Wishful
Δραστήριο μέλος

Διάβασε λιγάκι για την περίφημη Άλωση της Τρίπολης στις 11 Σεπτεμβρίου 1821, να δεις τι έκαναν εκεί οι Έλληνες στρατιώτες.
Διάβασε το ημερολόγιο του Κολοκοτρώνη να δεις τι έγραψε για την Άλωση: «Το ασκέρι όπου ήταν μέσα, το ελληνικό, έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άντρες, τριανταδύο χιλιάδες. Έλληνες σκοτώθηκαν εκατό. Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σαράγια δεν επάτησε γη. Πατούσε απάνω σε παράξενο, αλλόκοτο χαλί από πτώματα.»
Λίγη ιστορική μνήμη δεν βλάπτει. Έστω κι αν δεν μας συμφέρει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Wishful
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Andrew19
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οχι δεν είσαι λιποτάκτης αν φύγεις στο εξωτερικό και δεν πας στρατό, ούτε έχεις συνέπειες. Μπορείς να επισκέπτεσαι την Ελλάδα κιόλας για διακοπές

Με βάση αυτή την πραγματικότητα η θητεία είναι ένα αντικίνητρο για να παραμείνει κάποιος (που έχει δυνατότητες και έχει κάνει σπουδές) στην Ελλάδα. Δεν θα χάσει 1 χρόνο από τη ζωή του, το οποίο συνεπάγεται 1,5 χρόνο εκτός εργασίας.
tanos56 έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα από το 1974 που ήσουν στρατό.
Η θητεία υπάρχει όχι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν επαγγελματίες, αλλά γιατί θέλουν σκλάβους.
Demelene
Διάσημο μέλος

Το όριο επίσκεψης στην Ελλάδα πριν σε μπουζουριάσουν είνα 40 μέρες! υπέραρκετό!
Και εγώ συμφωνώ! Όποιος δεν πάει φαντάρος είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου! Θέλω να πάνε οι άλλοι από κακία και για εκδίκηση αφού πήγα εγώ! Αλλά όποιος με ρωτήσει θα του πω τράβα εξωτερικό και μην πας! Αν πας καλά να πάθεις!

Συμφωνω σε γενικες γραμμες με τον demelene. Ο στρατος πλεον εχει γινει διαγωνισμος βυσματος και το μονο που μαθαινεις ειναι πως να ρουφιανευεις, να λουφαρεις και να κανεις καθε ειδους εργασια (να καθριζεις τουλετες, καλαμαρακια,πατατες,βαψιμο κλπ) πραγματα χρησιμα σε περιπτωση πολεμου...
Εχεις τον καθε κομπλεξικο βαθμοφορο να ποδοπατα την προσωπικοτητα σου μονο και μονο επειδη ξυπνησε στραβα η δεν γουσταρει την φατσα σου. Ασε που οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι μεγαλες κοτες (βλ. Ιμια οταν ημασταν στο τσακ για πολεμο και ειχαν φορτωσει τους φανταρους στα ρεο για τα συνορα, αντι να δωσουν κουραγιο στους ερημους φανταρους, ετρεμαν σαν τα ψαρια.)
Αν θελουν σωστο στρατο να υπερασπισει την πατριδα καλο θα ηταν να τους εκπαιδευουν για μαχη και οχι να τους φορανε φακιολι.
songless_bird
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγω λεω να καταργησουμε τον στρατο και να γλυτωσουμε για την παιδεια/ασφαλιστικο/υγεια/συνταξιοδοτικο περι τα 5% του ΑΕΠ του δαπανουνται για οπλα/μιζες και συντηρηση του.Πιστεύω οτι η υποχρεωτικη στρατευση θα πρεπει να καταργηθει, αν και δεν προκειται να γινει ποτε διοτι εκτος του οικονομικου κοστους δεν θα υπαρξουν και τοσα ατομα για να καλυψουν τα στρατόπεδα.
Συμφωνω σε γενικες γραμμες με τον demelene. Ο στρατος πλεον εχει γινει διαγωνισμος βυσματος και το μονο που μαθαινεις ειναι πως να ρουφιανευεις, να λουφαρεις και να κανεις καθε ειδους εργασια (να καθριζεις τουλετες, καλαμαρακια,πατατες,βαψιμο κλπ) πραγματα χρησιμα σε περιπτωση πολεμου...
Εχεις τον καθε κομπλεξικο βαθμοφορο να ποδοπατα την προσωπικοτητα σου μονο και μονο επειδη ξυπνησε στραβα η δεν γουσταρει την φατσα σου. Ασε που οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι μεγαλες κοτες (βλ. Ιμια οταν ημασταν στο τσακ για πολεμο και ειχαν φορτωσει τους φανταρους στα ρεο για τα συνορα, αντι να δωσουν κουραγιο στους ερημους φανταρους, ετρεμαν σαν τα ψαρια.)
Αν θελουν σωστο στρατο να υπερασπισει την πατριδα καλο θα ηταν να τους εκπαιδευουν για μαχη και οχι να τους φορανε φακιολι.

emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

Demelene κάνε τον κόπο να διαβάσεις μια φορά τι λέω, στο παραπάνω θέμα έχουμε κάνει εξαντλητική κουβέντα όπως και στο αντίστοιχο για την αντιεκπαιδευτική επικείμενη μεταρρύθμιση εδώ.
tanos56
Εκκολαπτόμενο μέλος

Mα τι είσαι τελικά...?
Τέτοιες βαθυστόχαστες επιστημονικές αναλύσεις με πλαστελίνες ,μόνον οι Κνίτες κάνουν.
weak and powerless
Διάσημο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=1906899
Αναβολές για δεύτερο πτυχίο ή μεταπτυχιακά δεν θα χορηγούνται καθώς σύμφωνα με το υπουργείο φέρνουν τον φοιτητή πιο κοντά στην αγορά εργασίας, κάνοντας δυσκολότερη την προσαρμογή του στο περιβάλλον του στρατού.

Υ.γ.: Οι ποιητές εννοούν ότι ακόμη και αν ένας 25άρης που δεν έχει τελειώσει το πτυχίο θα πρέπει να πάει Στρατό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος

Απόρρητη;Στρατιωτική θητεία 9 μηνών και αναβολή στράτευσης μέχρι το 24ο ή 25ο έτος της ηλικίας των στρατεύσιμων προβλέπει, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, απόρρητη μελέτη του Υπουργείου Άμυνας.

Δεν είναι κακό μέτρο αυτό πάντως. 9μηνη θητεία είναι μια χαρά, αν είναι για όλους (βάλε και αυτούς που έχουν λόγους για μικρότερη, οι οποίοι θα κάνουν 6μηνα λογικά). Οπότε το βρίσκω γενικά θετικό μέτρο συν του ότι:
αυτό θα αυξήσει τον αριθμό αυτών που θα προτιμήσουν πεζικό, κάτι επίσης θετικό.Να σημειωθεί βέβαια ότι το παραπάνω σχέδιο και οι τροποποιήσεις που επιφέρει αφορά μόνο το Στρατό. Για τους δύο άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία θα παραμείνει η θητεία ως έχει.
Γενικά λοιπόν το βρίσκω πολύ καλό μέτρο και σίγουρα δεν απομακρυνόμαστε από την κατάργηση της θητείας. Μάλλον πάμε πιο κοντά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Για πιστεύεις κάτι τέτοιο; Από την στιγμή που δεν δίνουν πλέον αναβολές σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από 24-25 δεν σημαίνει ότι απομακρυνόμαστε από την κατάργηση; Εμένα αυτό μου μοιάζει σαν μια κίνηση που προετοιμάζει το έδαφος για στράτευση αμέσως μετά την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Γενικά λοιπόν το βρίσκω πολύ καλό μέτρο και σίγουρα δεν απομακρυνόμαστε από την κατάργηση της θητείας. Μάλλον πάμε πιο κοντά![]()
fandago
Διακεκριμένο μέλος

Αυτό όμως που επηρεάζει, είναι η μείωση της θητείας στους 9 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι οι ΕΠΟΠ έχουν αυξηθεί ή τα άτομα που απαιτούνται για πληρότητα στο στρατό μειώθηκαν. Οτιδήποτε και να συμβαίνει θετικό είναι. Κατάργηση της θητείας θα έχουμε μόνο όταν όλες οι θέσεις καλυφθούν από μισθοφόρους.
Αυτά ξέρω αυτά λέω, μπορεί να κάνω λάθος.

Resaldis
Δραστήριο μέλος

- Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους τους έλληνες πολίτες,ανεξαρτήτως φυλής και φύλου,με την κατοχύρωση του δικαιώματως στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών αντί στρατεύσεως για ορισμένες κατηγορίες εξ'αυτών.
- Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους,με διατήρηση της "τιμωρητικής" θητείας για τους μη στρατεύσιμους.
- Θα έπρεπε να είναι εθελοντική για όλους,είτε για υπηρεσία στο στρατό είτε στην πυροσβεστική,στα νοσοκομεία και αλλού.
Τα μήνυματα 155 εως 157 προέρχονται από το συγχωνευμένο θέμα "Περί θητείας"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης

Ο στρατός για εμένα θα τους έφεδρους θα έπρεπε να είναι το πολύ 3 μήνες αλλά σε αυτούς τους μήνες να γίνεται πραγματική εκπαίδευση. Τις υπηρεσίες και λοιπά μπορούν να τις αναλάβουν οι μόνιμοι. Στο στρατόπεδο που υπηρέτησα στον Έβρο ήμασταν 10 στρατιώτες και είχαμε 10 υπηρεσίες που σήμενε πως κάθε μέρα είχες υπηρεσία και δεν δικαιούσουν έξοδο ή άδεια, ενώ την ίδια στιγμή και δεν κάνω πλάκα η δύναμη του στρατοπέδου ήταν 80 άτομα, είχαμε δηλαδή 70 μόνιμους στρατιωτικούς σε ένα στρατόπεδο με 10 στρατιώτες.
Τότε μου γεννήθηκε η απορία γιατί εγώ είμαι σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο παρά τη θέληση μου, πληρώνομαι 8 ευρώ/μήνα και το μόνο που κάνω είναι να φυλάω σκοπιά μέρα νύχτα επί 4 μήνες? Πριν μπω μου λέγανε πας στρατό για να μάθεις να πολεμάς, για να γίνεις άντρας.... Τελικά το μόνο που μαθαίνεις στο στρατό είναι τη σαπίλα του Ελληνικού συστήματος, το πως να σε γαμάνε και να μη μιλάς και το πως να συντηρείς ένα διεφθαρμένο κράτος εν κράτει που ονομάζεται Ελληνικός Στρατός.
Για εμένα όλες οι υπηρεσίες και οι συντηρήσεις των στρατοπέδων θα έπρεπε να γίνονται από τους μόνιμους, καθώς υπάρχουν υπεραρκετοί και δεν κάνουν και τίποτα όλη μέρα. Οι έφεδροι θα έπρεπε να κατατάσσονται για 1 με 3 μήνες όπου να γίνεται σωστή και συστηματική εκπαίδευση επί όπλων ασκήσεων κτλ. Και μην πείτε ότι ο στρατός δεν έχει τα χρήματα για κάτι τέτοιο, γιατί ένας έφεδρος κοστίζει περί τα 800 ευρώ το μήνα στο Ελληνικό κράτος, εγώ δηλαδή κόστισα 7200 ευρώ στη θητεία μου, για να μη μάθω τίποτα και για να κάνω τη δουλειά των μονίμων as well (εκτέλεσα χρέη μέχρι και αξιωματικού υπηρεσίας, όντας απλός φαντάρος) οι οποίοι πληρώνονται πολύ καλύτερα από τον έφεδρο για να τα ξύνουν νυχθημερόν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Υπό κανονικές συνθήκες,η θητεία...
- Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους τους έλληνες πολίτες,ανεξαρτήτως φυλής και φύλου,με την κατοχύρωση του δικαιώματως στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών αντί στρατεύσεως για ορισμένες κατηγορίες πολιτών.
- Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους,με διατήρηση της "τιμωρητικής" θητείας για τους μη στρατεύσιμους.
- Θα έπρεπε να είναι εθελοντική για όλους,είτε για υπηρεσία στο στρατό είτε στην πυροσβεστική,στα νοσοκομεία και αλλού.
Το 3,
δηλώνω και εθελοντής για ναυαγοσώστης στη Μύκονο
Poetofmadness
Νεοφερμένο μέλος

δεν πιστεύω στο στρατό και ειμαι υπέρ της κατάργησης του οπως γινεται σχεδον σε ολες τις χώρες της Ε.Ε
Ο Στρατός τι εξυπηρετεί άραγε;
Tόσες μίζες που έχουν πάρει οι στρατηγοι και οι αρχηγοι στρατού η Ελλάδα έφτιαχνε το καλύτερο στρατό του κόσμου...οπότε εγώ γιατι να υπηρετήσω τους διεφθαρμένους που έφεραν την Ελλάδα σε αυτά τα χάλια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής

Μητσοτάκης: Σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18 - Τι αποκάλυψε ο πρωθυπουργός | LiFO

giannhs2001
Επιφανές μέλος

Όπως γράφω και στην υπογραφή μου είναι παράδοση αιώνων ο Ελληνικός Στρατός να είναι άγρυπνος φρουρός του κάθε μέτρου Ελληνικής Γης.
![]()
Μητσοτάκης: Σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18 - Τι αποκάλυψε ο πρωθυπουργός | LiFO
Η κυβέρνηση συζητάει το ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από τη Θεσσαλονίκηwww.lifo.gr
Μακάρι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 205 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- chester20080
- Hased Babis
- Griff
- ghоul
- phleidhs
- Jack of Spades
- johnsala
- Paragontas7000
- charmander
- back2967
- jj!
- giannhs2001
- American Economist
- taketrance
- Kate1914
- AK-92
- Wonderkid
- fmarulezkd
- thenutritionist
- Δροσουλίτης
- Dmzk
- fourkaki
- χημεια4λαιφ
- hirasawayui
- Memetchi
- Μήτσος10
- Scandal
- Libertus
- Esperos1
- AggelikiGr
- Εριφύλη
- rafaela11
- iiTzArismaltor_
- Totreno
- camil
- EcoClown
- Ariana2018
- Fernando_A
- ROM32
- V@Per
- Ecomaniac
- Re_Alexis
- A350
- Alessandra Eliza
- GeorgePap2003
- marww
- touvlo
- SlimShady
- Maynard
- alexd99
- ggl
- Arianara S3
- P.Dam.
- Helen06
- Ωρορα
- arko
- eukleidhs1821
- Abiogenesis
- Jim175
- Αναστασία197
- ΘανάσοςG4
- fockos
- User2350
- Jimmy20
- Loozen
- iminspain
- Nickx
- physicscrazy
- Snoopy Doo
- harry akritas
- Mhtrogoal
- fretoe
- Νηματολάγνος
- jims
- Κλημεντίνη
- Βλα
- Φρεντος
- grtt
- Μάρκος Βασίλης
- Unseen skygge
- kogba
- Ryuzaki
- BioChemical
- Εχέμυθη
- PolGR1509
- tslef8
- gademis
- Rene2004
- orchidea
- Nikos_1976
- Idontknoww
- Στεφανος56
- Athens2002
- kiyoshi
- Angelo27
- Viedo
- Αντικειμενικός
- Kostis-Palamas
- Vold
- Iknowyou
- Meow
- Έμμα
- CiNeFiL
- azula
- louminis
- ag97
- Maraki4you
- Unboxholics
- Μαυρίκιος
- old man consequences
- T C
- Γατόπαρδος.
- g_i_a_n_n_i_s_
- kauphy
- McManus
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.