Τρίκαλα: Φωτιά μετά από έκρηξη στη μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα» - Πέντε νεκρές εργαζόμενες

1771514968832.png

ποιος φταίει γιαυτό; Όλοι μαζεύτηκαν σε θέσεις χαλαρές, όσο πιο τεμπέλικες γίνεται και οι υπηρεσίες που έχουν δουλειά, πνίγονται! Να μην αναφέρω, κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα, έλεγαν, δουλεύουν με το 1/3 του προσωπικού, γιατί οι βυσματίες έφυγαν για πιο τεμπέλικα πόστα.
Εσύ ή εγώ φταίμε γιαυτό το χάλι;

Όλοι.

εκτος απο μένα και σένα... όλοι οσοι ειναι στο σύστημα αυτό και εξηγώ.

Αρχικα φταίει αυτος που θα κάνει αναφορά και θα πάει να γλειψει το βύσμα του να τον μετακινήσει...
Μετα φταίει ο Διευθυντης που θα δεχθεί τη μετάθεση ή θα συνηγορήσει υπερ αυτής... θα βαλει δηλαδη υπογραφή επειδη δεν θέλει να πει ΟΧΙ και ειναι κότα.

Και τέλος φταιει και η Κυβέρνηση εννοείται... ο εκάστοτε που θα προωθήσει τον βυσματούχο.

Ετσι ειναι η πραγματικότητα..... απλά ολοι αυτοι που τα κάνουν αυτά κρύβονται και δε μπορουν να βγούν τα άπλυτα τους στη φόρα οπότε το διασκεδάζουν κιόλας.

Εγω σε τι να φταίω ; σε υποστελεχωμένη Υπηρεσία ειμαι και μάλιστα δήλωσα ο ίδιος εθελοντής να φύγω... παίζει να ειμαστε αλλοι τοσοι μετρημενοι στα δάχτυλα του ενός χεριού σε ολη την Ελλάδα που το κάναμε αυτό.

Τελοςπαντων.... δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν ολοι οι άλλοι και δε μπαινω σε διαδικασία συγκρίσεων γιατι ειναι η νουμερο ένα νόρμα θυματοποίησης απλά ομως περιγράφω και εχω αντίληψη της ακριβούς πραγματικότητας.

Εμένα πχ αμα με βαζανε επικεφαλή σε Διευθυνση που ειναι υπεύθυνη για μετακινήσεις προσωπικού θα κοιταζα πρωτα τη δυναμη της κάθε Υπηρεσίας.... και εφόσον ειναι ελλειπής ΟΧΙ. Θα απερριπτα αιτηματα ατομων να φύγουν ή να μη πάνε σε αυτήν.

Σε 2 μήνες θα είχα φυγει για άλλη Διευθυνση γιατι δεν θα ήμουν ο βολικός βλάκας που θα υπέγραφε αηδίες... αλλα λέμε τωρα.

Γενικα η ελευθερια ειναι να μην υπογράφεις αηδιες. Γιατι κάποια μέρα θα φυγεις απο αυτη τη δουλειά θα κοιτάξεις πίσω και θα λές τι έκανα.... ή τι δεν έκανα.

Όμως μου κάνει εντύπωση, πραγματικά. Εδώ μήνυση μπορεί να σου κάνει ο άλλος (ακόμα και για τελείως χαζή αιτία...) και να έρθουν να σου περάσουν χειροπέδες και να προφυλακιστείς εν συνεχεία. Δε γνωρίζω την ακριβή διαδικασία, αλλά κάπως έτσι πάει (αν κάνω λάθος και θες μου λες...)...
Προκαταρκτικη εξεταση γινεται και θα κληθεις να δωσεις εξηγησεις αρχικως ανευ χειροπεδων.
Και εδώ, που στο χώρο του σκοτώθηκαν τόσα άτομα να μην είναι αυτονόητη η προφυλάκιση ; Κι ας μην είναι ούτε ύποπτος φυγής, ούτε κάτι άλλο...
Υαπρχουν υπερ και κατα αλλα θεωρω ειναι ενδεδειγμενη σε τετοιες περιπτωσεις.

Προκαταρκτικη εξεταση γινεται και θα κληθεις να δωσεις εξηγησεις αρχικως ανευ χειροπεδων.

Υαπρχουν υπερ και κατα αλλα θεωρω ειναι ενδεδειγμενη σε τετοιες περιπτωσεις.

Χειροπέδες δεν υφίστανται μόνο κατα κρίση της Αρχής και πάντα με σεβασμό στα δικαιώματα του κατηγορουμενου. Εκθεση Συλληψης γίνεται.

Δηλαδη ακόμη και αν η προκαταρκτική που όπως λέτε και εσείς οι συνήγοροι ο ύποπτος ειναι "οιωνεί" κατηγορούμενος , μετατραπεί σε προανάκριση με κατηγορούμενο , μια έκθεση συλληψης γινεται για ελαφρά περιστατικά και αν ο άλλος ειναι συνεργάσιμος.

Πχ σε προκληση ναυαγίου με 277 ΠΚ ή και 235 ΚΔΝΔ (πλόες άνευ πιστοποιητικού αξιοπλοϊας - ΠΓΕ κτλ) ποτέ δεν έχουν μπεί σε κατηγορούμενο.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να αντιλαμβάνονται όλοι πλέον πως τα συμφέροντα των αφεντικών έρχονται σε άμεση σύγκρουση με τα συμφέροντα των εργαζομένων και οτι οι πρώτοι θα είναι πάντα απέναντι μας. Πάντα.
Η εταιρεία μου φαίνεται ότι έχει κίνητρο να διασφαλίσει το προϊόν της , να πείσει τους πελάτες της, για τους εργαζομένους ίσως χέστηκε, για αυτό ίσως ελπίζεις στο κράτος και σε κρατικές επιθεωρήσεις ( που δεν θέλει ο @Dreamweaver να πληρώνει )

Από την άλλη το κράτος , ίσως ρίξει βάρος και αυτό στο προϊόν ενός εργοστασίου που απευθύνεται σε χιλιάδες καταναλωτές αντί να ασχοληθεί με λίγους εργαζομένους κάθε φορά.

Back