Φεμινισμός στον 21ο αιώνα και ισότητα των 2 φύλων

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
είναι λογικό να θεωρήσει κανείς πως στρέφεται εναντίον των γυναικών εκπροσώπων του φεμινιστικού κινήματος. Ενάντια σε όλες τις φεμινίστριες αδιακρίτως.
Δεν θα καθίσω να εξηγήσω τι εστί φεμινισμός σε μια γυναίκα διότι ,όντας άντρας, αυτό θα ήτανε σαχλότατο.
Θα σε ρωτήσω όμως, εσύ ως γυναίκα εαν συμφωνείς με το φεμινιστικό κίνημα του 21ου αιώνα (και δεν μιλώ για το πολύ ορθό κίνημα που θέλησε οι γυναίκες να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες, να εργάζονται, να μην είναι το σπίτι η μόνη τους απασχόληση 24/7, με το οποίο δεν νοείται διαφωνία απο κανέναν λογικό άνθρωπο).

Απο σκοπιά ενός μέσου αντρός αισθάνομαι πως το κίνημα έχει πάρει μια απότομη στροφή προς τον αντίποδα και αντί να εξυψώσει τις γυναίκες προσπαθεί να ρίξει τους άντρες δαιμονοποιώντας τους. (Έχω ακούσει πως είμαι φαλλοκρατικός, μισογύνης, σεξιστής απο την ίδια μου την κοπέλα που στα περισσότερα πράγματα κατόπιν διαλόγου κατέληξε να συμφωνεί).

Είναι ενα περίεργο πράγμα που έχω παρατηρήσει, πως οι γυναίκες σιγά σιγά αποστασιοποιούνται απο αυτή την ονομασία διοτι έχει λάβει αρνητική χροιά, για παράδειγμα η μητέρα μου που είναι δυναμική και το "παράδειγμα" προς μίμηση των φεμινίστριων, μισεί να την αποκαλούν έτσι.. :hmm:

Reader

Διάσημο μέλος

Η Reader αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.539 μηνύματα.
Δεν θα καθίσω να εξηγήσω τι εστί φεμινισμός σε μια γυναίκα διότι ,όντας άντρας, αυτό θα ήτανε σαχλότατο.
Θα σε ρωτήσω όμως, εσύ ως γυναίκα εαν συμφωνείς με το φεμινιστικό κίνημα του 21ου αιώνα (και δεν μιλώ για το πολύ ορθό κίνημα που θέλησε οι γυναίκες να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες, να εργάζονται, να μην είναι το σπίτι η μόνη τους απασχόληση 24/7, με το οποίο δεν νοείται διαφωνία απο κανέναν λογικό άνθρωπο).

Απο σκοπιά ενός μέσου αντρός αισθάνομαι πως το κίνημα έχει πάρει μια απότομη στροφή προς τον αντίποδα και αντί να εξυψώσει τις γυναίκες προσπαθεί να ρίξει τους άντρες δαιμονοποιώντας τους. (Έχω ακούσει πως είμαι φαλλοκρατικός, μισογύνης, σεξιστής απο την ίδια μου την κοπέλα που στα περισσότερα πράγματα κατόπιν διαλόγου κατέληξε να συμφωνεί).

Είναι ενα περίεργο πράγμα που έχω παρατηρήσει, πως οι γυναίκες σιγά σιγά αποστασιοποιούνται απο αυτή την ονομασία διοτι έχει λάβει αρνητική χροιά, για παράδειγμα η μητέρα μου που είναι δυναμική και το "παράδειγμα" προς μίμηση των φεμινίστριων, μισεί να την αποκαλούν έτσι.. :hmm:
Πράγματι, υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν αναγάγει τον φεμινισμό σε πόλεμο μεταξύ των φύλων. Όμως δεν θεωρώ ότι αξίζει για αυτά τα άτομα να καταδικάσουμε ολόκληρο το κίνημα.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως στο παρελθόν υπήρχαν πολύ περισσότερα θέματα που έχρηζαν αντιμετώπισης, τα οποία σήμερα έχουν λυθεί, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα σπουδών, εργασίας και η οικονομική ανεξαρτησία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα, ούτε πως ο φεμινισμός του 21ου αιώνα αδυνατεί να τα επιλύσει.

Αν ο τίτλος στην εικόνα που μοιράστηκε ο Φώτης ήταν "Ο κόσμος μέσα από τα μάτια κάποιου που έχει παρανοήσει/χρησιμοποιεί τον φεμινισμό", η απάντησή μου θα ήταν εντελώς διαφορετική.
Ο τίτλος όμως στρεφόταν κατά του φεμινισμού γενικά. Και ο φεμινισμός, όσο κι αν έχει διαβρωθεί στην εποχή μας, και για να απαντήσω στην ερώτησή σου, παραμένει αποτελεσματικός και δυστυχώς απαραίτητος.
Μακάρι να μην υπήρχαν άτομα που τον εκμεταλλεύονται για να σκορπίσουν μίσος. Όμως κάθε κίνημα, κάθε επανάσταση και κάθε προσπάθεια θα αντιμετωπίσει αναπόφευκτα και ακρότητες.
Αν υπήρχε τρόπος να οργανωθεί ένα κίνημα χωρίς καμία ακρότητα θα ήταν υπέροχο, αλλά τα άκρα τα προκαλούν οι άνθρωποι και τα κινήματα αποτελούνται από ανθρώπους.
Αν περιμένουμε να χαρακτηριστούν όλοι οι άνθρωποι και συνεπώς τα κινήματα από μετριοπάθεια και σύνεση, δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα στον κόσμο.
Μακάρι να υπήρχε άλλη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, και τα αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Προφανώς και μπορείς να μου μιλήσεις εσύ για φεμινισμό, ζεις στην ίδια κοινωνία με εμένα και έχεις συναντήσει πολλές παρόμοιες συμπεριφορές. Ίσως όχι τις ίδιες ή τόσο βαριές, σύμφωνοι, αλλά κάθε εμπειρία μετράει και αξίζει, όσο ασήμαντη κι αν μοιάζει να είναι.

Πιστεύω επίσης πως βασιζόμενοι στα ακραία στοιχεία του κινήματος έσπευσαν πολλοί να δαιμονοποιήσουν ολόκληρο το κίνημα, με αποτέλεσμα όπως πολύ σωστά ανέφερες αμέτρητα άτομα να δηλώνουν πως δεν είναι φεμινιστές και φεμινίστριες, αλλά να στηρίζουν την ισότητα των φύλων.

Λυπάμαι πολύ για τα άδικα σχόλια που έχεις ακούσει από την κοπέλα σου, και λυπάμαι διπλά που τα σχόλια αυτά τα άκουσες από γυναίκα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.555 μηνύματα.
Συγγνώμη αν δεν το εξήγησα καλά, δεν εννοούσα πως έχει σκοπό να στραφεί εναντίον όλων των γυναικών.
Αλλά όταν ο τίτλος λέει "ο κόσμος μέσα από τα μάτια μιας φεμινίστριας" και παρουσιάζει μια εντελώς ακραία κατάσταση, είναι λογικό να θεωρήσει κανείς πως στρέφεται εναντίον των γυναικών εκπροσώπων του φεμινιστικού κινήματος. Ενάντια σε όλες τις φεμινίστριες αδιακρίτως.
Μια χαρά τα λέει το σκίτσο. Να το μεμφόσουν αν έλεγε «ο κόσμος μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας.» Και προφανώς παρουσιάζει μία ακραία κατάσταση γιατί, μάντεψε, ο φεμινισμός αποτελεί μία ακραία συνθήκη. Τα φεμίνια όντως μιλάνε για mansplaining, manspreading και άλλες τέτοιες παλαβομάρες που τις εφευρίσκουν από την κεφάλα τους και κράζουν τους άντρες ουσιαστικά επειδή υπάρχουν, όπως επίσης επιτίθενται σε θεμελιώδη χαρακτηριστικά του ανδρικού φύλου, όπως η αρρενωπότητα.

Όχι, θα καθόμαστε να ακούμε τον μισανδρισμό του φεμινισμού και την παράνοια περί κοινωνικών κατασκευών των φύλων (η Μποβουάρ τα ξεκίνησε αυτά, συνδέονται άμεσα με τον φεμινισμό.) 'Οχι, θα καθόμαστε να ακούμε τα φεμίνια να μας λένε να είμαστε λιγότερο άντρες και να ζητάμε και συγγνώμη για αυτό (που είμαστε άντρες.) Ούτε καν, ο φεμινισμός είναι ξεκάθαρα εχθρικός προς το αντρικό φύλο (όπως επίσης προς τον θεσμό της οικογένειας, της ίδιας της γυναίκας αλλά και της ίδιας της λογικής) και προσωπικά όπου βλέπω φεμινιστική ρητορική αντιδράω χωρίς δεύτερη σκέψη. Κανένας άντρας δεν πρέπει να δέχεται να τρώει πόλεμο για το γεγονός ότι είναι άντρας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μην κάθεσαι να τρως τραμπούκο. Να την αποκαλείς τουλάχιστον φεμιναζί όταν στα λέει αυτά.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Μην κάθεσαι να τρως τραμπούκο. Να την αποκαλείς τουλάχιστον φεμιναζί όταν στα λέει αυτά.
Από την στιγμή που δεν γνωρίζει καν να μου πει τι σημαίνει μισογυνισμός δείχνει απλά ότι με κατηγορεί τυχαία απλά για να τα πει. Ούτως η άλλως, δεν ευθύνεται αυτή για την άποψη τη συγκεκριμένη... Άσε τον τρελό στην τρέλα του.

Reader

Διάσημο μέλος

Μια χαρά τα λέει το σκίτσο. Να το μεμφόσουν αν έλεγε «ο κόσμος μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας.» Και προφανώς παρουσιάζει μία ακραία κατάσταση γιατί, μάντεψε, ο φεμινισμός αποτελεί μία ακραία συνθήκη. Τα φεμίνια όντως μιλάνε για mansplaining, manspreading και άλλες τέτοιες παλαβομάρες που τις εφευρίσκουν από την κεφάλα τους και κράζουν τους άντρες ουσιαστικά επειδή υπάρχουν, όπως επίσης επιτίθενται σε θεμελιώδη χαρακτηριστικά του ανδρικού φύλου, όπως η αρρενωπότητα.

Όχι, θα καθόμαστε να ακούμε τον μισανδρισμό του φεμινισμού και την παράνοια περί κοινωνικών κατασκευών των φύλων (η Μποβουάρ τα ξεκίνησε αυτά, συνδέονται άμεσα με τον φεμινισμό.) 'Οχι, θα καθόμαστε να ακούμε τα φεμίνια να μας λένε να είμαστε λιγότερο άντρες και να ζητάμε και συγγνώμη για αυτό (που είμαστε άντρες.) Ούτε καν, ο φεμινισμός είναι ξεκάθαρα εχθρικός προς το αντρικό φύλο (όπως επίσης προς τον θεσμό της οικογένειας, της ίδιας της γυναίκας αλλά και της ίδιας της λογικής) και προσωπικά όπου βλέπω φεμινιστική ρητορική αντιδράω χωρίς δεύτερη σκέψη. Κανένας άντρας δεν πρέπει να δέχεται να τρώει πόλεμο για το γεγονός ότι είναι άντρας.
Χαίρομαι που αντιδράς χωρίς δεύτερη σκέψη όπου βλέπεις κάτι με το οποίο διαφωνείς. Ελπίζω να αντιδράς το ίδιο και όπου βλέπεις άνδρες να ακούνε πως δεν πρέπει να δείχνουν συναίσθημα, όπου βλέπεις άνδρες που έχουν μείνει άνεργοι να δέχονται μειωτικά σχόλια από τον κοινωνικό τους περίγυρο επειδή στηρίζονται οικονομικά από την σύζυγό τους, όπου βλέπεις αγόρια που παίζουν με κορίτσια να γίνονται στόχοι όσων μπερδεύουν την αρρενωπότητα με την υποτίμηση του γυναικείου φύλου.
Ελπίζω να αντιδράς το ίδιο όπου βλέπεις γυναίκες να ασχολούνται μόνες τους με τις δουλειές του σπιτιού, όπου βλέπεις γυναίκες να απολύονται μόλις λήξει η άδεια μητρότητας και όπου ακούς σχόλια για την ικανότητα των γυναικών στην οδήγηση.
Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος δηλώνει ή όχι φεμινιστής , έχω μάθει να μην δίνω σημασία στα λόγια.
Με ενδιαφέρει όμως αν είναι στην πράξη. Να ξέρω πως αυτός ο άνθρωπος θα αντιδράσει βλέποντας κάποιον άλλο να παρενοχλείται σεξουαλικά, θα συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού, θα είναι παρών στην ανατροφή των παιδιών του. Και ο πατέρας μου δεν δηλώνει φεμινιστής. Όμως σέβεται τις γυναίκες και πιστεύει στην ισότητα. Και όταν η μητέρα μου δεν μπορούσε να περπατήσει για χρόνια, μόλις γυρνούσε από την πολύωρη εργασία του ήταν εκεί για να κάνει όλες τις δουλειές, να μαγειρεύει, να πλένει, να κάθεται στο πλευρό της,να με βοηθάει με τα μαθήματά μου.
Για μένα εκεί βρίσκεται η αρρενωπότητα, εκεί τιμάει το φύλο του.
Το mansplaining λαμβάνει χώρα κυρίως στον εργασιακό χώρο, οπότε δεν έχω καμία αντίστοιχη εμπειρία και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Το manspreading όμως είναι εντελώς διαφορετικό. Είναι και θέμα καλών τρόπων να μην απλώνεται κάποιος στο κάθισμα σαν χλαπάτσα. Πιάνει χώρο και εμποδίζει την μετακίνηση ανθρώπων μπροστά του και γύρω του.

Άλλο ο φεμινισμός, άλλο ο μισανδρισμός. Ο φεμινισμός μιλάει για ισότητα, ο μισανδρισμός όπως πολύ σωστά ανέφερες για υποβιβασμό του ανδρικού φύλου. Ο λόγος που αντέδρασα στην εικόνα είναι επειδή στρέφεται κατά του φεμινισμού. Ο καλλιτέχνης αφιέρωσε πολύ χρόνο στο να απαθανατίσει πώς κατά τη γνώμη του οι φεμινίστριες μπερδεύουμε την καλημέρα με σεξουαλική παρενόχληση και θεωρούμε κάθε γυναίκα που επιλέγει να παντρευτεί και να τεκνοποιήσει θύμα της πατριαρχίας. Αφιέρωσε πολύ χρόνο στο να κοροϊδέψει το χειρότερο κεφάλαιο στη ζωή μιας γυναίκας, και ως γυναίκα αρνούμαι να μην αντιδράσω σε αυτό. Μια χαρά ικανή είμαι να ξεχωρίσω την καλημέρα από την σεξουαλική παρενόχληση και το κομπλιμέντο από το cat calling. Η εικόνα αυτή μας βγάζει υπερβολικές, μας λέει πως παρεξηγούμαστε πολύ εύκολα και αντιδράμε χωρίς λόγο. Με αποτέλεσμα όταν όντως δεχόμαστε σεξουαλική παρενόχληση, να μην μπορούμε να αντιδράσουμε, να παγώνουμε, να λέμε μέσα μας πως δεν μπορεί, είμαστε υπερβολικές, κάτι θα καταλάβαμε λάθος.
Αυτό είναι το πρόβλημα με τις εικόνες αυτές. Σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι υπερβολική, σε μαθαίνουν να μην αντιδράς.

Επειδή το κείμενο που έχω γράψει είναι έντονο, να προσθέσω εδώ πως δεν το γράφω ούτε με εκνευρισμό ούτε με ειρωνεία, για να μην παρεξηγηθεί ο γραπτός λόγος. Μου αρέσουν οι πολιτισμένες συζητήσεις και αν σε οποιοδήποτε σημείο του μηνύματός μου σε προσβάλω άθελά μου, μην διστάσεις να μου το πεις.

palio_melos

Διάσημο μέλος

Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.352 μηνύματα.
Αχ βρε @Reader.

Τα λέγαμε και στο Παλέρμο για την πένα και την επιχειρηματολογία σου, μακάρι να "πέρναγε" έτσι εύκολα κι εδώ.

Καλό κουράγιο προκαταβολικά για όταν έρθει η στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι το Χ συμπέρασμα που στο δικό σου μυαλό φαίνεται λογικό επακόλουθο μιας βάσης με Υ χαρακτηριστικά - θες ισότητα, θες ενσυναίσθηση, θες ανθρωπιά - σε μυαλά άλλων με διαφορετικές αφετηρίες φαίνεται παράλογο, ρυπαρό, ανθελληνικό, αντιχριστιανικό και στην τελική απειλητικό και για την ανθρωπότητα γενικότερα.

P.s. Αξιοποίησε την κάπου αυτή τη δεινότητα σου. Παλέρμο θα είναι, blog θα είναι.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Reader

Διάσημο μέλος

Αχ βρε @Reader.

Τα λέγαμε και στο Παλέρμο για την πένα και την επιχειρηματολογία σου, μακάρι να "πέρναγε" έτσι εύκολα κι εδώ.

Καλό κουράγιο προκαταβολικά για όταν έρθει η στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι το Χ συμπέρασμα που στο δικό σου μυαλό φαίνεται λογικό επακόλουθο μιας βάσης με Υ χαρακτηριστικά - θες ισότητα, θες ενσυναίσθηση, θες ανθρωπιά - σε μυαλά άλλων με διαφορετικές αφετηρίες φαίνεται παράλογο, ρυπαρό, ανθελληνικό, αντιχριστιανικό και στην τελική απειλητικό και για την ανθρωπότητα γενικότερα.

P.s. Αξιοποίησε την κάπου αυτή τη δεινότητα σου. Παλέρμο θα είναι, blog θα είναι.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια @i_lie_us.

Ίσως οι αφετηρίες να είναι διαφορετικές, ίσως και όχι. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω πως, από τη στιγμή που ο στόχος είναι κοινός, από τη στιγμή που όλοι σε αυτή τη συζήτηση παλεύουμε για τα ίδια ιδανικά και βαθιά μέσα μας θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα, στο τέλος θα καταφέρουμε να κάνουμε αυτή την κοινωνία έστω λίγο καλύτερη.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.036 μηνύματα.
Νομίζω οι μεν βιάστηκαν να συγχαρούν την Reader (δεν είναι η φεμινίστρια που θα θέλατε να είναι) και οι δε βιάστηκαν να κατακρίνουν την Reader (δεν είναι η φεμινίστρια που νομίζετε πως είναι).

Το λογικό λέει και όχι την σημερινή παράνοια της τοξικότητας.

Υ.Γ. ήθελα να βάλω και τη λέξη woke αλλά ρε μλκες την έχετε γ@μησει και αυτήν εδώ μέσα :bleh:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.555 μηνύματα.
Χαίρομαι που αντιδράς χωρίς δεύτερη σκέψη όπου βλέπεις κάτι με το οποίο διαφωνείς. Ελπίζω να αντιδράς το ίδιο και όπου βλέπεις άνδρες να ακούνε πως δεν πρέπει να δείχνουν συναίσθημα, όπου βλέπεις άνδρες που έχουν μείνει άνεργοι να δέχονται μειωτικά σχόλια από τον κοινωνικό τους περίγυρο επειδή στηρίζονται οικονομικά από την σύζυγό τους, όπου βλέπεις αγόρια που παίζουν με κορίτσια να γίνονται στόχοι όσων μπερδεύουν την αρρενωπότητα με την υποτίμηση του γυναικείου φύλου.
Ο άνδρας οφείλει να είναι αρρενωπός. Στοιχεία της αρρενωπότητας είναι και ο Στωικισμός. Δεν είμαστε το ίδιο με τις γυναίκες, πρέπει να υπομένουμε περισσότερα χωρίς να μας παίρνει από κάτω. Ο φεμινισμός εκθηλύνει τους άνδρες.
Με ενδιαφέρει όμως αν είναι στην πράξη. Να ξέρω πως αυτός ο άνθρωπος θα αντιδράσει βλέποντας κάποιον άλλο να παρενοχλείται σεξουαλικά, θα συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού, θα είναι παρών στην ανατροφή των παιδιών του. Και ο πατέρας μου δεν δηλώνει φεμινιστής. Όμως σέβεται τις γυναίκες και πιστεύει στην ισότητα. Και όταν η μητέρα μου δεν μπορούσε να περπατήσει για χρόνια, μόλις γυρνούσε από την πολύωρη εργασία του ήταν εκεί για να κάνει όλες τις δουλειές, να μαγειρεύει, να πλένει, να κάθεται στο πλευρό της,να με βοηθάει με τα μαθήματά μου.
Αυτό θα έλειπε να σε νοιάζει να είναι ο άντρας φεμινιστής και να του το επιβάλλεις κιόλας. Αρχικά, ο άνδρας δεν δύναται να είναι φεμινιστής. Φεμινίστρια μπορεί να είναι μόνο μία γυναίκα, ετυμολογικά μόνο να το πάρεις, προέρχεται από το femina, που σημαίνει γυναίκα. Πέρα από αυτό, αυτό που περιγράφεις είναι σωστός άνθρωπος, όχι φεμινιστής. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις ή όχι τι πρεσβεύει ο φεμινισμός, αλλά βασικά του χαρακτηριστικά είναι ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα φύλα και η έμμεση κατάκριση των ανδρών για το ότι είναι άνδρες. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους της αποδόμησης των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών και δεν θέλει ακριβώς ισότητα. Θέλει να κάνει τη γυναίκα άνδρα.
Για μένα εκεί βρίσκεται η αρρενωπότητα, εκεί τιμάει το φύλο του.
Για εσένα. Τι δουλειά, όμως, έχεις εσύ σαν γυναίκα να μου λες τι είναι αρρενωπότητα; Φαντάσου να σου έλεγα εγώ τι είναι θηλυκότητα και τι γυναίκα, θα έδιναν και θα έπαιρναν τα mansplaining.
Τέλος πάντων, το να στηρίζει ένας άνδρας τη γυναίκα του φυσικά και είναι μέρος της αρρενωπότητας. Όπως επίσης, όπως έγραψα παραπάνω, είναι να είναι στωικός, να έχει αντοχή, να παρέχει στην οικογένειά του, να φροντίζει να μην της λείψει τίποτα και να τους παρέχει ασφάλεια. Ο άνδρας και η γυναίκα έχουν διακριτές διαφορές και ένα από τα εγκλήματα του φεμινισμού είναι ότι θέλει να τα κάνει όλα ίσωμα.
Το mansplaining λαμβάνει χώρα κυρίως στον εργασιακό χώρο, οπότε δεν έχω καμία αντίστοιχη εμπειρία και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Το mansplaining είναι μία ανύπαρκτη ηλιθιότητα. Εμμονή με τον άλλον επειδή είναι άντρας, δεν μπορεί καν να εξηγήσει κάτι αν το ξέρει καλύτερα.
Το manspreading όμως είναι εντελώς διαφορετικό. Είναι και θέμα καλών τρόπων να μην απλώνεται κάποιος στο κάθισμα σαν χλαπάτσα. Πιάνει χώρο και εμποδίζει την μετακίνηση ανθρώπων μπροστά του και γύρω του.
Το manspreading είναι μία ακόμη ανύπαρκτη ηλιθιότητα. Έχουμε κάτι που λέγεται γεννητικά όργανα και είναι και λίγο άβολο να κάθεσαι σταυροπόδι.
Άσχετο, ρε μλκες (οι άνδρες) που κάνετε και θετικά reactions, και οκ, δεν απευθύνομαι σε αριστερούς... Σας προσβάλλουν γιατί είστε άνδρες, το καταλαβαίνετε αυτό; Είστε άξιοι της μοίρας σας, όπως και να έχει.
Άνδρας φεμινιστής/σύμμαχος= simp.
Άλλο ο φεμινισμός, άλλο ο μισανδρισμός. Ο φεμινισμός μιλάει για ισότητα, ο μισανδρισμός όπως πολύ σωστά ανέφερες για υποβιβασμό του ανδρικού φύλου. Ο λόγος που αντέδρασα στην εικόνα είναι επειδή στρέφεται κατά του φεμινισμού. Ο καλλιτέχνης αφιέρωσε πολύ χρόνο στο να απαθανατίσει πώς κατά τη γνώμη του οι φεμινίστριες μπερδεύουμε την καλημέρα με σεξουαλική παρενόχληση και θεωρούμε κάθε γυναίκα που επιλέγει να παντρευτεί και να τεκνοποιήσει θύμα της πατριαρχίας. Αφιέρωσε πολύ χρόνο στο να κοροϊδέψει το χειρότερο κεφάλαιο στη ζωή μιας γυναίκας, και ως γυναίκα αρνούμαι να μην αντιδράσω σε αυτό. Μια χαρά ικανή είμαι να ξεχωρίσω την καλημέρα από την σεξουαλική παρενόχληση και το κομπλιμέντο από το cat calling. Η εικόνα αυτή μας βγάζει υπερβολικές, μας λέει πως παρεξηγούμαστε πολύ εύκολα και αντιδράμε χωρίς λόγο. Με αποτέλεσμα όταν όντως δεχόμαστε σεξουαλική παρενόχληση, να μην μπορούμε να αντιδράσουμε, να παγώνουμε, να λέμε μέσα μας πως δεν μπορεί, είμαστε υπερβολικές, κάτι θα καταλάβαμε λάθος.
Αυτό είναι το πρόβλημα με τις εικόνες αυτές. Σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι υπερβολική, σε μαθαίνουν να μην αντιδράς.
Φεμινισμός=μισανδρισμός.
Επαναλαμβάνω, οφείλω να σέβομαι μία γυναίκα και να μην την κρίνω γιατί είναι γυναίκα. Αυτό είναι μισογυνισμός. Ο φεμινισμός είναι κάτι άλλο, μια ιδεολογία και επιδέχεται πολύ σκληρής κριτικής λόγω των δηλητηριωδών αρχών και αξιών του. Και ναι, οι φεμινίστριες είναι υπερβολικές. Δεν έχω γνωρίσει στην πραγματική ζωή φεμινίστρια που να μην έχει, μικρό ή μεγάλο, μίσος για τους άντρες.
Επειδή το κείμενο που έχω γράψει είναι έντονο, να προσθέσω εδώ πως δεν το γράφω ούτε με εκνευρισμό ούτε με ειρωνεία, για να μην παρεξηγηθεί ο γραπτός λόγος. Μου αρέσουν οι πολιτισμένες συζητήσεις και αν σε οποιοδήποτε σημείο του μηνύματός μου σε προσβάλω άθελά μου, μην διστάσεις να μου το πεις.
Γράφε όσο έντονα θες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν μου μιλήσεις αγενώς, θα σου μιλήσω αγενώς επί δύο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Νομίζω οι μεν βιάστηκαν να συγχαρούν την Reader (δεν είναι η φεμινίστρια που θα θέλατε να είναι) και οι δε βιάστηκαν να κατακρίνουν την Reader (δεν είναι η φεμινίστρια που νομίζετε πως είναι).

Υ.Γ. ήθελα να βάλω και τη λέξη woke αλλά ρε μλκες την έχετε γ@μησει και αυτήν εδώ μέσα :bleh:
Ήρθε και ο ισαποστάκιας. Τι έγινε ρε φεμίνι κι εσύ, όλα καλά;
Εντάξει, το περνάς το τεστ, δεν θα σε πουν μισογύνη (μακριά από εμάς.)

Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.036 μηνύματα.
Ήρθε και ο ισαποστάκιας. Τι έγινε ρε φεμίνι κι εσύ, όλα καλά;
Εντάξει, το περνάς το τεστ, δεν θα σε πουν μισογύνη (μακριά από εμάς.)
Δεν είναι θέμα ισαποστακισμού. Είναι πως βάρεσες πυρ χωρίς να υπάρχει λόγος πάλι. Δεν σε έγραψε πουθενά κάτι για πολλά φύλα ή άφυλα ή πως η οικογένεια είναι κάτι κατακριτέο και απλά επειδή δήλωσε φεμινίστρια πήρες ως δεδομένο πως τα στηρίζει και αυτά.

Δεν θέλω να το αναλύσω περαιτέρω γιατί θα φανεί περίεργο αλλά θα σε πω απλά πως παίζεις το παιχνίδι τους. «Επιτίθεσαι» σε μετριοπαθή άτομα και τα στέλνεις στην αγκαλιά ακριβώς αυτών που δεν θες. Είναι αυτοκτονική στρατηγική.

nearos

Επιφανές μέλος

Φωνάξτε με συνομωσιολόγο, αλλά πιστεύω ότι αυτή η συνεχής κόντρα μεταξύ αρσενικού / θηλυκού φύλου είναι προσχεδιασμένη από κάτι "ανώτερο" ουτως ώστε να κρατάει τον κοινό άνθρωπο απασχολημένο.
Γιατί τα θύματα μισογυνισμού και μισανδρισμού είναι πάντοτε χαμηλής κοινωνικής τάξης; Food for thought :hmm:

Ωστόσο, εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει νόημα για τον φεμινισμό εν έτει 2024, καθώς έχει νοθευτεί με υπερπροοδευτικές και μισανδρικές νοοτροπίες (έβλεπα αφίσες έξω απο το σχολείο μου, καλούσαν σε συγκέντρωση φεμινιστικολοατκιφιλομουσουλμανους. Νιώθω οτι έχει μπερδευτεί πολύ το θέμα)
Βέβαια είμαι υπέρ της ισότητας των δύο φύλων όσον αφορά νομικά και εργασιακά, αλλα η γυναίκα πολύ απλά ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να είναι σαν τον άντρα. Βεβαίως ούτε ο άντρας σαν την γυναίκα.
Ο άντρας είναι σχεδιασμένος απο φύση να είναι πιο δυνατός, πιο τολμηρός, πιο λογικός, ενώ η γυναίκα είναι φτιαγμένη να είναι πιο συναισθηματική, να είναι πιο μεθοδική και πιο "προσεγμένη".

Με την καμία δεν πιστεύω οτι ενα απο τα δύο φύλα είναι ανώτερο το ένα του άλλου, πιστεύω οτι τα δυο φύλα αλληλοσυμπληρώνουν το ένα το άλλο, και όχι "μάχονται για την πρώτη θέση" :read:

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.307 μηνύματα.

Τι Παλέρμο, τι στέκι, ο Γιάννης με τα κείμενα της Ριντερ δεν θα πάρει ποτέ ξεκάθαρη θέση :P

ilias90

Περιβόητο μέλος

Δεν θέλω να το αναλύσω περαιτέρω γιατί θα φανεί περίεργο αλλά θα σε πω απλά πως παίζεις το παιχνίδι τους. «Επιτίθεσαι» σε μετριοπαθή άτομα και τα στέλνεις στην αγκαλιά ακριβώς αυτών που δεν θες. Είναι αυτοκτονική στρατηγική.
Δεν υπάρχει μετριοπαθής φεμινισμός, όσο χλιαρός κι αν είναι, συνιστά επίθεση στο ανδρικό φύλο.
Άντε καλή συνέχεια, πολύ χρόνο (υπερβολικά πολύ, όμως) σπατάλησα εδώ μέσα.

Κάτι τελευταίο μόνο, επειδή μου κούνησες το δάχτυλο. Το παιχνίδι τους εσείς το παίζετε, όταν λέτε «ναι, οκ, κράζουμε τις φεμιναζί, αλλά να, υπάρχει και ο υγιής φεμινισμός.» Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ υγιής φεμινισμός και εσείς, παίζοντας το παιχνίδι τους, αποδέχεστε μία μισανδρική ιδεολογία. Θα έρθει στιγμή που θα μετανιώσετε για αυτό, ακριβώς όπως οι λοάτκι για τη λαθρολαγνεία τους.
Κατά τα άλλα, τα λέγαμε, φάτε το σανό της woke, άλλοι πολύ και άλλοι λίγο. Την ίδια δουλειά κάνει.

Υ.Γ.: Δεν υπάρχει κάτι γλοιωδέστερο από άντρα που γίνεται φεμίνι για να βρει γκόμενα (γενικό αυτό.)

Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.202 μηνύματα.
Φωνάξτε με συνομωσιολόγο, αλλά πιστεύω ότι αυτή η συνεχής κόντρα μεταξύ αρσενικού / θηλυκού φύλου είναι προσχεδιασμένη από κάτι "ανώτερο" ουτως ώστε να κρατάει τον κοινό άνθρωπο απασχολημένο.
Γιατί τα θύματα μισογυνισμού και μισανδρισμού είναι πάντοτε χαμηλής κοινωνικής τάξης; Food for thought :hmm:
Αυτο το έχω σκεφτει κι εγω. Το απεχθάνομαι απίστευτα που τρωγόμαστε μεταξυ μας τα δυο φύλα έτσι άσχημα. Αναρωτιεμαι ποιους εξυπηρετει αυτη η φαγωμάρα κι οχι μονο απο την πλευρά του εκφυλισμενου φεμινισμού αλλά και απο την πλευρά της εκφυλισμενης ανδρόσφαιρας που κάνει το ιδιο απο την αντιθετη πλευρά.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.
Ο κοσμος πειναει, δαση καιγονται,η βια ειναι σε εξαρση,ναρκωτικα παντου,γενοκτονια ενος λαου την ωρα που μιλαμε και καθονται ατομα να μαλωνουν για τα αφυλα, τις τρανς και τον φεμιναζισμο. 1000 χρονια μνημονια και 1000 χρονια κουλη στην ελλαδουλα. Δεν θα σηκωσεις κεφαλι ποτε Ελληνα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Τι Παλέρμο, τι στέκι, ο Γιάννης με τα κείμενα της Ριντερ δεν θα πάρει ποτέ ξεκάθαρη θέση :P
Ψηφίζω Reader. Η εξήγηση της για το manspreading με φαίνεται ξεκάθαρο στοιχείο πως είναι μαφιόζα που προσπαθεί να θολώσει τα νερά. Επίσης το like του Ασπιρίνη ύποπτο, είναι η πόρνη. Μπορεί πόρνη να είναι και ο Samael βέβαια ή και η Υδροχόος.

Reader

Διάσημο μέλος

Ο άνδρας οφείλει να είναι αρρενωπός. Στοιχεία της αρρενωπότητας είναι και ο Στωικισμός. Δεν είμαστε το ίδιο με τις γυναίκες, πρέπει να υπομένουμε περισσότερα χωρίς να μας παίρνει από κάτω. Ο φεμινισμός εκθηλύνει τους άνδρες.

Αυτό θα έλειπε να σε νοιάζει να είναι ο άντρας φεμινιστής και να του το επιβάλλεις κιόλας. Αρχικά, ο άνδρας δεν δύναται να είναι φεμινιστής. Φεμινίστρια μπορεί να είναι μόνο μία γυναίκα, ετυμολογικά μόνο να το πάρεις, προέρχεται από το femina, που σημαίνει γυναίκα. Πέρα από αυτό, αυτό που περιγράφεις είναι σωστός άνθρωπος, όχι φεμινιστής. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις ή όχι τι πρεσβεύει ο φεμινισμός, αλλά βασικά του χαρακτηριστικά είναι ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα φύλα και η έμμεση κατάκριση των ανδρών για το ότι είναι άνδρες. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους της αποδόμησης των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών και δεν θέλει ακριβώς ισότητα. Θέλει να κάνει τη γυναίκα άνδρα.
Καταλαβαίνω ότι αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την έννοια του φεμινισμού. Η λέξη φεμινισμός πράγματι προέρχεται από την γυναίκα, όμως θεωρώ πως και οι άνδρες μπορούν να είναι φεμινιστές. Όπως επίσης θεωρώ ότι το κίνημα μιλάει για κοινωνικές διαφορές, όχι βιολογικές, ότι είμαστε ίσοι και όχι ίδιοι.
Για εσένα. Τι δουλειά, όμως, έχεις εσύ σαν γυναίκα να μου λες τι είναι αρρενωπότητα; Φαντάσου να σου έλεγα εγώ τι είναι θηλυκότητα και τι γυναίκα, θα έδιναν και θα έπαιρναν τα mansplaining.
Βρισκόμαστε σε μια συζήτηση με θέμα τον φεμινισμό. Αναπόφευκτα θα μιλήσουμε και για αρρενωπότητα και για θηλυκότητα. Προφανώς και μπορείς να μου πεις τι είναι θηλυκότητα και τι γυναίκα χωρίς να είναι mansplaining σε αυτό το θρεντ.
Άσχετο, ρε μλκες (οι άνδρες) που κάνετε και θετικά reactions, και οκ, δεν απευθύνομαι σε αριστερούς... Σας προσβάλλουν γιατί είστε άνδρες, το καταλαβαίνετε αυτό; Είστε άξιοι της μοίρας σας, όπως και να έχει.
Άνδρας φεμινιστής/σύμμαχος= simp.
Δεν προσέβαλα ποτέ κάποιον επειδή είναι άνδρας, πόσο μάλλον τα άτομα που έχουν κάνει reaction στα μηνύματά μου. Πρόκειται για άτομα που γνωρίζω και εκτιμώ και αν δεν ανέχομαι κάτι είναι τα άδικα σχόλια για εκείνους.
Γράφε όσο έντονα θες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν μου μιλήσεις αγενώς, θα σου μιλήσω αγενώς επί δύο.
Το θέμα δεν είναι να μιλάμε με αγένεια ο ένας στον άλλον, το θέμα είναι να κάνουμε μια πολιτισμένη συζήτηση,πράγμα που μπορούμε να κάνουμε αφού είμαστε και οι δύο ώριμοι ενήλικες.
Δεν υπάρχει μετριοπαθής φεμινισμός, όσο χλιαρός κι αν είναι, συνιστά επίθεση στο ανδρικό φύλο.
Δεκτό.
Ακόμα κι αν διαφωνούμε, χάρηκα που μιλήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Ψηφίζω Reader. Η εξήγηση της για το manspreading με φαίνεται ξεκάθαρο στοιχείο πως είναι μαφιόζα που προσπαθεί να θολώσει τα νερά. Επίσης το like του Ασπιρίνη ύποπτο, είναι η πόρνη. Μπορεί πόρνη να είναι και ο Samael βέβαια ή και η Υδροχόος.
Αχ ναι, μωρέ !! Δώστε μου αυτό το ρόλο, στο επόμενο Παλέρμο, να το ζήσω κι αυτό πριν τα τινάξω τα πέταλα...

Θα διαπρέψω, το νιώθω...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Κάτι τελευταίο μόνο, επειδή μου κούνησες το δάχτυλο. Το παιχνίδι τους εσείς το παίζετε, όταν λέτε «ναι, οκ, κράζουμε τις φεμιναζί, αλλά να, υπάρχει και ο υγιής φεμινισμός.» Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ υγιής φεμινισμός και εσείς, παίζοντας το παιχνίδι τους, αποδέχεστε μία μισανδρική ιδεολογία. Θα έρθει στιγμή που θα μετανιώσετε για αυτό, ακριβώς όπως οι λοάτκι για τη λαθρολαγνεία τους.
Κατά τα άλλα, τα λέγαμε, φάτε το σανό της woke, άλλοι πολύ και άλλοι λίγο. Την ίδια δουλειά κάνει.

.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Υ.Γ.: Δεν υπάρχει κάτι γλοιωδέστερο από άντραπου γίνεται φεμίνι για να βρει γκόμενα (γενικό αυτό.)
Αυτό είναι το μόνο στο οποίο θα συμφωνήσουμε φουλ.

Για τα υπόλοιπα δεν έχεις καθόλου δίκιο. Ίσα ίσα που αυτές που λες «φεμιναζί» ποτέ δεν θα αποδεχθούν εναλλακτικές/ορθόδοξες/υγιείς (όπως θες πες το) φεμινίστριες ως το ίδιο μαζί τους. Αυτές που δηλώνουν φεμινίστριες αλλά εκφράζουν αμφιβολίες για τις τρανς και τα φύλα τις λένε υποτιμητικά «terf». Όσες δεν περνάνε στον βαθμό του μισανδρισμού τις αποκαλούν θύματα του «εσωτερικευμένου μισογυνισμού».

Απλά αυτό που κάνατε τόση ώρα εδώ είναι ένα παιχνίδι λέξεων. Η Reader έλεγε πως είμαι φεμινίστρια και πιστεύω αυτό, αυτό και αυτό και εσύ έλεγες όχι αυτά είναι τα λογικά ο φεμινισμός είναι μισανδρισμός. Οπότε συμφωνούσατε εν μέρει στο περιεχόμενο αλλά διαφωνούσατε στην γενικότερη ονομασία.... Bruh :skull:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια