Υποχρεωτική Στράτευση: Η γνώμη σας;

Περί θητείας
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 95)
  • Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες πολίτες,ανεξαρτήτως φυλής και φύλου.

  • Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους, με "τιμωρητική" θητεία για τους μη στρατεύσιμους.

  • Θα έπρεπε να είναι εθελοντική για όλους.

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,745 μηνύματα.
Ο στρατός πρέπει να υπάρχει θεωρώ με τη μόνη προϋπόθεση οτι θα αναβαθμιστεί κάπως και να πηγαίνουμε και εμείς σαν γυναίκες. Πιστεύω εκεί μαθαίνουν πειθαρχία που σε καμία περίπτωση δεν είχαν μάθει πριν πάνε.
Με αφορμή το σχόλιο σου να γράψω και εγώ τι πιστεύω (χοχο). Δεν πιστεύω ότι όποιες βλακείες κάνουν οι άντρες πρέπει να τις κάνουν και οι γυναίκες (και το αντίστροφο). Γενικά είμαι αρνητικός στον στρατό για πολλούς λόγους. Ένας πιο φιλοσοφικός-υπαρξιακός είναι ότι σαν ανθρωπότητα έχουμε στρέψει ο ένας στον άλλον όπλα και πυρηνικές κεφαλές πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να είμαστε ασφαλείς (αν γίνει καμιά στραβή με τα πυρηνικά δε μας βλέπω καλά).

Βέβαια όλα αυτά μπορεί να ακούγονται πολυτέλειες όταν έχεις εχθρικούς γείτονες. Όμως, έχουμε βαφτίσει το παράλογο αναγκαιότητα.

Αυτό που ελπίζω είναι η ανθρωπότητα να ξεπεράσει τη ζωώδη κατάσταση που βρίσκεται εδώ και χιλιετίες και να καταλάβει ότι υπάρχουν άλλοι εχθροί, όχι όσοι μένουν λίγα χιλιόμετρα μακριά.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Θα προτιμούσα 300 ευρώ να πάνε στους προϋπολογισμούς για αναβάθμιση/αγορά εξοπλισμών κλπ παρά στη τσέπη μου επειδή κάνω την υποχρέωση/καθήκον μου προς την πατρίδα και την κοινωνία.
Καθήκον δεν είναι όταν η ίδια η πατρίδα σου δεν σε σέβεται σε πολλούς τομείς,όταν οι μισθοί είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με την υπόλοιπη ευρώπη + ότι κινδυνεύεις μέσα στην ίδια σου τη χώρα λόγω των λαθών των πολιτικών που διακυβέρνησαν τη χώρα...Οπότε θεωρώ πως τα χρήματα είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει το κράτος στον κάθε ανδρα που "βγάζει την υποχρέωση" παραγκονίζοντας δουλειά & μεταπτυχιακά κλπ
Η λύση για αυτό θα ήταν να μπαίναμε όλοι στα 18 να τελειώναμε. Μετά τις ανακοινώσεις των βάσεων να μπαίνουν όλοι με μία ΕΣΣΟ
Σε αυτό σωστό εν μέρει αλλά και πάλι υπάρχουν άτομα που δεν θέλουν τον στρατό...είναι και αυτό ένα δικαίωμα και δεν νομίζω πως είναι σωστό που στερείται
Και η ατζέντα όλο και περισσότερο θα φουσκώνει με τον καιρό.
Και θα φουσκώνει αλλά πόλεμος δεν γίνεται με μια τουρκία οικονομικά στον πάτο...
 

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,405 μηνύματα.
Με τη μορφή που έχει τώρα ο στρατός, δε θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός. Και που πήγα 9 μήνες φαντάρος (Τώρα 12 έγινε, ακόμα χειρότερα), τι έμαθα; Τίποτα. Πήρα 5-6 κιλά τρώγοντας βλακείες, 3 φορές με όπλο έριξα (που ανάθεμα και αν βρήκα στόχο) και υπηρεσίες μία στο τόσο μιας και ήμουν σε μεγάλη μονάδα. Α! Να τι έμαθα! Είχα πόστο και έκανα καφέδες τα πρωινά, 7-3 (λες και ήμουν δημόσιος υπάλληλος) και μετά σπίτι. Οπότε έμαθα να κάνω καλό αφρόγαλο στον καπουτσίνο!

Αλλά! Αν μαθαίναμε κάτι ουσιαστικό στον στρατό όπως αυτοάμυνα και πρώτες βοήθειες, σημαντικά για τη μετέπειτα ζωή ειδικά το δεύτερο, τότε ναι, υποχρεωτικό για όλους. Τρίμηνη - εντατική θητεία/εκπαίδευση με οπλοασκήσεις και ο,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο. Τώρα κάτι βλακείες όπως στρώσιμο κρεβατιού σε φάκελο (ποτέ δεν έμαθα πως γίνεται), προσοχή-ημιανάπαυση κλπ, είναι για γέλια και σου τρώνε χρόνο απ' τη ζωή σου. Και μη μου πείτε για πόλεμο με τους Τούρκους και προστασία της πατρίδας. Αν πάμε με τα G3A3 για πόλεμο, έχουμε πεθάνει στο πεντάλεπτο.

Προσωπικά τη θητεία την είδα ως διάλειμμα ανάμεσα στο προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό/δουλειά, οπότε 9 μήνες αραλίκι μέχρι να έρθουν τα ζόρια μετέπειτα. Θεωρώ ότι κάποιοι άνθρωποι πρέπει να πάνε στρατό. Είχα στρατιώτες στη σειρά μου, παιδιά 22-23 χρονών που μέχρι πρότινος ήταν φοιτητές, ζούσαν στο πατρικό τους, δεν είχαν κολλήσει ούτε 1 ένσημο και τα είχαν όλα έτοιμα στη ζωή τους (φαγητό απ' τη μαμα, πλυμμένα-σιδερωμένα ρούχα). Αυτοί καλό είναι να πάνε μπας και βγουν απ' το comfort zone και μάθουν να επιβιώνουν μόνοι τους για ένα διάστημα!
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,219 μηνύματα.
Τίποτα δεν είναι χαμένο από τη στιγμή που γίνεται για χάρη του συνόλου. Ο μόνος λόγος που ο στρατός είναι χάσιμο του χρόνου είναι διότι η εκπαίδευσις δεν είναι καθόλου ποιοτική. Κατά τα άλλα στα περί πληρωμής δεν συμφωνώ γενικά με την όλη φιλοσοφία του να γίνονται όλα για τα λεφτά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που αξίζουν περισσότερο από τα χρήματα σε αυτή τη ζωή.

Για τα περί υποχρεωτικότητος δεν συμφωνώ. Τουλάχιστον όχι όσο έχουμε για γείτονες αναθεωρητικές δυνάμεις με εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος μας. Ειδάλλως ναι δεν θα με χαλούσε να ήταν προαιρετικός ή πάλι υποχρεωτικός αλλά με δυνατότητα να υπηρετεί κάποιος άλλου είδους θητεία (κοινωνικές εργασίες). Για την ώρα κάτι τέτοιο θα ήτο καταστροφή για την χώρα.
ΑΝ ήταν για χάρη του συνόλου να το συζητήσουμε.
Αυτή τη στιγμή αυτό που γίνεται είναι ότι πηγαίνει κόσμος να κάνει φασίνα, να φυλάει το τίποτα σε στρατόπεδα στη μέση του πουθενά χωρίς λόγο ύπαρξης, να μαθαίνει να στρώνει όμορφα το κρεβάτι του και να βαράει προσοχές.
Εκτός αν είναι υπηρεσία για χάρη του συνόλου το να κάνουν στα στρατόπεδα οι φαντάροι τις αγγαρείες για να αράζουν οι μόνιμοι στα γραφεία.

Ο σκοπός του στρατού είναι υποτίθεται να σε προετοιμάζει για την περίπτωση που χρειαστεί να πολεμήσεις και ταυτόχρονα να υπάρχει ετοιμοπόλεμο προσωπικό να μπορεί να πολεμήσει μέχρι να οργανωθεί επιστράτευση αν γίνει κάτι.

Αν ο σκοπός είναι αυτό πρέπει να αλλάξει ριζικά το τι κάνει ο φαντάρος στον στρατό. 3-6 μήνες σοβαρής εκπαίδευσης σε οτιδήποτε μπορεί να σου χρειαστεί στον πόλεμο είναι πολύ καλύτεροι από το τωρινό.
Αν ο σκοπός είναι να έχουν καθαριστές, υδραυλικούς, μάγειρες,σερβιτόρους ας πληρώσουν και θα πηγαίνει κόσμος και με χαρά.
 

Shadowban

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Shadowban αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 195 μηνύματα.
Αμα αυτο γουστάρει εσενα τι σε ενοχλει ρε Φώτη. Και μεταξύ μας... και γιατι να πάει φανταρος ο τύπος. Πληρωνεται για αυτο ; γιατι να πάει ειτε ο Θέμης ειτε ο κάθε Θεμης να χάσει 1 χρονο απο τη ζωή του για να υπηρετήσει. Δεν θα έπρεπε να πληρώνονται ως ενα σημείο ;

Το να υπηρετήσει κάποιος στον στρατό είναι μέρος του καθήκοντος που έχει απέναντι στο έθνος και κατά την γνώμη μου δεν μπορεί αυτό το καθήκον να θεωρείται απλά ως "χάνω ένα χρόνο από την ζωή μου", όπως αντίστοιχα υπάρχει το καθήκον να πολεμήσεις σε περίπτωση εισβολής (βλέπε Ουκρανία) όπου καλείσαι να θυσιάσεις ακόμη και όλα τα χρόνια της ζωής σου.

Το ότι ο στρατός στην παρούσα φάση του είναι μια κοροϊδία και δεν διδάσκει τίποτα είναι μία χρόνια πληγή, η οποία έχει τις ίδιες ρίζες που έχουν όλες οι πληγές αυτού του κράτος το οποίο αφέθηκε στο έλεος της διαφθοράς σε κάθε τομέα του τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτό όμως δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να χρησιμοποιείται ως άλλοθι στην συνείδηση του κάθε άντρα για να μην κάνει το δικό του μέρος που του αναλογεί. Και δεν περιορίζεται αυτό μόνο στο κομμάτι του στρατού αλλά και του πολιτικού καθήκοντος γενικότερα. Δεν γίνεται να μένουμε πάντα στο κομμάτι "η Ελλάδα είναι χάλια" και να περιμένουμε να γίνουν όλα δια μαγείας.

Η γενιά μου πλέον 30-40αρισε και σε λίγο θα αρχίσει να κατακτά θέσεις πολιτικής ισχύος.
 

Δροσουλίτης

Δραστήριο μέλος

Ο Δροσουλίτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών και επαγγέλεται Οικονομολόγος. Έχει γράψει 436 μηνύματα.
Νομίζω πως το ενδεχόμενο να έχουμε μισθοφορικό στρατό μπορούμε να το αποκλείσουμε πανεύκολα γιατί πολύ απλά δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Ακριβώς λόγω της στενότητας έγιναν και πολλές αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με κονδύλια που αφορούν εφέδρους.

Υπηρέτησα ως αξιωματικός και από την στιγμή που απολύθηκα με έχουν καλέσει σε οκτώ μετεκπαιδεύσεις διάρκειας 5 ως 10 ημερών η κάθε μία. Στις πρώτες από αυτές γινόταν η γνωστή ως "συντήρηση" που σημαίνει άλμα, θαλάσσια κλπ, τα οποία πληρώνονταν κάθε ένα με βάση τον βαθμό που έφερα.
Για τα δεδομένα του Στρατού ήταν και καλά τα χρήματα. Και επειδή άρχισαν να ζορίζουν τα πράγματα, τις κόψαν τις συντηρήσεις και οι επόμενες μετεκπαιδεύσεις είχαν αντικείμενα "τζάμπα", οπότε η αποζημίωση μου ήταν ένα κλάσμα από τον μισθό των μόνιμων ομοιόβαθμων αξιωματικών, δηλαδή τρίχες κατσαρές. Δεν άγγιζαν ούτε κατά φαντασία την απώλεια του εισοδήματος μου από τις μέρες που έμεινα μακριά από την εργασία μου αν το δούμε από οικονομική άποψη.

Και δεν αναφέρω καν τις περιπτώσεις που κλήθηκα εγώ ή άλλοι συνάδελφοι σε έκτακτες περιστάσεις, όπως σε διασώσεις ή σε ανασύρσεις ή σε πραγματογνωμοσύνες για παράδειγμα. Εκεί μάλλον ήταν η επίκληση στο φιλότιμο ή ο ανθρώπινος πόνος που δεν άφηνε περιθώρια να έχεις δεύτερες σκέψεις.

Το θέμα είναι πως πρέπει και να έχεις μια αίσθηση πως το κάνεις για κάτι παραπάνω από τα χρήματα, όπως ακριβώς στην περίπτωση που ίσως χρειαστεί να αμυνθείς σε πραγματικές συνθήκες. Επαφιέται στον "πατριωτισμό" που αναφέρεται και το σύνταγμα. Τώρα από εκεί και πέρα, φιλοσοφικά, είναι θέμα του πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας. Και μακάρι, πραγματικά να ήταν απλό σενάριο επιστημονικής και αρρωστημένης φαντασίας.

Πλέον οι θέσεις του στρατού που είχαν έξτρα οικονομικές απολαβές όπως κάποιες ειδικότητες των ειδικών δυνάμεων στρατού και ναυτικού, αλλά και κάποια ειδικά σχολεία απευθύνονται ΜΟΝΟ σε μόνιμο προσωπικό.
Και αυτό είναι καθαρά για οικονομικούς λόγους. Επιβεβαιωμένα. Και φυσικά αυτό θα έχει και τον αντίκτυπο του, "αν και ποτέ" χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάτι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Λυπάμαι παιδιά αλλά απο μια ηλικία και μετά ο μόνος μοχλός πίεσης είναι οι παραιτήσεις ή να μη πηγαίνεις κάν.

Εφόσον δεν καταλαβαίνουν διαφορετικά και ψάχνουν βλάκες με φιλότιμο από μένα είναι όχι. Οπότε συμφωνώ εν μέρει μαζί σας.

Σκεφτείτε το και διαφορετικά όταν ο άλλος σε έχει για να σε εκμεταλλεύεται και να πατάει πάνω στο φιλότιμο σου δεν σε σέβεται κιόλας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το να υπηρετήσει κάποιος στον στρατό είναι μέρος του καθήκοντος που έχει απέναντι στο έθνος και κατά την γνώμη μου δεν μπορεί αυτό το καθήκον να θεωρείται απλά ως "χάνω ένα χρόνο από την ζωή μου", όπως αντίστοιχα υπάρχει το καθήκον να πολεμήσεις σε περίπτωση εισβολής (βλέπε Ουκρανία) όπου καλείσαι να θυσιάσεις ακόμη και όλα τα χρόνια της ζωής σου.

Και όμως χάνει. Γιατί και να γίνει εισβολή με το τρόπο που (δεν) σε εκπαιδεύουν στο στρατό απλά θα πάς σαν πρόβατο επι σφαγή.

Ειπα και πρίν ουσιαστικά τον βοηθο των εποπ κάνεις. Σοφεράντζες σε διοικητές που πηγαινο έρχονται με υπηρεσιακά. Βαφιάς - ελαιοχρωματιστής - κηπουρός - μάγειρας - σκοπάνθρωπος - αγγαρειομάχος - καθαριστής κτλ

σε αυτα γράφεις απλετη προϋπηρεσία. :D

Ένας γνωστός μου που έκανε οδηγός σε Διοικητη στο Ναυτικό.... οταν απολυθηκε έπαιρνε που και πού τον Διοικητη τον πρώην τηλ για χρονια πολλα.... μιλαμε αυτος ουτε μια φορα δεν ειχε σηκώσει το τηλέφωνο. Μια φορά πάλι ζητησε τη βοηθεια του κάπου κ άρχισε να του λέει τις θεωρίες του παραμυθιου "Οπου πάς πάς με το σπαθί σου κτλ" λες κ ζητησε ρουσφέτι ο ανθρωπος.

Αν αυτο εσάς σας δείχνει σεβασμό για εναν ανθρωπο που τον πηγαινο έφερνε καθε μερα σπιτι του για να μη χαλάει βενζίνες. Τι να σας πω.

Ζητω το φιλότιμο και η πατριδα λοιπόν.

εγω βλάκας πια δεν θα γίνω για κανέναν. Τέλος. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Δροσουλίτης

Δραστήριο μέλος

Ο Δροσουλίτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών και επαγγέλεται Οικονομολόγος. Έχει γράψει 436 μηνύματα.
Δηλαδή διάβολε, για να καταλάβω. Αν υποθέσουμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια εισβολή, (λέμε τώρα, σενάριο), ποια πιστεύεις πως θα ήταν η αντίδρασή σου;
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Δηλαδή διάβολε, για να καταλάβω. Αν υποθέσουμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια εισβολή, (λέμε τώρα, σενάριο), ποια πιστεύεις πως θα ήταν η αντίδρασή σου;
Καταρχας θα πρέπει να πάρεις οδηγίες. Δεν θα κάνεις του κεφαλιού σου φαντάζομαι.

Μετά η σκέψη είναι ποιά απο εκεινα που διδάχθηκες στην εκπαιδευση θα μπορέσεις να τα βάλεις στην αντιδραση σου. Πχ θα πιάσω πινέλο ή σκουπα ; :)

Ο οδηγος του Διοικητη τι θα πιάσει καμιά ρεζέρβα ;

καλα αυτο που μ έλεγε ο άλλος ηταν τρομερο έτσι ουτε ενα τηλ στη γιορτη του. Και ο γνωστος μ τον επαιρνε συχνά πυκνά. Αυτο κ μονο δειχνει πώς μας βλέπουν. Σου λεει ήσουν σοφεράτζα και τέλος.
 

Re_Alexis

Νεοφερμένος

Ο Re_Alexis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Eγω ειμαι Δοκιμος Εφεδρος Αξιωματικος ΛΟΚ στην Κυπρο, πηγα 24 μηνες στρατο και καθε χρονο πηγαινω ασκησεις....Θα πηγαινω μεχρι τα 50 μου...
Ειμαι υπερ του εθελοντικου στρατου...Να μην ειναι υποχρεωτικος και οσοι δεν πηγατε ακομη και μπορειτε να απαλλαγειτε καντε το...
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,745 μηνύματα.
Eγω ειμαι Δοκιμος Εφεδρος Αξιωματικος ΛΟΚ στην Κυπρο, πηγα 24 μηνες στρατο και καθε χρονο πηγαινω ασκησεις....Θα πηγαινω μεχρι τα 50 μου...
Ειμαι υπερ του εθελοντικου στρατου...Να μην ειναι υποχρεωτικος και οσοι δεν πηγατε ακομη και μπορειτε να απαλλαγειτε καντε το...
Πολλές χώρες το εφαρμόζουν αυτό και είναι μια χαρά. Η στράτευση μια αναστάτωση είναι, θυμάμαι που ήρθε το χαρτί και έτρεχα μια εβδομάδα έτσι ώστε να εγκριθεί η αναβολή των δύο χρόνων.

Ίσως να ήμουν υπερ αν υπήρχε και κάποια εξειδίκευση. Πας για δώδεκα μήνες αλλά έχεις και μια πιστοποίηση, ότι κάτι έμαθες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις επαγγελματικά. Ούτε καν αυτό.
 

phleidhs

Νεοφερμένος

Ο Πηλείδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Πολλές χώρες το εφαρμόζουν αυτό και είναι μια χαρά. Η στράτευση μια αναστάτωση είναι, θυμάμαι που ήρθε το χαρτί και έτρεχα μια εβδομάδα έτσι ώστε να εγκριθεί η αναβολή των δύο χρόνων.

Ίσως να ήμουν υπερ αν υπήρχε και κάποια εξειδίκευση. Πας για δώδεκα μήνες αλλά έχεις και μια πιστοποίηση, ότι κάτι έμαθες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις επαγγελματικά. Ούτε καν αυτό.
Μιας και που είμαι γ' λυκείου έρχεται σύντομα και η δικιά μου ώρα για τον στρατό.Εγώ ένα θα πω, θεωρώ ειρωνικό το γεγονός πως οι καλύτεροι στρατοί στον κόσμο δεν έχουν υποχρεωτική θητεία (βλέπε Αμερική και Γαλλία). Άσε που με την στράτευση το κράτος δαπανά πολλά χρήματα αντί να τα επενδυεί αλλού.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,842 μηνύματα.
Η Γαλλία και η Αμερική έχουν τα λεφτά και συντηρούν επαγγελματικούς στρατούς. Οι χώρες αυτές δεν χρειάζονται καν αμυντικό στρατό αφού δεν έχουν εξωτερικές απειλές. Η Ελλάδα ούτε για πλάκα δεν θα άντεχε έναν έστω ημι-επαγγελματικό στρατό. Το κράτος θα δαπανούσε περισσότερα εάν είχαμε επαγγελματικό στρατό παρά τώρα που είναι με κληρωτούς.

Μην γίνεστε φυγόπονοι. Η φύση δεν ευνοεί τους αδύναμους.
 

phleidhs

Νεοφερμένος

Ο Πηλείδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Η Γαλλία και η Αμερική έχουν τα λεφτά και συντηρούν επαγγελματικούς στρατούς. Οι χώρες αυτές δεν χρειάζονται καν αμυντικό στρατό αφού δεν έχουν εξωτερικές απειλές. Η Ελλάδα ούτε για πλάκα δεν θα άντεχε έναν έστω ημι-επαγγελματικό στρατό. Το κράτος θα δαπανούσε περισσότερα εάν είχαμε επαγγελματικό στρατό παρά τώρα που είναι με κληρωτούς.

Μην γίνεστε φυγόπονοι. Η φύση δεν ευνοεί τους αδύναμους.
Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να είμαστε σαν το Ισραήλ με υποχρεωτική θητεία αλλά με εξαιρετικό εξοπλισμό. Δηστυχώς δεν έχουμε χρήματα ή ουσιαστική βιομηχανία για να φτάσουμε στο επίπεδο τους
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,842 μηνύματα.
Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να είμαστε σαν το Ισραήλ με υποχρεωτική θητεία αλλά με εξαιρετικό εξοπλισμό. Δηστυχώς δεν έχουμε χρήματα ή ουσιαστική βιομηχανία για να φτάσουμε στο επίπεδο τους
Καλά αυτό εννοείται. Όσοι είμαστε υπέρ της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας δεν είμαστε απαραίτητα υπέρ του πως αυτή γίνεται σήμερα.

Το Ισραήλ έχει τριετή υποχρεωτική θητεία για αγόρια και κορίτσια 18 ετών. Συμφωνώ στα 2 από τα 3 αυτής της πρότασης. Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία πρέπει να αφορά και τα δύο φύλα (οι γυναίκες μπορούν εξ ίσου να παίξουν καίριο ρόλο σε πόλεμο είτε στη πρώτη γραμμή είτε ακόμα και στα μετόπισθεν σε ανταρτοπόλεμο σε περίπτωση που το μέτωπο καταρρεύσει). Συμφωνώ και με το να μας έβαζαν όλους υποχρεωτικά από τα 18 μετά την ολοκλήρωση του Λυκείου. Διαφωνώ όμως με την διάρκεια. Τρία έτη μάλλον είναι πολλά, για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ακριβώς πόσος χρόνος χρειάζεται ιδανικά για μια άρτια εκπαίδευση σε όλα τα σενάρια πολέμου (σίγουρα πάνω από 12 μήνες ως τε ο στρατιώτης να εκπαιδεύεται για σενάρια πολέμου όλων των εποχών και των καιρικών συνθηκών).

Όσο για τα όπλα, δυστυχώς είμαστε μια χώρα που τα ξεπούλησε όλα και που απλά εισάγουμε όπλα από τρίτους. Το καμάρι της ΕΛΒΟ που έκανε η χούντα οριακά διαλύθηκε από τον κρατισμό του ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι τελειωμένη.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,275 μηνύματα.
Μιας και που είμαι γ' λυκείου έρχεται σύντομα και η δικιά μου ώρα για τον στρατό.Εγώ ένα θα πω, θεωρώ ειρωνικό το γεγονός πως οι καλύτεροι στρατοί στον κόσμο δεν έχουν υποχρεωτική θητεία (βλέπε Αμερική και Γαλλία). Άσε που με την στράτευση το κράτος δαπανά πολλά χρήματα αντί να τα επενδυεί αλλού.
Πήραμε Belhara, Rafale και F35 όμως...
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.
Καλά αυτό εννοείται. Όσοι είμαστε υπέρ της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας δεν είμαστε απαραίτητα υπέρ του πως αυτή γίνεται σήμερα.
Το Ισραήλ έχει τριετή υποχρεωτική θητεία για αγόρια και κορίτσια 18 ετών. Συμφωνώ στα 2 από τα 3 αυτής της πρότασης. Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία πρέπει να αφορά και τα δύο φύλα (οι γυναίκες μπορούν εξ ίσου να παίξουν καίριο ρόλο σε πόλεμο είτε στη πρώτη γραμμή είτε ακόμα και στα μετόπισθεν σε ανταρτοπόλεμο σε περίπτωση που το μέτωπο καταρρεύσει). Συμφωνώ και με το να μας έβαζαν όλους υποχρεωτικά από τα 18 μετά την ολοκλήρωση του Λυκείου. Διαφωνώ όμως με την διάρκεια. Τρία έτη μάλλον είναι πολλά, για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ακριβώς πόσος χρόνος χρειάζεται ιδανικά για μια άρτια εκπαίδευση σε όλα τα σενάρια πολέμου (σίγουρα πάνω από 12 μήνες ως τε ο στρατιώτης να εκπαιδεύεται για σενάρια πολέμου όλων των εποχών και των καιρικών συνθηκών).

Όσο για τα όπλα, δυστυχώς είμαστε μια χώρα που τα ξεπούλησε όλα και που απλά εισάγουμε όπλα από τρίτους. Το καμάρι της ΕΛΒΟ που έκανε η χούντα οριακά διαλύθηκε από τον κρατισμό του ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι τελειωμένη.
Συμφωνώ σε αυτό. Να ήταν υποχρεωτική και για εμάς. Έτσι ώστε αν κάτι γίνει (αν λέμε αν...), να μην ανήκουμε στον άμαχο πληθυσμό. Να μπορούμε κάπως να προστατεύσουμε και τα παιδιά και τους εαυτούς μας. Δεν ξέρω για...πρώτη γραμμή (αλλά και γιατί όχι...). Αυτό που ξέρω είναι ότι θα ήταν ωφέλιμο...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,470 μηνύματα.
Λοιπον η αποψη μου:
-Σταματανε χτες τα καψονια απο παλιους σε νεους και γενικοτερα. ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ.21ος αιωνας ειματε χαλοουυυυ!
-Μειωση θητειας,ουσιαστικη εκπαιδευση,ΟΧΙ ΒΥΣΜΑΤΑ,πολυ καλες συνθηκες διαβιωσης ΑΛΛΑ ΚΑΙ με αυστηρα στανταρ στις ασκησεις και στην εκπαιδευση.
-Ουσιαστικες στρατιωτικες γνωσεις.
-Επιδομα τυπου ανεργων στους στρατευομενους.
ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ!
-Υποχρεωτικη στρατευση για ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΛΑ... αυτονοητο θεωρω ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...(και μαλιστα θα ηθελα πολυ να ειχα παει..και τωρα ανετα το περναω με τα στανταρ που εβαλα)αλλα ΟΧΙ για ολες τις φυλες.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,745 μηνύματα.
Από τις πιο υψηλές στρατιωτικές δαπάνες έχουμε. Δεν ξέρω από που προκύπτει ότι χρειαζόμαστε υποχρεωτική στράτευση επειδή δεν υπάρχουν λεφτά. Εμείς ξεπερνάμε το 2,5 % ποσοστό αεπ ενώ κάποιες είναι στο 1%.


 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,275 μηνύματα.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερους στρατιώτες κατ'εμέ. Πρέπει να κάνει τον στρατό της επαγγελματικό και να αξιοποιήσει το άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό της για να συμμετέχει σε περισσότερα έργα ανάπτυξης νέων οπλικών συστημάτων.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top