Ο χιτλερ αν εξερεσουμε τις γενοκτονιες των Ευραιων και τον τσιγγανων ητανε ενας σπουδεος ηγετης, σπουδεος πολιτικος και σπουδεος στρατιοτης. Ειχε βλεψεις να φτιαξει το τριτο ραΐχ, κατι το οπιο εφτασε πολυ κοντα στο να το καταφερει, και θα το ειχε καταφερει αν εξαρτοτανε καθαρα απο αυτον. Ητανε μια σπουδεα, αλλα παρανοικη πρωσοπικοτιτα.
Το στισιμο ολου του ναζιστικου στρατου, και οχι μονο τις φαλαγγας που αναφερεις, εγινε για της βλεψεις του να κατακτισει τον κοσμο, να κυριαρχισει η αρια φυλη και να ερθει η εποχη του τριτου Ραΐχ. Κακο κατα την γνωμη των περισωτερων, λαμπρο απο στρατιωτικης αποψης, παρανοηκο κατα τους ψυχολογους, θαυμασιο κατα τους νεοναζι και παει λεγοντας.
Αυτην την στιγμη δεν εχω πολυ χρονο, θα συνεχισω αλλη φορα, παντος το συγουρο ειναι οτι εχει πεση πολη λασπη στο ονομα του Hitler, του εχουν χρεωσει πολλα που δεν εχει κανει και η εικονα που εχει επικρατισει δεν ειναι η πραγματικη