CapricornV
Νεοφερμένο μέλος

Εγώ είχα μυωπία και φορούσα μόνο γυαλιά. Φακούς δεν είχα φορέσει ποτέ μου και αυτό γιατί όσες φορές προσπάθησα ήταν αδύνατον. Έτσι, λοιπόν επειδή είχα αρχίσει να βαριέμαι τα γυαλιά και την μυωπία μου πήγα σε έναν φοβερό γιατρό και έκανα διαθλαστική επέμβαση! Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου, όλα πήγαν τέλεια. Είναι 6 λεπτά υπόθεση και για τα 2 μάτια! Όσοι έχετε πάνω από 2 βαθμούς μυωπία δοκιμάστε το. Αξίζει πραγματικά! Μετά απ' αυτό ξεχνάς πως είναι η ζωή με γυαλιά ή φακούς.
Όποιος θέλει διευκρινήσεις, ας μου στείλει!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 515609
Επισκέπτης

Στην αρχη φοβομουν για γυαλια,νομιζα οτι θ αημουν σαν βλακας κτλ.Τελικα τωρα μπορει και να προτιμαω να φοραω τα γυαλια μου απο το να μην τα φοραω.Μαρεσουν πολυ και με πηγαινουν κιολας.Φακους δεν θελω γιατι ειναι μεγαλη διαδικασια και ασε που εχουν ζωγραφιστει μαυροι κυκλοι στα ματια οποτε με το γυαλι τους καλυβω και ειμαι μια χαρα
Απλα καποτε θα αναγκαστω να φορεσω φακους διοτι οταν παιζω μπασκετ η κανω γυμναστικη δεν μπορω με τα γυαλια.Και αντε τωρα δεν μου χρειαζονται και παιζω χωρις αυτα.Μετα ομως αμα αυξηθει???
Υ.Σ.Τι ειναι αστιγματισμος?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eleni27
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Υπάρχει κάποιο τεστ για αχρωματοψία αλλά μην βασιστείς σε αυτό ...θα πρέπει να πας σε κάποιο οφθαλμίατρο.....εγώ νομίζω ότι έχω αχρωματοψία αλλά δεν είμαι σίγουρη... μάλλον πρέπει να πάω να το τσεκάρω...
https://www.toledo-bend.com/colorblind/Ishihara.asp
https://www.pare-dose.net/?p=2807
Τα άτομα που πάσχουν από αχρωματοψία αναζητούν περιγράμματα προκειμένου να αντισταθμίσουν τη σύγχυση των χρωμάτων, γι’ αυτόν τον λόγο μπορούνε, για παράδειγμα, να διακρίνουν εύκολα οτιδήποτε ή οποιονδήποτε καμουφλάρεται. Επίσης, τα άτομα αυτά έχουνε αυξημένη νυκτερινή όραση σε σχέση με τα άτομα που έχουν φυσιολογική όραση.
πηγή
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnnaousa
Επιφανές μέλος

Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

Οι φακοί θα ήταν για μένα ένας καθημερινός αγώνας, εδώ κάτι σταγόνες έπρεπε να ρίχνω στο μάτι μου και έκανα ένα τέταρτο (στο κάθε μάτι

Johnnaousa
Επιφανές μέλος

ακριβως το ιδιο και εγωΓυαλιά και πάλι γυαλιά... Έτσι κι αλλιώς τόσα χρόνια τα έχω συνηθίσει
Οι φακοί θα ήταν για μένα ένας καθημερινός αγώνας, εδώ κάτι σταγόνες έπρεπε να ρίχνω στο μάτι μου και έκανα ένα τέταρτο (στο κάθε μάτι).

Devina
Τιμώμενο Μέλος

Γυαλιά και πάλι γυαλιά... Έτσι κι αλλιώς τόσα χρόνια τα έχω συνηθίσει
Οι φακοί θα ήταν για μένα ένας καθημερινός αγώνας, εδώ κάτι σταγόνες έπρεπε να ρίχνω στο μάτι μου και έκανα ένα τέταρτο (στο κάθε μάτι).
ακριβως το ιδιο και εγω![]()
Όλα μια συνήθεια είναι.

Και εγώ τώρα θα ξαναπάω οφθαλμίατρο, γιατί θέλουν για το δίπλωμα να δουν αν βλέπω μπροστά μου

Οι φακοί είναι εύκολοι πάντως! Το μόνο κακό τους είναι ότι μου θολώνουν μετά από κάποιες ώρες και με κουράζουν.
Ίσως φταίει και η μάρκα ή το υγρό που παίρνω. Πρέπει να το ερευνήσω.

vickydask
Εκκολαπτόμενο μέλος

renia_1995
Πολύ δραστήριο μέλος

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχουν βέβαια και πλεονεκτήματα αλλά τα έχω βαρεθεί πια.Για αυτό το λόγο παρήγγειλα φακούς και περιμένω να έρθουν. Από ότι έχω ακούσει είναι λίγο ζόρικοι στην αρχή...

KaterinakiGLIKA
Νεοφερμένο μέλος

εγω φοραω εδω και δυο χρονια μονο οταν βγαινω εξω και δεν εχω καποιο προβλημα
Έχω μυωπία 3,25 σε κάθε μάτι.Φοράω γυαλιά εδώ και τρία χρόνια (από την πρώτη Γυμνασίου) αλλά αποφάσισα να πάρω φακούς επαφής.Τα γυαλιά έχουν αρκετά μειονεκτήματα πχ. θολώνουν συνέχεια, χωρις μεγάλο οπτικό πεδίο,μικραίνουν τα μάτια, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα σπορ, δεν ταιριάζουν με ορισμένα χτενίσματα (για τα κορίτσια).
Έχουν βέβαια και πλεονεκτήματα αλλά τα έχω βαρεθεί πια.Για αυτό το λόγο παρήγγειλα φακούς και περιμένω να έρθουν. Από ότι έχω ακούσει είναι λίγο ζόρικοι στην αρχή...Πάντως θα έχω και γυαλιά ταυτόχρονα, νομίζω αυτό είναι το καλύτερο.
στην αρχη θα δυσκολευεσαι να τους βαζεις αλλα ειναι θεμα συνηθειας
provoker
Νεοφερμένο μέλος

Γυαλια και αντε γεια !
loco13
Εκκολαπτόμενο μέλος

ελενη_
Εκκολαπτόμενο μέλος

χαχαχαχαχαχαχα εγω εκανα ενα χρονο να βαλω φακους...Ελα ρε να βαλεις φακους ειναι ευκολο πραγμα! 3 φορες το εχω προσπαθησει για 1-2 βδομαδες εκαστες... ΑΠΕΤΥΧΑ !
Γυαλια και αντε γεια !

loco13
Εκκολαπτόμενο μέλος

νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος

Ενώ τα γυαλιά,αν και θελω να τα ξεφορτωθώ καποτε,με βολευουν. πολυ.
Ajusshi
Διάσημο μέλος

..ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος

Παντως,οι φακοι εχουν και τα καλα τους,αλλα...αντε ανοιξε το ματι σου και βαλτους μεσα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loony
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.