Σχέση στον στρατό είναι δίκοπο μαχαίρι. Είδα από σειρές μου να συμβαίνουν και τα δύο σενάρια: Α) χωρισμός (η άλλη είχε αρχίσει να χαζολογάει με τους άλλους συναδέλφους της δουλειάς όσο ο μπρο επηζε) και άσχημη ψυχολογική κατάσταση της σειρουλας.
Β) υποστήριξη σε τρομερά δύσκολες στιγμές. Από τα πρώτα καψώνια που μας είχαν κάνει κάτω στο Μεγάλο Πεύκο στον λόχο μου ήταν το ολικό ξύρισμα του κεφαλιού στο μηδέν της μηχανής. Ψυχολογία στο πάτωμα από όλους και εκεί που είσαι πεσμένος ψυχολογικά στο κρεβάτι σου να ακούς από δίπλα τη σειρούλα να μιλάει βιντεοκλήση με την κοπέλα του και μια γυναικεία φωνή να λέει "τι όμορφος που είσαι, σε πήγε".
Για αυτό αφήστε τις σεξιστικές μλκιες για γυναίκες το ένα και γυναίκες το άλλο και όχι CV και όχι το άλλο. Για κάθε Α περίπτωση, υπάρχει και μια Β περίπτωση. Φροντίστε να πέσετε σε αυτήν και αντίστοιχα να είστε και εσείς αυτή η Β περίπτωση από μεριά σας.
Ξέρεις κάποιες φορές δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Εννοώ ότι μπορεί να έχει η κοπέλα όλη την καλή διάθεση να σε στηρίξει αλλά να το κάνει με τον λάθος τρόπο επειδή δεν μπορεί να μπει στην ψυχολογία σου και να λέει πράγματα που εσένα αντί να σε ενθαρρύνουν, σε αγχώνουν περισσότερο.
΄Ενα παράδειγμα:
΄Οταν ήταν φαντάρος ο αδελφός μου, ήταν σε σχέση με μια εξαιρετική κοπέλα και ήταν πολύ ταιριαστοί.
Είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα, τον ίδιο προσανατολισμό, την ίδια νοοτροπία.
Τον πήρε τηλέφωνο η κοπέλα και του είπε ότι γίνεται ένα σημαντικό σεμινάριο στην Αμερική που ενδιέφερε πολύ και τους δύο και ότι αν το παρακολουθούσαν θα ήταν ένα + στο βιογραφικό τους.
Και του είπε επίσης ότι το είχε ψάξει μέσω του Υπουργείου Εθνικής ΄Αμυνας και επειδή επρόκειτο για επιμόρφωση μπορούσε να κάνει την σχετική αίτηση για να δικαιολογήσει μια άδεια και να πάνε.
Κατά την άποψή της λοιπόν αυτό ήταν το τερπνόν μετά του ωφελίμου επειδή και ο αδελφός μου θα έπαιρνε μια ανάσα από τον στρατό και θα έκαναν ένα ταξίδι μαζί, να βρεθούν, να τα πούνε κτλ.
Ο αδελφός μου τότε ήταν χωμένος στον μικρόκοσμο του στρατού και ήταν ας το πούμε σε άλλη διάσταση, σε άλλον κόσμο, εκτός τόπου και χρόνου της κανονικής ζωής.
Το μόνο που ήθελε ήταν να κυλήσει όσο γρηγορότερα γινόταν αυτό το διάστημα και να επανέλθει στην κανονικότητά του.
Αυτό που του είπε η κοπέλα του, δεν το χωρούσε το μυαλό του.΄Ηταν κάτι "ξένο" γι΄αυτόν στην φάση που βρισκόταν.
Ο αδελφός μου προσπαθούσε να της εξηγήσει την ψυχολογία του, η κοπέλα δεν μπορούσε να καταλάβει αυτά που της έλεγε και επέμενε με αποτέλεσμα να τσακωθούν και να στενοχωρηθούν και οι δύο επειδή και οι δύο θεωρούσαν ότι ο ένας δεν μπορούσε να καταλάβει τον άλλον.
ΟΚ, τα ξαναβρήκαν μετά αλλά θέλω να πω ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις.
Δεν είναι όλα ή άσπρο ή μαύρο.