Υπήρξε ο Ιησούς Χριστός;

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Ο μόνος που είχε γράψει για τον Ιησού ήταν ο Φλάβιος Ιώσηπος που ήταν Ιουδαίος Φαρισαίος. Όταν οι σύντροφοι του αυτοκτόνησαν για να μην πέσουν στα χέρια των Ρωμαίων ο ίδιος τους δήλωσε υποταγή, ο Νέρβας τον έκανε Ρωμαίο πολίτη, του έδωσε αξιώματα και ο Ιώσηπος έγραψε ιστορία. Ο Ιησούς και οι μαθητές του καταγόντουσαν από την Γαλιλαία στην οποία ζούσαν προέλληνες. Οι Εβραίοι ζούσαν στο νότιο τμήμα γύρω από τα Ιεροσόλυμα, από αυτούς προερχόταν ο μαθητής του Ιούδας.

Και ο πασίγνωστος τακιτος έγραψε για τον Ιησού.


Η ιστορικότητα του Ιησού Χριστού ειναι από την πλειοψηφία των μελετητών, αδιαμφισβήτητη. Ολα Τ αλλά ειναι θέμα θρησκείας και πίστης.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,464 μηνύματα.
Καποιοι μπερδευουν την ιστορικοτητα του Χριστου με την θεικη του υποσταση.

ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ.
Αθρησκη ειμαι και εγω,αλλα οχι ηλιθια.

Ο Χριστος υπηρξε σαν προσωπο.ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΣΑΝ ΥΠΑΡΞΗ.Οχι δν δειχνει πιστη στον Χριστο η παραδοχη οτι υπηρξε σαν ιστορικο προσωπο.

Εκτος απο ολες τις ιστορικες πηγες,που καποιοι ΕΠΙΤΗΔΕΣ και ηλιθιωδως παραλειπουν και δεν εννοω απο εδω χρηστες,αλλα τυχαρπαστοι του διαδικτυου ή δηθεν ιστορικοι,διοτι νομιζουν οτι αν δειξουν οτι υπηρξε ο Χριστος ειναι σα να ομολογουν πιστη σε Αυτον...και η λογικη δεν βλαπτει.

Αν ειναι δυνατον να πιστεψουμε οτι κατι ψαραδες και απλοι ανθρωποι ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ και πεθαναν με φριχτο τροπο για καποιον που επινοησαν.


Να μην συζητησουμε για τον Σαουλ,μετεπειτα αποστολο Παυλο.Που η μεταστροφη του βαζει σε σκεψεις ακομα και αθρησκους.
Και πως μαρτυρησε;
Οποιος δνε το ξερει να το δει.

Οτι δηλαδη αυτος που ηταν μεγας διωκτης του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ Χριστου,τελικα εγινε αποστολος του και μαρτυρησε για τι; Για εναν ανυπαρκτο Χριστο;

Κια μην μου βγαλετε και αντπαρκτους τους αποστολους πληζ...ΦΤΑΝΕΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.
Στη Κορινθο ποιος διδαξε.. εγω;;

Οποτε πληζ ολοι οι αθρησκοι και αθεοι..ας αναλογιστουν τι μαλακιες λενε οταν αμφισβητουν την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Η θεικη ειναι αλλο ζητημα.

ΑΛΛΟ ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ.
Ενταξει δηλαδη οχι και τοσο μισος.Κια ηλιθιοτητα θα ελεγα.

Ολιγη λογικη και αντικειμενικοτητα δεν βλαπτει.
Τα υπολοιπα καταντουν εμμονη.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Ο Χριστος υπηρξε σαν προσωπο. ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΣΑΝ ΥΠΑΡΞΗ.
Μη θυμώνεις καλή μου. Όποιοι αμφισβητούν την ύπαρξη δεν είναι υποχρεωτικά "δογματικά ηλίθιοι". Ίσως θεωρούν αδύναμες ή πλαστές τις "αποδείξεις". Παρέθεσα και πιο πάνω άρθρο που αναφέρει και σχολιάζει τις "επίσημες αποδείξεις" αυτές: Ιστορικότητα του Ιησού - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

1681649135708.png
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,296 μηνύματα.
Μη θυμώνεις καλή μου. Όποιοι αμφισβητούν την ύπαρξη δεν είναι υποχρεωτικά "δογματικά ηλίθιοι". Ίσως θεωρούν αδύναμες ή πλαστές τις "αποδείξεις". Παρέθεσα και πιο πάνω άρθρο που σχολιάζει τις "αποδείξεις" αυτές: Ιστορικότητα του Ιησού - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

Νομίζω ότι θα πιστέψουμε τα επίσημα ιστορικά στοιχεία σε σχέση με ένα ανώνυμο μέλος του Esteki.😉😉
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Μη θυμώνεις καλή μου. Όποιοι αμφισβητούν την ύπαρξη δεν είναι υποχρεωτικά "δογματικά ηλίθιοι". Ίσως θεωρούν αδύναμες ή πλαστές τις "αποδείξεις". Παρέθεσα και πιο πάνω άρθρο που αναφέρει και σχολιάζει τις "επίσημες αποδείξεις" αυτές: Ιστορικότητα του Ιησού - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)


Για άλλαξε την γλωσσα της πηγής σου στ αγγλικα:


Virtually all scholars of antiquity accept that Jesus was a historical figure[4][5][6][7][note 1] and dismiss denials of his existence as a fringe theory,[note 2] while many details like his alleged miracles and theological significance are subject to debate.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,464 μηνύματα.
Μη θυμώνεις καλή μου. Όποιοι αμφισβητούν την ύπαρξη δεν είναι υποχρεωτικά "δογματικά ηλίθιοι". Ίσως θεωρούν αδύναμες ή πλαστές τις "αποδείξεις". Παρέθεσα και πιο πάνω άρθρο που αναφέρει και σχολιάζει τις "επίσημες αποδείξεις" αυτές: Ιστορικότητα του Ιησού - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

Το εγραψα Δια μου.Δεν αναφερομαι στους ΕΔΩ.Και οχι γιατι δεν θελω να τους χαλασω την διαθεση,αλλα διοτι καταννοω οτι εχετε υπαρξει θυματα παραπληροφορισης αυτων των δογματικα ηλιθιων που δεν καταννουν οτι δεν γινεται να μην υπηρξε ο Χριστος σαν ανθρωπος.

Εννοειται πως δεν αναφερομουν σε εσενα που σε εκτιμω πολυ,αλλα σκεψου λιγο λογικα καια σε την αντιπαθειασ ου για το παπαδαριο να μην σε κανει παραλογο.
Ειναι παραλογο τοσοι μαθητες και αποστολοι να πεθαναν φριχτα για εναν που επινοησαν και δενε νιδαν.Απλα πραγματακια εκτος απο τις πηγες.

Στο μεταξυ απο την πηγη της βικι που ΕΣΥ εβαλες λεει αυτο
Η σχετική έρευνα επιχειρεί να συγκροτήσει τα ιστορικά στοιχεία της ζωής και της διδασκαλίας του Ιησού. Ενώ η θεωρία του «Μύθου του Ιησού» προτείνει ότι ο Ιησούς Χριστός δεν υπήρξε ποτέ, οι περισσότεροι μελετητές δέχονται ότι υπήρξε ο άνθρωπος Ιησούς.[1][2][3] Αν και η ιστορική αξιοπιστία των ευαγγελικών αφηγήσεων είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης,[4] οι μελετητές συμφωνούν «σχεδόν καθολικά» σε δύο γεγονότα, ότι ο Ιησούς Χριστός βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και σταυρώθηκε με διαταγή του Ρωμαίου επάρχου Πόντιου Πιλάτου.[5][6][7] Στα γεγονότα που αμφισβητούνται περιλαμβάνονται η χρονολόγηση και τα περιστατικά της γέννησης, ορισμένες λεπτομέρειες σχετικές με τη Σταύρωση, τα θαύματα, η Ανάσταση.
Βασικα αυτο που λεω.Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που θα εχουν αντιθετες αποψεις για διαφορα θεματα,το σημαντικο ειναι οταν ειναι οι πολυ λιγοτερες και τοσο αδυναμες.Κια εδω ειναι πολυ λιγες και εξαιρετικα αδυναμες.
Αν σε αυτα προσθεσεις και την λογικη και οτι δεν γινεται να παρουσιασουμε ολους τους αποστολους μη υπαρκτα προσωπα και οτι πεθαναν και μαρτυρησαν για εναν που δεν ειδαν και τον φανταστικαν.,μαντεψε σε ποιο συμπερασμα καταληγεις οταν δενε χεις παρωπιδες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,894 μηνύματα.
Διαφεύγει σε αρκετούς ότι η Αγία Τριάς εισήχθηκε στο δόγμα σχεδόν 3 αιώνες μετά τον Ιησού. Πριν υπήρχαν τα "7 πνεύματα του Θεού" (γενικά ο αριθμός 7 ή σεπτά έπαιζε πολύ στο εβραϊκό πάνθεον). Πως λοιπόν οδηγηθήκαμε στην Αγία Τριάδα;

Υπήρξε ένας συγκερασμός των νεοπλατωνικών που αναβίωναν τον ερμητισμό με τους χριστιανούς που αναζητούσαν την θεμελίωση της θεϊκότητας του Ιησού Χριστού. Η Ερμητική Τριάδα (Πρώτος Νους, Νους-Δημιουργός, Λόγος) είναι κατά αντιστοιχία Πατήρ, Υιός και Πνεύμα της Αληθείας (ο Παράκλητος) όπως αναγράφεται από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη διά στόματος του ίδιου του Ιησού:

"Με μίσησαν χωρίς αιτία". Όταν όμως έρθει ο Παράκλητος, που εγώ θα στείλω σε σας από τον Πατέρα, το Πνεύμα της αληθείας, που εκπορεύεται από τον Πατέρα, εκείνος θα δώσει μαρτυρία για μένα. Αλλά κι εσείς δίνετε μαρτυρία, επειδή εξαρχής είστε μαζί μου. (κεφ. 15, παρ 13.)

Η Αγία Τριάδα θεμελιώνεται θεολογικά στον χριστιανισμό δια μέσου του Ευαγγελιστή Ιωάννη, υπήρξε όμως στο πάνθεον της αρχαιοελληνικής γνώσης πολλούς αιώνες πιο πριν. Εξού και το γνωστό, όταν Έλληνες ζήτησαν να συναντήσουν τον Ιησού, "τώρα ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου".

Ο Πλούταρχος υπήρξε μέγας μύστης και για πάνω από 30 χρόνια αρχιερέας στο Μαντείο των Δελφών, περιγράφει στο "Περί των εκλελοιπότων χρηστηρίων", την συνομιλία του Κλεόμβρουτου με τον αφυπνισμένο, μυστηριώδη Κάλλιστο, μία ανώτερη ενσαρκωμένη οντότητα που του απαντά στο ερώτημα "ποιος είναι ο κόσμος". Εκεί του λέει, ο κόσμος δεν είναι ένας, αλλά 183. Είναι ένα ισόπλευρο τρίγωνο που κάθε πλευρά του έχει 60 κόσμους και στο εσωτερικό του υπάρχουν άλλοι τρεις. Αυτή η κοσμοθέαση φυσικά είναι νεοπλατωνική, υπονοώντας ότι στο εσωτερικό του τριγώνου υπάρχει ο ακίνητος κόσμος των Ιδεών από όπου εκπορεύονται τα Πάντα όλα.

Μετά την θεμελίωση της Αγίας Τριάδας στο χριστιανικό δόγμα, έκτοτε η στάση των θεολόγων απέναντι στον ερμητισμό ήταν άλλοτε φιλική και άλλοτε - για εμφανείς λόγους επικράτησης - εξαιρετικά εχθρική. Ο Λακτάνιος π.χ. περί του 4ου μ.Χ. αιώνα στη Δύση αλλά και ο Κύριλλος Αλεξανδρείας στην Ανατολή, θεωρούσαν ότι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος δίδασκε την Αγία Τριάδα. Σε άλλες αναφορές όμως είναι έντονα επικριτικοί, όπως για παράδειγμα ενάντια στην ερμητική θεώρηση ότι Θεός είναι ανδρόγυνος - και άνδρας και γυναίκα δηλαδή - κάτι που πιστεύουν στις μέρες μας αιρετικοί προτεστάντες. Οι ορθόδοξοι μιλούν για την Υπεραγία Θεοτόκο Μητέρα του Φωτός αλλά αποφεύγουν να την αποκαλέσουν Θεά.

Τα μόνα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε, είναι τα όσα δίδαξε διά του λόγου, αλλά και μέσω των πράξεων του, από την ημέρα που γεννήθηκε.
Αγάπη - Ταπεινότητα - Συγχώρεση - Δικαιωσύνη - Αυτοθυσία.
Τόσο απλά, μα τόσο δύσκολα ταυτόχρονα!

Αν δεν δεχτείς ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο άχρονος γεννηθείς Υιός του Θεού που εκπλήρωσε την ενσάρκωσή του ως Υιός του Ανθρώπου και Αναστήθηκε εις του Ουρανούς νικώντας το θάνατο στον Άδη, δίνοντας έτσι την υπόσχεση για την Αιώνια Ζωή, τότε δεν έχουν νόημα όσα καλά λόγια και καλές πράξεις του προσάψεις.

Για τον απλούστατο λόγο ότι εύκολα κάποιο δυνατό μυαλό μπορεί να τα αποδομήσει:

 

ilias90

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 1,978 μηνύματα.
Δεν νομίζω ότι είναι βασικό το αν υπήρξε ή όχι ο Ιησούς, αν και κατά πάσα πιθανότητα υπήρξε ένα τέτοιο πρόσωπο (πάνω κάτω εκείνη την εποχή) που του αποδόθηκαν οι εν λόγω ιδιότητες. Περισσότερη σημασία έχει ο λόγος του (όποιος και αν τον έγραψε), αν εμπνέει και αν αρέσει σε κάποιους και αν θέλουν να τον ακολουθούν.

Θα συμφωνήσω πάντως με το παραπάνω μήνυμα σε κάτι: πολλά στοιχεία του Χριστιανισμού διαμορφώθηκαν όπως είναι σήμερα, λόγω της επιρροής του Νεοπλατωνισμού, αλλά και άλλων επιρροών. Αν είχε μείνει στη μορφή που τον έφερε ο Παύλος, θα έμοιαζε περισσότερο με με άλλη μία Ιουσαϊκή αίρεση.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,464 μηνύματα.
Το πιο βασικο ειναι αν υπηρξε σαν προσωπο.Αν δεν υπηρξε τι σκατα συζηταμε για αυτον; Οτι θετε λετε μου φαινεται.
Κια βεβαια υπηρξε σαν προσωπο,τα ειπαμε αυτα.Τα υπολοιπα ειναι για αλλο θεμα.
 

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,464 μηνύματα.

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,464 μηνύματα.
Ναι ,έχω φώτο απο το μαιευτήριο. Επίσης σου γράφω εδώ και τώρα
ΟΚ μπορεις να διααβασεις ολα τα παραπανω πρεπει να τα ξαναγραφουμε;Επισης και λιγο ψαξιμο δεν βλαπτει.Κατα τα αλλα αν θες να πεις κατι πες ξεκαθαρα την αποψη σου και ασε τους γριφους γεροντα.
 

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,464 μηνύματα.

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,464 μηνύματα.

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,464 μηνύματα.
Μπορεί όμως και να είναι.
Πάλι η απόδειξη αφήνεται ως άσκηση ;)
Ναι..ειναι οντως υπουλη αποψη αλλα να εχεις τα κοτσια να την λες στα ισια.
Κια εγω θα σου πω οτι οι αποδειξεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ/ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.Αν εσενα δεν σου αρεσουν ζησε με αυτο.ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
 

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.
Ναι..ειναι οντως υπουλη αποψη αλλα να εχεις τα κοτσια να την λες στα ισια.
Κια εγω θα σου πω οτι οι αποδειξεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ/ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.Αν εσενα δεν σου αρεσουν ζησε με αυτο.ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Πηγούλα ;
επίσης γιατί φωνάζεις ; 🥺🙏
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top