Τρόπος αποστολής δεμάτων Boxnow

Το σκέφτηκα να το σκίσω αλλά το δέμα μέσα είναι σε βάθος & μήκος (όχι όμως σε ύψος) το ίδιο με το κουτί, είναι αμφίβολο αν θα το κατάφερνα.
Άσε που είχα και στο άλλο χέρι την Εβίτα μαζί μου.
Πως το κατάφεραν να το χώσουν ΜΕΣΑ απο την κλειδαριά; Το κλώτσαγε να το στουμπώσει μέσα;

Την επομενη φορά που καποιος θα κάνει το "λάθος" να το στειλει σε μποξάκι, θα βιώσει τρελή οργή. Θα γράψω στις σημειωσεις της παραγγελίας "ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΜΠΟΞ ΠΑΛΙ, ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Πως το κατάφεραν να το χώσουν ΜΕΣΑ απο την κλειδαριά; Το κλώτσαγε να το στουμπώσει μέσα;

Την επομενη φορά που καποιος θα κάνει το "λάθος" να το στειλει σε μποξάκι, θα βιώσει τρελή οργή. Θα γράψω στις σημειωσεις της παραγγελίας "ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΜΠΟΞ ΠΑΛΙ, ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"
Εμένα ευτυχώς ήταν skroutz παραγγελία των 19 ευρώ.
Το έκλεισα, γύρισα σπίτι με τις photos και ζήτησα επιστροφή χρημάτων.
Δεν μου ζητήσανε τις φωτος, σε 15 λεπτά είχε γίνει έγκριση και περιμένω το ποσό στην κάρτα.

Αν ήταν box θα ήταν μεγαλύτερο μπέρδεμα γιατί δεν είναι το ίδιο το κατάστημα.

Έλα ντε πως το χώσανε μέσα!

Εμένα ευτυχώς ήταν skroutz παραγγελία των 19 ευρώ.
Το έκλεισα, γύρισα σπίτι με τις photos και ζήτησα επιστροφή χρημάτων.
Δεν μου ζητήσανε τις φωτος, σε 15 λεπτά είχε γίνει έγκριση και περιμένω το ποσό στην κάρτα.

Αν ήταν box θα ήταν μεγαλύτερο μπέρδεμα γιατί δεν είναι το ίδιο το κατάστημα.

Έλα ντε πως το χώσανε μέσα!
Το σκρουτζ εχει το καλο οταν παραγγέλνεις απο αυτους, ότι φαίνονται τσακ μπαμ τύποι αν συμβει το οτιδήποτε (οπως και το e-food κι ας έχει φάξει ΤΟ κράξιμο για αλλους λόγους).

Εχω αρχίσει να το προτιμώ και σκέφτομαι και για συνδρομή για να γλυτωνω τα τρίευρα.

Μακάρι να μη το κάνουν (το να ειναι εντάξει με τα προβλήματα εννοώ) μονο και μονο για να πιάσουν στην αγορά και μετά τούμπα η μπιφτέκα.

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-05-04 160948.png

Ίσως σε επικίνδυνες περιοχές (με γύφτους κτλ), θα πρέπει να τα τοποθετούν εντός του super market / καταστήματος, κι ας χάνονται κάποιες availability ώρες της ημέρας (= ωράριο καταστήματος).

Ίσως σε επικίνδυνες περιοχές (με γύφτους κτλ), θα πρέπει να τα τοποθετούν εντός του super market / καταστήματος, κι ας χάνονται κάποιες availability ώρες της ημέρας (= ωράριο καταστήματος).
Μπα δε φταίνε σε τίποτα οι πελάτες που ψωνίζουν ή οι υπάλληλοι που εργάζονται στο σούπερ μάρκετ να συμβεί κάτι τέτοιο μπροστά τους και να κινδυνεύσουν ίσως. Να πληρώσει η εταιρεία υπάλληλο να προσέχει τα κουτιά όπως οφείλει, να έχει ένας ακόμα άνθρωπος εργασία. Αναρωτιέμαι ποιος θα αποζημιώσει τους ανθρώπους που έχασαν τα δέματά τους.

Πολλές εταιρίες έχουν ελεύθερες στο δρόμο τις θυρίδες δεμάτων. Δεν είναι μόνον η BOXNOW. Πριν λίγους μήνες έγινε και στη γειτονιά μου τέτοια διάρρηξη. Από τότε, μόλις με ειδοποιούν τρέχω αμέσως να παραλάβω το δέμα μου και κυρίως να μην το αφήσω εκεί νύχτα.

1777910611203.png

Σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς, η BOX NOW παρέχει αποζημίωση, η οποία, σύμφωνα με αναφορές χρηστών, ενδέχεται να έχει μέγιστο όριο τα 100 ευρώ ανά δέμα, ακόμη και για αγορές μέσω καταστημάτων.
100 ευρώ. Μας κοροϊδεύουν δηλαδή.

οχι. ειναι στους κανονες με τους οποιους συμφωνεις, πως μεχρι αξιας 100€ επιτρεπεται να στειλεις αντικειμενα, καθως μεχρι τοσο καλυπτει αποζημιωση. αν αγορασεις κατι πιο ακριβο ειναι δικη σου ευθυνη το αν θα επιλεξεις box. και προφανως πρεπει να υπαρχει επαρκης συσκευασια. τωρα για το οτι παραβιαζονται οι θυριδες ειναι οντως μεγαλο προβλημα

Αν ο αποστολέας δηλώσει την αξία του δέματος η αποζημίωση είναι μέχρι και 400 ευρώ.
Για αποδεδειγμένη απώλεια ή ολική κλοπή ή ολική καταστροφή του περιεχομένου φακέλου ή δέματος με δηλωμένη αξία/ασφαλισμένου με ευθύνη της Εταιρείας, καταβάλλεται αποζημίωση ίση με το ποσό της δηλωθείσας αξίας, και έως του ποσού έως του ποσού των τετρακοσίων (400,00) Ευρώ, εκτός και αν υπάρχει άλλη έγγραφη συμφωνία μεταξύ χρήστη και της Εταιρείας και επιστρέφεται το καταβληθέν ταχυδρομικό τέλος για τη συγκεκριμένη αποστολή.

Αν ο αποστολέας δηλώσει την αξία του δέματος η αποζημίωση είναι μέχρι και 400 ευρώ.
όχι καλέ, 100€ είναι η μεγιστη αποζημιωση και αξια που αναγνωριζεται
1777915441878.png

1777915480150.png

απο τη στιγμη που πατας αποδοχη των ορων και οι οροι ειναι αυτοι, αυτα υπερισχυουν

όχι καλέ, 100€ είναι η μεγιστη αποζημιωση και αξια που αναγνωριζεται
1777915441878.png

1777915480150.png

απο τη στιγμη που πατας αποδοχη των ορων και οι οροι ειναι αυτοι, αυτα υπερισχυουν
από εδώ το πήρα
1777915978512.png

θα μιλήσω με το chatbox τους να δω τι ισχύει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το chatbot λεει απλά να διαβασω τους ορους χρησης. Δεν λεει ουτε τα 100 ούτε τα 400. Από τη στιγμή που αναφέρεις οτι η αξία του αντικειμενους σου ειναι για παράδειγμα 300 ευρώ και δέχονται να το αποστείλουν πιστεύω οτι ο ορος χρήσης που έστειλα σε καλύπτει.

Τελευταία επεξεργασία:
από εδώ το πήρα
1777915978512.png

θα μιλήσω με το chatbox τους να δω τι ισχύει

Το chatbot λεει απλά να διαβασω τους ορους χρησης. Δεν λεει ουτε τα 100 ούτε τα 400. Από τη στιγμή που αναφέρεις οτι η αξία του αντικειμενους σου ειναι για παράδειγμα 300 ευρώ και δέχονται να το αποστείλουν πιστεύω οτι ο ορος χρήσης που έστειλα σε καλύπτει.
αυτο ισως ειναι για συνεργασια με εταιριες απο την πλευρα των καταστηματων που συνεργαζονται ισως, ή εχει ξεμεινει.
επειδη εμεις ως πελατες που βγαζουμε κωδικους, στο πεδιο αξια οταν συμπληρωνεις τα στοιχεια για το δεμα, εχει μονο μεχρι 100€. δεν μπορεις αλλιως να δηλωσεις μεγαλυτερη αξια (αρα συμφωνα με αυτο που εστειλες δεν ισχυει ο ορος "δηλωμενη αξια" καθως εκ φυσεως συμφωνα με την φορμα δεν μπορει να δηλωθει μεγαλυτερη αξια μεσω της φορμας. Ξαναλεω πως δεν ξερω τι ισχυει για τις συμφωνιες με καταστηματα και πλατφορμες που συναπτει η box, ωστοσο και εκει εικαζω πως το οριο ειναι τα 100€. Αυτο το 400αρι θα εχει ξεμεινει ή αφορα κατι αλλο
1777916826610.png

για να λεει το 100€ ρητα στα άλλα δύο πεδία, δε νομιζω πως ισχυει το 400

update, διαβασε εδω τι λεει το τσατ:

αν δεν έχεις κάνει ρητά γραπτή συμφωνία με την box ότι η συγκεκριμένη αποστολή γίνεται ως δηλωμένη/ασφαλισμένη αξία, τότε είσαι στο απλό καθεστώς των 100€, όχι στα 400€. Για ολες τις συνηθισμενες κανονικες αποστολες, υπαγομαστε στα 100€.

Τελευταία επεξεργασία:
αυτο ισως ειναι για συνεργασια με εταιριες απο την πλευρα των καταστηματων που συνεργαζονται ισως, ή εχει ξεμεινει.
επειδη εμεις ως πελατες που βγαζουμε κωδικους, στο πεδιο αξια οταν συμπληρωνεις τα στοιχεια για το δεμα, εχει μονο μεχρι 100€. δεν μπορεις αλλιως να δηλωσεις μεγαλυτερη αξια (αρα συμφωνα με αυτο που εστειλες δεν ισχυει ο ορος "δηλωμενη αξια" καθως εκ φυσεως συμφωνα με την φορμα δεν μπορει να δηλωθει μεγαλυτερη αξια μεσω της φορμας. Ξαναλεω πως δεν ξερω τι ισχυει για τις συμφωνιες με καταστηματα και πλατφορμες που συναπτει η box, ωστοσο και εκει εικαζω πως το οριο ειναι τα 100€. Αυτο το 400αρι θα εχει ξεμεινει ή αφορα κατι αλλο
1777916826610.png

για να λεει το 100€ ρητα στα άλλα δύο πεδία, δε νομιζω πως ισχυει το 400

update, διαβασε εδω τι λεει το τσατ:

αν δεν έχεις κάνει ρητά γραπτή συμφωνία με την box ότι η συγκεκριμένη αποστολή γίνεται ως δηλωμένη/ασφαλισμένη αξία, τότε είσαι στο απλό καθεστώς των 100€, όχι στα 400€.
Δεν έχει νόημα να ρωτάς το chatgpt. Είναι προφανές ότι οι όροι χρήσης φάσκουν και αντιφάσκουν. Μεταξύ ιδιωτών δεν γίνεται μεγαλύτερη αποζημίωση των 100 ευρώ καθώς δεν σε αφήνει η πλατφόρμα.

Αν πάρεις κάτι από μαγαζί που έχει την επιλογή για boxnow την ευθύνη την έχει ο πωλητής (και 1000 ευρώ να κάνει) άρα αυτός θα κυνηγάει το box now και από τον πωλητή θα παρεις (ολική) αποζημίωση. Στην πράξη εχω παραγγείλει καποιες φορές αντικειμενα >100 ευρώ <400 ευρώ απο μαγαζια με δυνατότητα αποστολής με box now. Για ακριβότερα δεν μου έχει τύχει να με αφήσουν. Συνεπώς υποθέτω ότι υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα αποζημείωση για εταιρικούς πελάτες (b2b) αλλά και να μην υπάρχει δεν ειναι κατι που πρεπει να ενδιαφέρει τον καταναλωτή.

Δεν έχει νόημα να ρωτάς το chatgpt. Είναι προφανές ότι οι όροι χρήσης φάσκουν και αντιφάσκουν. Μεταξύ ιδιωτών δεν γίνεται μεγαλύτερη αποζημίωση των 100 ευρώ καθώς δεν σε αφήνει η πλατφόρμα.

Αν πάρεις κάτι από μαγαζί που έχει την επιλογή για boxnow την ευθύνη την έχει ο πωλητής (και 1000 ευρώ να κάνει) άρα αυτός θα κυνηγάει το box now και από τον πωλητή θα παρεις (ολική) αποζημίωση. Στην πράξη εχω παραγγείλει καποιες φορές αντικειμενα >100 ευρώ <400 ευρώ απο μαγαζια με δυνατότητα αποστολής με box now. Για ακριβότερα δεν μου έχει τύχει να με αφήσουν. Συνεπώς υποθέτω ότι υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα αποζημείωση για εταιρικούς πελάτες (b2b) αλλά και να μην υπάρχει δεν ειναι κατι που πρεπει να ενδιαφέρει τον καταναλωτή.
δεν εχω ιδεα τι σημαινει "ειδικα συμφωνημενη δηλωμενη/ασφαλισμενη αποστολη" και σε τι διαφερει απο ενα κανονικο δεμα γιαυτο το ρωτησα. στα καταστηματα δεν το ξερω αυτο που λες, αλλωστε ειναι επιλογη σου με δικη σου ευθυνη να επιλεξεις με τι θα σου ερθει και υποτιθεται συμφωνεις στους ορους χρησης οταν το κανεις, αρα και στην μεγιστη αξια. τωρα το αν θα σε αφησουν απο το καταστημα να το κάνεις χωρις προειδοποιηση αν ξεπερναει η αξια τα 100€ ειναι γκριζα ζωνη και νομικα μπορει να εκτιθεσαι εσυ ενω εκεινοι οχι. Δεν θα προτεινα ποτέ να αγορασεις απο πουθενα κατι με αξια ανω των 100€ οταν προκειται να σου αποσταλει με box. Απλώς πληρωσε κανονικο κουριερ να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Εγω καταλαβαινω πως το όριο είναι τα 100€ για τις απλές αποστολές, αλλά μπορεί να φτάσει τα 400€ ΜΟΝΟ αν γινει ειδική έγγραφη συμφωνία ασφάλισης. Γενικά επιτρέπονται αντικείμενα αξίας έως 100€. Αν η αξία ξεπερνά τα 100€, θεωρείται "Μη Αποδεκτό Ταχυδρομικό Αντικείμενο" (Άρθρο 4 & Άρθρο 5). Στο Άρθρο 5 των Όρων Χρήσης αναφέρεται ξεκάθαρα: "Σε περίπτωση που ο αποστολέας επιθυμεί η διεκπεραίωση της αποστολής του ταχυδρομικού του αντικειμένου να καλύπτεται με ασφαλιστική κάλυψη (αποστολή με δηλωμένη αξία), απαιτείται ειδική έγγραφη συμφωνία με την BOX NOW." Αν γινει αυτή η ειδική έγγραφη συμφωνία και πληρώσεις (ενδεχομένως) το αντίστοιχο ασφάλιστρο, τότε εμπίπτεις στην ειδική κατηγορία του Χάρτη Υποχρεώσεων (Άρθρο 8.6), όπου η αποζημίωση καλύπτει τη δηλωθείσα αξία έως το ποσό των 400€ (εκτός αν έχετε συμφωνήσει εγγράφως για ακόμα μεγαλύτερο ποσό). Και θα πρέπει εδώ περα προφανως προπαντως η εταιρεια να εχει δεχθει εκ των προτερων και εγκρινει μια τετοια αποστολη με τετοιο υψηλο κοστος και τετοια ασφαλιση. Για τον μέσο χρήστη και τις συνήθεις αποστολές, το πρακτικό όριο είναι τα 100 ευρώ. Τα 400 ευρώ αποτελούν εξαίρεση, όχι τον κανόνα.

Από την άλλη, αν ξεφυγουμε απο ιδιωτη σε ιδιωτη, και παμε στα καταστηματα, εκει φανταζομαι πως καλυπτεσαι απο το καταστημα και πρεπει να σου γυρισει το πληρες ποσο. Εσυ εχεις σχεση πελατη ως αγοραστης με το καταστημα, οχι με την box. Το καταστημα θα πρεπει να σου δωσει ολα τα λεφτα, και μετα να στραφει στην box να παρει ο,τι αποζημιωση δικαιουται (λογικα μονο τα 100€, γιαυτο ειναι ρισκο για εκεινους ως επιχειρηματιες να εχουν box ως επιλογη, εκτος αν κανουν τις ειδικες συμφωνιες ασφαλισης, ομως εκει λογικα το κοστος των μεταφορικων θα ειναι αυξημενο καθως η επιβαρυνση της σπεσιαλ ασφαλισης αυτης μετακυλιεται λογικα στην τιμη των μεταφορικων και δεν συμφερει, καλυτερα κουριερ).

εν ολιγοις, αν θες ακριβα αντικειμενα μην πας σε box θα μπλεξεις. πηγαινε σε κουριερ να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. για τετοια μεγαλα ποσα πχ 300€ κινητο, ε τα 3-5€ μεταφορικα ειναι αποδεκτα. ειναι σα να λες τρωω δυο οικογενειακες σπεσιαλ πιτσες αλλα θα πιω κολα zero. Ποτέ δεν θα εμπιστευομουν την box για μεγαλης αξιας αντικειμενα. Δεν ειναι μονο η αποζημιωση, δεν μου αρκει αυτο. Ειναι το ιδιο το αντικειμενο που θα παει στράφι. Πχ αν αγορασω απο metabook ενα σπανιο βιβλιο που δεν το εχω βρει αλλου, και μου το φερει στραπατσαρισμενο, οσα και να μου δωσει, δεν θα το βρω αλλου, παει χαθηκε. Και η box πιστεψε με απο προσωπικη εμπειρια και απο αυτα που βλεπω στις ομαδες με αγοραπωλησιες, εχει μεγαλο ιστορικο ζημιων και απωλειων δεματων κλπ

Τελευταία επεξεργασία:
δεν εχω ιδεα τι σημαινει "ειδικα συμφωνημενη δηλωμενη/ασφαλισμενη αποστολη" και σε τι διαφερει απο ενα κανονικο δεμα γιαυτο το ρωτησα. στα καταστηματα δεν το ξερω αυτο που λες, αλλωστε ειναι επιλογη σου με δικη σου ευθυνη να επιλεξεις με τι θα σου ερθει και υποτιθεται συμφωνεις στους ορους χρησης οταν το κανεις, αρα και στην μεγιστη αξια. τωρα το αν θα σε αφησουν απο το καταστημα να το κάνεις χωρις προειδοποιηση αν ξεπερναει η αξια τα 100€ ειναι γκριζα ζωνη και νομικα μπορει να εκτιθεσαι εσυ ενω εκεινοι οχι. Δεν θα προτεινα ποτέ να αγορασεις απο πουθενα κατι με αξια ανω των 100€ οταν προκειται να σου αποσταλει με box. Απλώς πληρωσε κανονικο κουριερ να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Επιλέγεις από την λίστα του πωλητή. Νομικά αυτός είναι υπεύθυνος. Το συζητάνε εδώ στο reddit.

Επίσης παίξε λίγο με το public να δεις ότι από κάποιο σημείο και μετά δεν σε αφήνει να επιλέγεις box now.

Sto MacBook neo αφηνουν.
123.png

στο iPhone 17 Pro Μαχ δεν σου δίνει την επιλογή.
2.png

εν ολιγοις, αν θες ακριβα αντικειμενα μην πας σε box θα μπλεξεις. πηγαινε σε κουριερ να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. για τετοια μεγαλα ποσα πχ 300€ κινητο, ε τα 3-5€ μεταφορικα ειναι αποδεκτα. ειναι σα να λες τρωω δυο οικογενειακες σπεσιαλ πιτσες αλλα θα πιω κολα zero. Ποτέ δεν θα εμπιστευομουν την box για μεγαλης αξιας αντικειμενα. Δεν ειναι μονο η αποζημιωση, δεν μου αρκει αυτο. Ειναι το ιδιο το αντικειμενο που θα παει στράφι. Πχ αν αγορασω απο metabook ενα σπανιο βιβλιο που δεν το εχω βρει αλλου, και μου το φερει στραπατσαρισμενο, οσα και να μου δωσει, δεν θα το βρω αλλου, παει χαθηκε. Και η box πιστεψε με απο προσωπικη εμπειρια και απο αυτα που βλεπω στις ομαδες με αγοραπωλησιες, εχει μεγαλο ιστορικο ζημιων και απωλειων δεματων κλπ
Αν η συσκευασία ειναι σωστή δεν προκειται να πάθει τίποτα στη μεταφορά. Αν το temu και ο καθε κινέζος στέλνει πακέτα σε χαρτινες συσκευασίες δεν φταίνε οι μεταφορικές. Στη πράξη για ακριβά αντικείμενα προτιμάμε αξιόπιστους πωλητές γιατί αν θέλουν να σου την φέρουν θα βάλουν άλλο προϊόν στη συσκευασία.

Και αν το σκεφτείς λογικά ποτέ νομίζεις ότι κινδυνεύει παραπάνω η συσκευασία; Με το box now που τα πακέτα μεταφερονται κενρικά σε συγκεκριμένα σημεία χωρίς πίεση χρόνου ή με τη κλασσικη μεταφορική που ο ταχυδρομος ειναι πανω κατω συνεχεια και προσπαθει να συννενοηθει με τους αγοραστές για το πότε θα μεταφερθεί το πακέτο στο σπίτι σου.

Το τι λένε στα forum άστο. Παίζονται πολλά συμφέροντα. Αν δεν μπορείς να νικήσεις κάτι το δυσφημείς. Κυκλοφορούν πολλά ψέματα ότι τα κλέβουν οι ίδιοι υπάλληλοι από τις αποθήκες αλλά τίποτα από αυτά δεν ισχύει ή είμαι μεμονομένες περιπτώσεις που ισχύουν και στις κλασικές μεταφορικές.

Επιλέγεις από την λίστα του πωλητή. Νομικά αυτός είναι υπεύθυνος. Το συζητάνε εδώ στο reddit.

Επίσης παίξε λίγο με το public να δεις ότι από κάποιο σημείο και μετά δεν σε αφήνει να επιλέγεις box now.

Sto MacBook neo αφηνουν.
123.png

στο iPhone 17 Pro Μαχ δεν σου δίνει την επιλογή.
2.png

Αν η συσκευασία ειναι σωστή δεν προκειται να πάθει τίποτα στη μεταφορά. Αν το temu και ο καθε κινέζος στέλνει πακέτα σε χαρτινες συσκευασίες δεν φταίνε οι μεταφορικές. Στη πράξη για ακριβά αντικείμενα προτιμάμε αξιόπιστους πωλητές γιατί αν θέλουν να σου την φέρουν θα βάλουν άλλο προϊόν στη συσκευασία.

Και αν το σκεφτείς λογικά ποτέ νομίζεις ότι κινδυνεύει παραπάνω η συσκευασία; Με το box now που τα πακέτα μεταφερονται κενρικά σε συγκεκριμένα σημεία χωρίς πίεση χρόνου ή με τη κλασσικη μεταφορική που ο ταχυδρομος ειναι πανω κατω συνεχεια και προσπαθει να συννενοηθει με τους αγοραστές για το πότε θα μεταφερθεί το πακέτο στο σπίτι σου.

Το τι λένε στα forum άστο. Παίζονται πολλά συμφέροντα. Αν δεν μπορείς να νικήσεις κάτι το δυσφημείς. Κυκλοφορούν πολλά ψέματα ότι τα κλέβουν οι ίδιοι υπάλληλοι από τις αποθήκες αλλά τίποτα από αυτά δεν ισχύει ή είμαι μεμονομένες περιπτώσεις που ισχύουν και στις κλασικές μεταφορικές.
με box την εχω παθει πολλες φορες απο αγορα βιβλιων τοσο απο ιδιωτες οσο και απο πωλητές metabook. Απο μικροφθορες μεχρι διατμηση ραχης βιβλιου (δεν ξερω πώς το καταφεραν αυτο, ειχε σπασει η μιση κατω ραχη, θα το πατίκωσαν υπό γωνία). Η συσκευασια δεν ηταν η ενδεδειγμένη και ηταν ευθυνη του αποστολεα συμφωνω, ομως μού δειχνει το τι πιεσεις ασκουνται και πώς τα κακομεταχειριζονται πώς τα πετανε κλπ, γενικα το τι τραβανε στην box. Κουριερ συνηθως παω εγω και το παιρνω απο το καταστημα, δεν μου το φερνουν σπιτι, οπότε για μενα σημαντικο ειναι οι συνθηκες μεταφορας απο τη μία πόλη στην άλλη και ο τροπος τοποθέτησης στο locker, οχι της παραδοσης του κουριερ σπιτι. Ειναι πολλες οι μαρτυριες οτι υπαλληλοι της box οταν μαζευουν τα δεματα απο τις θυριδες τα πετανε χυμα οπως να ναι σε εναν σακο, κυριολεκτικα τα πετανε, δεν τα αφηνουν απλως ήρεμα, αλλα τα πετανε απο αποσταση. Δεν ξερω αν αληθευουν ολες οι ιστοριες ή αν καποιες ειναι κακοβουλες απο ανταγωνισμο, παντως οι φθορες που εχω δει σε δεματα βιβλιων ειναι χαρακτηριστικες του οτι τα κακομεταχειριζονται αρκετες φορες κατα τη μεταφορα στην box, και καθε φορα που το παιρνω στα χερια μου ειμαι με την ψυχη στο στομα αν εφτασε καλα, και παντα λεω απο μονος μου για σιγουρα τον πωλητη "προσεξτε πώς θα το συσκευασετε να ειναι προστατευμενο πχ με σκληρο χαρτονι κλπ". Οι περισσοτεροι στελνουν φακελο με φυσαλιδες, αυτο ειναι ωραιο για χτυπηματα ομως το καθε επιπεδο προστασιας προστατευει απεναντι σε διαφορετικο ειδος ζημιας. Η διατμηση και το πατίκωμα δεν θα αποτραπει απο τις φυσαλιδες, αλλά απο σκληρο άκαμπτο χαρτόνι μπρος-πισω ή κούτα. Μεσα πρεπει να το σταθεροποιησεις το δεμα ωστε να μην κολυμπαει και χτυπιεται πανω στις σκληρες επιφανειες του χαρτονιου. Μετα θελεις bubble wrap εσωτερικα για να μην χτυπηθουν γωνιες, ειδικα αμα ειναι κατι ευαισθητο πχ καποιοι στελνουν γυαλικα, κεριά κλπ. Τέλος πρεπει να βαλεις εσωτερικα κατι σε πλαστικο για να το αδιαβροχοποιησεις σε περιπτωση που βρεχει εκεινες τις μερες και περασει μεσα βροχη να μην μπει υγρασια (αυτα για βιβλιο). Πόσοι νομιζεις τα κανουν ολα αυτα; το 5% των πωλητων ξερω γω, και πολυ λεω. οι περισσοτεροι βαζουν υποτυπωδεις συσκευασιες, μπορεις απλη σακουλα πλαστικη, λιγο σελοτειπ και το στελνουν. Μου χει τυχει βιβλιο μεσα σε απλη σακουλα αγορών με κορδονακι πανω κλεισμενο μια θηλια και απο πανω ολο ανοιχτο το βιβλιο ουσιαστικα εκτεθειμενο. Επισης μου εχει τυχει να τυλιξουν σελοτειπ πανω στο ιδιο το βιβλιο γυμνο χωρις καμία συσκευασια, δηλαδη το σελοτειπ να ακουμπαει εξωφυλλο και οπισθοφυλλο κολλημενο, πανω εκει ενα χαρτακι με τον αριθμο και το λενε αυτο δεμα, ετσι μπηκε στη θυριδα. Θελω να πω, η νοοτροπια πολλων πωλητων ποια ειναι, δεν πολυνοιαζονται.

Αμ το αλλο, στο metabook, πωλητης μού ζητούσε να του πληρώσω τα υλικα συσκευασιας, μου ελεγε θα πληρωσεις 2-3€ εξτρα για χαρτόνι και bubble wrap, αλλιως απλο φακελο.

Και απο την αλλη ειναι λογικο ο,τι πληρωνεις παιρνεις, πχ τις προαλλες ειχε μικρη θυριδα με.... μόλις δέκα λεπτά του ευρώ. Οπότε τι ποιοτητα υπηρεσιων περιμενεις με μεταφορικα... 0,10-0,50€ εναντι 3-6€ των κουριερ;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back