε.
Καλα τα λεμε και γελαμε.
Ρε σεις γμ το στανιο μου.οι εργατες ειναι τεχνικοι και εμπειρογνωμονες;
ΟΧΙ.
Οι διευθυντες ειναι τεχνικοι και εμπειρογνωμονες;
ΟΧΙ
Ο ιδιοκτητης ειναι τεχνικος και εμπειρογνωμονας;
ΟΧΙ.
Οι εργατες,διευθυντες,προσοπαρχς.προισταμενοι και ολα τα σκατα του κοσμου..σπυ λενε ΟΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΑΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟ.
Εσυ σαν ιδιοκτητης τι κανεις;
Γνωματευση;
ΟΧΙ...αφου δεν εισαι ειδικος και δεν ξερεις..οπως καιμ οι απο κατω σου.
Τι κανεις;
καλεις τους ειδικους,τεχνικους και εμπειρογνωμονες να κανουν γνωματευση.
Ο εργατης θα τους καλεσει;
Ο διευθυντης βαρδιας;
ΟΧΙ
Ο προισταμενος;
ΟΧΙ.
Ο επικεφαλης θα τους καλεσει.
ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ;

Εκτός πια αν κ ιδιοκτήτης ήταν τόσο ζώο που του μετέφεραν ότι οι υπάλληλοι λένε πως μυρίζει υγραέριο και είπε μόνος του χωρίς να μιλήσει με κανέναν αρμόδιο όλα καλά μυρίζει η αποχέτευση.
Μα αυτο εκανε λεμε.

Μα το παραδεχτηκε και στηνα νακριση..αλλα ειπε οτι δεν πιστευε οτι ειχε διαρροη.Παραδεχτηκε οτι τους ειχαν αναφερει για την μυρουδια..αλλα νομιζε λεει οτι ηταν...η αποχετευση!!!!!

Καλα τα λεμε και γελαμε.
Ρε σεις γμ το στανιο μου.οι εργατες ειναι τεχνικοι και εμπειρογνωμονες;
ΟΧΙ.
Οι διευθυντες ειναι τεχνικοι και εμπειρογνωμονες;
ΟΧΙ
Ο ιδιοκτητης ειναι τεχνικος και εμπειρογνωμονας;
ΟΧΙ.
Οι εργατες,διευθυντες,προσοπαρχς.προισταμενοι και ολα τα σκατα του κοσμου..σπυ λενε ΟΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΑΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟ.
Εσυ σαν ιδιοκτητης τι κανεις;
Γνωματευση;
ΟΧΙ...αφου δεν εισαι ειδικος και δεν ξερεις..οπως καιμ οι απο κατω σου.
Τι κανεις;
καλεις τους ειδικους,τεχνικους και εμπειρογνωμονες να κανουν γνωματευση.
Ο εργατης θα τους καλεσει;
Ο διευθυντης βαρδιας;
ΟΧΙ
Ο προισταμενος;
ΟΧΙ.
Ο επικεφαλης θα τους καλεσει.
ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ;

Μα αυτο εκανε λεμε.
Αυτό δε ξέρω.

Το είπε στον τεχνικό ασφαλείας που είναι και αυτός κατηγορούμενος και είναι ο αρμόδιος για τέτοια θέματα και αυτός του είπε όλα οκ;
Αν ναι είναι διαφορετικό αρκετά.

Αν οχι και το είπε μόνος του μακάρι ισόβια.

Καλά, στρίβειν δια του αρραβώνος...

Προφανώς το να παραδεχτεί την αλήθεια θα βαρύνει κατά πολύ και την ποινή του. Το πάει, κατά πως φαίνεται, για αμέλεια...

Αυτό δε ξέρω.

Το είπε στον τεχνικό ασφαλείας που είναι και αυτός κατηγορούμενος και είναι ο αρμόδιος για τέτοια θέματα και αυτός του είπε όλα οκ;
Αν ναι είναι διαφορετικό αρκετά.

Αν οχι και το είπε μόνος του μακάρι ισόβια.
Το ειχε μυρισει και ο,ιδιος..αλλα εβγαλε πορισμα ο ιδιος..η αποχευτεση ειναι.
ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ Η ΝΑ ΚΛΑΣΣΩ;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι καταθέσεις περιγράφουν μια αλληλουχία σοβαρών παραλείψεων. Οι υπεύθυνοι φέρονται να αγνόησαν το προειδοποιητικό σήμα που έδινε η έντονη οσμή του αερίου, λίγες ημέρες πριν από την έκρηξη. «Είχα μυρίσει κι εγώ μια φορά την περίεργη οσμή, αλλά πίστευα ότι ερχόταν από τις τουαλέτες. Άλλη μία φορά που πήγα, δεν μύριζε τίποτα. Οπότε δεν θεώρησα ότι είναι κάτι σημαντικό», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου στην απολογία του.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ο χώρος όπου σημειώθηκε η έκρηξη ήταν παράνομος: «Ναι, το υπόγειο είναι παράνομο. Όμως είχα ξεκινήσει πρόσφατα τις διαδικασίες για να το τακτοποιήσω». Τα στοιχεία δείχνουν πως η παρανομία αυτή χρονολογείται από το 2007. Δηλαδή, για σχεδόν δύο δεκαετίες, το υπόγειο – που χαρακτηρίζεται πλέον ως «θάλαμος αερίων» – λειτουργούσε χωρίς καμία άδεια.

ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ..ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ.

Το ειχε μυρισει και ο,ιδιος..αλλα εβγαλε πορισμα ο ιδιος..η αποχευτεση ειναι.
ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ Η ΝΑ ΚΛΑΣΣΩ;

ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ..ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ.
Ο "εγω ξερω καλύτερα" ελληνοκορποραίος κλασσικός.

Τωρα τωρα μετα απο 2 δεκαετιες νομιμοποίηση. Το παραδέχτηκε για να πέσει στα μαλακά ίσως;

Ο "εγω ξερω καλύτερα" ελληνοκορποραίος κλασσικός.

Τωρα τωρα μετα απο 2 δεκαετιες νομιμοποίηση. Το παραδέχτηκε για να πέσει στα μαλακά ίσως;
Οχι..και ναι αναγκαστικα...απλα δεν μπορει να το αρνηθει.ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ.Ενα τιποτα πόυ καβαλησε το καλαμι και χεστηκε για τους εργατες του.Κια η πολιτεια να επικροτει το καθε σιχαμα.

Οχι..και ναι αναγκαστικα...απλα δεν μπορει να το αρνηθει.ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ.Ενα τιποτα όυ καβαλησε υο καλαμι και χεστηκε για τους εργατες του.Κια η πολιτεια να επικροτει το καθε σιχαμα.
Εμένα, μυρισε ψαρίλας ο διάδρομος τις προάλλες μετα απο 10 λεπτα που αναψα κατι στον πινακα. Ελα εδω λεω στην καλή μου, έρχεται μυρίζει μου λεει απο δω ειναι απο τον πινακα. ανεβηκε στο παταρι οχι ολα οκ μου λεει, ο πινακας ειναι.

Κλείσαμε τον πίνακα, μετα ακουγα και κατι μικροθορύβους, καλέσαμε ειδικο, ήρθε το φτιαξε, καιγόταν το καλωδιο στο ρελέ.

Και ημουν ενας οικιακός χώρος έτσι;

Ο άλλος που έχει ευφλεκτα υλικά, χημικά, μηχανήματα, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

Μυρίζεις κατι για πρώτη φορά, ΠΑΥΣΗ ΟΛΑ ή αν δεν γινεται αμεσως ειδικός για συντηρηση.

Στ αρχιδια τους ομως.

Ηθελα να ξερα, ειναι ασφαλισμενοι απο αυτο που έγινε και θα την πληρώσει κάποια ασφάλεια τη νυφη ή οντως τον ηπιε ο ιδιοκτητης και οικονομικά;

Ηθελα να ξερα, ειναι ασφαλισμενοι απο αυτο που έγινε και θα την πληρώσει κάποια ασφάλεια τη νυφη ή οντως τον ηπιε ο ιδιοκτητης και οικονομικά;
Ποια ασφάλεια θα δεχτεί να τον πληρώσει αφού όλοι λένε οτι υπήρχε ενημέρωση για μυρωδιά και δεν έγινε καμία κίνηση να ελεγχθεί;

χωρίς να θέλω να κάνω την έξυπνη, νομίζω ότι αυτό δεν ...περιμένει. Δηλ, αν υπάρχει διαρροή, το μπαμ θα γίνει σύντομα, όχι σε ένα μήνα. Αλλά δεν επιμένω, ας μιλήσει ειδικός. Απλά μετά από τέτοιες καταστροφές, λέγονται πολλά σενάρια
Είχε μιλήσει προχθές στον αλφα ένας ειδικός είπε ότι έκρηξη τέτοιου βεληνεκούς μόνο με διαρροή πολλών εβδομάδων μπορουσε να γίνει (να συσσωρευτεί ποσότητα δηλαδή).
Απλά τώρα έτυχε η άτυχη στιγμή να υπάρχει κάποιος σπινθήρας/παραπάνω θέρμανση, για να γίνει το μπαμ.

Ποια ασφάλεια θα καλύψει εργατικό ατύχημα που προκλήθηκε από βλάβη που είχε γνωστοποιηθεί στην εταιρεία από το καλοκαίρι;
Καμια

έτσι φεύγεις απ τη δουλειά σου;
Αυτό που κάνεις, κάνεις γραπτώς το αίτημα, για να είσαι καλυμένος.
Τώρα εκεί θα κολλήσουμε, με συγχωρείς ; Δεν μπήκα σε τέτοιες λεπτομέρειες. Το πώς θα δήλωνε/δήλωναν την παραίτησή τους αυτοί που γνώριζαν, αυτοί που - τυχόν - μιλούσαν αλλά δεν εισακούονταν, είναι κάτι που αφορά εκείνους. Τρόπος υπήρχε πάντως...

@Valder , @Himela , απ όσο ξέρω, οι εργαζόμενες καλύπτονται σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. Τώρα θα μου πεις, σκοτώθηκαν, τι να καλυφθούν; Ε, κάποιες αποζημιώσεις παίρνουν οι συγγενείς από ΙΚΑ κλπ. Δεν τα ξέρω ακριβώς, ξέρω όμως ότι είναι καλυμένες.

Τώρα για τον ιδιοκτήτη και την εταιρεία του, νομίζω, εκεί χρειάζεται ιδιωτική ασφάλεια. Αυτή δεν ξέρω, τι έχει κανονίσει. Οι ασφάλειες, προσπαθούν πάντα να μην πληρώσουν. Προφανώς θα γίνει δικη και θα ληφθούν όλα υπ όψη (προειδοποιήσεις, ενέργειες κλπ)

Τώρα εκεί θα κολλήσουμε, με συγχωρείς ; Δεν μπήκα σε τέτοιες λεπτομέρειες. Το πώς θα δήλωνε/δήλωναν την παραίτησή τους αυτοί που γνώριζαν, αυτοί που - τυχόν - μιλούσαν αλλά δεν εισακούονταν, είναι κάτι που αφορά εκείνους. Τρόπος υπήρχε πάντως...
ΔΕν εννοώ, να δώσει γραπτή παραίτηση. Εννοώ, γράφεις στον προϊστάμενό σου το πρόβλημα που υπάρχει και κρατάς αντίγραφο. Για μένα, ποτέ δεν τέθηκε θέμα παραίτησης.

ΔΕν εννοώ, να δώσει γραπτή παραίτηση. Εννοώ, γράφεις στον προϊστάμενό σου το πρόβλημα που υπάρχει και κρατάς αντίγραφο. Για μένα, ποτέ δεν τέθηκε θέμα παραίτησης.
Βρε κορίτσι μου, με τις λέξεις παίζουμε ; Το point είναι (τουλάχιστον το δικό μου...), ότι αν δεν ήθελαν να τραβολογιούνται τώρα ή αν επιθυμούσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα κακώς κείμενα θα έφευγαν. Ειδικά από τη στιγμή που είχαν πάρει είδηση το τί παίζεται...Γραπτά, ξεγραπτά, προφορικά, με το περιστέρι...με αιτήσεις, με πρωτόκολλα, με ό,τι τέλος πάντων...

Σε άλλο πράγμα εστιάζω εγώ, σε άλλο εσύ...

Βρε κορίτσι μου, με τις λέξεις παίζουμε ; Το point είναι (τουλάχιστον το δικό μου...), ότι αν δεν ήθελαν να τραβολογιούνται τώρα ή αν επιθυμούσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα κακώς κείμενα θα έφευγαν. Ειδικά από τη στιγμή που είχαν πάρει είδηση το τί παίζεται...Γραπτά, ξεγραπτά, προφορικά, με το περιστέρι...με αιτήσεις, με πρωτόκολλα, με ό,τι τέλος πάντων...

Σε άλλο πράγμα εστιάζω εγώ, σε άλλο εσύ...
Ναι, άλλα λέμε.
Εγώ σου ξαναλέω, ποτέ και όπου κι αν εργάστηκα, δεν μου πέρασε απ το μυαλό, να φύγω. Σε μένα το point είναι, να μη μπλέξεις. Και σου ξαναλέω, αν είχε ξεκαθαρίσει γραπτώς τη θέση του, δε θα τραβολογιόταν, θα είχε διαχωρίσει τη θέση του. Όχι δε θα έφευγε! Πώς θα ζούσε; Ασφαλώς θα τον καλούσαν για ανάκριση. Αλλά και στη δική σου περίπτωση, θα τον καλούσαν, ακόμα και αν είχε φύγει. Επομένως τζάμπα θα είχε χάσει τη δουλειά. Θα μου πεις, εφόσον θα κλείσει η εταιρεία και τώρα θα χάσει τη δουλειά. Ναι, αλλά τώρα, θα πάρει ταμείο ανεργίας μέχρι να ξαναβρεί δουλειά. Γενικά, να ξέρεις:, Δεν παραιτούμαστε ποτέ! Κανόνας! Αν δεν αντέχουμε, κάνουμε τον εργοδότη να μας απολύσει, ειδάλλως χάνουμε το ταμείο ανεργίας.
Ξέρω το πάω αλλού, συμφωνώ. Αλλά βλέπω τα νέα παιδιά, ανάμεσα και τα δικά μου δηλ, ότι είναι πολύ ευαισθητούλια και η πρώτη σκέψη είναι <να φύγουμε>. Όχι ρε φίλε. Είσαι εργαζόμενος, μισθωτός. Η ευθύνη σου είναι περιορισμένη. Διαφορετικό είναι το να παραιτηθούν οι πολιτικοί, για σκάνδαλα κλ. Αυτοί είναι αιρετοί, δεν είναι εργαζόμενοι. Σε 4 χρόνια θα φύγουν έτσι κι αλλοιώς και έχουν πλήρη ευθύνη των πράξεών τους. Οι εργαζόμενοι κάνουν ό,τι τους λένε οι προϊστάμενοι στην τελική

Ναι, άλλα λέμε.
Εγώ σου ξαναλέω, ποτέ και όπου κι αν εργάστηκα, δεν μου πέρασε απ το μυαλό, να φύγω. Σε μένα το point είναι, να μη μπλέξεις. Και σου ξαναλέω, αν είχε ξεκαθαρίσει γραπτώς τη θέση του, δε θα τραβολογιόταν, θα είχε διαχωρίσει τη θέση του. Όχι δε θα έφευγε! Πώς θα ζούσε; Ασφαλώς θα τον καλούσαν για ανάκριση. Αλλά και στη δική σου περίπτωση, θα τον καλούσαν, ακόμα και αν είχε φύγει. Επομένως τζάμπα θα είχε χάσει τη δουλειά. Θα μου πεις, εφόσον θα κλείσει η εταιρεία και τώρα θα χάσει τη δουλειά. Ναι, αλλά τώρα, θα πάρει ταμείο ανεργίας μέχρι να ξαναβρεί δουλειά. Γενικά, να ξέρεις:, Δεν παραιτούμαστε ποτέ! Κανόνας! Αν δεν αντέχουμε, κάνουμε τον εργοδότη να μας απολύσει, ειδάλλως χάνουμε το ταμείο ανεργίας.
Ξέρω το πάω αλλού, συμφωνώ. Αλλά βλέπω τα νέα παιδιά, ανάμεσα και τα δικά μου δηλ, ότι είναι πολύ ευαισθητούλια και η πρώτη σκέψη είναι <να φύγουμε>. Όχι ρε φίλε. Είσαι εργαζόμενος, μισθωτός. Η ευθύνη σου είναι περιορισμένη. Διαφορετικό είναι το να παραιτηθούν οι πολιτικοί, για σκάνδαλα κλ. Αυτοί είναι αιρετοί, δεν είναι εργαζόμενοι. Σε 4 χρόνια θα φύγουν έτσι κι αλλοιώς και έχουν πλήρη ευθύνη των πράξεών τους. Οι εργαζόμενοι κάνουν ό,τι τους λένε οι προϊστάμενοι στην τελική
Μα τί λες ; Τί θα πει...να ξεκαθάριζε/διαχώριζε γραπτώς τη θέση του ; Μα κι αν το έκανε, θα ήταν όλα καλά ;

Δηλαδή..."σας δηλώνω εγγράφως ότι μυρίζει αέριο, στο πάτωμα είναι πολύμπριζα κ.λπ., κ.λπ., αλλά εγώ νίπτω τας χείρας μου. Τουλάχιστον σας ενημέρωσα (αν και ήδη τα ξέρετε...) και πάω να τελειώσω τη βάρδιά μου...". Έτσι πάει ; Είναι δυνατόν να γνωρίζεις/να βλέπεις ότι κάτι πάει πολύ στραβά και κάτι μπορεί να συμβεί (με κόστος ανθρώπινες ζωές, αλλά και τη δική σου γαλήνη και ηρεμία...) και να μένεις ; Αυτό στα μάτια τα δικά μου είναι κάτι σαν συνενοχή. Και κατ΄ επέκταση μπλέξιμο και μάλιστα μεγάλο...Αν δεν είμαστε σε θέση να δούμε το τί μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που...τί να το κάνω ; Τί να τα κάνω τα λεφτά, αν έχω τεράστιο μπλέξιμο και τη συνείδησή μου στα καρφιά ; Να τα φάω σε δικηγόρους ;

Ναι, την πας αλλού τη συζήτηση (και δεν είναι ώρα τώρα για τέτοιες κουβέντες - άσε που και το παρόν θέμα δεν είναι κατάλληλο...). Κάνεις κήρυγμα, κορίτσι μου, σε κάποια που δουλεύει 32 χρόνια και στην ίδια εταιρεία μάλιστα. Ξέρω πότε παραιτούμαστε και πότε όχι...Αλλά είναι και κάπου ηθικό το θέμα, δε νομίζεις ;

Τελευταία επεξεργασία:
Ναι, άλλα λέμε.
Μα και οι προϊστάμενοι μισθωτοί είναι , το ίδιο και ένας διευθυντής . Πάντα υπάρχει μια ιεραρχία. Το θέμα είναι ποιος θα την πληρώσει , μόνο ο ιδιοκτήτης ; εγώ νομίζω όλοι μαζί . Αλλιώς θα τα λέει ο ένας στον άλλον γραπτά ότι υπάρχει το χ πρόβλημα και ο μήνας θα έχει 9.

Απλά έχεις δίκιο στο ότι κάπως θα έπρεπε να απολυθούμε επειδή δεν παίρνουμε ευθύνη υπό τις χ συνθήκες και όχι να παραιτηθούμε .

Είχε σκοτωθεί ένας εργάτης στην πρώτη μου δουλειά (περίπου 2 χρόνια αφού παραιτήθηκα) σηκώνοντας μια μεγάλη λαμαρίνα με τη γερανογέφυρα και κρατώντας τη με το ένα χέρι κατά τη μετατόπιση (για να την «οδηγεί»:whatever:), σκύβει σε κάποια φάση να κάνει έναν ελιγμό ν' αποφύγει κάτι σίδερα (ευταξία χώρου μηδέν, εκεί ήταν η ευθύνη της εταιρείας/υπευθύνων παραγωγής), βρίσκει η λαμαρίνα κάπου αλλού, πέφτει στο κεφάλι του και του το ανοίγει σαν καρπούζι!
Εγώ δεν ξέρω αν οι ευθύνες τελειώνουνε εκεί, δηλαδή άντε και ο άλλος είναι ηλίθιος, γιατί τον κρατούσες στη δουλειά θα σου πούνε, γιατί δεν του άλλαξες πόστο, γιατί δεν επιβλήθηκες να γίνει σωστά η όποια δουλειά.

Τελευταία επεξεργασία:
Μα τί λες ; Τί θα πει...να ξεκαθάριζε/διαχώριζε γραπτώς τη θέση του ; Μα κι αν το έκανε, θα ήταν όλα καλά ;

Δηλαδή..."σας δηλώνω εγγράφως ότι μυρίζει αέριο, στο πάτωμα είναι πολύμπριζα κ.λπ., κ.λπ., αλλά εγώ νίπτω τας χείρας μου. Τουλάχιστον σας ενημέρωσα (αν και ήδη τα ξέρετε...) και πάω να τελειώσω τη βάρδιά μου...". Έτσι πάει ; Είναι δυνατόν να γνωρίζεις/να βλέπεις ότι κάτι πάει πολύ στραβά και κάτι μπορεί να συμβεί (με κόστος ανθρώπινες ζωές, αλλά και τη δική σου γαλήνη και ηρεμία...) και να μένεις ; Αυτό στα μάτια τα δικά μου είναι κάτι σαν συνενοχή. Και κατ΄ επέκταση μπλέξιμο και μάλιστα μεγάλο...Αν δεν είμαστε σε θέση να δούμε το τί μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που...τί να το κάνω ; Τί να τα κάνω τα λεφτά, αν έχω τεράστιο μπλέξιμο και τη συνείδησή μου στα καρφιά ; Να τα φάω σε δικηγόρους ;

Ναι, την πας αλλού τη συζήτηση (και δεν είναι ώρα τώρα για τέτοιες κουβέντες - άσε που και το παρόν θέμα δεν είναι κατάλληλο...). Κάνεις κήρυγμα, κορίτσι μου, σε κάποια που δουλεύει 32 χρόνια και στην ίδια εταιρεία μάλιστα. Ξέρω πότε παραιτούμαστε και πότε όχι...Αλλά είναι και κάπου ηθικό το θέμα, δε νομίζεις ;
Διαφωνώ ρε Υδροχόε, τι να γίνει!
Ναι, ενημερώνεις πρώτα προφορικά. Βλέπεις ότι το αφεντικό αδιαφορεί, Τότε κάνεις γραπτή ενημέρωση/αναφορά και ΝΑΙ, κοιμάσαι ήσυχος. Γιατί μπορεί και να κάνεις λάθος. Το αφεντικό, όταν έδειξε αδιαφορία, σου είπε <δεν είναι τίποτα>. Επομένως εσύ ως υφιστάμενος, καλύπτεσαι μεν απ το γραπτό, γιατί κάτι δε σου πάει καλά, αλλά όσον αφορά τον ύπνο σου, λες <αφού το λέει το αφεντικό, έτσι θα είναι> και κοιμάσαι. Ποτέ δεν είσαι βέβαιος, για το τι θα γίνει. Θα χάσω τη δουλίτσα μου, επειδή ο άλλος είναι αδιάφορος, ή για μια λάθος γνώμη δική μου;
Συνενοχη στα δικά μου μάτια, θα ήταν η σιωπή και το κουκούλωμα.
Εσύ λες θα έφευγες. Ποιος θα σε ζούσε; Εσείς τα <<παιδιά>>, μέσα και τα δικά μου, έχετε την εντύπωση, πως η μαμά από πίσω θα ταϊζει. Μα η μαμά, για να μη χάσει τη δουλειά της, τραβά μεγάλα ζόρια, που εσείς οι ευαισθητούληδες, δε δέχεστε να τραβήξετε. Δεν είναι άδικο;
Δεν κάνω κύρηγμα. Απλά νοιώθω αδικία. Ξέρεις πόσο θα ήθελα και γω να έχω παραιτηθεί; ... :hmm: :hmm: ...μετρώ..... περίπου 8 φορές στην καρριέρα μου, έπρεπε να έχω παραιτηθεί, αλλά δεν είχα πόρους ζωής και αναγκάστηκα να φάω τα αγγούρια. Και με κίνδυνο σωματική ακεραιότητα ανθρώπων, όχι μόνο απλά πράματα. Φυσικά τα έλεγα, φώναζα, έκανα φασαρία (με βλέπεις χιχι), γινόμουν η ανάποδη, που όλα της φταίνε, αλλά δεν έφευγα...
Τέλος πάντων,,,,

Διαφωνώ ρε Υδροχόε, τι να γίνει!
Ναι, ενημερώνεις πρώτα προφορικά. Βλέπεις ότι το αφεντικό αδιαφορεί, Τότε κάνεις γραπτή ενημέρωση/αναφορά και ΝΑΙ, κοιμάσαι ήσυχος. Γιατί μπορεί και να κάνεις λάθος. Το αφεντικό, όταν έδειξε αδιαφορία, σου είπε <δεν είναι τίποτα>. Επομένως εσύ ως υφιστάμενος, καλύπτεσαι μεν απ το γραπτό, γιατί κάτι δε σου πάει καλά, αλλά όσον αφορά τον ύπνο σου, λες <αφού το λέει το αφεντικό, έτσι θα είναι> και κοιμάσαι. Ποτέ δεν είσαι βέβαιος, για το τι θα γίνει. Θα χάσω τη δουλίτσα μου, επειδή ο άλλος είναι αδιάφορος, ή για μια λάθος γνώμη δική μου;
Συνενοχη στα δικά μου μάτια, θα ήταν η σιωπή και το κουκούλωμα.
Εσύ λες θα έφευγες. Ποιος θα σε ζούσε; Εσείς τα <<παιδιά>>, μέσα και τα δικά μου, έχετε την εντύπωση, πως η μαμά από πίσω θα ταϊζει. Μα η μαμά, για να μη χάσει τη δουλειά της, τραβά μεγάλα ζόρια, που εσείς οι ευαισθητούληδες, δε δέχεστε να τραβήξετε. Δεν είναι άδικο;
Δεν κάνω κύρηγμα. Απλά νοιώθω αδικία. Ξέρεις πόσο θα ήθελα και γω να έχω παραιτηθεί; ... :hmm: :hmm: ...μετρώ..... περίπου 8 φορές στην καρριέρα μου, έπρεπε να έχω παραιτηθεί, αλλά δεν είχα πόρους ζωής και αναγκάστηκα να φάω τα αγγούρια. Και με κίνδυνο σωματική ακεραιότητα ανθρώπων, όχι μόνο απλά πράματα. Φυσικά τα έλεγα, φώναζα, έκανα φασαρία (με βλέπεις χιχι), γινόμουν η ανάποδη, που όλα της φταίνε, αλλά δεν έφευγα...
Τέλος πάντων,,,,

Σε τόσο σοβαρά θέματα ενημερώνεις με email. Το προφορικο δεν πιανεται. Θα σ πει ο άλλος δεν μου το είπες. Ενώ το email έχει απόδειξη αποστολής ώρα και ημερομηνία.

Περαιτέρω έχει να κάνει με τα καθήκοντα. Αν γίνει η στραβή και ο οποιοσδήποτε υπευθυνος δεν ακολουθησε τα προβλεπομενα με βάση τα καθήκοντα του την πατησε.

Πέραν των προβλεπομενων υπάρχει βέβαια παντα και η ανθρωπιστική αντίληψη... Δηλαδή τι έκανες για να σώσεις κάποιον που κινδυνευε άμεσα από αυτή τη κατάσταση. Είτε είσαι υπευθυνος βάρδιας είτε κανονικός υπευθυνος.

Στο δικαστήριο η πρώτη και βασική ερώτηση θα είναι ποια ήταν τα καθήκοντα σας από εκεί θα ξεκινήσει το όλο θέμα.

Δηλαση ο υπευθυνος βάρδιας τι πρεπει να ελέγχει και αν βρει κάτι ανεπαρκές που αναφέρει και με ποιο τρόπο ;

Όλα αυτά είναι ορισμένα. Συνήθως σε εγχειρίδια είτε σε εσωτερικούς κανονισμούς της εταιρείας η ακόμη και σε ΦΕΚ... Κυρίως στο Δημόσιο τομέα.

Οσο για την Υποστελέχωση... Τι να αναλυσουμε ; η Αθήνα έχει γεμίσει σε δρόμους και μετρό με 6 εκατομμυρια κατοίκους.. Εξ ορισμού δεν σημαίνει ότι η επαρχία θα είναι μονίμως με υποστελέχωση και θα στενάζει ενώ στα γραφεία εδώ της Αθήνας είτε είναι Υπουργεία είτε άλλοι οργανισμοι δεν θα βρίσκουν να κάτσουν ;

Ποιος φταίει σε αυτά ; το Κράτος.

Ειδικα του ΔΥ έπρεπε να τους υποχρεώνει... Να εργάζονται τουλάχιστον 5ετια στην επαρχία.

Αμα θες... Αμα δε θες φυγε. Εγώ εκεί σε χρειάζομαι. Οχι μου μάθανε να βάζουν από ένα βυσμα κ να βολευονται... 🙃

Να τελειώνουμε με αυτή την υποκρισία μέσω φβ που βγαίνουν όλοι και Κουνανε το δάχτυλο... Αν εισαι μάγκας τραβα να ασχοληθείς κ με τα θέματα της επαρχίας. Εκεί δεν έχει πολλους υπευθυνους κ αναγκαστικά θα φανείς... Οχι βέβαια αυτό το χαλί με τους επιθεωρητές εργασίας όπου ένας να αντιστοιχεί σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back