Να προσπαθήσω να διορθώσω τρωτά του χαρακτήρα μου , γιατί δυσκολεύουν τον άνθρωπο που έχω απέναντι μου να λειτουργήσουμε, το κατανοώ και το θεωρώ λογικό.
Το να μου θέσουν όμως τελεσίγραφο που αφορά την εμφάνιση ή κάνεις αυτό ή δεν με ελκύεις το θεωρώ πολυ επιφανειακό... Ορίστε η πόρτα είναι ανοικτή.. Άντε στο καλό.
Πολύ ωραίο αυτό που λες και φυσικά έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι μας .
Δυστυχώς όμως υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω που είναι ετεροκαθοριζομενοι λόγο προσωπικής ανασφάλειας..
Ένα περισσότερο τα σημερινά παιδιά που πλέον μεγαλώνουν από δήθεν δημοκρατικους γονείς αλλά δυστυχώς βλέποντας καλύτερα είναι αδιάφοροι γονείς.
Η βασική αξία της ανθρώπινης οντότητας είναι ο σεβασμός προ τον εαυτό και μετά στους άλλους.
Δύσκολο όμως από την στιγμή που δεν εστιάζουμε σε εμάς πάρα μόνο στο άλλον και ασχολούμαστε με τον άλλον..
Κόψε τα μαλλιά σου ,κάνε αποτρίχωση, βάλε στήθος μην φοράς φούστα βάλε κατι άλλο και γενικά άλλαξε βρε αδελφέ, γίνε ΣΑΝ και εμένα...
Όταν κάποιος σου λέει άλλαξε υπονοεί ότι αυτός είναι τέλειος..
Αντιλαμβανεσαι πιστεύω την δυσλειτουργια αυτού...
Επιφανειακες προσεγγίσεις από επιφανειακους ανασφαλείς ανθρώπους.
Οπότε εσύ οταν εχεις αυτογνωσια ,οχι οτι εισαι τέλειος ,αλλα γνωριζεις ακομα και την δυσλειτουργικη σου πλευρα τους λες αυτό που είπες..
Πάρε τη δική σου ανασφάλεια και στην ευχή της Παναγίας και του Θεού όμορφα και αρμονικά και βρες κάποιον άλλον να τον κάνεις σαν τον τέλειο εαυτό σου..
Εγωκεντρικοτητα ..Αυτή είναι η κοινωνία μας!
"Αγαπάς" μόνο τους ανθρώπους που είναι σαν και εσενα ..δηλαδή αγαπάς μόνο το εαυτό σου .. ..
Αυτό κρύβεται πίσω από την προσδοκία να αλλάξει κάποιος άλλος για να αρέσει σε εσένα...
Μην αλλάζετε !
Κανένας να μην αλλάξει αν δεν θέλει ο ίδιος..Απλά να πει στον άλλο να απομακρυνθεί από αυτό.
Ας μείνει με τρίχες..παρακάτω θα βρεθεί κάποιος που να τον αποδεχτεί γιατί δεν θεωρεί τον εαυτό του τέλειο ώστε να αγαπήσει και την ημιτελή πλευρά του αλλου!