14-02-25

14:01
Άκουγα έναν ειδικό που μιλούσε κι έλεγε οτι το 1980 που σπούδαζε στη Γαλλία τους πήγαν σε κάποιο σιδηρόδρομο ΤΟΤΕ και τους είπε ο υπεύθυνος οτι υπήρχε σύστημα που έλεγχε τί γίνεται και οτι ο οδηγός δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αν δηλαδή δει ένα εμπόδιο 6 χλμ μακριά, κόβει αυτόματα την ταχύτητα στα 100 χλμ/ώρα, αν στα 3 χιλιόμετρα εξακολουθήσει να υπάρχει το εμπόδιο δεν αφήνει το τρένο να πάει πάνω από 20. Και μιλούσε για τη Γαλλία το 1980. Εδώ εμείς ακόμα εξαρτώμαστε από την ευσυνειδησία των υπαλλήλων, γιατί αυτά τα συστήματα τα αυτόματα είναι πανάκριβα.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.024 μηνύματα.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.074 μηνύματα.

14-02-25

18:45
παίρνω παιδί μου και δεν απαντάς
στείλε ένα μήνυμα πως όλα είναι εντάξει
να μου προσέχεις και αν πεινάσεις να φας
έχω στην τσάντα σου τυρόπιτα φυλάξει
έλα Ιορδάνη, ο πατέρας σου καλεί,
Βάιο, Σπύρο, Αναστασία, Ιφιγένεια,
κοίτα πως κλείνει ετούτη η γιορτή
κορμιά και σίδερα καυτά γίνανε ένα.
πώς έγιν'έτσι ο πόνος ξαφνικά
και δεν χωράω στο μπλουζάκι που σου πήρα,
φοράω το τζιν σου, την κολόνια, τα γυαλιά
μήπως και πάρω κάτι απ΄ τη δική σου μοίρα
κοιμήσου μάνα και μη σκέφτεσαι κακό
είναι ελεγμένες οι γραμμές και θα αργήσω
στου ουρανού τις ράγες τώρα θα κυλώ
συγγνώμη που δεν πρόλαβα να χαιρετήσω
εδώ επάνω έχει σήματα πολλά
έχει χαμόγελα και φώτα για το δρόμο
δεν έχει υπεύθυνους, τούνελ και κλειδιά
ούτε ο καθένας έχει το δικό του νόμο
γίνε αστέρι φέγγε μου να περπατώ
στο όνειρό μου έλα λίγο να τα πούμε
τότε που ήσουνα μικρός να θυμηθώ
πίσω από γέλια και αταξίες να κρυφτούμε
σώπασε μάνα και μη γίνεσαι πληγή
και εσυ πατέρα πες της κάτι να γελάσει
θα'ρθω απόψε να σας δώσω ένα φιλί
δεν τρέχει τίποτα, ζωή είναι θα περάσει
τώρα είναι νύχτα μα η αυγή είναι κοντά
άσε στον ήλιο έστω μία χαραμάδα
δεν ήρθα μόνος εδώ πάνω ούτε κλεφτά
σ'αυτό το τρένο ήταν όλη η Ελλάδα
τώρα είναι νύχτα μα η αυγή είναι κοντά
άσε στον ήλιο έστω μία χαραμάδα
δεν ήρθα μόνος εδώ πάνω ούτε κλεφτά
σ'αυτό το τρένο ήταν όλη η Ελλάδα
ROM32
Δραστήριο μέλος
Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 722 μηνύματα.

15-02-25

00:59
όχι δεν βγηκε πως το βιντεο ειναι αληθινο/γνησιο/μη-παραποιημενο
πρωτον οι δικαστικοι πραγματογνωμονες, για να δειτε πόσο σωστοι αντικειμενικοι και γνωστες ειναι, ειναι οι ιδιοι αυτοι που ειπαν πως το μανιταρι της φωτιας fireball οφειλεται στα ... ελαια σιλικονης, το οποιο εχει διαψευστει κατηγορηματικα πλεον.
δευτερον αυτο που ειπαν ειναι πως η εικονιζομενη αμαξοστοιχια ειναι η ιδια με την εμπορικη που συγκρουστηκε
δεν επιβεβαιωσαν την γνησιοτητα του βιντεο, αν εχει παραποιηθει ή οχι, αν ειναι μονταρισμενο ή οχι κλπ
εχει μεγαλη διαφορά, άλλο το ένα και άλλο το άλλο
View attachment 145151
View attachment 145152
Σε χρόνο ντετε οι δύο δικαστικοί εμπειρογνώμονες στους οποίους ανέθεσε ο Εφέτης Ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης να εξετάσουν την γνησιότητα των 3 "σβησμένων" - χαμένων βίντεο που... αναστήθηκαν μετά από 2 χρόνια, αποφάνθηκαν ότι η αμαξοστοιχία που εικονίζεται είναι η εμπορική που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη και ότι στο εμπορικό τρένο δεν εικονίζεται άλλο φορτίο" πλην του δηλωθέντος", αποκλείοντας την ύπαρξη ύποπτου φορτίου.
Είναι οι ίδιοι δικαστικοί εμπειρογνώμονες που αποφάνθηκαν αμέσως μετά την τραγωδία ότι η έκρηξη και η φωτιά στο κυλικείο (που έκαιγε επί 12 ώρες) προκλήθηκε από έλαια... σιλικόνης που ΔΕΝ καίγονται.
Μια μικρή λεπτομέρεια:
Το Καθεστώς Μητσοτάκη, έχει ήδη αθωώσει τους δικαστικούς εμπειρογνώμονες -για οποιοδήποτε ψευδές πόρισμα, παράβλεψη ή παρατυπία.
Με τον νόμο 5039, άρθρο 105, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α83/3.4.2023 δόθηκε το ακαταδίωκτο στην Επιτροπή που συστήθηκε στις 6/3/23 για τα Τέμπη.
Κράτος Δικαίου ώρα μηδέν.
Πάμε σε άλλα νέα:
649 χιλιάδες αρχεία (ηχητικά και βίντεο)
είχαν κατασχεθεί απ' τις πρώτες
2 μέρες του δυστυχήματος, όμως ο ανακριτής δεν τα έβαλε στη δικογραφία.
Σήμερα η Μ. Καρυστιανού εκπροσωπώντας τον συλλογο συγγενων θυματων, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Εφέτη Ανακριτή, καθώς και σε βάρος τυχόν άλλων εμπλεκομένων και συνοδευόμενη απο τον Π. Ασλανίδη πήγαν στη Λαρισα για να συναντήσουν τον ίδιο και να τον ρωτήσουν «για ποιό λογο».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τους απάντησε: «δεν έχω να σας απαντήσω τίποτα».
Και η Μ. Καρυστιανού ακολούθως του είπε:
«Είστε διεφθαρμένος.
Ονειρεύεστε Άρειο Πάγο, αλλά θα είστε στη φυλακή και εγώ απ’ έξω με τη φωτογραφία του καμμένου παιδιού μου».
ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...
Χθες μάθαμε ότι ο υπάλληλος της security που είχε την φαεινή ιδέα να κατεβάσει και να βάλει στο συρτάρι του τα 3 βίντεο που εμφανίστηκαν ξαφνικά μετά από 2 χρόνια είναι... εξαφανισμένος εδώ και ένα χρόνο.![]()
Όνομα του υπαλλήλου δεν γνωρίζουμε, γνωρίζουμε όμως ότι... εξαφανίστηκε.
Βέβαια το μέγα ερώτημα είναι πως παρέδωσε τα βίντεο, αν και εξαφανισμένος.
Ας κάνουμε όμως μια σούμα:
Στις 24 Μαρτίου 2023 ο Κώστας Πρασάς, σταθμάρχης του ΟΣΕ, σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Βόλο.![]()
Δύο μέρες αργότερα, στις 26 Μαρτίου, ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, σκοτώθηκε με την μοτοσυκλέτα του στο Λαγονήσι, λίγες μέρες πριν καταθέσει ότι εξαναγκάστηκε να συμμετέχει στην αλλοίωση των ηχητικών ντοκουμέντων του Σταθμάρχη με τους Μηχανοδηγούς.![]()
12 Δεκεμβρίου 2024. Πρώτη ποινική δίωξη σε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών από την κ. Σοφία Αποστολάκη, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.![]()
30 Δεκέμβρη 2024. Ο 39χρονος Βασίλης Καλογήρου, γιος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σοφίας Αποστολάκη που είχε πάει να δει την μητέρα του στην Λάρισα, βγήκε για μια βόλτα και αγνοείται εδώ και 46 μέρες.![]()
Να αναφέρουμε απλά ότι η κ. Αποστολάκη που βρίσκεται έκτοτε σε "άδεια", είναι προϊσταμένη του Ανακριτή της υπόθεσης Σωτήρη Μπακαϊμη τον οποίο μήνυσαν σήμερα συγγενείς θυμάτων για:![]()
Υπόθαλψη εγκληματία![]()
παρεμπόδιση δικαιοσύνης![]()
παράβαση καθήκοντος![]()
υπεξαγωγή εγγράφων![]()
όχι δεν βγηκε πως το βιντεο ειναι αληθινο/γνησιο/μη-παραποιημενο
πρωτον οι δικαστικοι πραγματογνωμονες, για να δειτε πόσο σωστοι αντικειμενικοι και γνωστες ειναι, ειναι οι ιδιοι αυτοι που ειπαν πως το μανιταρι της φωτιας fireball οφειλεται στα ... ελαια σιλικονης, το οποιο εχει διαψευστει κατηγορηματικα πλεον.
δευτερον αυτο που ειπαν ειναι πως η εικονιζομενη αμαξοστοιχια ειναι η ιδια με την εμπορικη που συγκρουστηκε
δεν επιβεβαιωσαν την γνησιοτητα του βιντεο, αν εχει παραποιηθει ή οχι, αν ειναι μονταρισμενο ή οχι κλπ
εχει μεγαλη διαφορά, άλλο το ένα και άλλο το άλλο
View attachment 145151
View attachment 145152
Σε χρόνο ντετε οι δύο δικαστικοί εμπειρογνώμονες στους οποίους ανέθεσε ο Εφέτης Ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης να εξετάσουν την γνησιότητα των 3 "σβησμένων" - χαμένων βίντεο που... αναστήθηκαν μετά από 2 χρόνια, αποφάνθηκαν ότι η αμαξοστοιχία που εικονίζεται είναι η εμπορική που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη και ότι στο εμπορικό τρένο δεν εικονίζεται άλλο φορτίο" πλην του δηλωθέντος", αποκλείοντας την ύπαρξη ύποπτου φορτίου.
Είναι οι ίδιοι δικαστικοί εμπειρογνώμονες που αποφάνθηκαν αμέσως μετά την τραγωδία ότι η έκρηξη και η φωτιά στο κυλικείο (που έκαιγε επί 12 ώρες) προκλήθηκε από έλαια... σιλικόνης που ΔΕΝ καίγονται.
Μια μικρή λεπτομέρεια:
Το Καθεστώς Μητσοτάκη, έχει ήδη αθωώσει τους δικαστικούς εμπειρογνώμονες -για οποιοδήποτε ψευδές πόρισμα, παράβλεψη ή παρατυπία.
Με τον νόμο 5039, άρθρο 105, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α83/3.4.2023 δόθηκε το ακαταδίωκτο στην Επιτροπή που συστήθηκε στις 6/3/23 για τα Τέμπη.
Κράτος Δικαίου ώρα μηδέν.
σε άλλα νέα:
649 χιλιάδες αρχεία (ηχητικά και βίντεο)
είχαν κατασχεθεί απ' τις πρώτες
2 μέρες του δυστυχήματος, όμως ο ανακριτής δεν τα έβαλε στη δικογραφία.
Σήμερα η Μ. Καρυστιανού εκπροσωπώντας τον συλλογο συγγενων θυματων, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Εφέτη Ανακριτή, καθώς και σε βάρος τυχόν άλλων εμπλεκομένων και συνοδευόμενη απο τον Π. Ασλανίδη πήγαν στη Λαρισα για να συναντήσουν τον ίδιο και να τον ρωτήσουν «για ποιό λογο».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τους απάντησε: «δεν έχω να σας απαντήσω τίποτα».
Και η Μ. Καρυστιανού ακολούθως του είπε:
«Είστε διεφθαρμένος.
Ονειρεύεστε Άρειο Πάγο, αλλά θα είστε στη φυλακή και εγώ απ’ έξω με τη φωτογραφία του καμμένου παιδιού μου».
ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...
Χθες μάθαμε ότι ο υπάλληλος της security που είχε την φαεινή ιδέα να κατεβάσει και να βάλει στο συρτάρι του τα 3 βίντεο που εμφανίστηκαν ξαφνικά μετά από 2 χρόνια είναι... εξαφανισμένος εδώ και ένα χρόνο.![]()
Όνομα του υπαλλήλου δεν γνωρίζουμε, γνωρίζουμε όμως ότι... εξαφανίστηκε.
Βέβαια το μέγα ερώτημα είναι πως παρέδωσε τα βίντεο, αν και εξαφανισμένος.
Ας κάνουμε όμως μια σούμα:
Στις 24 Μαρτίου 2023 ο Κώστας Πρασάς, σταθμάρχης του ΟΣΕ, σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Βόλο.![]()
Δύο μέρες αργότερα, στις 26 Μαρτίου, ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, σκοτώθηκε με την μοτοσυκλέτα του στο Λαγονήσι, λίγες μέρες πριν καταθέσει ότι εξαναγκάστηκε να συμμετέχει στην αλλοίωση των ηχητικών ντοκουμέντων του Σταθμάρχη με τους Μηχανοδηγούς.![]()
12 Δεκεμβρίου 2024. Πρώτη ποινική δίωξη σε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών από την κ. Σοφία Αποστολάκη, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.![]()
30 Δεκέμβρη 2024. Ο 39χρονος Βασίλης Καλογήρου, γιος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σοφίας Αποστολάκη που είχε πάει να δει την μητέρα του στην Λάρισα, βγήκε για μια βόλτα και αγνοείται εδώ και 46 μέρες.![]()
Να αναφέρουμε απλά ότι η κ. Αποστολάκη που βρίσκεται έκτοτε σε "άδεια", είναι προϊσταμένη του Ανακριτή της υπόθεσης Σωτήρη Μπακαϊμη τον οποίο μήνυσαν σήμερα συγγενείς θυμάτων για:![]()
Υπόθαλψη εγκληματία![]()
παρεμπόδιση δικαιοσύνης![]()
παράβαση καθήκοντος![]()
![]()
Αφού το τρένο στο βίντεο είναι η αληθινή αμαξοστοιχία όπως ήταν στο δυστύχημα όπως αποφάνθηκαν οι πραγματογνώμονες και όπως σας ανέφερα και εγώ ότι διαπίστωσα σε προηγούμενο ποστ μου, τότε γιατί να μην είναι γνήσια; Δηλαδή τι να παραποιήθηκε που να τα κάνει μη γνήσια;
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.074 μηνύματα.

15-02-25

02:04
το οτι η αμαξοστοιχια ειναι η ιδια με αυτη που συγκρουστηκε δε σημαινει κιολας πως το βιντεο ειναι γνησιο, πως δεν εχει τροποποιηθει, μονταριστει, πειραχτει κλπΑφού το τρένο στο βίντεο είναι η αληθινή αμαξοστοιχία όπως ήταν στο δυστύχημα όπως αποφάνθηκαν οι πραγματογνώμονες και όπως σας ανέφερα και εγώ ότι διαπίστωσα σε προηγούμενο ποστ μου, τότε γιατί να μην είναι γνήσια; Δηλαδή τι να παραποιήθηκε που να τα κάνει μη γνήσια;
αλλωστε στην αναφορά τους ακομα και αυτοι οι δύο δικαστικοι πραγματογνωμονες γραφουν ρητα πως δεν αναφερονται στη γνησιοτητα των βιντεο, αλλά μονο στο γεγονος πως η αμαξοστοιχια που απεικονιζεται στο βιντεο φαίνεται να ειναι η ίδια με την εμπορική που συγκρούστηκε. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

379.560 Aufrufe · 7.986 Reaktionen | 14 Φεβ 2025, απόσπασμα από τον ανοιχτό διάλογο με την κα Καρυστιανού, Θεσσαλονίκη ΑΠΘ | By Lambros Kazan | Facebook
14 Φεβ 2025, απόσπασμα από τον ανοιχτό διάλογο με την κα Καρυστιανού, Θεσσαλονίκη ΑΠΘ
chester20080
Επιφανές μέλος

15-02-25

11:11

Τέμπη: Συγκλονιστικά ντοκουμέντα από τα χημικά εγκαύματα σε πυροσβέστες - larissanet.gr
Καταθέσεις από πυροσβέστες που υπέστησαν χημικά εγκαύματα κατά την επιχείρηση διάσωσης ανθρώπων και κατάσβεσης της φωτιάς, λίγα λεπτά μετά τη φονική
ROM32
Δραστήριο μέλος
Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 722 μηνύματα.

15-02-25

12:16
το οτι η αμαξοστοιχια ειναι η ιδια με αυτη που συγκρουστηκε δε σημαινει κιολας πως το βιντεο ειναι γνησιο, πως δεν εχει τροποποιηθει, μονταριστει, πειραχτει κλπ
αλλωστε στην αναφορά τους ακομα και αυτοι οι δύο δικαστικοι πραγματογνωμονες γραφουν ρητα πως δεν αναφερονται στη γνησιοτητα των βιντεο, αλλά μονο στο γεγονος πως η αμαξοστοιχια που απεικονιζεται στο βιντεο φαίνεται να ειναι η ίδια με την εμπορική που συγκρούστηκε. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.
ακούστε την ένταση στον εκπαιδευτικό που μίλησε![]()
379.560 Aufrufe · 7.986 Reaktionen | 14 Φεβ 2025, απόσπασμα από τον ανοιχτό διάλογο με την κα Καρυστιανού, Θεσσαλονίκη ΑΠΘ | By Lambros Kazan | Facebook
14 Φεβ 2025, απόσπασμα από τον ανοιχτό διάλογο με την κα Καρυστιανού, Θεσσαλονίκη ΑΠΘwww.facebook.com
Μα τι μπορεί να πειράχτηκε; Αυτό ρωτάω, αφού η αμαξοστοιχία ως φορτία είχε τα ίδια με αυτά που βρέθηκαν στο πεδίο, η ίδια μορφών φόρτωσης και τα ίδια άθικτα τρία μπροστινά βαγόνια ακαυτα. Τι άλλο να πειράχτηκε που να θεωρείται ενοχοποιητικό; Δεν υπάρχει κάτι να πειράξεις, κατάλαβες;
chester20080
Επιφανές μέλος

15-02-25

19:01
Πχ στα 3 πρώτα βαγόνια το αν έχει μονταριστει κατι καθώς μετά τη σύγκρουση δεν είχε μείνει κάτι για να συγκρινουν. Επίσης πολλά λέγονται για το δεύτερο βαγονι που λέει ZIM αλλά στο τελευταίο βίντεο που υποτίθεται είναι εντός σηραγγας η λήψη δε φαίνεται καθόλου να το γράφει.Μα τι μπορεί να πειράχτηκε; Αυτό ρωτάω, αφού η αμαξοστοιχία ως φορτία είχε τα ίδια με αυτά που βρέθηκαν στο πεδίο, η ίδια μορφών φόρτωσης και τα ίδια άθικτα τρία μπροστινά βαγόνια ακαυτα. Τι άλλο να πειράχτηκε που να θεωρείται ενοχοποιητικό; Δεν υπάρχει κάτι να πειράξεις, κατάλαβες;
Εντωμεταξυ εντος αυτής της σηραγγας δεν υπήρχαν κάμερες. Επομένως πρέπει να ελεγχθούν οι κάμερες που υπήρχαν τότε, οι γωνίες λήψης κλπ για να επαληθευτει ότι η λήψη τέτοιων βίντεο ήταν καταρχήν αρχικά εφικτή γενικότερα κλπ.
+ τα χημικά εγκαύματα των πυροσβεστων είναι πολύ σημαντικά και υποδηλώνουν τοξικό φορτίο
Γιώργος Μπαρτζώκης - Δικηγόρος Οικογενειών Θυμάτων Τεμπών:
«Αμφισβητούμε ευθέως την γνησιότητα και των 3 βίντεο. Το τελευταίο βίντεο, αν έχετε προσέξει στο 2ο βαγόνι, δεν έχει την επιγραφή της εταιρείας ΖΙΜ. Είναι από άλλο δρομολόγιο, άλλης αμαξοστοιχίας, είναι ξεκάθαρο αυτό...»
«Ερευνητής που ασχολείται ενεργά με το θέμα των Τεμπών συνέλεξε από τον τόπο του εγκλήματος, μέσα από ένα τσιμεντένιο χαντάκι, ένα καπάκι δεξαμενής. Αυτό ενισχύει την θεωρία που και εγώ πιστεύω ότι κάποια δεξαμενή με καύσιμα κουβαλούσε ή η εμπορική ή η επιβατική...»
Το καπάκι θα δοθεί σε εργαστήριο για να διαπιστωθεί αν είχε εύφλεκτο υλικό και εν προκειμένου, ξυλόλιο.
chester20080
Επιφανές μέλος

15-02-25

19:32
Η επιζήσασα των Τεμπών κ. Βασιλική που κάποιοι αμφέβαλλαν αν είναι υπαρκτό πρόσωπο γιατί δεν είχε δώσει το επίθετό της, δίνει τώρα και το επίθετό της - Βασιλική Κόκκαλη- και δείχνει και το πρόσωπό της στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV του Γιώργου Σαχίνη.
Και η μαρτυρία της είναι πέρα για πέρα συγκλονιστική.
Ακούστε την! Η γυναίκα είναι η ζωντανή μαρτυρία του Εγκλήματος των Τεμπών.
Η επιζήσασα των Τεμπών Βασιλική Κόκκαλη καταθέτει την μαρτυρία της για τον θάνατο της 23χρονης Ιφιγένεια Μήτσκα:
«Δίπλα μου ήταν εγκλωβισμένη και η η Ιφιγένεια, η κοπέλα από τα Γιαννιτσά, την οποία δεν μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν γιατί είχαν σφηνώσει τα πόδια της. Μέχρι που βγήκα εγώ το κορίτσι ζούσε, είχε επικοινωνία.
Μετά μπήκε ο φίλος της με ένα παλικάρι του Εμπορικού Ναυτικού και την απεγκλώβισαν.
Tην βγάλανε στα παράθυρα, ζήτησαν βοήθεια να την βγάλουν, οι διασώστες τους είπαν να την αφήσουν και αναλαμβάνουν εκείνοι.
Aπ΄ότι έμαθα στην πορεία η κοπέλα βρέθηκε νεκρή δυο μέρες μετά.
Δεν ξέρω γιατί βρέθηκε δυο μέρες μετά...
Ενα κορίτσι που το έβλεπες απ' όπου κι αν ήσουν.
Είτε από τα παράθυρα, είτε από τις γραμμές, απ΄όπου κι αν έμπαινες αν έκανες διάσωση την κοπέλα την έβλεπες....»
«... υπήρχε και ένα κομμάτι μηχανής που το είχαμε κάνει σκαλοπάτι και βγαίναν από εκεί οι άνθρωποι, πατούσαν εκεί και τους βοηθούσαν άλλοι φοιτητές από κάτω να κατέβουν...
Υπήρχαν άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα πόδια μας που ζητούσαν βοήθεια αλλά δεν τους βλέπαμε...»
Βασιλική Κόκκαλη, επιζήσασα των Τεμπών.
«Σίγουρα υπήρξε και άλλη έκρηξη. Εγώ μίλησα με άνθρωπο ο οποίος βρέθηκε μετά απανθρακωμένος έξω από το τρένο.
Ηρθε προς τη μεριά μου από την μπροστινή πλευρά και φώναζε βοήθεια για την κοπέλα του.
Φώναζε "η κοπέλα μου έχει χτυπήσει πολύ άσχημα στην σπονδυλική στήλη και στον αυχένα σας παρακαλώ βοηθήστε με".
Ηταν άνθρωπος που δεν είχε εξωτερικά τραύματα.
Δεν υπήρχε βοήθεια, δεν πήγε κανείς να βοηθήσει, για πολλά λεπτά δεν υπήρχαν διασώστες να βοηθήσουν τον κόσμο, ο κόσμος που σώθηκε ακόμη και οι σοβαρά τραυματίες, σώθηκαν από τους φοιτητές, ο συγκεκριμένος λοιπόν άνθρωπος ξαναέφυγε προς την μπροστινή πλευρά της αμαξοστοιχίας. Μέρες μετά, ήμουν στο σπίτι με την κόρη μου και τον είδα στις ειδήσεις και της είπα "δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο άνθρωπος ζει, με αυτόν τον άνθρωπο μίλησα".
Δεν πέθανε στην σύγκρουση, δεν πέθανε από την φωτιά γιατί εγώ ήμουν εγκλωβισμένη σε τέτοιο σημείο που έβλεπα και το βαγόνι με τα παιδιά που καιγόντουσαν.
Τι να μου πουν εμένα τα ηχητικά, δεν ήταν πέντε άτομα, ήταν πολύ περισσότερα, τους ακούγαμε που φωνάζανε, που ουρλιάζανε μέχρι που σβήσανε οι φωνές τους...»
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

15-02-25

19:57
Πρώτη φορά διάβασα για την Ιφιγένεια ότι ήταν ζωντανή.
Η επιζήσασα των Τεμπών κ. Βασιλική που κάποιοι αμφέβαλλαν αν είναι υπαρκτό πρόσωπο γιατί δεν είχε δώσει το επίθετό της, δίνει τώρα και το επίθετό της - Βασιλική Κόκκαλη- και δείχνει και το πρόσωπό της στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV του Γιώργου Σαχίνη.
Και η μαρτυρία της είναι πέρα για πέρα συγκλονιστική.
Ακούστε την! Η γυναίκα είναι η ζωντανή μαρτυρία του Εγκλήματος των Τεμπών.
Η επιζήσασα των Τεμπών Βασιλική Κόκκαλη καταθέτει την μαρτυρία της για τον θάνατο της 23χρονης Ιφιγένεια Μήτσκα:
«Δίπλα μου ήταν εγκλωβισμένη και η η Ιφιγένεια, η κοπέλα από τα Γιαννιτσά, την οποία δεν μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν γιατί είχαν σφηνώσει τα πόδια της. Μέχρι που βγήκα εγώ το κορίτσι ζούσε, είχε επικοινωνία.
Μετά μπήκε ο φίλος της με ένα παλικάρι του Εμπορικού Ναυτικού και την απεγκλώβισαν.
Tην βγάλανε στα παράθυρα, ζήτησαν βοήθεια να την βγάλουν, οι διασώστες τους είπαν να την αφήσουν και αναλαμβάνουν εκείνοι.
Aπ΄ότι έμαθα στην πορεία η κοπέλα βρέθηκε νεκρή δυο μέρες μετά.
Δεν ξέρω γιατί βρέθηκε δυο μέρες μετά...
Ενα κορίτσι που το έβλεπες απ' όπου κι αν ήσουν.
Είτε από τα παράθυρα, είτε από τις γραμμές, απ΄όπου κι αν έμπαινες αν έκανες διάσωση την κοπέλα την έβλεπες....»
«... υπήρχε και ένα κομμάτι μηχανής που το είχαμε κάνει σκαλοπάτι και βγαίναν από εκεί οι άνθρωποι, πατούσαν εκεί και τους βοηθούσαν άλλοι φοιτητές από κάτω να κατέβουν...
Υπήρχαν άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα πόδια μας που ζητούσαν βοήθεια αλλά δεν τους βλέπαμε...»
«Σίγουρα υπήρξε και άλλη έκρηξη. Εγώ μίλησα με άνθρωπο ο οποίος βρέθηκε μετά απανθρακωμένος έξω από το τρένο.
Ηρθε προς τη μεριά μου από την μπροστινή πλευρά και φώναζε βοήθεια για την κοπέλα του.
Φώναζε "η κοπέλα μου έχει χτυπήσει πολύ άσχημα στην σπονδυλική στήλη και στον αυχένα σας παρακαλώ βοηθήστε με".
Ηταν άνθρωπος που δεν είχε εξωτερικά τραύματα.
Δεν υπήρχε βοήθεια, δεν πήγε κανείς να βοηθήσει, για πολλά λεπτά δεν υπήρχαν διασώστες να βοηθήσουν τον κόσμο, ο κόσμος που σώθηκε ακόμη και οι σοβαρά τραυματίες, σώθηκαν από τους φοιτητές, ο συγκεκριμένος λοιπόν άνθρωπος ξαναέφυγε προς την μπροστινή πλευρά της αμαξοστοιχίας. Μέρες μετά, ήμουν στο σπίτι με την κόρη μου και τον είδα στις ειδήσεις και της είπα "δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο άνθρωπος ζει, με αυτόν τον άνθρωπο μίλησα".
Δεν πέθανε στην σύγκρουση, δεν πέθανε από την φωτιά γιατί εγώ ήμουν εγκλωβισμένη σε τέτοιο σημείο που έβλεπα και το βαγόνι με τα παιδιά που καιγόντουσαν.
Τι να μου πουν εμένα τα ηχητικά, δεν ήταν πέντε άτομα, ήταν πολύ περισσότερα, τους ακούγαμε που φωνάζανε, που ουρλιάζανε μέχρι που σβήσανε οι φωνές τους...»
Αυτή δεν ήταν η κοπέλα που έλεγαν ότι πέθανε ακαριαία γιατί είχε σπάσει ο αυχένας της και κρεμόταν από το παράθυρο;
ROM32
Δραστήριο μέλος

15-02-25

21:14
Να αποδεχθώ ότι το δεύτερο βαγόνι δεν είναι zim και αυτό ίσως σημαίνει ότι είναι άλλο τρένο, τόση σύμπτωση πια να φορτωθουν τα άλλα βαγόνια ακριβώς το ίδιο; Επίσης μπήκε κάποιος στο κόπο να αλλάξει ολόκληρο τρένο ακόμα και τα στοιχεία ιχνηλασιμοτητας ενός βίντεο και ξέχασε ένα βαγόνι; Κάπου τραβηγμένα μου φαίνονται όλα αυτά.Πχ στα 3 πρώτα βαγόνια το αν έχει μονταριστει κατι καθώς μετά τη σύγκρουση δεν είχε μείνει κάτι για να συγκρινουν. Επίσης πολλά λέγονται για το δεύτερο βαγονι που λέει ZIM αλλά στο τελευταίο βίντεο που υποτίθεται είναι εντός σηραγγας η λήψη δε φαίνεται καθόλου να το γράφει.
Εντωμεταξυ εντος αυτής της σηραγγας δεν υπήρχαν κάμερες. Επομένως πρέπει να ελεγχθούν οι κάμερες που υπήρχαν τότε, οι γωνίες λήψης κλπ για να επαληθευτει ότι η λήψη τέτοιων βίντεο ήταν καταρχήν αρχικά εφικτή γενικότερα κλπ.
+ τα χημικά εγκαύματα των πυροσβεστων είναι πολύ σημαντικά και υποδηλώνουν τοξικό φορτίο
«Αμφισβητούμε ευθέως την γνησιότητα και των 3 βίντεο. Το τελευταίο βίντεο, αν έχετε προσέξει στο 2ο βαγόνι, δεν έχει την επιγραφή της εταιρείας ΖΙΜ. Είναι από άλλο δρομολόγιο, άλλης αμαξοστοιχίας, είναι ξεκάθαρο αυτό...»
«Ερευνητής που ασχολείται ενεργά με το θέμα των Τεμπών συνέλεξε από τον τόπο του εγκλήματος, μέσα από ένα τσιμεντένιο χαντάκι, ένα καπάκι δεξαμενής. Αυτό ενισχύει την θεωρία που και εγώ πιστεύω ότι κάποια δεξαμενή με καύσιμα κουβαλούσε ή η εμπορική ή η επιβατική...»
Το καπάκι θα δοθεί σε εργαστήριο για να διαπιστωθεί αν είχε εύφλεκτο υλικό και εν προκειμένου, ξυλόλιο.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.

15-02-25

22:14
Το focus δεν θα έπρεπε να είναι στο τι κουβάλαγε και αν υπήρχε κάτι παράνομο...
Πολύ δύσκολα θα αποδειχθεί και να ισχύει και επίσης αν τα τρένα δούλευαν σωστά και πυρηνικά να κουβάλαγε κανείς δεν θα πάθαινε τίποτα.
Το αν είχε παράνομο φορτίο είναι το δευτερεύον.
Αν εστιάσουν στα έργα στα τρένα από εποχής Ολυμπιακών και μετά όπως η περίφημη σύμβαση 717 θα έχουμε νέους Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου γιατί όλα τα συστήματα που δεν υπήρχαν και ακόμα δεν υπάρχουν έχουν πληρωθεί και οχι μόνο μια φορά.
Και το ότι έλειπαν τα συστήματα ασφαλείας και ότι είχε τοποθετηθεί υπεύθυνος άνθρωπος χωρίς τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς.
Πολύ δύσκολα θα αποδειχθεί και να ισχύει και επίσης αν τα τρένα δούλευαν σωστά και πυρηνικά να κουβάλαγε κανείς δεν θα πάθαινε τίποτα.
Αν εστιάσουν στα έργα στα τρένα από εποχής Ολυμπιακών και μετά όπως η περίφημη σύμβαση 717 θα έχουμε νέους Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου γιατί όλα τα συστήματα που δεν υπήρχαν και ακόμα δεν υπάρχουν έχουν πληρωθεί και οχι μόνο μια φορά.
Και το ότι έλειπαν τα συστήματα ασφαλείας και ότι είχε τοποθετηθεί υπεύθυνος άνθρωπος χωρίς τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς.
chester20080
Επιφανές μέλος

15-02-25

22:53
ναι βρε συ ολα αυτα ειναι γνωστα προφανως και αυτο ειναι το πρωταρχικο, ποτέ δεν τα ξεχναμε αυτα φυσικαΤο focus δεν θα έπρεπε να είναι στο τι κουβάλαγε και αν υπήρχε κάτι παράνομο...
αυτο ομως δε σημαινει πως δεν θα ασχοληθουμε με ολες τς πτυχες, τη συγκαλυψη και τα ψεματα
ειναι εμετικο ολο αυτο που κανουν
δικαιοσυνη θα υπαρξει αν πανε φυλακη οι πολιτικοι ολοι αυτοι
το να φυγει η κυβερνηση απλώς και να ερθει το επομενο κομμα που και εκεινο ειναι υπευθυνο για ολα αυτα και να μην αλλαξει κατι στα τρένα, τι να το κανουμε
το θεμα ειναι να αποδοθουν ποινικες ευθυνες σε ολους αυτους για οοοολα ολα αυτα και να μπουνε φυλακη
ετσι θα τιμηθει η μνημη των νεκρων. Οχι με το να σκυλευονται σε χωματερες απο γερανους μακρια απο τον μπαζωμενο χωρο του εγκληματος και να βρισκουν κοκαλα μισο χρονο μετα, να μας κοροϊδευουν με ψεματα και να παιζουν με τα νευρα μας και τη νοημοσυνη μας.
Επίσης να πω πως φυσικα και ειναι πολυ σημαντικο να μαθουμε αν κουβαλουσε παρανομο φορτιο με ευφλεκτα υλικα, καθως ολα τα στοιχεια δειχνουν πως ενα μεροος των νεκρων (διαβαζω πως εκτιμουνται σε 27 ατομα) δεν πεθανε στη συγκρουση αλλά σε δευτερο χρονο απο τη φωτια (ειτε απο ασφυξια ειτε καηκαν), οι οποιοι μπορει και να ζουσαν αν δεν υπηρχε το παρανομο φορτιο αυτο.
και σε δευτερο επιπεδο ειναι θεμα δικαιοσυνης και συστηματος, το να νιωθει ο πολιτης οτι υπαρχει δικαιοσυνη, συστημα αξιων στην κοινωνια, οτι ειναι ασφαλης, οτι οταν ενωθει ο μικρος απλος κοσμος μπορει να νικησει τη διαπλοκη τη διαφθορα τους ισχυρους και τα συμφεροντα.
Διακυβευονται πολλα, πλεον τα τεμπη γινονται συμβολο για ολα αυτα.
chester20080
Επιφανές μέλος

15-02-25

23:25
ω ρε παιδια αυτο το ειδατε;;;; τι αλλο θα βγει στη φορα παλι ρε σεις
τι μας λεει τωρα η εταιρια;;

Τέμπη: «Βρήκα τα βίντεο στον κάδο ανακύκλωσης»
Για τον τρόπο ανάκτησης των βίντεο με την εμπορική αμαξοστοιχία μίλησε ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος της Interstar Security.

Όπως αναφέρει o προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος της εταιρείας Interstar Security, τα αρχεία εντοπίστηκαν στον κάδο ανακύκλωσης του server το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025.
«Επειδή στον server έχουν πρόσβαση μόνο ο administrators, ήτοι εγώ και ο διευθυντής μου στις 8 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 3.00 π.μ ημέρα Σάββατο, μόλις επέστρεψα από εξωτερικές εργασίες στην εταιρία το βρήκα [σ.σ. το υλικό] στον κάδο ανακύκλωσης. Πάτησα επαναφορά και τα αρχεία εστάλησαν στην αρχική τους θέση», υποστήριξε ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος, σύμφωνα με τον ANT1.
Σε αυτό το γεγονός οφείλεται, όπως υποστήριξε ο ίδιος, η ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου και η οποία εμφανίζεται στις ιδιότητες του αρχείου, καθώς λόγω της ανάκτησης από τον κάδο ανακύκλωσης, τα αρχεία πήραν ως ημερομηνία την «08.02.2025».
Πώς είχαν κατεβάσει τα αρχεία
Σύμφωνα με τη χειρίστρια του επιχειρησιακού κέντρου της Interstar Security, το υλικό αυτό εντοπίστηκε όταν από την εταιρεία δόθηκε εντολή να αναζητηθεί υλικό από τις κάμερες ασφαλείας με την επιβατική αμαξοστοιχία. Όπως υποστηρίζει, η ίδια, αυτοβούλως, έψαξε πλάνα και από την εμπορική αμαξοστοιχία, τα οποία όμως δεν εστάλησαν στις Αρχές.
«Εγώ δημιούργησα αρχικά τον φάκελο και αργότερα τον μετονόμασα σε ‘‘Δυστύχημα’’. Από τον δικό μου υπολογιστή ‘‘κατέβηκαν’’ στον σκληρό δίσκο και μεταφέρθηκαν στον server», συμπλήρωσε. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι είχε στείλει τα αρχεία που της ζητήθηκαν -με την επιβατική αμαξοστοιχία- στις Αρχές τον Μάρτιο. Ειδικότερα, είχε διαβιβάσει στην αρμόδια Τροχαία και σε έναν δικαστικό πραγματογνώμονα υλικό με το Intercity 62 από το σταθμό Λαρίσης. «Τα εν λόγω αρχεία τα απέστειλα στην Τροχαία Λάρισας μέσω Dropbox από το εταιρικό μου email. Στης 11/03 και 16/03/2023 ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία βιντεοληπτικού υλικού από διάφορους σιδηροδρομικούς σταθμούς .Αυτά τα στοιχεία παραδόθηκαν σε USB stick ,λόγω του όγκου τους στην Τροχαία Λάρισας» πρόσθεσε
Και βέβαια 2 χρόνια είχαν να αδειάσουν τον κάδο στο τσακ πρόλαβε παραλιγο και θα διαγραφονταν, ω ρε τυχη βουνο ε...;;
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.

15-02-25

23:28

Μπλόκο για Τέμπη στην Ευρωβουλή: Βαριά εκτεθειμένη η Λατινοπούλου για συμμαχία με ΝΔ - Ζυμώσεις για συγκυβέρνηση - Documento
Βαριά εκτεθειμένη είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου από το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες μπλοκαρίστηκε η πρόταση να γίνει συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για

chester20080
Επιφανές μέλος

15-02-25

23:40
Ντροπή. Τόσο απροκάλυπτα, βρε Αφροδιτάκι; Προς στιγμήν πίστεψα ότι θα έμπαινε στην ομπρέλα του Τραμπ και θα έφευγε από τον Κούλη, αλλά οι δεσμοί με τη ΝΔ πολύ ισχυροί. Εν τέλει πάλι Βελό θα το ρίξουμε.![]()
Μπλόκο για Τέμπη στην Ευρωβουλή: Βαριά εκτεθειμένη η Λατινοπούλου για συμμαχία με ΝΔ - Ζυμώσεις για συγκυβέρνηση - Documento
Βαριά εκτεθειμένη είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου από το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες μπλοκαρίστηκε η πρόταση να γίνει συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο γιαwww.documentonews.gr

Δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για την αλήθεια περί του δήθεν "ψηφίσματος" στην Ευρωβουλή για τα Τέμπη - ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Στο ευρωκοινοβούλιο στις 12/02 οι ακροαριστεροί, μαζί με τους αριστερούς και τους σοσιαλοδημοκράτες σκόπευαν να σκυλεύσουν τη χώρα μου και να εργαλειοποιήσουν

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα στο οποίο ανήκει, μου είναι παγερά αδιάφορο το τι εισηγήθηκε σχετικά με τη συζήτηση αυτή. Η ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ευθύνεται αποκλειστικά για τα 4 χρόνια διακυβέρνησης έως το 2023 που δεν έκανε τίποτα για να αποφευχθεί η τραγωδία. Ευθύνεται για όλους τους λάθος χειρισμούς, την μη αποποπομπή Καραμανλή, τις καθυστερήσεις, τα λάθη, αλλά και τις παραλείψεις που έγιναν μετά τη τραγωδία και ευθύνεται επίσης για τα δύο χρόνια έως σήμερα στη δεύτερη θητεία που δεν έκανε τίποτα απολύτως για να γίνουν επιτέλους ασφαλή τα τρένα. Και γι’ αυτό σε εθνικό επίπεδο θα μας βρίσκει αμείλικτα απέναντι της. Όμως άλλο η Πατρίδα μας και άλλο οι ευθύνες της Ν.Δ. και προσωπικά του πρωθυπουργού. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή.
chester20080
Επιφανές μέλος

16-02-25

04:28
μπορεί να είναι 3 ώρες η εκπομπή αλλά πραγματικά δείτε την, είναι συνταρακτική
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

16-02-25

08:09
Ντροπή. Τόσο απροκάλυπτα, βρε Αφροδιτάκι; Προς στιγμήν πίστεψα ότι θα έμπαινε στην ομπρέλα του Τραμπ και θα έφευγε από τον Κούλη, αλλά οι δεσμοί με τη ΝΔ πολύ ισχυροί. Εν τέλει πάλι Βελό θα το ρίξουμε.![]()
Βαριά εκτεθειμένη είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου από το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες μπλοκαρίστηκε η πρόταση να γίνει συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο γιαwww.documentonews.gr
Δεν μπορει δεν ειναι αληθεια μην μου καταρρίπτεις την εικονα που εχω φτιαξει για εσενα μεσα απο μια λεξουλα 4 συλλαβών

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.285 μηνύματα.

16-02-25

14:41
Η Σερβία συνεχίζει τον αγώνα της.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκαν στη Σερβία δύο μεγάλες συγκεντρώσεις με αντίθετους προσανατολισμούς.
Στην πόλη Κραγκούγεβατς, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική διαφθορά, με αφορμή την κατάρρευση της οροφής του σιδηροδρομικού σταθμού στο Νόβι Σαντ, που στοίχισε τη ζωή σε 15 άτομα τον Νοέμβριο του 2024. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν κεντρική λεωφόρο για 15 ώρες και 15 λεπτά, τιμώντας τα θύματα της τραγωδίας. Η επιλογή του Κραγκούγεβατς δεν ήταν τυχαία, καθώς εκεί ψηφίστηκε το πρώτο Σύνταγμα της Σερβίας το 1835, γεγονός που προσέδωσε συμβολικό χαρακτήρα στη διαμαρτυρία.
Παράλληλα, στην πόλη Σρέμσκα Μιτροβίτσα, χιλιάδες υποστηρικτές του Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς συμμετείχαν σε φιλοκυβερνητική συγκέντρωση. Ο Πρόεδρος Βούτσιτς, κατά την ομιλία του, υποστήριξε ότι οι φοιτητικές διαδηλώσεις αποτελούν μέρος μιας “έγχρωμης επανάστασης” υποκινούμενης από ξένες δυνάμεις με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, χωρίς όμως να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία.
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται για τρίτο μήνα, με τους φοιτητές να απαιτούν διαφάνεια και απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ, καθώς και την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 243 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- Entropy24
- johnsala
- rafaela11
- camil
- charmander
- ROM32
- Reader
- chester20080
- giannhs2001
- touvlo
- Paragontas7000
- Αντικειμενικός
- Corfu kitty
- Joji
- A350
- akis_95
- vasilis123321
- fmarulezkd
- Memetchi
- Kate1914
- Scandal
- Jack of Spades
- fourkaki
- taketrance
- synthnightingale
- Dr. Gl. Luminous
- American Economist
- Libertus
- back2967
- iminspain
- Unboxholics
- bibliofagos
- J.Cameron
- Giorgkalo
- Ryuzaki
- Debugging_Demon
- Evi Papa
- Εριφύλη
- italian
- louminis
- GeorgePap2003
- Scarlet Fox
- gegeorgiou90
- fockos
- giorgos5002
- gaidouri
- Unicex
- AggelikiGr
- Angel95
- Ilma
- Rene2004
- jj!
- Hased Babis
- TehWinnerGR
- NeosUser2023
- kalhkardia
- thenutritionist
- Μήτσος10
- despoina13
- bboys
- bouk0u
- stee
- tsiobieman
- pinkheart
- Ωρορα
- Skeptic95
- physicscrazy
- Andante
- Chris1993
- SlimShady
- DimitraA.
- Μαυρίκιος
- Athens2002
- ghоul
- Advocatus diaboli
- Fernando_A
- AndreasM96
- Teo95
- jellojina
- User2350
- phleidhs
- Alessandra Eliza
- Esperos1
- Ariana2018
- Maraki4you
- Antonia Alexandra
- ggl
- Annie
- fretoe
- epote
- aggelosst9
- hirasawayui
- marww
- iew
- Luludaki
- suaimhneas
- Galleon
- Mitsaras23
- AK-92
- theodle
- AN.PA
- ougkampougka
- afantos
- Indiana Jones
- art_of_poetry
- Στεφανος56
- Δροσουλίτης
- Meow
- eukleidhs1821
- dmav
- Johnny15
- Abiogenesis
- ΘανάσοςG4
- Nala
- kleoniki05
- Ness
- Εχέμυθη
- bigthor
- P.Dam.
- Sosstoss
- efiger
- arko
- valsamis
- Rania00
- Giann1s
- lepipini
- Viedo
- epan
- Sevasti
- Galini66
- Κλημεντίνη
- charitos
- Chris2756
- FreeNotes
- Dreamer_SW
- snowy
- Rosario15
- sakismaster
- ag97
- denksero
- Έμμα
- Metalhead_4_life
- Stelios725
- ESTELLA
- spring day
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.