Υποχρεωτική Στράτευση: Η γνώμη σας;

Περί θητείας
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 95)
  • Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες πολίτες,ανεξαρτήτως φυλής και φύλου.

  • Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους, με "τιμωρητική" θητεία για τους μη στρατεύσιμους.

  • Θα έπρεπε να είναι εθελοντική για όλους.

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν δεν ήταν κωλοβαρεμα οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, δεν θα είχαν όλοι οι μόνιμοι μπυροκοιλι μέχρι απέναντι :P

Υπαρχει μεγάλη διαφθορά και σαπίλα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα μιλήσω για προ δεκαετίας τότε που υπηρέτησα εγώ, καθώς σήμερα πιθανώς να έχει βελτιωθεί κάπως η κατάσταση λόγο της Τουρκίας, αλλά δεν νομίζω να έχουν αλλάξει ριζικά τα πράγματα.

Τα στρατόπεδα αρχικά είναι όλα κακά συντηρημένα και δεν αναφέρομαι σε βαμμένους τοίχους αλλά σε ουσιαστικό εξοπλισμό. Όταν πήγα εγώ φαντάρος στο Διδυμότειχο δεν είχαμε σκούπες και σφουγγαριστρες, δεν είχαμε υλικά καθαρισμού των όπλων τα οποία έπρεπε να αγοράσουμε, δεν είχαμε μέρη να πληνουμε τα ρούχα και έπρεπε να τα δώσουμε σε καθαρηστηριο και δεν είχαμε και να φάμε διότι ο διοικητής έκλεβε μέρος από το συσιτιο (το κρέας) και το πουλούσε μετά μέσα στο στρατόπεδο σαν πίτογυρο για 2 ευρώ το κομμάτι.

Ασκήσεις δεν γινότανε ποτέ, είχαμε κάνει μόνο μια βολή το μήνα που ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν. Γυμναστικες και τέτοια εννοείται πως όχι. Τοονο που κάναμε ήταν αγήματα για να κατεβάζουμε σημαίες ώστε να δείχνουμε στην τοπική κοινωνία ότι υπάρχουμε. Στον ορχο την ημέρα της συντήρησης καθόμασταν μπροστά στ αυτοκίνητα με όλα τα εργαλεία κάτω και μιλούσαμε και ένας μόνιμος είχε ένα πίνακα στον οποίο έγραφε σε τι στάδιο της συντήρησης είμαστε μην κάνει έφοδο κανένας ταξίαρχος και ρωτήσει κα ένα φαντάρο.

Στα περίπολα οι μόνιμοι με πλήρωναν για να βάζω υπογραφές στα σημεία ελέγχου γι αυτούς για να μην βγουν το βράδυ και κρυωσουνε. Αυτά όλα σε μάχιμο στρατόπεδο λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Οταν πήρα μετάθεση στη Λάρισα εκεί γινόταν το έλα να δεις. Φανταροι να κάνουν τη δουλειά μονίμων και οι μόνιμοι να επιβλέπουν, ένας μόνιμος για κάθε φαντάρο. Ο διοικητής να παίζει σκάκι και Street fighter στον υπολογιστή μαζί με το πολιτικό προσωπικό. Να ξοδεύουμε κάθε μέρα 300ευρω σε χαρτί για να εκτυπωνουμε σήματα και όταν τους πρότεινα να ψηφιοποιησω την όλη διαδικασία και να έχουμε κόστος μηδέν έφαγα άκυρο γιατι έπρεπε να δώσουμε 1000 ευρώ για υλικό. Αποδείχθηκε αργότερα ότι ο διοιηκητης και άλλοι περνάνε μίζες από τα χαρτιά.

Το σταστοπαιδο από πίσω ανοιχτό και μλαιναν γύφτοι και κλεβανε λαμαρίνες. Μια μέρα με βάλανε σκοπιά εκεί χωρίς όπλο η ασύρματο και μου είπαν αν γίνει κάτι πάρε τηλέφωνο με το κινητό, εγώ δε σου χρεωνω ασύρματο γιατι μπορει κάτι να πάθει και είναι ακριβος.

Κουρεβαμε γρασίδι στα σπίτια των στρατηγών, τους καθάριζαμε τις αποθήκες και τους τάιζαμε.

Τα βράδια όταν είχα υπηρεσία είχα φυσική πρόσβαση στο γραφείο του στρατηγού και στο ελέγχου όπου μπορούσα να δω όλες τις θέσεις των αμυντικών μας μέτρων, ως απλός φαντάρος.
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Σίγουρα δεν είναι κατώτερη αλλά το πρόβλημα εδώ είναι ότι σαν λαός μάθαμε να είμαστε πρώτοι στο να κυνηγάμε την κάθε ευκαιρία ( ή εναλλακτική ) για να μην ιδροκοπήσουμε. Αν δοθεί όντως μία τέτοια εναλλακτική στους νεαρούς άνδρες τότε πάω στοίχημα ο στρατός θα καταντήσει να αποτελείται από τίποτα ξεχασμένους αγρότες στα βουνά και Κρητίκαρους "λεβέντες" από αυτούς σε στυλ Αντώνη, Big Brother :bleh:. Το υπόλοιπο 95% θα τρέχει στα περί κοινωνίας και άντε να δω τι Μέτωπο θα στήσουμε αν μας γίνει ντου που το 95% του Ελληνικού λαού θα παίζει με νεροπίστολα ακόμα.

λολ τώρα το δα αυτό. Ποιος ακριβώς φοβάται μην ιδροκοπήσει στον κατεξοχήν δημόσιο φορέα όπου το πρώτο πράγμα που σου μαθαίνει είναι πώς να φιδιάζεις αποδοτικά; (το δεύτερο είναι πώς να είσαι ευθυνόφοβος). Αν θέλει κάποιος απλά να μην ιδροκοπήσει το καλύτερο που μπορεί να κάνει (αν δεν έχει βύσμα και δε θέλει ι5) είναι να πάει για ΔΕΑ, 2-3 μήνες εκπαίδευση και μετά ξύνεις το παπάρι σου 2 η ώρα κάθε μέρα είσαι σπίτι σου και τσεπώνεις και 700 ευρώ.

Δεν είναι η δουλειά που κάνει τον καθένα να φάει άλλους 3 μήνες στη μάπα για να κάνει εναλλακτική (η οποία έιναι κανονική δουλειά btw σε αντίθεση με το στρατό) ο παραλογισμός και η παρακμή είναι.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το ότι σε ένα κράτος οι πολίτες έχουν υποχρεώσεις, δεν αναιρεί αυτό που είπα παραπάνω - το γεγονός ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι εγγενή στην ανθρώπινη υπόσταση. Πιο απλά, κάθε άνθρωπος τα δικαιούται επειδή είναι άνθρωπος. Το να πεις "θα έχουν πολιτικά δικαιώματα οι άνθρωποι όταν υπηρετούν την πατρίδα" δημιουργεί μία ανταποδοτικότητα και αντιστρέφει αιώνες προόδου. Περισσότερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μπορεί κανείς να διαβάσει εδώ.

Τώρα, το Σύνταγμα της Ελλάδας αναφέρει ότι υποχρέωση είναι η συμβολή στην άμυνα και προστασία της πατρίδας, ενώ η ερμηνεία για το άρθρο αναφέρει, πως είναι στη διακριτική ευχέρεια του νομοθέτη να ορίσει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται δεκτή αυτή η προσφορά. Τουτέστιν, το ίδιο το Σύνταγμα θεσμοθετεί και προβλέπει εναλλακτικές μορφές υπηρεσίας.

Τα πολιτικά δικαιώματα δεν είναι ανθρώπινα δικαιώματα.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Excuse me? Λαβύρινθος το σκεπτικό σου εδώ. Αλλά για την πρώτη πρόταση ελπίζω απλά να είναι ειρωνική. Αν δεν πάει κανένας, καηκαμε.

Είδατε οι άντρες που είναι κατά της στρατολόγησης , να ζητάνε να πάνε και οι γυναίκες ; οι γυναίκες που είναι κατά γιατί να το κάνουν ; Το ότι υιοθετούν μια άποψη που τους συμφέρει δεν ξέρουμε ότι την υιοθετούν γι αυτό το λόγο ή λόγω ημιμάθειας πχ που είπατε παραπάνω. Τέλος πάντων εγώ τείνω να είμαι υπέρ αλλά δεν παίρνω και όρκο κιόλας, εν οίδα...
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,586 μηνύματα.
O καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του σύμφωνα με την κατανόηση που έχει ο ίδιος για ένα θέμα (η οποία είναι ελλιπής τις περισσότερες φορές), σύμφωνα με ποιους θέλει να εντυπωσιάσει και σε ποιους θέλει να γίνει αρεστός και σύμφωνα με το τι τον συμφέρει προσωπικά να πει δεδομένης της κατάστασης του.

Ο στρατός καταρχάς δεν είναι κάτι αυθαίρετο αλλά η οργάνωση του βασίζεται στην στρατιωτική επιστήμη (military science) η οποία είναι μια επιστήμη αιώνων που αντλεί γνωστικό υπόβαθρο από άλλες επιστήμες όπως οικονομία, μαθηματικά, φυσική, κ.ο.κ. Κάθε χώρα οργανώνει το στράτευμα της σύμφωνα μέ κάποιο στρατιωτικό δόγμα το οποίο μοντελοποιεί και καλύτερα την κατάσταση (γεωστρατηγική και οικονομική) στην οποία βρίσκεται λαμβάνοντας υπόψιν χιλιάδες παράγοντας.

Τώρα ο κάθε τύπος που δεν έχει ιδέα από τίποτα από αυτά, ούτε έχει πάει φαντάρος, ούτε ξέρει πως λειτουργεί ο στρατός, ούτε έχει διαβάσει καν ένα περιοδικό γεωστρατηγικής σαν αυτά που δίναν στο στρατό (τα οποία ήταν εξαιρετικά και οι μόνιμοι ούτε καν τα ανοίγανε) απλά θα πει την παπαραιά του εδώ "στον στρατό απλά καθαρίζουν σκατά για 12 μήνες και άρα πρέπει να καταργηθεί".

Ακριβώς. Οποιος θέλει να μην κωλοβαράει δηλώνει στο κέντρο για ΔΕΑ ή Αλεξίπτωτα. Αλλα εντάξει μερικοι ειναι απλά τεμπέληδες και βουτυρομπεμπέδες.... δεν θέλουν να ζοριστουν και απλά μετά τα ριχνουν στο στρατο. Θυμαμαι μια φορά στο κεντρο τους κατεβασαν για ασκησεις κάτι χαζο ασκησεις που τις κάνω οταν ειμαι τραυματισμενος... ξέρεις διατασεις και κοιλιακους κα νιωθω σαν να μη κάνω τιποτα ρε απλα ενα τέντωμα για να ξεπιαστεις. Και άρχισαν να κλαψουριζουν ! ΧΑΧΑΧ

Την αλλη μέρα δεν εγινε κάν... πέσανε τηλεφωνα φαινεται στον Διοικητη και αυτος βαρέθηκε να ασχολειται και έδωσε εντολή στους εκπαιδευτες να κοψουν. Μιλάμε ουτε μια καμψη δεν τους έριξαν να κάνουν και κουράστηκαν. Μετα τι να κάτσεις να ασχοληθεις; εγω αν ημουν εκει διοικητης δεν θα ασχολιομουν καν. Θα αναγκασω εγω τον αλλον που θέλει να μη ζοριζεται να ζοριστει; θα κοιταξω να βγουν οι μερες να σηκωθει να φυγει για τη μεταθεση του να μας αδειασει και τη γωνιά!!!

Το θεμα δεν ειναι να ακους απλα μια αποψη γιατι οπως ειπες ο καθενας λεει το μακρυ κ το κοντο του. Το θεμα ειναι και απο ποιον την ακους. Πχ να ακουσω αποψη τωρα απο κάποιον που βριζει τις γυναικες ενω δεν τα πηγαινε ποτε καλα μαζι τους και δεν ειχε; τα ιδια και με το στρατο.

Στο στρατο καλως ή κακως πας για να κανεις ασκησεις με οπλα οι οποιες προυποθετουν και κάποιον βαθμο φυσικης καταστασης και δυναμης εστω και ΒΑΣΙΚΟ. Αν σε δουν και εισαι βουτυρομπεμπες εννοειται δεν θα ασχοληθουν θα βάλουν εκει ενα τυπικο τικ στο φυλλο εκπαιδευσης και τελος. Αυτα για οσους νομιζουν οτι μπορουν να κρινουν ολους τους υπολοιπους εκτος απο τον εαυτο τους.
 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,773 μηνύματα.
Αν δεν ήταν κωλοβαρεμα οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, δεν θα είχαν όλοι οι μόνιμοι μπυροκοιλι μέχρι απέναντι :P
Αν δεν κάνω λάθος οι μονιμοι με τις μπυροκοιλιες είναι συνήθως αυτοι που αθλουν τα νιάτα... :hehe:
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,632 μηνύματα.
Το ότι σε ένα κράτος οι πολίτες έχουν υποχρεώσεις, δεν αναιρεί αυτό που είπα παραπάνω - το γεγονός ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι εγγενή στην ανθρώπινη υπόσταση. Πιο απλά, κάθε άνθρωπος τα δικαιούται επειδή είναι άνθρωπος. Το να πεις "θα έχουν πολιτικά δικαιώματα οι άνθρωποι όταν υπηρετούν την πατρίδα" δημιουργεί μία ανταποδοτικότητα και αντιστρέφει αιώνες προόδου. Περισσότερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μπορεί κανείς να διαβάσει εδώ.

Τώρα, το Σύνταγμα της Ελλάδας αναφέρει ότι υποχρέωση είναι η συμβολή στην άμυνα και προστασία της πατρίδας, ενώ η ερμηνεία για το άρθρο αναφέρει, πως είναι στη διακριτική ευχέρεια του νομοθέτη να ορίσει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται δεκτή αυτή η προσφορά. Τουτέστιν, το ίδιο το Σύνταγμα θεσμοθετεί και προβλέπει εναλλακτικές μορφές υπηρεσίας.

Όπως είπαμε κάποιος που θέλει τα δικαιώματα του είναι συνεπής και στις υποχρεώσεις του. Δεν γίνεται ο καθένας να κάνει ό,τι του καπνίσει. Ο άλλος βαριέται τα Push ups και πάει για κοινωνική θητεία... Δεν γίνεται έτσι, πως να το κάνουμε. Άσε που ευθύνεται και η πολιτεία που δεν εντατικοποιει την γυμναστική στα σχολεία, πιο αυστηρά. Το θέμα είναι τα ποσοστά καθαρά. Το είπα πολλές φορές, αν το μεγαλύτερο ποσοστό επιλέγει την στρατιωτική θητεία δεν θα υπάρχει θέμα και ας δίνουμε ισότιμη εναλλακτική. Αλλά αν όλοι πάνε στην εναλλακτική εκεί η χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα. Ειδικά όσο οι γείτονες έχουν καθιερωμένο το compulsory military service.

Εν καιρώ πολέμου τώρα, αν εσύ το έχεις σκάσει στο εξωτερικο ή τρέχεις σε τίποτα βουνά να γλιτώσεις την επιστράτευση τότε συγγνώμη αλλά με την αποκατάσταση της ειρήνης δεν μπορείς να μιλάς για ίσα δικαιώματα και μεταχείριση από το κράτος. Δεν θα βγάζουν άλλοι το φίδι από την τρύπα.

λολ τώρα το δα αυτό. Ποιος ακριβώς φοβάται μην ιδροκοπήσει στον κατεξοχήν δημόσιο φορέα όπου το πρώτο πράγμα που σου μαθαίνει είναι πώς να φιδιάζεις αποδοτικά; (το δεύτερο είναι πώς να είσαι ευθυνόφοβος). Αν θέλει κάποιος απλά να μην ιδροκοπήσει το καλύτερο που μπορεί να κάνει (αν δεν έχει βύσμα και δε θέλει ι5) είναι να πάει για ΔΕΑ, 2-3 μήνες εκπαίδευση και μετά ξύνεις το παπάρι σου 2 η ώρα κάθε μέρα είσαι σπίτι σου και τσεπώνεις και 700 ευρώ.

Δεν είναι η δουλειά που κάνει τον καθένα να φάει άλλους 3 μήνες στη μάπα για να κάνει εναλλακτική (η οποία έιναι κανονική δουλειά btw σε αντίθεση με το στρατό) ο παραλογισμός και η παρακμή είναι.

Εδώ παραπονιούνται για τους 9 μήνες της θητείας και θα πάνε για Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί ( ΔΕΑ ) που είναι και συνολικά 6 μήνες παραπάνω αν δεν κάνω λάθος. Εκεί έχεις να περάσεις πρώτα από σχολείο ΥΕΑ Α' ( Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός- διοικουμενοι ) 2 μήνες και άλλους 2 μήνες από σχολείο ΥΕΑ Β' ( Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός- διοικούντες). Σιγά μην "χάσουν τόσο πολύτιμο χρόνο για τον άχρηστο στρατό ". Δεν ήξερα ότι εκεί πάνε αυτοί που δεν θέλουν να ιδροκοπησουν.

Είδατε οι άντρες που είναι κατά της στρατολόγησης , να ζητάνε να πάνε και οι γυναίκες ; οι γυναίκες που είναι κατά γιατί να το κάνουν ; Το ότι υιοθετούν μια άποψη που τους συμφέρει δεν ξέρουμε ότι την υιοθετούν γι αυτό το λόγο ή λόγω ημιμάθειας πχ που είπατε παραπάνω. Τέλος πάντων εγώ τείνω να είμαι υπέρ αλλά δεν παίρνω και όρκο κιόλας, εν οίδα...

Κάτι είχε πάει να κάνει ο Πάνος Καμμένος τότε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με υποχρεωτική θητεία και γυναικών και στρατιωτικά Λύκεια ( Military Schools ) αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε τέτοια anti-leftist things στην εξουσία του. Η Νέα Δημοκρατία τότε στο μεταξύ είχε βγει και έκανε παράπονα σαν αξιωματική αντιπολίτευση για αυτές τις ενέργειες λέγοντας δεν ζούμε εν καιρώ πολεμου ή εσωτερικής κρίσης για κάτι τέτοιο, η υποκρισία. Οι feminists τώρα σιγά μην κάτσουν να ασχοληθούν με την ανισότητα στον στρατό. Σαν αριστερές που προφανώς ειναι θα τάσσονται κατά του στρατού ( τώρα αν μπούνε οι Τούρκοι τι απόψεις θα εχουν, θα ήθελα πολύ να μάθω ).

Για πολλούς λόγους θα μπορούσαν να είναι κατά.
 

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η συζήτηση μου θυμίζει κάτι σουρεάλ σκηνικά στη δουλειά με άντρα συνάδελφο(Σ):
Ε:*πάω να κουβαλήσω κάτι κούτες*
Σ:Άστα, θα τα πάω εγώ.
Ε:Δεν πειράζει.
Σ:Άστα είπα.
Έρχεται μετά υπεύθυνος.
Υ:Τι έγινε, κουρασμένους σας βλέπω.
Ε:Είμαστε.
Σ:Ναι λες και κουβάλησες και τίποτα εσύ.

Τι σου'χω κάνει ρε άσπα γαμώτη.
 

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
[/QUOTE]
Mετά τα τελευταια μηνύματα έχω καταλήξει στα εξης

Α. Οι προσφυγες χρειάζονται την υποστηριξη και τη φροντιδα μας.
Β. Ο Στρατος ειναι κολοβάρεμα και χάσιμο χρονου.

Ναι αλλα αρκετές φορές ο στρατος εχει αναλάβει το εργο του στησιματος των χοτ σποτ και άλλων υπερ των μεταναστων πραξεων και ενεργειων.

Αλλα.... ο στρατος ειναι κολοβάρεμα... και ειναι μονο για να προσφέρει σε εναν μελλοντικο πολεμο που μπορει να μη γινει και ΠΟΤΕ.

ρε φιλε πραγματικα .... μετά λετε τους αλλους δογματιστες και αλαζονες κ οτι δεν θέλουν να ακούνε. Ο καθενας απο εσάς εδω μεσα έχει μια αποψη και με βάση αυτην πορευεται και συχνα δεν εξεταζει και τιποτε άλλο. Περιμενετε με αυτη την οπτικη να κάνετε συζητηση με κανεναν άνθρωπο αλλο πέρα απο αυτους που σας λένε ναι ναι σε ολα για να κάνετε παρέα και να μη τσακωνεστε; :P
Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να αναφερθώ στον πατέρα μου που όπως είπα είναι αξιοματικος αλλά φτάνει λίγο με την θεοποίηση του ελληνικού στρατού.Απο αυτά τα λίγα που μας λέει για την δουλειά του είναι ότι ο ελληνικός στρατός είναι δημόσιο. Αν θέλεις δουλεύεις, αν θέλεις πάλι όχι και πληρώνεσαι κανονικά χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσεις ιδιαίτερα. Μάντεψε τί κάνουν οι περισσότεροι...
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Εδώ παραπονιούνται για τους 9 μήνες της θητείας και θα πάνε για Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί ( ΔΕΑ ) που είναι και συνολικά 6 μήνες παραπάνω αν δεν κάνω λάθος. Εκεί έχεις να περάσεις πρώτα από σχολείο ΥΕΑ Α' ( Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός- διοικουμενοι ) 2 μήνες και άλλους 2 μήνες από σχολείο ΥΕΑ Β' ( Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός- διοικούντες). Σιγά μην "χάσουν τόσο πολύτιμο χρόνο για τον άχρηστο στρατό ". Δεν ήξερα ότι εκεί πάνε αυτοί που δεν θέλουν να ιδροκοπησουν.

Αυτό θέλω να σου πω οι άνθρωποι έχουν ζωές έξω απ' το στρατό, δουλειές, μεταπτυχιακά, υποχρεώσεις δεν γίνεται να κάθονται να τον παίζουν τόσους μήνες, για όποιον αυτά δεν ισχύουν και θέλουν μια όσο το δυνατό ανώδυνη θητεία κι ας σημαίνει πως θα κατσουν παραπάνω μέσα υπάρχουν κι αυτά. Όσο για τα σχολεία... μόνο στο όνομα, είδαμε τι μαθαίνεις και στο ΣΠΕΝ δήθεν προχωρημένη εκπαίδευση, μια παρωδία.
 

Angelo27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Angelo27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 126 μηνύματα.
Ειπώθηκε και παραπάνω, το να υποστηρίζεις τα αυτονόητα (ισότητα των φύλων) δεν συνεπάγεται ότι είσαι υπέρ της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Άρα δεν μπορείς να ρωτάς προς όποια να ναι κατεύθυνση γιατί δεν σκιζόμαστε να πάμε στρατό και οι γυναίκες. Ξες κανέναν να θέλει; Όλοι από αγγαρεία πάνε. Εκτός από όσους μπαίνουν στις σχολές στρατού και πάλι παίζεται αν αξίζει ή όχι.

1) Ναι και εγώ λέω άσχετα με το αν είστε υπέρ/κατά της υπ. στρατ. θητείας: δεν αισθάνεστε προσβεβλημένες για την αντίληψη ότι δεν κάνετε για στρατό? Γιατί δεν κάνετε διαμαρτυρία για να καταπολεμήσετε το σεξιστικό αυτό στερεότυπο ότι είστε ανίκανες για το στρατό? Μήπως γιατί αν κάνετε πορείες μπορεί να γίνει καμιά στραβή και να σας πάρουν?? :D:D

2) Anyway όπως είπα κι εγώ είμαι πολύ σκεπτικός με την υπ. στρατ. θητεία αλλά αναγκαστικά θα πάω. Και θα πάνε και πολλοί άλλοι που είναι κατά μόνο και μόνο επειδή τους το επιτάσσει το σύνταγμα. Με δεδομένο λοιπόν ότι έχουμε ισότητα και ότι το σύνταγμα προβλέπει την υποχρεωτική στράτευση δε θα έπρεπε να πηγαίνουν και οι γυναίκες? Το "ειμαι εξ αρχής ιδεολογικά κατά της υπ. στρατιωτικής θητείας και γι αυτό δεν λέω τίποτα" δεν στέκει καθόλου διότι όπως σου είπα υπάρχουν και άντρες που είναι κατά αλλά πηγαίνουν αναγκαστικά επειδή το σύνταγμα προβλέπει υποχρεωτική στράτευση. Με δεδομένο όμως ότι προβλέπει και ισότητα θα έπρεπε να πηγαίνουν και οι γυναίκες.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
1) Ναι και εγώ λέω άσχετα με το αν είστε υπέρ/κατά της υπ. στρατ. θητείας: δεν αισθάνεστε προσβεβλημένες για την αντίληψη ότι δεν κάνετε για στρατό? Γιατί δεν κάνετε διαμαρτυρία για να καταπολεμήσετε το σεξιστικό αυτό στερεότυπο ότι είστε ανίκανες για το στρατό? Μήπως γιατί αν κάνετε πορείες μπορεί να γίνει καμιά στραβή και να σας πάρουν?? :D:D

2) Anyway όπως είπα κι εγώ είμαι πολύ σκεπτικός με την υπ. στρατ. θητεία αλλά αναγκαστικά θα πάω. Και θα πάνε και πολλοί άλλοι που είναι κατά μόνο και μόνο επειδή τους το επιτάσσει το σύνταγμα. Με δεδομένο λοιπόν ότι έχουμε ισότητα και ότι το σύνταγμα προβλέπει την υποχρεωτική στράτευση δε θα έπρεπε να πηγαίνουν και οι γυναίκες? Το "ειμαι εξ αρχής ιδεολογικά κατά της υπ. στρατιωτικής θητείας και γι αυτό δεν λέω τίποτα" δεν στέκει καθόλου διότι όπως σου είπα υπάρχουν και άντρες που είναι κατά αλλά πηγαίνουν αναγκαστικά επειδή το σύνταγμα προβλέπει υποχρεωτική στράτευση. Με δεδομένο όμως ότι προβλέπει και ισότητα θα έπρεπε να πηγαίνουν και οι γυναίκες.
Πρέπει να το πω πιο απλά; Ο στρατός με αυτή τη μορφή είναι για τον πούτσο καβάλα και οι από πάνω κοπελιές (όπως και γω) είπαμε ότι δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός για κανέναν. Να αλλάξει μορφή γενικότερα και να πηγαίνει όποιος θέλει άντρες-γυναίκες. Με αρέσει που νομίζεις ότι μιλάς για τίποτα κομάντο, που να θιχτώ ακριβώς που δεν είμαι καλή καμαριέρα στο στρατόπεδο;
Την τελευταία φορά που τσέκαρα οι στρατιωτικές σχολές παίρνουν άντρες-γυναίκες που κάνουν τα ίδια πράματα. Μόνο που εκεί πας από μόνος σου δεν σε τραβολογάει το κράτος.
 

Guest 712911

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αυτό που περιγράφεις εδώ, είναι σαν να προτείνεις να εγγυώνται τα δικαιώματα αυτά μέσα από ανταποδοτικότητα, έρχεται δηλαδή σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε πλέον τα ανθρώπινα δικαιώματα - ότι είναι εγγενή στην ανθρώπινη υπόσταση.

LΟL. Μίλησα για πολιτικά δικαιώματα, όχι ανθρώπινα. :hehe: Τα δικαιώματα που μας δίνουν αυτομάτως την ιδιότητα του πολίτη σήμερα, ΔΕ χαρίστηκαν. Χύθηκε αίμα μέσα από πολέμους και γενικά μάχες. Η ιστορία μας έχει δείξει πως όσοι δεν είχαν δικαιώματα, μέσα από τη συμμετοχή τους στον πόλεμο, τα εξασφάλισαν, αφού θεωρήθηκε δίκαιο αυτοί που υπερασπίζονται τα εδάφη τους να έχουν λόγο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Δούναι και λαβείν.

Edit: Στο παρελθόν, όσοι ήταν πολίτες, ΟΦΕΙΛΑΝ να συνδράμουν στον πόλεμο.
 

Angelo27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Angelo27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 126 μηνύματα.
Πρέπει να το πω πιο απλά; Ο στρατός με αυτή τη μορφή είναι για τον πούτσο καβάλα και οι από πάνω κοπελιές (όπως και γω) είπαμε ότι δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός για κανέναν. Να αλλάξει μορφή γενικότερα και να πηγαίνει όποιος θέλει άντρες-γυναίκες. Με αρέσει που νομίζεις ότι μιλάς για τίποτα κομάντο, που να θιχτώ ακριβώς που δεν είμαι καλή καμαριέρα στο στρατόπεδο;
Την τελευταία φορά που τσέκαρα οι στρατιωτικές σχολές παίρνουν άντρες-γυναίκες που κάνουν τα ίδια πράματα. Μόνο που εκεί πας από μόνος σου δεν σε τραβολογάει το κράτος.

Προφανώς δε μιλάω για κομάντο αλλά ούτε και για καμαριέρες. Προσπαθώντας να περάσεις το επιχείρημά σου υπερβάλεις σκόπιμα μιλώντας για καμαριέρες :) . Μην τα ισοπεδώνουμε όλα κάποια εκπαίδευση τη λαμβάνεις δεν είσαι αποκλειστικά καμαριέρα στην υποχρεωτική σου θητεία. Πήγες έξυπνα να αποφύγεις την ερώτηση με ένα σόφισμα. Αλλά θα στην ξανακάνω την ερώτηση: δεν αισθάνεσαι προσβεβλημένη για την αντίληψη ότι δεν κάνετε ούτε για τη βασική εκπαίδευση? Γιατί δεν κάνετε διαμαρτυρία για να καταπολεμήσετε το σεξιστικό αυτό στερεότυπο ότι είστε ανίκανες ακόμα και για τη βασική εκπαίδευση της υποχρεωτικής θητείας?

Αλλά ακόμα και καμαριέρα να είσαι με τον υποτιμητικό τρόπο που το εννοείς γιατί να είναι μόνο οι άντρες?

Επίσης οι φεμινίστριες λέτε ότι είστε κατά του υποχρεωτικού στρατού ακόμη και για τους άντρες αλλά αυτό το λέτε μόνο στα λόγια. Δεν έχω δει ποτέ αυτό το θέμα στη φεμινιστική επικαιρότητα. Μπορεί να το λέτε στα λόγια αλλά εγώ είδα απειροελάχιστες πορείες για αυτό το θέμα. Απλώς το πετάτε για να καλύψει την επιχειρηματολογία σας ότι δεν θέλετε για κανένα στρατό ενώ στην πραγματικότητα δε σας πολυνοιάζει για τους άντρες αρκεί εσείς να μην πάτε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Προφανώς δε μιλάω για κομάντο αλλά ούτε και για καμαριέρες. Προσπαθώντας να περάσεις το επιχείρημά σου υπερβάλεις σκόπιμα μιλώντας για καμαριέρες :) . Μην τα ισοπεδώνουμε όλα κάποια εκπαίδευση τη λαμβάνεις δεν είσαι αποκλειστικά καμαριέρα στην υποχρεωτική σου θητεία. Πήγες έξυπνα να αποφύγεις την ερώτηση με μία σοφιστία. Αλλά θα στην ξανακάνω την ερώτηση: δεν αισθάνεσαι προσβεβλημένη για την αντίληψη ότι δεν κάνετε ούτε για τη βασική εκπαίδευση? Γιατί δεν κάνετε διαμαρτυρία για να καταπολεμήσετε το σεξιστικό αυτό στερεότυπο ότι είστε ανίκανες ακόμα και για τη βασική εκπαίδευση της υποχρεωτικής θητείας?

Αλλά ακόμα και καμαριέρα να είσαι με τον υποτιμητικό τρόπο που το εννοείς γιατί να είναι μόνο οι άντρες?

Επίσης οι φεμινίστριες λέτε ότι είστε κατά του υποχρεωτικού στρατού ακόμη και για τους άντρες αλλά αυτό το λέτε μόνο στα λόγια. Δεν έχω δει ποτέ αυτό το θέμα στη φεμινιστική επικαιρότητα. Μπορεί να το λέτε στα λόγια αλλά εγώ είδα απειροελάχιστες πορείες για αυτό το θέμα. Απλώς το πετάτε για να καλύψει την επιχειρηματολογία σας ότι δεν θέλετε για κανένα στρατό ενώ στην πραγματικότητα δε σας πολυνοιάζει για τους άντρες αρκεί εσείς να μην πάτε.
Ναι δεν ξέρω πως μπερδέψαμε καν τις "φεμινίστριες" στο θέμα. Έπρεπε να θέλω να πάρουν πίσω το δικαίωμα ψήφου, μόρφωσης, αυτοδιάθεσης και τη χειραφέτηση επειδή εσύ θα πας φαντάρος; Αλήθεια θέλω να μάθω που κολλάνε αυτά που λέτε μεταξύ τους. Ο στρατός είναι στην Ελλάδα ένας σάπιος θεσμός που μαζί με άλλα έχει μείνει έτσι. Εσείς βρε άντρακλες γιατί δεν κάνετε πορείες και διαμαρτυρίες για το "δικαίωμα" σας;
Οι γυναίκες μπαίνουν στον στρατό (όχι φαντάροι) άρα δεν πιάνω που είναι η υποτίμηση. Αν ήταν έτσι οι σχολές αυτές δεν θα δεχόντουσαν γυναίκες. Φίλες και γνωστές έχω σε αντίστοιχα πόστα ξέρω πολύ καλά τι κάνουν, καμία διαφορά δεν έχει η εκπαίδευση τους με τους άντρες.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,586 μηνύματα.
Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να αναφερθώ στον πατέρα μου που όπως είπα είναι αξιοματικος αλλά φτάνει λίγο με την θεοποίηση του ελληνικού στρατού.Απο αυτά τα λίγα που μας λέει για την δουλειά του είναι ότι ο ελληνικός στρατός είναι δημόσιο. Αν θέλεις δουλεύεις, αν θέλεις πάλι όχι και πληρώνεσαι κανονικά χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσεις ιδιαίτερα. Μάντεψε τί κάνουν οι περισσότεροι...

Θεοποιηση ειναι να θέτουμε τα πράγματα στην σωστή τους θέση; ειπατε οτι στο στρατο κωλοβαράνε και ουσιαστικα τσουβαλοποιειται αρκετός κοσμος με αυτη τη δήλωση. Ναι προφανως και κάποιος κοσμος δεν θα μπορουσε να κανει τιποτε αλλο εκτος απο το στρατο ενω κάποιοι ειναι τοσο τεμπέληδες που θα έπρεπε αν υπηρχε πιο αυστηρο πλαισιο να φυγουν και απο το στρατο με απολυση.
 

Angelo27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Angelo27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 126 μηνύματα.
Ναι δεν ξέρω πως μπερδέψαμε καν τις "φεμινίστριες" στο θέμα. Έπρεπε να θέλω να πάρουν πίσω το δικαίωμα ψήφου, μόρφωσης, αυτοδιάθεσης και τη χειραφέτηση επειδή εσύ θα πας φαντάρος; Αλήθεια θέλω να μάθω που κολλάνε αυτά που λέτε μεταξύ τους. Ο στρατός είναι στην Ελλάδα ένας σάπιος θεσμός που μαζί με άλλα έχει μείνει έτσι. Εσείς βρε άντρακλες γιατί δεν κάνετε πορείες και διαμαρτυρίες για το "δικαίωμα" σας;
Οι γυναίκες μπαίνουν στον στρατό (όχι φαντάροι) άρα δεν πιάνω που είναι η υποτίμηση. Αν ήταν έτσι οι σχολές αυτές δεν θα δεχόντουσαν γυναίκες. Φίλες και γνωστές έχω σε αντίστοιχα πόστα ξέρω πολύ καλά τι κάνουν, καμία διαφορά δεν έχει η εκπαίδευση τους με τους άντρες.

Κατ αρχάς δεν είπα ποτέ για αφαίρεση δικαιώματος ψήφου, μόρφωσης κλπ και αλήθεια δεν ξέρω από που προκύπτουν. Το φεμινίστριες το λέω επειδή πιστεύω ότι το κίνημα αυτό έχει εκτροχιαστεί σε πολλά θέματα (και σε άλλα πολλά είναι σωστό) αλλά αυτό είναι άλλη και τεράστια κουβέντα. Δεύτερον, απάντηση δεν έλαβα στα ερωτήματά μου αλλά οκ whatever δεν πρόκειται να επαναλάβω όλα όσα είπα.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,586 μηνύματα.
Προφανώς δε μιλάω για κομάντο αλλά ούτε και για καμαριέρες. Προσπαθώντας να περάσεις το επιχείρημά σου υπερβάλεις σκόπιμα μιλώντας για καμαριέρες :) . Μην τα ισοπεδώνουμε όλα κάποια εκπαίδευση τη λαμβάνεις δεν είσαι αποκλειστικά καμαριέρα στην υποχρεωτική σου θητεία. Πήγες έξυπνα να αποφύγεις την ερώτηση με ένα σόφισμα. Αλλά θα στην ξανακάνω την ερώτηση: δεν αισθάνεσαι προσβεβλημένη για την αντίληψη ότι δεν κάνετε ούτε για τη βασική εκπαίδευση? Γιατί δεν κάνετε διαμαρτυρία για να καταπολεμήσετε το σεξιστικό αυτό στερεότυπο ότι είστε ανίκανες ακόμα και για τη βασική εκπαίδευση της υποχρεωτικής θητείας?

Αλλά ακόμα και καμαριέρα να είσαι με τον υποτιμητικό τρόπο που το εννοείς γιατί να είναι μόνο οι άντρες?

Επίσης οι φεμινίστριες λέτε ότι είστε κατά του υποχρεωτικού στρατού ακόμη και για τους άντρες αλλά αυτό το λέτε μόνο στα λόγια. Δεν έχω δει ποτέ αυτό το θέμα στη φεμινιστική επικαιρότητα. Μπορεί να το λέτε στα λόγια αλλά εγώ είδα απειροελάχιστες πορείες για αυτό το θέμα. Απλώς το πετάτε για να καλύψει την επιχειρηματολογία σας ότι δεν θέλετε για κανένα στρατό ενώ στην πραγματικότητα δε σας πολυνοιάζει για τους άντρες αρκεί εσείς να μην πάτε.


Οποιος νομιζει οτι στο στρατο πανε μονο για καμαριερες μπορει να περάσει μια βολτα να δοκιμάσει το κορμάκι του στους υποψηφιους έφεδρους αξιωματικους.

Δεν ειναι δυσκολο , μια αιτηση ειναι οταν παρουσιάζεσαι.

"Εγω δεν θελω να ειμαι απλος φανταρος..... θέλω κάτι παραπανω" τους λες...

και μετά ξεκινάει το πάρτι. Το οποιο αυτοι ή αυτες που θα πουν για καμαριέρες δεν νομιζω οτι θα μπορουσαν να το βγάλουν μέχρι τέλους.
 

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Mου αρέσει που όλοι λέτε ότι δεν έχετε δει το θέμα να θίγεται από φεμινίστριες, αλλά ανάθεμα κι αν έχετε την παραμικρή ιδέα τι πρεσβεύει ο φεμινισμός λολ.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Κατ αρχάς δεν είπα ποτέ για αφαίρεση δικαιώματος ψήφου, μόρφωσης κλπ και αλήθεια δεν ξέρω από που προκύπτουν. Το φεμινίστριες το λέω επειδή πιστεύω ότι το κίνημα αυτό έχει εκτροχιαστεί σε πολλά θέματα (και σε άλλα πολλά είναι σωστό) αλλά αυτό είναι άλλη και τεράστια κουβέντα. Δεύτερον, απάντηση δεν έλαβα στα ερωτήματά μου αλλά οκ whatever δεν πρόκειται να επαναλάβω όλα όσα είπα.
Εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι ως φεμινισμό, την κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων που έχει ο κάθε άνθρωπος όπως αυτά που είπα. Αν θεωρείς πως εκτροχιάζομαι καλώς.
Σε εξήγησα πως δεν βλέπω καμία διάκριση καθώς στις στρατιωτικές σχολές μπαίνουν γυναίκες και έχουν ίδια εκπαίδευση με τους άντρες. Δεν υπάρχει πουθενά υπόνοια ότι η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει κάποια εκπαίδευση. Απλώς ο Ελληνικός στρατός - φανταριλίκι έχει μείνει εκεί. Αν σε τρώει τόσο το δικαίωμα σου τράβα να το διεκδικήσεις όπως έκαναν κάποτε οι φεμινίστριες.
Άμα ήταν σαν της Γερμανίας για 1-2 χρόνια χαλαρά θα πήγαινα λολ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top