Φεμινισμός στον 21ο αιώνα και ισότητα των 2 φύλων

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
1) Κανείς δεν είναι όμοιος με κανέναν, αν μιλάμε αυστηρά βιολογικά τότε προφανώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις βάσει φύλου, όλα τα υπόλοιπα (ευαισθησία/λογική/κατινιά/οργή) είναι κοινωνικές κατασκευές, δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να το αναλύσω παραπάνω αυτό, αν δεν το αντιλαμβάνεσαι κάτσε ψάξ'το.
Μπα θεωρώ ότι μερικές συμπεριφορές βγαίνουν έμφυτα στον άνθρωπο βάσει φύλου. Σίγουρα όχι όλες, πολλές πράγματι τις χώνουμε εμείς στα παιδιά από μικρά, δεν το θεωρώ τόσο προβληματικό βέβαια αυτό πάντως.

2) Επιλογή και καταπίεση δεν πάνε μαζί, καταπίεση είναι να παρουσιάζεται το "νοικοκυριό" και η ενασχόληση με τα παιδιά ως το ιδανικό σενάριο κάθε γυναίκας. Που συμβαίνει πολύ συχνά και αμφιβάλλω ότι δεν το έχεις ζήσει στον περίγυρό σου. Το ανέφερα και πάνω, η θέση του φεμινισμού είναι ότι μπορεί να κάνει η κάθε μία ό,τι γουστάρει, επιλέγοντάς το όμως συνειδητά, όχι γιατί "πρέπει".
Well κάτι που κάνεις λάθος είναι ότι απαντάς σε εμένα όλα αυτά. Αυτά που παρέθεσα είναι απόψεις που έχουν ακουστεί από μερικούς ακραίους. Δεν είναι πράγματα που ταυτίζω με τον φεμινισμό γενικά.

Επίσης διαφωνώ καθώς θεωρώ ότι κάθε κράτος πρέπει να προβάλλει αυτό που θέλει όπως η διατήρηση της φυλετικής καθαρότητας, η προβολή της Οικογένειας σαν ιερό θεσμό απλά χωρίς να καταπιέζει κανέναν που θα διαλέξει κάτι άλλο. Πάντα ιστορικά κάποιες συμπεριφορές για χ ψ λόγους ανά περίοδο προβάλλονταν.

3) Το fat acceptance είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει ο όρος, acceptance. Δεν σου λέει κανείς πήγαινε γίνε χοντρός, σου λέει ΑΝ είσαι χοντρός (που ακόμα και σε προσπάθεια να χάσεις κιλά θα συνεχίσεις να είσαι χοντρός για κάποιο διάστημα) δεν είναι ανάγκη να μισείς τον εαυτό σου και να χαραμίζεις την ζωή σου. Έχει τεράστια διαφορά. Λοιπές μαλακίες που λες χώνοντας ύπουλα πάλι τα φύλα σε ίδια εξίσωση με το να "νιώθει κανείς ελικόπτερο" δεν θα τις σχολιάσω καν.
Όχι, οι ακραίοι δεν το θεωρούν καθόλου έτσι. Στη προσπάθεια τους να πολεμήσουν τα πρότυπα ομορφιάς θεωρούν ότι δεν είναι καθόλου κακό να είσαι παχύσαρκος και πρέπει και αυτό να προβάλλεται ισότιμα. Είμαι πάγια κάθετα ενάντιος σε αυτό. Οτιδήποτε βλάπτει την υγεία των ανθρώπων όπως είναι η παχυσαρκία και το ανορεξικό αδυνάτισμα πρέπει να κατακρίνονται. Άλλο το να είσαι εύσωμος/η που σε πολλούς/ες πάει άλλωστε γιατί είναι έτσι ο σωματότυπος τους και άλλο κάτι τέτοιο. Το να είμαστε κατά της περιθωριοποίησης τους και του εκφοβισμού τους προφανώς αλλά όχι το να το προωθούμε σαν κάτι φυσιολογικό. Δικιά σου άποψη η τελευταία πρόταση. Είδες πως εκφράζετε μίσος για άλλες απόψεις; Εγώ από την άλλη λέω κάνε ό,τι θες, λέγε ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα εμένα μόνο μη με πρήζεις να αποδεχτώ αυτά που λες. Δεν θα σε κρίνω ούτε τίποτα αλλά δεν θα αποδεχτώ ως φυσιολογικά αυτά που λες. Τόσο απλά και δημοκρατικά.

4) Μισανδρισμός δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι ως αντίποδας στον μισογυνισμό. Ο μισογυνισμός δεν είναι απλά άκακα στερεότυπα, είναι ένα θέμα θεσμικό και μία καταπίεση που δεν θα βιώσεις ποτέ.
Εγώ βλέπω ότι υπάρχει από ακραίους και από ακραία σχόλια. Ωστόσο συμφωνώ μαζί σου ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο ο μισογυνισμός προφανώς αλλά και πάλι δεν παύει να είναι δείγμα ακραίων αντιλήψεων και υποκρισίας. Πάλι δεν καταλαβαίνεις ότι απαντάς σε εμένα ενώ εγώ απλά σου παρέθεσα μερικές μειοψηφικές ακραίες φωνές που δυστυχώς ακούγονται.

5) Ο αριστερός και ο φεμινιστικός χώρος δεν είναι κοινοί απλά είσαι κολλημένος και θέλεις όλα να τα αναγάγεις εκεί. Το ποιος επιτίθεται και συμπεριφέρεται "φασιστικά" σε ποιον είναι ολοφάνερο για όσους έχουν μάτια και βλέπουν και για να το θέσω και άκομψα Γιάννη μου δεν νομίζω να σκότωσαν την Τοπαλούδη και τον Γιακουμάκη και όλες τις γυναίκες που ακούμε αυτή τη χρονιά οι "ακραίοι φεμινιστές" που τόσο σας καταπιέζουν.
Όχι, όλως περιέργως σε μία από τις γυναικοκτονίες αναρχικός ακραιοφεμινιστής και φιλοLGBT ήτο ένα άτομο που δολοφόνησε τη κοπέλα του, τότε που έγινε σάλος. Ακραιοφεμινιστής ήτο ένας τραβεστί άντρας που ένιωθε γυναίκα αλλά κακοποιούσε την ανιακή μητέρα του σεξουαλικά και ήτο και youtuber και συνελήφθη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τι ιδεολογία έχεις, το τι υποστηρίζεις κλπ δεν δείχνει απαραίτητα ότι είσαι καλός άνθρωπος.

Θα ήθελα να μην είναι κοινοί γιατί θεωρώ ότι ο φεμινισμός είναι για όλους τους πολιτικούς χώρους αλλά υπάρχει μία σταδιακή μονοπώληση. Άλλωστε στο παράδειγμα μου σου μιλώ για ακραίες συμπεριφορές φεμινιστών και όχι για φεμινιστές γενικά. Η ακραία μερίδα παραδοσιακά βρίσκεται στην αριστερή-ακροαριστερή πτέρυγα και συνοδεύονται πάντα από πολιτικά μηνύματα.

6) Όλες οι (μεγάλες) θρησκείες είναι μισογυνικές. Ή το αναγνωρίζεις σε όλες ή σε καμία.
Εσύ το κάνεις αυτό πολλοί ακραίοι όχι όμως. Το παράδειγμα στη Γερμανία και στην Ελλάδα είναι τρομακτικό.
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.
Κουκλίτσα μου διαβάζεις τι γράφεις? Οι περισσότερες φεμινίστριες είναι κατά της οικογένειας, του γάμου και των γεννήσεων! Που ζεις εσύ? Έχεις διαβάσει το νέο κύμα φεμινισμού ή τα βγάζεις από το μυαλό σου? Καλά δεν μιλάμε για νοικοκυρές... Εκεί να δεις μίσος
Το φεμινιστικό κίνημα δεν είναι ενιαίο. Υπάρχουν παρακλάδια μέσα σ' αυτό και είναι κάποιοι βασικοί άξονες στους οποίους οι ίδιες οι φεμινίστριες δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Μυρίζομαι ότι πάλι θα αγνοήσεις τα γραφόμενά μου άρα δεν θα επεκταθώ, εκτός κι αν ενδιαφερθείς. Με τι αυτοπεποίθηση έρχεσαι λοιπόν και μας λες πως είναι σύσσωμες κατά της οικογένειας/ γάμου/ τεκνοποιίας;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το σποτακι ήταν φάουλ γι'αυτό και έφαγε γιούχα.... Η γυναίκα στο σποτ ήθελε να κάνει παιδιά αλλά η καριέρα που έχτιζε τόσα χρόνια δεν την άφησαν... Τι να κάνουμε? Οι γυναίκες μέχρι τα 45-50 μπορούν να γεννάνε...
Ευτυχώς που είσαι και φεμινίστρια, φαντάσου να μην ήσουν
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,060 μηνύματα.
δεν θέλω να επιβάλλω φίμωση σε κανέναν
Δε θες φίμωση αλλά θες να ελέγξεις - σχολιάσεις αρνητικά αν είναι χοντροί, με ποιον κάνουν σεξ, πώς διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τί θα πιστεύουν για ισότητα - ομοιότητα ανδρών γυναικών, γενικά είσαι πολύ ανοιχτός σε αυτά που επιτρέπεις σε άλλους να πιστεύουν και αυτό φαίνεται σε αυτό το θρεντ σε κάθε γραμμή σου. Μείνε εκεί που είσαι λέω εγώ γιατί με αυτές τις απόψεις δε θα βρεις προκοπή αλλού. Και αφού είσαι του πατρίς - θρησκεία - οικογένεια να φροντίσεις να πεις στην μέλλουσα γυναίκα και κόρη σου τις ιδέες σου για τις γυναίκες. Θα το εκτιμήσουν.
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
5) Ο αριστερός και ο φεμινιστικός χώρος δεν είναι κοινοί απλά είσαι κολλημένος και θέλεις όλα να τα αναγάγεις εκεί.
Μεγάλη αλήθεια αυτή. Βασικά δεν είναι ταυτόσημοι, όπως θέλουν να περάσουν οι του (άκρο)δεξιού/συντηρητικού χώρου. Έχω γνωρίσει φεμινίστριες που -κατά δήλωσή τους- δεν έχουν ιδέα από πολιτική. Άλλωστε, υπάρχουν αρκετά είδη φεμινισμού που με τίποτα δεν μπορείς να αποκαλέσεις αριστερά (π.χ. φιλελεύθερος φεμινισμός), όπως αντίστοιχα υπάρχει και ο μαρξιστικός φεμινισμός, που έχει πλέον σχεδόν τελειώσει. Βέβαια αυτό που ισχύει είναι ότι μια αριστερή είναι πιθανότερο να είναι φεμινίστρια από μια δεξιά, για ευνόητους λόγους.

Αυτή η σύγχυση γίνεται εντέχνως (σε ένα πολύ γενικότερο πλαίσιο) γιατί οι συντηρητικοί επιτίθενται σε οτιδήποτε έχει σαν στόχο να προκαλέσει δομικές αλλαγές (γιατί, εκ των πραγμάτων έχουν αλλεργία στην αλλαγή), όπως η αριστερά, ο φεμινισμός και τα τσουβαλιάζουν ως εχθρούς της "Αγίας ελληνικής οικογένειας" και άλλα τέτοια γραφικά.

Ευτυχώς που είσαι και φεμινίστρια, φαντάσου να μην ήσουν
Ας ξεκινήσουμε από πολύ βασικότερα, όπως το αν είναι γυναίκα αρχικά :bleh:
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Δε θες φίμωση αλλά θες να ελέγξεις - σχολιάσεις αρνητικά αν είναι χοντροί, με ποιον κάνουν σεξ, πώς διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τί θα πιστεύουν για ισότητα - ομοιότητα ανδρών γυναικών, γενικά είσαι πολύ ανοιχτός σε αυτά που επιτρέπεις σε άλλους να πιστεύουν και αυτό φαίνεται σε αυτό το θρεντ σε κάθε γραμμή σου. Μείνε εκεί που είσαι λέω εγώ γιατί με αυτές τις απόψεις δε θα βρεις προκοπή αλλού. Και αφού είσαι του πατρίς - θρησκεία - οικογένεια να φροντίσεις να πεις στην μέλλουσα γυναίκα και κόρη σου τις ιδέες σου για τις γυναίκες. Θα το εκτιμήσουν.
Α ρε Χιμελα μ'αρεσει που έκανες ένα μήνυμα όλο λάθος για όσα είπα. Κατόρθωμα και παιχνίδι συναισθηματισμού. Πρώτα από όλα δεν θέλω να ελέγξω κανέναν, οι απόψεις μου αφορούν εμένα και πως εγώ εξετάζω το κόσμο. Δεύτερον, ανέκαθεν ιστορικά τα κράτη προωθούσαν ή επέβαλλαν συμπεριφορές στους πολίτες τους. Εγώ δεν είπα ποτέ να επιβάλλει το κράτος κάτι. Είπα απλά να προωθείται η διατήρηση της φυλετικής καθαρότητας ( όλων των Φυλών, δεν υποβάθμισα καμία Φυλή ). Δεν σχολιάζω κανέναν παχύσαρκο αρνητικά, σχολιάζω την παχυσαρκία αρνητική για την υγεία. Το περίεργο είναι ότι με μεγαλύτερη ευκολία πλέον μπορείς να χαρακτηρίσεις ως επικίνδυνη την ανορεξία και το ανορεξικο αδυνάτισμα από ότι η παχυσαρκία. Εκεί μας έφτασε η παράνοια της πολιτικής ορθότητας. Η παχυσαρκία είναι ανθυγιεινή, από εκεί και πέρα το τι θα κάνει ο καθένας/καθεμία με το σώμα του/της είναι δική του επιλογή όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χαρακτηρίζεται κάτι ανθυγιεινό για να μην θίγονται κάποιοι.

Άλλο ομοιότητα άλλο ισότητα ανδρών γυναικών. Μη παίζεις με τις λέξεις για να δημιουργηθεί σύγχυση και συνεπώς συκοφάντηση σε εμένα. Η Ολίβια εμμέσως παραδέχτηκε ότι τα δύο φύλα δεν είναι όμοια. Έτσι και η Aura παλιότερα είχε πει " τα δύο φύλα δεν είναι ίδια για αυτό είναι ίσα ". Άρα μη διαστρεβλώνεις τα λόγια μου σε παρακαλώ προσπαθώντας υποσυνείδητα να περάσεις ότι λέω τις γυναίκες κατώτερα όντα.

Το που θα βρω προκοπή θα το δούμε πάντως κράτα στο μυαλό σου ότι γυρίζει ο τροχός ;)

Θα πω τις ιδέες μου για τις γυναίκες εννοείται και δεν θα υπάρξει με κανέναν πρόβλημα γιατί πολύ απλά δεν έχω καμία σεξιστική ιδέα ασχέτως αν υπάρχει συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης και στοχοποίησης των όσων λέω.
 

Guest 561241

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Α ρε Χιμελα μ'αρεσει που έκανες ένα μήνυμα όλο λάθος για όσα είπα. Κατόρθωμα και παιχνίδι συναισθηματισμού. Πρώτα από όλα δεν θέλω να ελέγξω κανέναν, οι απόψεις μου αφορούν εμένα και πως εγώ εξετάζω το κόσμο. Δεύτερον, ανέκαθεν ιστορικά τα κράτη προωθούσαν ή επέβαλλαν συμπεριφορές στους πολίτες τους. Εγώ δεν είπα ποτέ να επιβάλλει το κράτος κάτι. Είπα απλά να προωθείται η διατήρηση της φυλετικής καθαρότητας ( όλων των Φυλών, δεν υποβάθμισα καμία Φυλή ). Δεν σχολιάζω κανέναν παχύσαρκο αρνητικά, σχολιάζω την παχυσαρκία αρνητική για την υγεία. Το περίεργο είναι ότι με μεγαλύτερη ευκολία πλέον μπορείς να χαρακτηρίσεις ως επικίνδυνη την ανορεξία και το ανορεξικο αδυνάτισμα από ότι η παχυσαρκία. Εκεί μας έφτασε η παράνοια της πολιτικής ορθότητας. Η παχυσαρκία είναι ανθυγιεινή, από εκεί και πέρα το τι θα κάνει ο καθένας/καθεμία με το σώμα του/της είναι δική του επιλογή όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χαρακτηρίζεται κάτι ανθυγιεινό για να μην θίγονται κάποιοι.

Άλλο ομοιότητα άλλο ισότητα ανδρών γυναικών. Μη παίζεις με τις λέξεις για να δημιουργηθεί σύγχυση και συνεπώς συκοφάντηση σε εμένα. Η Ολίβια εμμέσως παραδέχτηκε ότι τα δύο φύλα δεν είναι όμοια. Έτσι και η Aura παλιότερα είχε πει " τα δύο φύλα δεν είναι ίδια για αυτό είναι ίσα ". Άρα μη διαστρεβλώνεις τα λόγια μου σε παρακαλώ προσπαθώντας υποσυνείδητα να περάσεις ότι λέω τις γυναίκες κατώτερα όντα.

Το που θα βρω προκοπή θα το δούμε πάντως κράτα στο μυαλό σου ότι γυρίζει ο τροχός ;)

Θα πω τις ιδέες μου για τις γυναίκες εννοείται και δεν θα υπάρξει με κανέναν πρόβλημα γιατί πολύ απλά δεν έχω καμία σεξιστική ιδέα ασχέτως αν υπάρχει συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης και στοχοποίησης των όσων λέω.
Πάντα διαστρεβλώνουν τα όσα λέμε... Δεν ξανά ασχολούμαι, έχουν μεγάλο πρόβλημα
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δε θες φίμωση αλλά θες να ελέγξεις - σχολιάσεις αρνητικά αν είναι χοντροί, με ποιον κάνουν σεξ, πώς διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τί θα πιστεύουν για ισότητα - ομοιότητα ανδρών γυναικών, γενικά είσαι πολύ ανοιχτός σε αυτά που επιτρέπεις σε άλλους να πιστεύουν και αυτό φαίνεται σε αυτό το θρεντ σε κάθε γραμμή σου. Μείνε εκεί που είσαι λέω εγώ γιατί με αυτές τις απόψεις δε θα βρεις προκοπή αλλού. Και αφού είσαι του πατρίς - θρησκεία - οικογένεια να φροντίσεις να πεις στην μέλλουσα γυναίκα και κόρη σου τις ιδέες σου για τις γυναίκες. Θα το εκτιμήσουν.

Το ακατάσχετο shaming βέβαια είναι παραδοσιακά όπλο των προοδευτικών παρατάξεων, και δει των γυναικών.
Για κάνε μια γρήγορη αναζήτηση στο φόρουμ και δες που συγκλίνει το φύλο και οι πεποιθήσεις των μελών που επιδίδονται σε συνεχόμενο shaming όσων έχουν διαφορετικές απόψεις. :rolleyes:
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,060 μηνύματα.
Το ακατάσχετο shaming βέβαια είναι παραδοσιακά όπλο των προοδευτικών παρατάξεων, και δει των γυναικών.
Για κάνε μια γρήγορη αναζήτηση στο φόρουμ και δες που συγκλίνει το φύλο και οι πεποιθήσεις των μελών που επιδίδονται σε συνεχόμενο shaming όσων έχουν διαφορετικές απόψεις. :rolleyes:
Καλά εννοείται οτι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάμε για σκοινί, κι εγώ τα έχω κάνει κατά καιρούς, αλλά τουλάχιστον own it ρε φίλε, μη μας βάζεις μια λίστα κατακρίσεις και μετά να λες δε θέλω να φιμώσω κανέναν! Αν ήθελες να φιμώσεις δηλαδή τί θα έλεγες;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Αν ήθελες να φιμώσεις δηλαδή τί θα έλεγες;
Ω είναι πολύ απλό, επιβολή φυλετικών νόμων όπως οι φυλετικοί νόμοι της Νυρεμβέργης του 1935 επί Χίτλερ ή τους φυλετικούς νόμους της Πολιτείας Virginia των ΗΠΑ το 1924 με το Racial Integrity Act με το οποίο για μισό αιώνα απαγορεύονταν δια νόμου οι γάμοι λευκών με μη λευκούς και όριζε ως λευκούς όσους δεν είχαν στάλα ξενικού αίματος εκτός του Καυκάσιου. Να η διαφορά επιβολής από προώθησης

Σε όλα τα υπόλοιπα αν ήθελα φίμωση θα ήθελα να επιβληθούν οι ιδέες μου σε όλους ως αλάνθαστες και να κάνω αυτό που κάνουν οι αριστεροί σήμερον. Όλοι γνωρίζομεν ποια είναι τα άτομα και ποιου χώρου που κλαίγονται συνεχώς γιατί δεν υπάρχει φίμωση μελών με διαφορετικές από αυτούς απόψεις. Εγώ ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο. Και έτσι για την ιστορία οι ακροδεξιοί ήτο αυτοί που κατάργησαν το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων που εμπόδιζε τα άτομα αριστερών πεποιθήσεων να εισέρχονται στη Παιδεία, στην Υγεία, να παίρνουν δουλειές στο δημόσιο κλπ το 1971.

Πάντα διαστρεβλώνουν τα όσα λέμε... Δεν ξανά ασχολούμαι, έχουν μεγάλο πρόβλημα
Καλά και εσύ θέλω να ηρεμήσεις λίγο. Το γεγονός ότι διαφωνούμε με τα ίδια άτομα δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε κάτι. Έχεις γενικοποιήσει όντως τις γυναίκες πολλές φορές και έχεις προσδώσει διάφορα επίθετα του στυλ " γκρινιάρες " κλπ και " καλύτερα να κάνω παρέες με άντρες " και τέτοια. Δεν ξέρω πως τα εννοούσες αλλά σίγουρα τέτοιες ιδέες δεν έχουν καμία σχέση ή ομοιότητα με τις δικές μου μιας που στον αντίποδα με εσένα εγώ πάντα πιο εύκολα έκανα φιλίες με κορίτσια.
 

Guest 561241

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ω είναι πολύ απλό, επιβολή φυλετικών νόμων όπως οι φυλετικοί νόμοι της Νυρεμβέργης του 1935 επί Χίτλερ ή τους φυλετικούς νόμους της Πολιτείας Virginia των ΗΠΑ το 1924 με το Racial Integrity Act με το οποίο για μισό αιώνα απαγορεύονταν δια νόμου οι γάμοι λευκών με μη λευκούς και όριζε ως λευκούς όσους δεν είχαν στάλα ξενικού αίματος εκτός του Καυκάσιου. Να η διαφορά επιβολής από προώθησης

Σε όλα τα υπόλοιπα αν ήθελα φίμωση θα ήθελα να επιβληθούν οι ιδέες μου σε όλους ως αλάνθαστες και να κάνω αυτό που κάνουν οι αριστεροί σήμερον. Όλοι γνωρίζομεν ποια είναι τα άτομα και ποιου χώρου που κλαίγονται συνεχώς γιατί δεν υπάρχει φίμωση μελών με διαφορετικές από αυτούς απόψεις. Εγώ ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο. Και έτσι για την ιστορία οι ακροδεξιοί ήτο αυτοί που κατάργησαν το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων που εμπόδιζε τα άτομα αριστερών πεποιθήσεων να εισέρχονται στη Παιδεία, στην Υγεία, να παίρνουν δουλειές στο δημόσιο κλπ το 1971.


Καλά και εσύ θέλω να ηρεμήσεις λίγο. Το γεγονός ότι διαφωνούμε με τα ίδια άτομα δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε κάτι. Έχεις γενικοποιήσει όντως τις γυναίκες πολλές φορές και έχεις προσδώσει διάφορα επίθετα του στυλ " γκρινιάρες " κλπ και " καλύτερα να κάνω παρέες με άντρες " και τέτοια. Δεν ξέρω πως τα εννοούσες αλλά σίγουρα τέτοιες ιδέες δεν έχουν καμία σχέση ή ομοιότητα με τις δικές μου μιας που στον αντίποδα με εσένα εγώ πάντα πιο εύκολα έκανα φιλίες με κορίτσια.
Και εγώ έχω φίλες κορίτσια:/ όχι κολλητές, φίλες... Λίγες και καλές... Απλά επειδή έχει καεί η γούνα μου από "κολλητές" είπα ότι οι άντρες δεν ζηλεύουν... Αυτό είπα και είναι δικιά μου άποψη:) μιλάω για εμένα...
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
είπα ότι οι άντρες δεν ζηλεύουν...
Από μόνο του αυτό δεν στέκει. Θεωρείς ότι όλες οι γυναίκες ζηλεύουν και όλοι οι άντρες δεν ζηλεύουν που είναι λάθος. Στην Ελλάδα τέτοιες συμπεριφορές είναι συχνές για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί από μικρά μπαίνουμε στο καλούπι του ανταγωνισμού, πάντα εγώ να είμαι ο καλύτερος, από τα διαγωνίσματα και στους βαθμούς έως την άθληση κλπ. Στην Ελληνική νοοτροπία αυτά είναι βαθιά χωμένα. Δεν μάθαμε ποτέ να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες των φίλων μας αλλά και ενός άγνωστου, την επιτυχία του άλλου μάθαμε να την εκλαμβάνουμε σαν προσωπική απειλή ότι αποτύχαμε εμείς.

Οπότε δεν ισχύει αυτό που λες και αν θες να καταπολεμήσεις αυτό το πράγμα αντί να το ρίχνεις στο γυναικείο φύλο φρόντισε να μεγαλώσεις τα παιδιά σου χωρίς να λες τα γνωστά " αυτός πήρε 20 εσύ τι έκανες;" μπας και βγαίνουν σοβαροί/ες Έλληνες/Ελληνίδες εν αυτόν τον τόπον.
 

Guest 561241

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Από μόνο του αυτό δεν στέκει. Θεωρείς ότι όλες οι γυναίκες ζηλεύουν και όλοι οι άντρες δεν ζηλεύουν που είναι λάθος. Στην Ελλάδα τέτοιες συμπεριφορές είναι συχνές για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί από μικρά μπαίνουμε στο καλούπι του ανταγωνισμού, πάντα εγώ να είμαι ο καλύτερος, από τα διαγωνίσματα και στους βαθμούς έως την άθληση κλπ. Στην Ελληνική νοοτροπία αυτά είναι βαθιά χωμένα. Δεν μάθαμε ποτέ να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες των φίλων μας αλλά και ενός άγνωστου, την επιτυχία του άλλου μάθαμε να την εκλαμβάνουμε σαν προσωπική απειλή ότι αποτύχαμε εμείς.

Οπότε δεν ισχύει αυτό που λες και αν θες να καταπολεμήσεις αυτό το πράγμα αντί να το ρίχνεις στο γυναικείο φύλο φρόντισε να μεγαλώσεις τα παιδιά σου χωρίς να λες τα γνωστά " αυτός πήρε 20 εσύ τι έκανες;" μπας και βγαίνουν σοβαροί/ες Έλληνες/Ελληνίδες εν αυτόν τον τόπον.
Πότε είπα εγώ ότι όλες οι γυναίκες ζηλεύουν? Εγώ μιλάω για τις ΔΙΚΈΣ μου γνωστές!
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.
Πότε είπα εγώ ότι όλες οι γυναίκες ζηλεύουν?
29/08/2021, 13:16
Αρχική Δημοσίευση από Nefeli.:
Όντως οι άντρες, ειδικά αν είναι παιδικοί φίλοι, είναι αληθινή φιλία... Οι γυναίκες είναι ζηλιάρες ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον όταν μεγαλώνουν και βλέπουν τις φίλες τους να σπουδάζουν, να έχουν μια ωραία δουλειά, να παντρεύονται... Εν τέλει το αποφάσισα! Θα πρέπει να κάνω παρέα μόνο με αγόρια, γιατί τι θα ζηλέψει από εμένα?
 

Guest 561241

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ναι για αυτές που ξέρω μίλησα! Και γενικώς όμως είναι πιο ζηλιάρες από τους άντρες... Θες να μου πεις ότι εσύ δεν είχες ποτέ φίλη που σε ζήλευε? Επειδή όμως εγώ είχα γι'αυτό το λέω... Δεν μίλησα ποτέ για όλες!
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,957 μηνύματα.
Ναι για αυτές που ξέρω μίλησα! Και γενικώς όμως είναι πιο ζηλιάρες από τους άντρες... Θες να μου πεις ότι εσύ δεν είχες ποτέ φίλη που σε ζήλευε? Επειδή όμως εγώ είχα γι'αυτό το λέω... Δεν μίλησα ποτέ για όλες!

μπα... οι άντρες ζηλεύουν περισσότερο και γενικότερα είναι πιο ανταγωνιστικοί. απλά δεν το δείχνουν.
 

Guest 561241

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
μπα... οι άντρες ζηλεύουν περισσότερο και γενικότερα είναι πιο ανταγωνιστικοί. απλά δεν το δείχνουν.
Εντάξει μπορεί, δεν ξέρω... Εγώ μίλησα για τους δικούς μου φίλους που δεν έχουν δείξει τέτοια σημάδια... Τι να ζηλέψει ένας φίλος από εμένα?
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Ναι για αυτές που ξέρω μίλησα! Και γενικώς όμως είναι πιο ζηλιάρες από τους άντρες.
Μ'αρέσει η αυτοαναίρεση χδ. Υπάρχει κάποια έρευνα για αυτό;

Θες να μου πεις ότι εσύ δεν είχες ποτέ φίλη που σε ζήλευε?
Ως τώρα όχι. Η ζήλια δεν πάει με το φύλο.

Απλά σου έδωσα το λόγο γιατί έτσι όπως το έγραψες αυτό το " διαστρεβλώνουν τα λόγια μας " φάνηκε σαν να πιστεύεις ότι έχουμε ίδιες ιδέες. Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
μπα... οι άντρες ζηλεύουν περισσότερο και γενικότερα είναι πιο ανταγωνιστικοί. απλά δεν το δείχνουν.
Με μια βασικη διαφορα ..
Οι αντρες δεν εχουν την γυναικεια εκδικητικοτητα που της διακρινει στις πολυ μικρες ηλικιες και μεχρι να συνειδητοποιησουν πολυ βασικα πραγματα .
Οποτε δικαιολογουντε εν μερη καποιες αποψεις τις Νεφελης :)
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,791 μηνύματα.
Τί άδειασμα κι αυτό..
Γιατί ρε Χιμέλα; Έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο με κανέναν ότι θα τον υποστηρίζω; Με όλους/ες διαφωνώ με όλους/ες συμφωνώ κάποια στιγμή. Αν θέλουν μερικοί να έχουν έχθρα προς εμένα ας έχουν.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top