Υπάρχουν στοιχειωμένα μέρη;

Jim175

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Jim175 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 852 μηνύματα.
κατα καιρους εχω ακουσει διαφορα ατομα ειτε απο γνωστους ειτε στο youtube που λενε οτι εχουν παει σε εγκαταλελημενα κτηρια στην Ελλαδα και τις διαφορες συνηθως τρομακτικες εμπειριες τους, συνηθως αφορουν σπιτια η νοσοκομεια οπου οι ανθρωποι που ζουσαν σ'αυτα δεν ειχαν καλη ζωη και καλο τελος. Ποια ειναι η αποψη σας; θεωρειται πως υπαρχουν τετοια μερη; εχετε παει σε καποιο τετοιο μερος;

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Στο παραβάν οταν ψηφίζεις ΧΑ είναι στοιχωμένο μέρος

Jim175

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Jim175 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 852 μηνύματα.
Στο παραβάν οταν ψηφίζεις ΧΑ είναι στοιχωμένο μέρος
δεν ασχολουμαι καν με πολιτικα απλα ειδα κατι βιντεο του και μου εκαναν εντυπωση, δεν υποστιριζω κανενα φανατικα και ουτε προκειται, απλα καποιοι ηταν λιγο αποτομοι στο θρεντ και δεν ηθελα να το οδηγησω σε τσακωμο, με μεταφυσικα ασχολουμαι πολυ ομως, και γενικα αστικους θρυλους.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.574 μηνύματα.
κατα καιρους εχω ακουσει διαφορα ατομα ειτε απο γνωστους ειτε στο youtube που λενε οτι εχουν παει σε εγκαταλελημενα κτηρια στην Ελλαδα και τις διαφορες συνηθως τρομακτικες εμπειριες τους, συνηθως αφορουν σπιτια η νοσοκομεια οπου οι ανθρωποι που ζουσαν σ'αυτα δεν ειχαν καλη ζωη και καλο τελος. Ποια ειναι η αποψη σας; θεωρειται πως υπαρχουν τετοια μερη; εχετε παει σε καποιο τετοιο μερος;
Όχι δεν τα πιστεύω αυτά.

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα.
Ποια ειναι η αποψη σας; θεωρειται πως υπαρχουν τετοια μερη; εχετε παει σε καποιο τετοιο μερος;

Οχι δεν έχω πάει, αλλά σκέφτομαι κάποια στιγμή να επισκεφτώ κάποιο "στοιχειωμένο" κάστρο στην Σκωτία.

Τώρα όσον αφορά το αν υπάρχουν, η κοινή λογική λέει πώς όχι αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6.264 μηνύματα.
Οχι δεν υπαρχουν.Επομενη γραμμη.

Jim175

Πολύ δραστήριο μέλος

Οχι δεν έχω πάει, αλλά σκέφτομαι κάποια στιγμή να επισκεφτώ κάποιο "στοιχειωμένο" κάστρο στην Σκωτία.

Τώρα όσον αφορά το αν υπάρχουν, η κοινή λογική λέει πώς όχι αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Υπάρχουν κυνηγοί φαντασμάτων, κάποιοι πληρώνονται κιόλας έχω ακούσει για να διώξουν τον δαίμονα-φάντασμα του σπιτιού

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 1.116 μηνύματα.
Υπάρχουν κυνηγοί φαντασμάτων, κάποιοι πληρώνονται κιόλας έχω ακούσει για να διώξουν τον δαίμονα-φάντασμα του σπιτιού

Σίγουρα υπάρχουν και επίσης έχω δεί κάποια ντοκιμαντέρ στο history channel ή/και discovery αν δεν κάνω λάθος.

Το θέμα είναι αν τα όσα μας δείχνουν είναι οπτικές ψευδαισθήσεις για να ικανοποιήσουν την έλξη που νιώθουν αρκετοί για τέτοιες καταστάσεις. (και πιστεύω πως πράγματι πολλά ντοκιμαντέρ βασίζονται σε οφθαλμαπάτες μέσω της τεχνολογίας)

Παρόλα αυτά θεωρώ πως υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν στα αλήθεια φαντάσματα αλλά σίγουρα αυτή η πιθανότητα είναι αρκετά χαμηλή.

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 14.178 μηνύματα.
Στοιχειωμενα μερη υπαρχουν ναι,υπαρχουν ενα σωρο ντοκυμαντερ και μελετητες αν θελετε της διαστασης αυτης που υπαρχουν οντως φαντασματα κλπ επομενως οποιος εχει διαβασει/δει εχει μια ιδεα.
Περισσοτερες στοιχειωμενες θα ελεγα τις ανθρωπινες ψυχες.
Και εκ των πραγματων αγιατρευτες καποιες φορες,και αυτο ειναι περισσοτερο danger απο ενα φαντασμα που μπορει και να μη σε ενοχλησει και ποτέ.

Οριστε και υπαρχουν και μαρτυριες και υπαρχουν παρα μα παρα πολλα βιντεο και αρθρα για ελλαδα και κοσμο.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.756 μηνύματα.
Φυσικά και υπάρχουν στοιχειωμένα μέρη. Θα αναφέρω δύο:

1) Το Μουσείο Φυσικών Επιστημών (επί της οδού Σόλωνος 104 στην Αθήνα)
Το λέγανε πριν πολλά χρόνια "παλαιό χημείο" ή "μέγαρο Φυσικής". Εκεί γίνονταν τα μαθήματα Φυσικής του ΕΚΠΑ. Καθηγητής στη Φυσική ήταν ο Καίσαρ Αλεξόπουλος. Υπάρχει άγαλμά του στη Σ.Φ.Ε. Λοιπόν από όσα λένε οι παλιοί στο μέγαρο κυκλοφορεί το φάντασμα του Καίσαρα Αλεξόπουλου και ψιθυρίζει στους επισκέπτες νόμους της Φυσικής και κάνει παρατηρήσεις στους πρώην φοιτητές του.

-Φυσικών-Επιστημών-και-Τεχνολογίας.jpg
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ-300x225.jpg

2) Το γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο πιο γνωστός γκαντέμης της ιστορίας. Από όταν έφυγε από τη βουλή έμεινε στο γραφείο το φάντασμά του και μεταδίδει γκαντεμιά σε όποιον δοθεί το γραφείο. Στις προηγούμενες εκλογές πήρε το γραφείο ο Βασίλης Λεβέντης και διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί δεν ήθελε τόση γκαντεμιά. Ζήτησε ή να αλλάξει γραφείο ή να έρθει ο αρχιεπίσκοπος να κάνει τρισάγιο να φύγει το φάντασμα. Τελικά είχε δίκιο. Λόγω της γκαντεμιάς δεν ξαναβγήκε βουλευτής.

λήψημμμ.jpg
ImageHandler18.jpg

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.128 μηνύματα.

Μιλώντας πρακτικά,no. Προφανώς δεν υπάρχουν στοιχειωμένα μέρη.
Ωστόσο υπάρχουν αρκετά που λόγω της ιστορίας τους, αποπνέουν σίγουρα μια ανατριχίλα. Εαν και όπως καταλαβαίνεις αυτό πρόκειται πιο πολύ για ένα ψυχοσωματικό φαινόμενο παρά κανα στοιχειό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι τέτοια μέρη δεν αποτελούν εξαιρετική πηγή έμπνευσης για ιστορίες, ταινίες και παιχνίδια ή θεματικά πάρκα. Εκτός αυτού τέτοιες ιστορίες ή μέρη τροφοδοτούν τους ιστορικούς με λαογραφικά στοιχεία, ενώ μας λένε πολλά και για τον τρόπο σκέψεις και τις αντιλήψεις των ανθρώπων που τις δημιούργησαν τις εκάστοτε εποχές. Οπότε έχουν και την επιστημονική τους αξία.

Στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοια μέρη και η Evanescence σου έδωσε μια καλή λίστα.
Εαν ψάξεις και για την Αμερική θα δεις ακόμα περισσότερα. Η πολιτεία της Λουιζιάνας είναι πολύ διάσημη μάλιστα για τέτοια μέρη. Απλά μην την πατήσεις και αρχίσεις να πιστεύεις διάφορα. Δεν πρέπει να ξεχνάς οτι είναι απλά σαν τα παραμμύθια αυτά τα πράγματα,έχουν σκοπό να οξύνουν την φαντασία και να προκαλούν ψυχαγωγία, τίποτα παραπάνω.

soul

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η soul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 125 μηνύματα.
Το στοιχειωμένο μέρος προϋποθέτει παρουσία φαντασματων. Τα οποία υποτίθεται πως είναι ηχοφασματικες παρουσίες και ο άνθρωπος δεν μπορεί να "δει" γιατί είναι διαφορετική η φασματική συχνότητα της όρασης μας.
Θεωρητικά είναι ψυχές που μετά τον φυσικό θάνατο παραμένουν στην ίδια διάσταση (εγκλωβισμενες). Και αφήνουν μαγνητικά αποτυπώματα.
Αναφορές υπάρχουν πολλές... Στη λογοτεχνία πχ Άμλετ, ο Α. Κοναν Ντοιλ, κλπ. Αλλά και παλιότερα πχ οι Βίκινγκ που πέθαιναν ανεντιμα τριγυρνούν στη γη μέχρι την εξιλέωση τους. Αναφορές υπάρχουν επίσης σε Όμηρο, Λουκιανο, Πλούταρχο, κ.ά. Τον 19ο αιώνα νομίζω έγινε η μεγάλη εξάπλωση. Πιο σύγχρονα στην Ελλάδα είναι το φαινόμενο με τους Δροσουλιτες ενώ στο εξωτερικό αναφέρονται συχνά τα φαινόμενα των orbs.
Πολλά τα φαινόμενα, πολλές οι μαρτυρίες, διαφορετικές και ποικίλες εξηγήσεις... Το που στέκεται η αλήθεια? Αυτό αφορά την έρευνα του καθένα και το ποια θεωρία τον πείθει περισσότερο.

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν πρέπει να ξεχνάς οτι είναι απλά σαν τα παραμμύθια αυτά τα πράγματα,έχουν σκοπό να οξύνουν την φαντασία και να προκαλούν ψυχαγωγία, τίποτα παραπάνω.

Δεν είναι απολύτως σίγουρο αυτό γιατί με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα πως η ανάσταση του χριστού είναι παραμύθι.

Σίγουρα βάση της λογικής και της επιστήμης δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη φαντασμάτων αλλά μπορεί να υπάρχουν για τον λόγο που δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι για την ύπαρξη του μεταφυσικού γενικότερα όπως πχ την μεταθάνατον ζωή.

Guest 890013

Επισκέπτης

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 890013

Επισκέπτης

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.128 μηνύματα.
Δεν είναι απολύτως σίγουρο αυτό γιατί με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα πως η ανάσταση του χριστού είναι παραμύθι.

Σίγουρα βάση της λογικής και της επιστήμης δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη ή όχι φαντασμάτων αλλά μπορεί να υπάρχουν για τον λόγο που δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι για την ύπαρξη του μεταφυσικού γενικότερα όπως πχ την μεταθάνατον ζωή.

Χμμ κοίτα. Το θέμα είναι περίπλοκο και πολυδιάστατο. Για αυτό και είπα οτι, διεγείρουν την φαντασία αυτά τα πράγματα ανεξάρτητα τι πιστεύεις ή όχι. Δηλαδή no hate,δεν τα δέχομαι, αλλά ούτε απορρίπτω την αξία τους, έστω και απο πολιτισμικής σκοπιάς.

Η επιστήμη έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο πορεύεται απο την απαρχή της. Βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο για να αποδείξει ή να καταρρίψει ισχυρισμούς. Αυτό σημαίνει οτι εαν εγώ έχω μια θεωρία, έστω Α ή ισχυριστώ το Α,τότε για να σε πείσω και να αποτελεί ο ισχυρισμός μου πλέον επιστημονικό γεγονός, οφείλω να σου κάνω ένα πείραμα. Το οποίο θα είναι προσεκτικά και κατάλληλα σχεδιασμένο, και στο οποίο θα επιβεβαιώνονται τα όσα σου λεω οτι θα έπρεπε να συμβούν βάσει του ισχυρισμού μου. Εδώ είναι που στραβώνει συνήθως πολύ το πράγμα...

Επιστημονικά η ανάσταση του Χριστού δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και άρα δεν είναι δυνατόν να αποτελεί ένα επιστημονικό γεγονός(οτι η ανάσταση είναι εφικτή). Διότι ποτέ δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα. Δεν σημαίνει οτι την απορρίπτεις. Αλλά σημαίνει οτι δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτή όσο αμφισβητείται, γιατί ενδεχομένως να είναι εσφαλμένη.

Αυτοί οι ghostbusters τώρα, προφανώς είναι μπακάλιδες και τα όποια ευρήματα έχουν μέχρι σήμερα είναι τελείως άχρηστα. Αυτό που διαχωρίζει τους φυσικούς για παράδειγμα όταν ανακαλύπτουν ένα νέο στοιχειώδες σωματίδιο, απο έναν ghostbuster,ξέρεις τι είναι ; Η ακρίβεια των μετρήσεων και η ποσοτικοποίηση των αβεβαιοτήτων. Όταν έχεις σφάλματα που δεν δικαιολογούνται(ούτε ως τυχαία), τότε έχεις ανακαλύψει κάτι καινούριο. Κάτι επιβεβαιωμένα υπάρχει στα δεδομένα σου το οποίο δεν ταιριάζει με την εικόνα που είχες ως τώρα. Με λίγα λόγια, η όλη ουσία βρίσκεται και στην ικανότητα σου να δώσεις αξιοπιστία στα στοιχεία σου, και όχι σε αυτά καθαυτά τα στοιχεία μόνο .Οπότε κάτι ενδείξεις που βλέπουν σε κάποια όργανα ή ο θόρυβος που έχουν σε ηχογραφήσεις δεν λέει απολύτως τίποτα.

Τελευταία επεξεργασία:

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτοί οι ghostbusters τώρα, προφανώς είναι μπακάλιδες και τα όποια ευρήματα έχουν μέχρι σήμερα είναι τελείως άχρηστα. Αυτό που διαχωρίζει τους φυσικούς για παράδειγμα όταν ανακαλύπτουν ένα νέο στοιχειώδες σωματίδιο, απο έναν ghostbuster,ξέρεις τι είναι ; Η ακρίβεια των μετρήσεων και η ποσοτικοποίηση των αβεβαιοτήτων. Όταν έχεις σφάλματα που δεν δικαιολογούνται, τότε έχεις ανακαλύψει κάτι. Με λίγα λόγια, η όλη ουσία βρίσκεται στην ικανότητα σου να δώσεις αξιοπιστία στα στοιχεία σου,και όχι σε αυτά καθαυτά τα στοιχεία μόνο .Οπότε κάτι ενδείξεις που βλέπουν σε κάποι όργανα ή ο θόρυβος που έχουν σε ηχογραφήσεις δεν λέει απολύτως τίποτα.

Δεν έχεις άδικο.Οπως είπα και σε προηγούμενο πόστ, προκαλόυν διάφορες οπτικοακουστικές ψευδαισθήσεις ενώ άλλοι πάλι που κάνουν τέτοια ντοκιμαντέρ βασίζονται σε μαρτυρίες, οι οποίες και πάλι μπορεί να είναι στημένες.

Παρόλα αυτά εγώ δεν αποκλείω τίποτα.Δεν λέω πως είμαι 100 % βέβαιος πως υπάρχουν φυσικά όσα αναφέρει το μεταφυσικό περί πνευμάτων αλλά έστω κάποια από αυτά μπορεί και να υπάρχουν.

Σίγουρα πάντως πρέπει να βασιζόμαστε στα όσα λέει η επιστήμη.Η θρησκεία είναι άλλη ιστορία.

Αν καθίσουμε και τα φιλοσοφούμε θα τρελαθούμε στο τέλος.

Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Δεν έχεις άδικο.Οπως είπα και σε προηγούμενο πόστ, προκαλόυν διάφορες οπτικοακουστικές ψευδαισθήσεις ενώ άλλοι πάλι που κάνουν τέτοια ντοκιμαντέρ βασίζονται σε μαρτυρίες, οι οποίες και πάλι μπορεί να είναι στημένες.

Παρόλα αυτά εγώ δεν αποκλείω τίποτα.Δεν λέω πως είμαι 100 % βέβαιος πως υπάρχουν φυσικά όσα αναφέρει το μεταφυσικό περί πνευμάτων αλλά έστω κάποια από αυτά μπορεί και να υπάρχουν.

Ναι δεν σου είπα κάτι ως προς αυτό. Προφανώς το σωστό πνεύμα είναι να αμφισβητήσεις, και όχι να απορρίπτεις κατευθείαν κάτι όταν δεν μπορείς να το επιβεβαιώσεις. Λεω όμως, ότι εφόσον κάτι δεν έχει αποδειχθεί, αλλά ούτε διαψευστεί, οφείλεις να θεωρείς οποιαδήποτε άλλη πρόταση, που απαιτεί την αλήθεια του αρχικού ισχυρισμού για να είναι αληθής, ως ψευδής .

Η πίστη ούτως η άλλως εξ ορισμού δεν βασίζεται σε αποδείξεις πάντα. Το πρόβλημα υπάρχει όταν αυτές οι μη επιβεβαιωμένες αλήθειες, που τις πιστεύουμε λόγω καθαρής πίστης ή ένστικτου ή οτιδήποτε άλλο, γίνονται οι οδηγοί μας στην λήψη αποφάσεων. Στην καθημερινή ζωή ενδεχομένως να μην είναι τόσο βλαβερό, αλλά στην επιστήμη τουλάχιστον η υπόθεση της ύπαρξης του Θεού ως κάτι αληθές χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, είναι κάτι που εγκυμονεί κινδύνους.

Παραθέτω και το παρακάτω,γιατί είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία πιστεύω,πάνω σε αυτό που συζητάμε :
Laplace went in state to Napoleon to present a copy of his work, and the following account of the interview is well authenticated, and so characteristic of all the parties concerned that I quote it in full. Someone had told Napoleon that the book contained no mention of the name of God; Napoleon, who was fond of putting embarrassing questions, received it with the remark, 'M. Laplace, they tell me you have written this large book on the system of the universe, and have never even mentioned its Creator.' Laplace, who, though the most supple of politicians, was as stiff as a martyr on every point of his philosophy, drew himself up and answered bluntly, Je n'avais pas besoin de cette hypothèse-là. ("I had no need of that hypothesis.") Napoleon, greatly amused, told this reply to Lagrange, who exclaimed, Ah! c'est une belle hypothèse; ça explique beaucoup de choses. ("Ah, it is a fine hypothesis; it explains many things.")

Νομίζω οτι αυτό που είναι πιο κοντά στον επιστημονικό κόσμο, ιδιαίτερα στους φυσικούς, τον τελευταίο καιρό είναι η έννοια της πληροφορίας. Ίσως είναι το μόνο αφηρημένο πράγμα που δέχονται. Εαν και 1) Δεν θεωρούν όλοι οτι είναι απαραίτητη για την λειτουργία του κόσμου(πιθανώς ισχύει) και 2) Υπακούει και αυτή στους φυσικούς νόμους και απαιτεί ενέργεια για να υλοποιηθεί.

Τελευταία επεξεργασία:

soul

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η soul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 125 μηνύματα.
Δεν θα μπορούσαμε να το πούμε.
1ον διότι στην Ανάσταση βασίζεται μια ολόκληρη πίστη, συνεπώς θα θιγαμε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων....
2ον υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι πέθαναν μαρτυρικα υποστηριζοντας κάτι που είδαν (και κάποιοι είχαν υπάρξει πολεμιοι αρχικά) 3ον αποδείξεις σχετικά με την ταφή.
Αυτά φιλικά 😊και δεν θα επεκταθώ γιατι είμαι ήδη εκτός θέματος...
[automerge]1620654158[/automerge]
Και flat earth society υπάρχει
Όντως???!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια