Τροχαίο στη Ρουμανία με 7 νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ

Πάντως μου κάνει εντύπωση η στάση σου μιας και στο δυστύχημα στην Ελβετία έλεγες πρέπει να κράζουμε τη νέα γενιά για τις μαλακίες που κάνει :hmm:
Γιατί αυτό που έγινε τώρα αφορά την ομάδα «ΤΟΥ»!:rolleyes:
Αν και ο ίδιος δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλος, σίγουρα δεν είμαι κατά της casual οπαδικής κουλτούρας.
Άλλο «ποδοσφαιρόφιλος», άλλο «οπαδός»...ο οπαδός δεν ενδιαφέρεται για το θέαμα, το ευ αγωνίζεσθαι κ.λπ. είναι απλά ένας ανθρωπάκος του οποίου το «drive» προς αυτή την κατεύθυνση στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε προσωπικές ανασφάλειες/αποτυχίες τις οποίες νιώθει πως «καλύπτει» μέσω της «ομάδας του» όταν αυτή νικάει, σηκώνει τρόπαια κ.ο.κ. (γι' αυτό και όσο πιο επιτυχημένη είναι μια ομάδα, τόσο περισσότερους οπαδούς έχει)...κι αυτό το συναίσθημα είναι σεβαστό όταν είσαι π.χ. έφηβος ή φοιτητής ή ξέρω 'γω περνάς κάνα χοντρό ζόρι στη ζωή σου και θες να πας στο γήπεδο να βρίσεις/εκτονωθείς κ.λπ. αλλά να βλέπεις άντρες 30+ να επιδίδονται σ' όλο αυτό είναι τραγικό από κάθε άποψη (και κάτι λέει για τους ίδιους και τις ζωές τους)...

Τελευταία επεξεργασία:
Το όλο νόημα της συζήτησης βέβαια είναι αμέσως τα ελαφρυντικά που βάζετε για να μειώσετε κάπως τη σημασία του θανάτου τους. "Δεν ήταν και τίποτα έφηβοι, τι ήθελαν και ασχολούνταν ακόμα με τέτοια; ". "Ε αν κάναν ντρόγκια τα ήθελαν και τα έπαθαν" και μετά έρχονται τα υποθετικά σενάρια "αν ήταν παιδάκια στο άλλο ΙΧ αν αν αν". Δεν υπάρχουν υποθέσεις, το αποτέλεσμα είναι ένα. Κάποιοι καθημερινοί άνθρωποι σαν εμάς που μοιράζονταν μια κοινή αγάπη πήγαιναν για τον αγώνα με τη Λυών σε μια εκδρομή που σίγουρα στο μέλλον θα τους άφηνε ωραίες αναμνήσεις να λένε και να θυμούνται, όμως τελικά δεν θα γυρίσουν δυστυχώς ποτέ πίσω. Κανέναν δεν πήραν στον λαιμό τους.
Το να συζητάμε εμείς οι δυο γι΄ αυτό το γεγονός, είναι σαν να συζητά ένας πιστός μ΄ έναν άθεο. Είσαι 24άρων και είμαι 54άρων με γιο μεγαλύτερο από σένα. Οπότε τα βλέπουμε από άλλη σκοπιά τα πράγματα.

Και όχι, δε δίνω (θεωρώ ούτε οι υπόλοιποι το κάνουν...) ελαφρυντικά για να μειώσουμε τη σημασία τού θανάτου τους. Λυπήθηκα και ως γονιός για τη μάνα/πατέρα που πληροφορήθηκαν τα μαύρα μαντάτα. Με αγγίζουν κάτι τέτοια και μάλιστα περισσότερο απ΄ όσο μπορείς να φανταστείς. Γιατί μπορώ να μπω, πολύ εύκολα, στα παπούτσια τού (κάθε) γονιού που χάνει το παιδί του, ειδικά κάτω από τέτοιες συνθήκες...

Αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι άλλο πράγμα να πεθαίνει κάποιος πάνω στην "κακιά στιγμή" κι άλλο να ΄χει βάλει το χεράκι του, κατά οιονδήποτε τρόπο, για να του συμβεί το οτιδήποτε...Στην πρώτη περίπτωση δεν έφταιγε, στη δεύτερη φταίει. Και φταίει διπλά, αν μου επιτρέπεις, γιατί ρίσκαρε. Έπαιξε με την ίδια του τη ζωή, ενώ ξέρει ότι όποιος παίζει με τη φωτιά κινδυνεύει να καεί...Λυπάμαι που μιλώ σκληρά/ψυχρά, αλλά δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Ειδικά στην ηλικία μου τα πράγματα αποδίδονται όσο πρέπει κι εκεί που πρέπει.

Τα ελαφρυντικά, ίσα - ίσα, εσύ τα δίνεις. Γιατί δεν βλέπεις την αλήθεια κατάματα (όπως είπα, ως ένα σημείο το καταλαβαίνω...), αλλά συναισθηματικά/ιδεαλιστικά. Πολύ καλά έκαναν τα παλικάρια και πήγαν να δουν τον αγώνα. Κανείς δεν τους είπε να μην πάνε. Τα υπόλοιπα που έκαναν (και που τους κόστισαν, τελικά...) ας περίττευαν.

Και σαφέστατα θα υπάρχουν αναφορές σε καταστάσεις που ευτυχώς αποφεύχθηκαν. Δε γίνεται να μην ληφθεί υπόψη τί χειρότερο θα μπορούσε να είχε συμβεί. Η κάθε - λογική - σκέψη πάει σ΄ αυτά τα σενάρια...

Και το να καταδικάζονται τέτοιους είδους συμπεριφορές, δεν είναι για τιμωρία (αν ήταν άλλη η τροπή, βέβαια, και ζούσαν θα ήταν αλλιώς τα πράγματα...), αλλά είναι και για να μην επαναληφθούν και να δράσουν αποτρεπτικά για τα παλικάρια γενικότερα...

Τελευταία επεξεργασία:
Ανάλογα...το να παθιάζεσαι για μια Π.Α.Ε. (ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία) και τα συμφέροντά της είναι αντικειμενικά ανούσιο κι επιζήμιο (πρώτα απ' όλα για το ίδιο το άτομο) κι από μια ηλικία και μετά είναι απολύτως pathetic!
Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις. Για εμένα σίγουρα την ενέργεια που συσσωρεύουν υπέρ μιας ομάδας οι οργανωμένοι οπαδοί θα ήταν μακράν προτιμότερο να τη σπαταλούσαν σε πολιτικές οργανώσεις. Όμως η casual κουλτούρα γεννήθηκε στα γήπεδα πριν από πολλές δεκαετίες και έχω μεγάλη αγάπη για αυτήν την κουλτούρα.

Όσο για τις ηλικίες. Καθένας ας ζει όπως θέλει εφόσον η ζωή είναι μια και δεν είναι παιχνίδι sims να χτίζεις διαφορετικές περσόνες. Νιώθω πως το πιο pathetic από όλα πάντως είναι να ζήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα της κοινωνίας, να καταπιεστείς για να ικανοποιήσεις τους άλλους γιατί απλά κάποιοι κάποτε όρισαν πως στη τάδε ηλικία μπορείς να κάνεις βλακείες, στην τάδε ηλικία πρέπει να έχεις κάνει οικογένεια κλπ κλπ. Είναι εξίσου pathetic να αναλώνεσαι στο να προσπαθείς να γίνεις αρεστός στο άλλο φύλο.

«Σαν εμάς» από που κι ως που;
Εγώ ούτε οπαδός είμαι, ούτε ναρκωτικά κάνω, ούτε παράνομα εξάγω νοικιασμένα αυτοκίνητα, ούτε οδηγάω επικίνδυνα, ούτε ψέματα λέω σε αστυνομικούς ούτε ούτε ούτε...speak for yourselves!
Ηρέμησε φιλήσυχε νομοταγή πολίτη. Δεν υπονόησα πως έχεις εγκληματική συμπεριφορά. Με το σαν εμάς εννοώ στην καθημερινή τους ζωή. Άνθρωποι με τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους κλπ. Όπως είμαστε και εμείς.

Αν κάνεις εκδρομές για την ομάδα που αγαπάς και πίνεις ντρογκια τότε αυτόματα η ζωή σου μετράει λιγότερο από τους άλλους; "Τα ήθελες και τα έπαθες" φάση; Τα τελευταία ποστ είναι εμετός εδώ μέσα.
Τα δικα σου ποστ ειναι εμετος θα ελεγα.Ηρωποιηση θυματων που τουλαχιστον ο οδηγος ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ...αλλα μαλλον και οι υπολοιποι τα ιδια σκατα ηταν.Συνενοχοι δηλαδη γιατι μαζι τα επιναν.
ΝΤΡΟΠΗ.
Θα τριζουν τα κοκκαλα του κολοκωτρονη .
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις. Για εμένα σίγουρα την ενέργεια που συσσωρεύουν υπέρ μιας ομάδας οι οργανωμένοι οπαδοί θα ήταν μακράν προτιμότερο να τη σπαταλούσαν σε πολιτικές οργανώσεις. Όμως η casual κουλτούρα γεννήθηκε στα γήπεδα πριν από πολλές δεκαετίες και έχω μεγάλη αγάπη για αυτήν την κουλτούρα.

Όσο για τις ηλικίες. Καθένας ας ζει όπως θέλει εφόσον η ζωή είναι μια και δεν είναι παιχνίδι sims να χτίζεις διαφορετικές περσόνες. Νιώθω πως το πιο pathetic από όλα πάντως είναι να ζήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα της κοινωνίας, να καταπιεστείς για να ικανοποιήσεις τους άλλους γιατί απλά κάποιοι κάποτε όρισαν πως στη τάδε ηλικία μπορείς να κάνεις βλακείες, στην τάδε ηλικία πρέπει να έχεις κάνει οικογένεια κλπ κλπ. Είναι εξίσου pathetic να αναλώνεσαι στο να προσπαθείς να γίνεις αρεστός στο άλλο φύλο.

Ηρέμησε φιλήσυχε νομοταγή πολίτη. Δεν υπονόησα πως έχεις εγκληματική συμπεριφορά. Με το σαν εμάς εννοώ στην καθημερινή τους ζωή. Άνθρωποι με τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους κλπ. Όπως είμαστε και εμείς.
Παιδακι μου ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ αλλα δεν ηρωποιουμε τσογλανια που μπεκροπινουν και οδηγουν..τι δεν καταλαβαινεις; ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ; Τα ιδια με αυτους;
Πετας τον ολεθρο σου και βγαινεις και απο πανω;

Καταδικαζουμε οπως πρεπει αυτο που εκαναν γιατι ειναι η αληθεια ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ μπας και ξυπνησουν τα βουρλα λεμε.
Κανε εναν μπαφο τωρα.

Γενικά, πάντως ισχύει αυτό, πως πολλοί εντάσσονται σε τέτοιους οπαδικούς συνδέσμους, απλά και μόνο για την αίσθηση του ''ανήκειν'', λόγω του ότι αισθάνονται απομονωμένοι ή παρεμελημένοι από ευρύτερη κοινωνία και περίγυρο. Και όσο πιο ατομικιστικές γίνονται οι Δυτικές κοινωνίες τόσο θα αυξάνονται αυτά τα φαινόμενα. Το πρόβλημα είναι πως όλοι αυτοί συνασπίζονται, προκαλούν έκτροπα, προβαίνουν σε αντικοινωνικές πράξεις και το δικαιολογούν ως το ότι ''νιώθουν αδικημένοι και αποξενωμένοι'' από ευρύτερη κοινωνία και κράτος. Και το παράξενο είναι πως πολλοί είναι παιδιά πλούσιων οικογενειών και ευκατάστατων σε τέτοιες ομάδες.

Αυτή την ενέργεια ενδεχομένως, ίσως να ήταν πιο σοφό να τη χρησιμοποιήσουν να σώσουν τον εαυτό τους πρώτα από όλα, μιας και συλλογικότητες, κοινοτισμοί κλπ η ιστορία έχει δείξει πως πάνε περίπατο όταν μπαίνει στη μέση ανάγκη για επιβίωση. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Τελευταία επεξεργασία:
τι έγινε; Βρέθηκαν ουσίες στο αίμα;
Βεβαια οσο μπορουν ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ στα ΜΜΕ.Ελπιζω να μην το κρυψουν μαπς και χαλαστουν τα παοκακια.Και δειξουν πι πολιτικοι και ολοι ποσο ηλιθιοι ειναι να ηροποιουν τσογλανια που δολοφονουν.

Βεβαια οσο μπορουν ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ στα ΜΜΕ.Ελπιζω να μην το κρυψουν μαπς και χαλαστουν τα παοκακια.Και δειξουν πι πολιτικοι και ολοι ποσο ηλιθιοι ειναι να ηροποιουν τσογλανια που δολοφονουν.

Eντάξει, πάω πάσο! Τι κοιτούν και ξανακοιτούν τα βίντεο; Αν είναι έτσι, τότε βρέθηκε η αιτία. Και με όλο το σεβασμό στα νεκρά και τραυματισμένα παληκάρια, γιατί ήταν απαραίτητο, να γίνει η επιστροφή με στρατιωτικά αεροσκάφη; Στον πόλεμο πήγαν; Νομίζω το σωστό θα ήταν να αναλάβει ο ΠΑΟΚ τη επιστροφή τους. Αλλά τι λέω τώρα;;;;;; :hmm: :hmm:

Και με όλο το σεβασμό στα νεκρά και τραυματισμένα παληκάρια, γιατί ήταν απαραίτητο, να γίνει η επιστροφή με στρατιωτικά αεροσκάφη;
Έλα Χριστέ και Παναγιά, τι διαβάζω. Τι λες τώρα ρε τούβλο;
Γιατί είναι πάνω από όλα Έλληνες πολίτες και μετά παοκτσήδες... Λέω εγώ τώρα. Πώς αλλιώς θα τους μεταφέρει το ελληνικό κράτος του οποίου ήταν πολίτες; Αν δεν κάνω λάθος, σε τέτοιες περιπτώσεις έτσι γίνεται συνήθως.

Αυτή την ενέργεια ενδεχομένως, ίσως να ήταν πιο σοφό να τη χρησιμοποιήσουν να σώσουν τον εαυτό τους πρώτα από όλα, μιας και συλλογικότητες, κοινοτισμοί κλπ η ιστορία έχει δείξει πως πάνε περίπατο όταν μπαίνει στη μέση ανάγκη για επιβίωση. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Το διαρκές κυνήγι για ατομική ευημερία και αυτοπροβολή εντός του καπιταλισμού = ο πιο σίγουρος δρόμος για την κατάθλιψη και τις ουσίες.

τι έγινε; Βρέθηκαν ουσίες στο αίμα;
Έτσι φαίνεται, καλά έχει δίκιο και ο Ηλίας πως στα οπαδικά δυστυχώς παίζουν ντρόγκια.

Κανε εναν μπαφο τωρα.
Δεν παίζω pro και βγαίνω από το σπίτι! Άρα no.

Ποια Παοκάκια να χαλαστουν; Πάνω δεν βλέπεις τι γράφω; Στις οπαδικές εκδρομές (όλων των ομάδων) παίζουν τα ναρκωτικά πολύ. Δεν είναι όλοι άσχετοι σαν κι εσένα που ασχολούνται συνέχεια με θέματα που δεν γνωρίζουν. Όσο για τις κλάψες και τα Εθνικά πένθη κι όλα τα συναφή, προφανώς και είναι μούφα και για λαϊκίστικους λόγους. Πόσο εκτός πραγματικότητας είσαι;

Ρίξε κάνα μπινελίκι ακόμα στους νεκρούς τώρα.

Ελα σιγα σιγα να τα λεμε

Η αστυνομία της Ρουμανίας εντόπισε φακέλους με ναρκωτικά στο βαν​

Αυτά αναφέρει η ιστοσελίδα digι 24.ro η οποία επικαλείται τις επίσημες ιατροδικαστικές έρευνες - Πρέσβης της Ελλάδας: «Δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση για όσα γράφουν τα ρουμανικά Μέσα»

28.01.2026 | 21:19 UPD:28.01.2026, 21:39
Η αστυνομία της Ρουμανίας εντόπισε φακέλους με ναρκωτικά στο βαν

FacebookXEmailΑνταλλαγή
Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, που κόστισε τη ζωή σε επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ και τραυμάτισε άλλους τρεις. Το δυστύχημα συνέβη ενώ οι οπαδοί ταξίδευαν με βαν προς τη Γαλλία για να παρακολουθήσουν αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας.

Σύμφωνα με το ρουμανικό μέσο digi24.ro, οι αρχές έχουν εντοπίσει ναρκωτικές ουσίες στο όχημα, γεγονός που ανοίγει νέο πεδίο έρευνας σχετικά με τη συμπεριφορά των επιβατών και του οδηγού πριν τη μοιραία σύγκρουση.

Έλα Χριστέ και Παναγιά, τι διαβάζω. Τι λες τώρα ρε τούβλο;
Γιατί είναι πάνω από όλα Έλληνες πολίτες και μετά παοκτσήδες... Λέω εγώ τώρα. Πώς αλλιώς θα τους μεταφέρει το ελληνικό κράτος του οποίου ήταν πολίτες; Αν δεν κάνω λάθος, σε τέτοιες περιπτώσεις έτσι γίνεται συνήθως.
Μια οικογενεια που σκοτωνεται δεν ειναι ελληνες πολιτες; Τους μεταφερουν στην πατριδα με στρατιωτικα αεροσκαφοι; Πατε καλα;

Οπαδοι μιας αθλητικης επιχειρησης ειναι και σιγουρα εγκληματισε ο οδηγος..πιθανον και οι υπολοιποι οι οποιοι εχουν κανει ποινικα κολασιμες πραξεις και αν ειναι ετσι και λειτουργησουν ολα οπως πρεπει θα δικαστουν οι επιζωντες..και εσυ μας τσαμπουνας οτι οφειλει η πολιτεια αυτα τα τσογλανια να τα φερνει σαν ηρωες στην πατριδα με στρατιωτικα αεροπλανα;
Ρε τι ζουμε ρε ελλαδαρα του κωλου το κερατο μου.

Οσοι ελληνες σκοτωνονται στο εξωτερικο..τους φερνουν ελλαδα με τα στρατιωτικα;Ουτε για πλακα.Ειναι δυνατον;

Ε...αυτα ειναι και για αυτο η ελλαδα ειναι ενα σκατο.
Απο αυτα τα σκατα που λετε.Καποιοι.

Ποια Παοκάκια να χαλαστουν; Πάνω δεν βλέπεις τι γράφω; Στις οπαδικές εκδρομές (όλων των ομάδων) παίζουν τα ναρκωτικά πολύ. Δεν είναι όλοι άσχετοι σαν κι εσένα που ασχολούνται συνέχεια με θέματα που δεν γνωρίζουν. Όσο για τις κλάψες και τα Εθνικά πένθη κι όλα τα συναφή, προφανώς και είναι μούφα και για λαϊκίστικους λόγους. Πόσο εκτός πραγματικότητας είσαι;

Ρίξε κάνα μπινελίκι ακόμα στους νεκρούς τώρα.
Μπινελικια ριχνω εκει που πρεπει.Ο ΝΕΚΡΟς ΔΕΝ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΕ φιλτατε οταν ειναι εγκληματιας..βλεπε το φιλαρακι σου τον χιτλερ.Να τον θρηνουμε κιολλας;Ελα σεμνα.

Αν ηταν απεναντι η μανα σας τα ιδια σκατα θα λεγατε καποιοι;

ΥΓ Τα μπινελικια δν ειναι επειδη καποιος κανει μπαφο..100 μπαφους να κανει καθε μερα...ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.Μεσα σε αμαξι σε βανακι που ταξιδευουν να γινονται αυτα; Αν αποδειχθουν βεβαια που μαλλον ετσι ειναι..το ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ γιατι ολοι φταινε με τον οδηγο να εχει το μεγαλυτερο μεριδιο ευθηνης αλλα και οι υπολοιποι...ΤΟ ΤΣΙΓΛΑΝΙΑ ειναι υπερβολικα ηπιο ξερετε.

Τελευταία επεξεργασία:
Δηλαδή, αν ω μη γένοιτο, σκοτωθώ εγώ στη Γερμανία, θα μεταφέρει στρατιωτικό αεροσκάφος το πτώμα μου; Ή επειδή δεν είμαι ΠΑΟΚτζού;:girl_angel:

Δηλαδή, αν ω μη γένοιτο, σκοτωθώ εγώ στη Γερμανία, θα μεταφέρει στρατιωτικό αεροσκάφος το πτώμα μου; Ή επειδή δεν είμαι ΠΑΟΚτζού;:girl_angel:
Νια θα τρεξει η πολιτεια να στελνει σκοτωμενους ελληνες στην ελλαδα με στρατιωτικα αεροπλανα.
Δηλαδη καποιοι νηπια ειναι και τα πετανε αυτα;
Κια ολυμπιακοι να ηταν οι οπαδοι παλι τα ιδια καραγκιοζιλικια θα εκανε το ελληνικο κρατος ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.

Έτσι φαίνεται, καλά έχει δίκιο και ο Ηλίας πως στα οπαδικά δυστυχώς παίζουν ντρόγκια.
Κρίμα. Δηλ είναι πιθανό και τον Άλκη να τον σκότωσαν υπό την επίρροια ντρογκιών;:(
Τον κύριο δεν τον διαβάζω, εδώ και καιρό τον πηδάω

Κρίμα. Δηλ είναι πιθανό και τον Άλκη να τον σκότωσαν υπό την επίρροια ντρογκιών;:(
Τον κύριο δεν τον διαβάζω, εδώ και καιρό τον πηδάω
Ασχετο το ενα με το αλλο.Κια ναι και οχι η δολοφονια ειναι δολοφονια του Αλκη.Τι διαφορα εχει;
Εδω μιλαμε για ΟΔΗΓΗΣΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ...εκει παιρνεις σβαρνα οποιον λαχει λεμε.

Νια θα τρεξει η πολιτεια να στελνει σκοτωμενους ελληνες στην ελλαδα με στρατιωτικα αεροπλανα.
Κια ολυμπιακοι να ηταν οι οπαδοι παλι τα ιδια καραγκιοζιλικια θα εκανε το ελληνικο κρατος ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.
Να, σε τι χρησιμεύει ο ελληνικός στρατός!
Στο μεταξύ, ξέρεις, το σώμα της Ελένης Τοπαλούδη, απ τη Ρόδο, που την βασάνισαν και δολοφόνησαν, μέχρι το Διδυμότοιχο, το πλήρωσαν οι γονείς της, μάλλον η γιαγιά της

Μια φορά θα στα πω γιατί δεν μπορώ να εξηγώ τα αυτονόητα:

Όλο αυτό το σόου έγινε γιατί ο ΠΑΟΚ (και κάθε λαοφιλής ομάδα) έχει μεγάλη οπαδική βάση, άρα άγρα ψηφών.
Τα δάκρυα των ΑΡΔ είναι κροκοδείλεια (ψοφάνε να γίνονται τέτοιες τραγωδίες).
Τα παιδιά που έφυγαν προφανώς και δεν είναι ήρωες, όσοι όμως έχουμε υπάρξει στο οπαδικό κίνημα το νιώθουμε λίγο παραπάνω αυτό που έγινε.
Κανείς δεν ζητάει από κανέναν να λυπηθεί (άλλωστε αυτοί που θα λυπηθούν πραγματικά είναι μόνο οι γονείς τους).
Ναι, οι Κάρενς που κάθε φορά ορμάνε σε τέτοια θέματα (στο στέκι και στην έξω ζωή) και τα ξεψαχνίζουν είναι κοράκια, ζουν για τέτοια.

ξέρεις τι γίνεται μάλλον; Το ποδόσφαιρο κινητοποιεί μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Βλέπεις πχ και ο Μαρινάκης, ο μεγαλοεπιχειρηματίας, είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού, όχι επειδή τον ενδιαφέρει η ομάδα, αλλά για να υπάρχει ένας <<λαός>> από πίσω, να τον υποστηρίζει και να <<ξεπλένει>> τις δουλειές του. Τώρα, λένε οι πολιτικοί : Αν καλύψουμε εμείς και μάλιστα με στρατιωτικές τιμές, την επιστροφή των νεκρών, όλη η Θεσσαλονίκη θα μας ψηφίσει συν πόσοι άλλοι. Έτσι θα γινόταν και τον Ολυμπιακό, έχεις δίκιο. Ενώ για την Ελενίτσα, σκασίλα τους!

Να, σε τι χρησιμεύει ο ελληνικός στρατός!
Στο μεταξύ, ξέρεις, το σώμα της Ελένης Τοπαλούδη, απ τη Ρόδο, που την βασάνισαν και δολοφόνησαν, μέχρι το Διδυμότοιχο, το πλήρωσαν οι γονείς της, μάλλον η γιαγιά της
Μπορεί (λέω μπορεί...) να το έκανε η ελληνική πολιτεία και για τον οποιοδήποτε. Ήταν δεν ήταν οπαδοί. Είναι ένα τραγικό (από πολλές απόψεις...) δυστύχημα που απαριθμεί 7 άτομα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ίσως να είναι άλλο το "πρωτόκολλο".

Και αυτό που λες, για την Τοπαλούδη, ότι πλήρωσαν οι γονείς της (ή η γιαγιά της...) τη μεταφορά, δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να τους προσέγγισαν για να τη μεταφέρουν. Όμως η οικογένεια να επέλεξε να πράξει μόνη της τα δέοντα (και κατ΄ επέκταση ήσυχα και αθόρυβα...)...

Back