1.- Ποια είναι η "παιδική ηλικία του Λόγου";
..είναι ακριβώς την εποχή που ρουφούσε τη πιπίλα του ο Γιαμπαμιάχ, ένα από τα 72 αγγελικά πνεύματα που διοικεί τους αντίστοιχους πεντανούς του ζωδιακού κύκλου και η επίκληση τους ή η χρήση των ονομάτων τους για τη κατασκευή μαγικών σφραγίδων ειναι θεμελιώδους σημασίας στην Καμπαλιστική μαγεία.
Ο για-μπαμι-άχ (
) είναι ο Λόγος που δημιουργεί το παν. Προστατεύει αυτούς που θέλουν να αναγεννηθούν πνευματικά (1ος στίχος της Γενέσεως).
Άρα η παιδική ηλικία (του Λόγου) θα πρέπει να αναζητηθεί στη βρεφική κούνια του γιαμπάμιατέτοιου.
Seriously,
παιδική ηλικία του Λόγου είναι στις πρώτες κραυγές των προιστορικών όπου αν και άναρθρες, είχαν ένα μοτίβο, δε μπορείς να πεις...
Π.χ.
Αγκαγκαου-γκα γκα..*πάμε για κυνήγι;
Γκα γκα- γκάγκου. *Βαριέμαι, θα ζωγραφίσω καμιά αρκούδα. Όλο ελάφια ζωγραφίζω.
ή
Γκιγκογκα γκαγκουγκαράτσα!
*πάμε ρε μ*λ*κ* σου λέω, μη πλακώσει καμιά σαύρα απ'τις μικρές κι είμαι μόνος μου!
Γκι γκουγκααααααααααααααα .Ούγκα-γκα *δε τη παλεύω. Πάω να σπάσω πέτρες και να κόψω κανά νύχι. Άι σιχτήρ!
2.- Είναι αλήθεια, ότι "Εν αρχή ην Λόγος...", όπως διακύρηξε και ο Ηράκλειτος ο Σκοτεινός;
Αυτοί που κοιμούνται ειναι εργάτες και συνεργοί σε όσα γίνονται στο κόσμο. Ηράκλειτος ο ονειρώδης.
Εν αρχή ην ο...θαυμασμός.
Το λουλούδι, π.χ. στην άκρη του βράχου, που κινεί τον θαυμασμό μου, με συγκινεί και μαζί κινεί την περιέργεια μου να μάθω πώς γίνεται.
..μια μοναδική παρόρμηση που ξεπηδά σαν από ένστικτο και με παρωθεί νακοιτώ και να ψάχνω γύρω μου για μια εξήγηση του πράγματος που με ξάφνιασε.
Και τότε μπαίνει ...η .....(ταρατατζούμ!) περιγραφή, η ερμηνεία, ο Λόγος ο πολλές φορές άλογος!
Κάτι ανάλογο του θαυμασμού είναι και το ξάφνιασμα (προϋπάρχει επίσης του Λόγου)...
Μας αιχμαλωτίζει, μας συνεπαίρνει, μας κρατά σε διέγερση και σε ανησυχία, σε θέση αναμονής και σε τρομερή περιέργεια: "τί είναι αυτό;" , "τί συμβαίνει πραγματικά;", "τί θα γίνει μετά;".
...αν και τα αντικείμενα που θαυμάζουμε δεν είναι πράγματα που επιλέγουμε και ο θαυμασμός είναι μάλλον κάτι αυθόρμητο, ωστόσο θαυμάζουμε, επειδή έχουμε την προδιάθεση και την ικανότητα να περιεργαζόμαστε τον κόσμο...
Το αντικείμενο του θαυμασμού μπορεί να έχει μόνο την αίγλη του "σπάνιου"...
Εδώ βρίσκεται η αρχή της αρχής.
Ας μη ξεχνάμε τον λόγο του Carlyle πως ο "άνθρωπος που δεν μπορεί να θαυμάσει δεν είναι παρά ένα ζευγάρια ματογυάλια"...
Πάντως, άλλο σκέτο Jesus κι άλλο Ιησούς Χριστός: ιστορικά και μετα-ιστορικά.
Αποφεύγω να λέω Jesus Christ, γιατί πάντα κολάω και το "SuperStar" και μπαίνω στον πειρασμό να δώ μεσημεριανάδικα.
Και απο το πολύ trash, βρωμά η ανάσα μου, μετά.
..και "after midnight-ιστορικά", ακόμα πιο διαφορετικοί...
Άραγε ο Jesus τι ντρινκ να έπινε στα κλαμπάκια;
Καλούα?
(Εδώ οι καλές αρνητικές ψήφες! Δώσε και τη ψυχή μου σώσε.

)
Η Γραφές αγαπητέ @Δεσμώτης είναι μια αλυσίδα που όλα της τα εδάφια δένουν μεταξύ τους και κάθε εδάφιο εξηγείται με κάποιο άλλο...
Αν ήταν έτσι τότε δε θα παύαμε ποτέ να διαβάζουμε για να καλύπτουμε τις απορίες μας.
Τελικά αν περνούσαμε τη ζωή διαβάζοντας τα επόμενα για να καλύψουμε τα κενά των προηγούμενων ενοτήτων θα'πρεπε να είχαμε τουλάχιστον την επιλογή να γεννηθούμε βιβλία...
η φράση "Εγώ είμαι η αλήθεια, ο δρόμος και η ζωή" δεν αναιρεί την ύπαρξη άλλων αληθινών πραγμάτων και ιδεών ή άλλων δρόμων ή άλλων τρόπων ζωής, αλλά σαν θεός ο Ιησούς Χριστός είναι Η αλήθεια και ο μοναδικός δρόμος για την αιώνια ζωή και ο μοναδικός που μπορεί να δώσει πραγματική και αληθινή ζωή στον άνθρωπο!
Το "εγώ είμαι" υπονοεί το "δεν είσαι εσύ, κι άλλος κανείς"...
Τα άλλα είναι παράδρομοι, ψέματα ή ψαίματα κατά Δημουλά (το ψέμα όταν το προσφέρεις το γράφεις με "ε" αλλά όταν το δέχεσαι το γράφεις με "αι"

) και ζομποκατάσταση.
ο Απ. Παύλος το εξηγεί καλύτερα: Ο Ιησούς Χριστός μας αγαπά!
Πολύ ζουζουνιάρης ο Παυλάρας ή ιδέα μου;
Το ίδιο μας αγαπά κι ο Αζαέλ, κι ο Γαναώθ, και η Ψιψινέλ (μόνο τα στρουμφάκια μισεί, αιωνίως) κι ο Αζόρ (το σκυλάκι σου), και ο Θεός για τα πιτσιποπάκια, και η Κυβέλη και ο Λάιονελ (Thunder thunder thunder thundercaaaaats, oooooooooooo , όξινο!), και οι Βούδες και οι Σουρλουλούδες, κι ο Μωάμεθ και οι συγχωριανοί του από τα πέρατα της Βιθυνίας.
Εσύ βλέπεις την αγάπη σαν κουπιά μιας βάρκας, γιατί ΕΣΥ την βάζεις-την αγάπη- μπροστά στη θέα με τους ωκεανούς θλίψης όπου κολυμπάμε.
Όχι γιατί ο Ιησούς σε αγαπά.
Κι εγώ λέω ότι μ'αγαπούν οι αλιγάτορες του Αμαζονίου.

Άσε που αυτοί έχουν και το βάρος των αποδείξεων ότι υπάρχουν.
Άρα είναι πιο πιθανό να με αγαπούν οι αλιγάτορες από το να λέτε αλήθεια εσύ κι ο Pavlos.