rina45
Εκκολαπτόμενο μέλος

οποτε απο την τριτη γυμνασιου φοραω φακους!!και βαφομαι,βαζω και μασκαρα.και μολιβι και τα παντα και δεν με ενοχλούν!!
Την πρώτη φορα που ημουν στον οπτικο μου και μου εδωσε φακους,εκανα να τους βάλω ενα τεταρτο!!!!!φοβομουν!κα8ε φορα που πλησιαζε το δαχτυλο στο ματι μου,απο ενστινκτο εκλεινε !χαχα ηταν τοσο αστειο! τωρα για να βαλω τους φακους μου χρειαζομαι 2 δευτερόλεπτα!!Εγώ με το που το διαβάζω τρομάζω!
Βασικά η αρχή είναι δύσκολη.Γιατί όσοι γνωστοί μου φόρεσαν τους δυσκόλεψε η αρχή! Μετά τους λάτρεψαν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Imadlak
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lady31ath
Νεοφερμένο μέλος

prinCess.
Επιφανές μέλος

Να ρωτήσω, στο μπάνιο...στο κανονικό όχι στη θάλασσα,γιατί δεν κάνει να φοράμε; Η οπτικός αυτό μου είχε πει.
Επειδή πορεί να φύγουν;
Εγώ τους φοράω και στο κανονικό και στη θάλασσα και δεν έχω παθεί ποτέ κάτι -ακόμα.

Απλά υποτίθεται ότι δεν κάνει επειδή μπορεί να μπει νερό στο μάτι κι έτσι.

wolfe4ever
Διάσημο μέλος

Μηνιαίους έχω. Τα γυαλιά τα φορώ, όταν είμαι σπίτι μόνο και δεν πρόκειται να βγω κάπου έξω.
free_dom
Δραστήριο μέλος

wolfe4ever
Διάσημο μέλος

λοιπον εγω φοραω γυαλια..όμως,πριν κατι μηνες αγορασα φακους επαφης διοτι παιζω εδω και πολλα χρονια μπασκετ και με γυαλια ειναι καπως επικινδυνα..παλια ειχα ειδικη μασκα αλλα τωρα πια ειναι πολυ ακριβη και δεν εχω αγορασει..και αφου λοιπον τους αγορασα και εκανα τη δοκιμη εκει στο μαγαζι,μετα πηγα σπιτι και εκανα μιση ωρα για να βαλω τον καθενα ξεχωριστα..επισης μετα,δεν ηξερα ποιος φακος ειναι για ποιο ματι και τους πεταξα..δεν εχω ξαναγορασει απο τοτε..ομως θελω γτ δν μ αρεσουν τα γυαλιατι να κανω?? ειμαι 15..επιτρεπεται? επδ μου ειπαν το πολυ 1 ωρα τη μερα και καποιοι αλλοι φιλοι μου ιδιας ηλικιας τους φορανε σχεδον ολη μερα :/ πλζ χελπ!
Πώς τους μπέρδευες? Δεν είχες την θήκη αποθήκευσης που λέει right και left?
Στην αρχή έκανα ώρες να τους βάλω. Δε γίνεται να σου πετυχαίνει με την πρώτη προσπάθεια. Με τον καιρό τους συνηθίζεις.
Φυσικά και επιτρέπεται.

free_dom
Δραστήριο μέλος

Πώς τους μπέρδευες? Δεν είχες την θήκη αποθήκευσης που λέει right και left?
Στην αρχή έκανα ώρες να τους βάλω. Δε γίνεται να σου πετυχαίνει με την πρώτη προσπάθεια. Με τον καιρό τους συνηθίζεις.
Φυσικά και επιτρέπεται.
![]()
η θηκη ειχε ενα μπλε και ενα ασπρο καπακι..μετα αφου τους εβγαλα ειχα ξεχασει ποιος παει στο μπλε και ποιος στο ασπρο :Ρ :/!!
wolfe4ever
Διάσημο μέλος

Η δική μου έχει δεξιά-αριστερά στα αγγλικά. Άσχετο που μια φορά μπέρδεψα τα καπάκια.η θηκη ειχε ενα μπλε και ενα ασπρο καπακι..μετα αφου τους εβγαλα ειχα ξεχασει ποιος παει στο μπλε και ποιος στο ασπρο :Ρ :/!!

free_dom
Δραστήριο μέλος

Η δική μου έχει δεξιά-αριστερά στα αγγλικά. Άσχετο που μια φορά μπέρδεψα τα καπάκια.![]()
lucky ;p! πφφ θελω ξνα ξαναπαρω γτ δεν μου πανε τα γυαλια !
wolfe4ever
Διάσημο μέλος

lucky ;p! πφφ θελω ξνα ξαναπαρω γτ δεν μου πανε τα γυαλια !
Εσύ ξέρεις.

Myrtle
Διάσημο μέλος

Φυσικά και επιτρέπεται.![]()
Really? Πότε τελείωσες οφθαλμίατρος αλήθεια;;;
Σόρρυ, αλλά είναι απαράδεκτο να δίνεις τέτοιου είδους συμβουλές, χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα. Δεν ξέρω αν εσύ πριν φορέσεις φακούς ρώτησες τον οφθαλμίατρό σου αν μπορείς να φορέσεις και σε ποια ηλικία, αλλά η κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια, γι'αυτό και δεν πρέπει να δίνεις τέτοιου είδους συμβουλές για κάτι τόσο σημαντικό.
Αγαπητή Ελευθερία, δεν ξέρω αν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία από την οποία και μετά μπορείς να φορέσεις φακούς. Αυτό που μου είχε πει εμένα ο οφθαλμίατρός μου σε αυτή την ερώτηση που του είχα κάνει για μένα προσωπικά και μόνο, ήταν ότι για να βάλω φακούς θα πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθεί η μυωπία μου (κάτι που γίνεται από τα 18 και μετά συνήθως) και όταν πια πέρασα αυτή την ηλικία μου είπε τότε ότι μπορώ να βάλω φακούς. Εννοείται βέβαια ότι το ίδιο δεν ισχύει και για σένα και κανείς δεν μπορεί αν σου πει αν και πότε μπορείς να βάλεις φακούς. Επιβάλλεται να ρωτήσεις τον οφθαλμίατρό σου.
Ο λόγος που το λέω αυτό τόσο έντονα και το τονίζω είναι ότι οι φακοί τελικά δεν είναι παίξε-γέλασε. Θέλουν πολλή και συστηματική φροντίδα και δυστυχώς αυτό κι εγώ το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο. Συγκεκριμένα, ενώ φορούσα 5-6 χρόνια αποκλειστικά φακούς, ξαφνικά μολύνθηκαν τα μάτια μου από κάποιο μικρόβιο, με αποτέλεσμα να πάθω απόστημα κερατοειδούς και αν δεν το προλάβαινα θα μπορούσα να πάθω από διάτριση μέχρι να το χάσω εντελώς (όπως μου είπαν οι γιατροί). Βέβαια τελικά, δόξα τω Θεώ, δεν έγινε τίποτα από αυτά και την γλύτωσα με ποοοοοοοολλές δόσεις ποοοοοοολλών κολλυρίων για καμμιά 20αριά μέρες και μου απαγόρεψαν να φορέσω φακούς για τουλάχιστον 3 μήνες (ή και ποτέ ξανά).
Σαφώς και δεν θέλω να σε τρομάξω με όλα αυτά. Απλά θέλω να σου επιστήσω την προσοχή ώστε να μην παίρνεις το κάθε θέμα αψήφιστα και αρκείσαι στις συμβουλές από ένα 16χρονο κορίτσι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα!

wolfe4ever
Διάσημο μέλος

Myrtle
Διάσημο μέλος

Απο 15 και άνω επιτρέπεται. Έχω ρωτήσει.![]()
Ναι ε; Ο δικός μου πάλι μου είπε πάνω από 18. Τώρα τι κάνουμε; Αρχίζουμε να λέμε ποιος γιατρός είναι καλύτερος;
Αστεία πράγματα...
Ο μόνος τρόπος να μάθεις αν μπορείς να βάλεις φακούς ή όχι είναι να ρωτήσεις τον οφθαλμίατρό σου, εσύ η ίδια.- It's over!

lady31ath
Νεοφερμένο μέλος

Απο εκει και περα, η χρηση φακων επαφης δεν επηρεαζει τον βαθμο. Με εξαιρεση την περιπτωση που ο χρηστης ΦΕ εχει κανει λαθος στο νουμερο και χρησιμοποιει φακο επαφης μεγαλυτερης διοπτριας. (δυναμης)
Υπαρχει πινακας μετατροπης που μετατρεπει το νουμερο της συνταγης των γυαλιων σας σε νουμερο καταλληλο για ΦΕ. Αυτο το εχει ο οπτικος σας. Η μετατροπη γινεται σε μεσαιες και μεγαλες αμετρωπιες. Επισης σε περιπτωση που ο ασθενης εχει αστιγματισμο και δεν επιθυμει να τον βαλει στους φακους του (συνηθως λογω της τιμης) γινεται μετατροπη της συνταγης του για να βλεπει καλυτερα με τη βοηθεια καποιου μαθηματικου τυπου.
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

wolfe4ever
Διάσημο μέλος

Ναι ε; Ο δικός μου πάλι μου είπε πάνω από 18. Τώρα τι κάνουμε; Αρχίζουμε να λέμε ποιος γιατρός είναι καλύτερος;
Αστεία πράγματα...
Ο μόνος τρόπος να μάθεις αν μπορείς να βάλεις φακούς ή όχι είναι να ρωτήσεις τον οφθαλμίατρό σου, εσύ η ίδια.- It's over!![]()
Hρέμισε. Δεν είπα τίποτα τέτοιο. Εννοείται ότι θα πρέπει να πάει σε οφθαλμίατρο, δεν υποννόησα ποτέ το αντίθετο. Πωπω...
lady31ath
Νεοφερμένο μέλος

karotenia
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.