Η συντομογραφία δεν είναι αποδεκτή. Μας έχεις πρήξει με την καθαρεύουσα. Ήταν λάθος και ούτε καν ήξερα ότι υπήρχε η γ κλίση. Απλά την άρχισα επειδή έτσι μου ήρθε. Τι σε νοιάζει εσένα τόσο πολυ; Στα Αρχαία αν και εξαιρετικά αδύναμος έγραψα 14 στις πανελλήνιες οπότε το στόμα σου να κλείνει. Υπάρχουν στο φιλολογικό άτομα που ούτε το λύω δεν μπορούσαν να κλεινουν. Ιστορικός θα γίνω, όχι καθηγητής αρχαίων. Στην σχολή μέσα δεν διδασκόμαστε καν ουσιαστικά αρχαία. Τα ΑΕΦ δεν θεωρούνται ακριβώς αρχαία. Άρα, το παραμύθι μπορεί να σταματήσει. Αν νομίζεις ότι δεν είμαι ικανός στην ιστορία νομίζω το έχω αποδείξει πολλές φορές με διάφορες ιστορικές παραπομπές που έχω κάνει σε πολλές συζητήσεις. Αλάνθαστος και παντογνώστης δεν είναι κανείς. Φαντάζομαι το ξέρεις και εσύ που μας δείχνεις το ποσό και καλά είσαι αυθεντία.
Οι απόψεις μου για τον στρατό άλλαξαν, πράγματι όταν ήμουν στην σχολή ήμουν και εγώ οπαδός αυτών των αντιλήψεων του στυλ " άχρηστο πράγμα, να το καταργήσουν ". Μπορεί να έμενα σε αυτές τις αντιλήψεις αν δεν έβλεπα τα τωρινά δρώμενα με τους γείτονες.
Α είσαι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας δηλαδή. Βλέπουμε πως λειτουργεί στις ΗΠΑ που απέτυχαν να εξασφαλίσουν δωρεάν παιδεία και υγεία και υπάρχουν άνθρωποι που μένουν αμόρφωτοι ή που πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία. Στο οικονομικά σύστημα σε έναν βαθμό συμφωνώ με την ΕΣΣΔ ( αλλά δεν είμαι υπέρ της κολλεκτιβοποιησης, τουλάχιστον σίγουρα όχι με την βίαιη μορφή που πήρε επί ΕΣΣΔ ).
Κάποια στιγμή θα πάω, εσένα τι σε απασχολεί; Πήγαινε εσύ και μετά τα λέμε. Εσύ ακούς τον Τζημερο ή μπα; Δεν είχα πεποιθησεις πριν. Δεν ασχολουμουν με την πολιτική τόσο πολύ. Αν σε πονάει τόσο ο εθνικισμός πάρε φενιστιλ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 13 Σεπτεμβρίου 2020
Δηλαδή να αποδυναμώσεις το δημόσιο για επαγγελματικό στρατό; Τι λογική είναι αυτή; Σε Σουηδία, Ολλανδία και τα λοιπά, οι άνθρωποι πληρώνουν φόρους κανονικά και βλέπουν αποτέλεσμα. Χίλιες φορές φόροι παρά ιδιωτικοποίηση. Είδαμε πως οι εργοδότες ξεζουμιζουν την υπεραξία των εργαζομένων πάντως.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 13 Σεπτεμβρίου 2020
Ο χαβαλες είναι το μόνο που αξίζει στον στρατό όπως είναι έτσι. Έχω πει ότι συμφωνώ με όλα όσα λέτε για την αθλιότητα της τωρινής κατάστασης. Μόνο στις Ειδικές Δυνάμεις σε έναν βαθμό γίνεται σωστή εκπαίδευση. Χρειάζονται πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να είμαστε κατά της ύπαρξης στρατού. Δηλαδή αν γίνει πόλεμος εσύ δεν θα ήθελες να προστατέψεις την οικογένεια σου και να φέρεις τιμή σε αυτήν; Τι θα έλεγες στα παιδιά σου; Ότι ο πατέρας τους φοβοτανε να πολεμήσει;