Φεύγουν οι παρενέργειες από αντικαταθλιπτικά;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.
αι, αυτό με το <<χόρτο>> μου το λέει και ο γιος μου. Δεν εννοώ το ναρκωτικό. Υπάρχει τσάι κάνναβης. Το πουλάνε στα φαρμακεία. Έχω διαβάσει, πως αν το αφήσεις το τσάι πάνω από 10 λεπτά στο βραστο νερό, αποκτά ηρεμιστικές ιδιότητες.
Ναι αυτο εννοω. 2025 εχουμε, ειναι πλεον γνωστο σε ολους οι θεραπευτικεσ ιδιοτητες της κανναβης, Τι ναρκωτικο γραφετε...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Είμαι αντι καπνιστής φανατικός για αυτό.
Αλλο λεω αλλο λες. Τελος παντων. Το καταλαβε η τουβλο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Άραγε δεν έχει παρενέργειες; Και αν είναι καμιά αηδία, θα σκέφτομαι, τώρα πίνω ναρκωτικό..... Ίσως........
:whatever: :whatever: :whatever:.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
ρε παιδιά, άσχετο, αλλά σχετικό με το θέμα: ξέρετε το χάπι remeron? Παίρνει η μαμά μισό κάθε βράδυ για να κοιμάται.
Να σας πω.....μυστικό: επειδή αυτό τον καιρό περνώ μεγάλο ζόρι και είμαι στην ...τσίτα κάθε βράδυ, σκέφτομαι να βουτήξω κρυφά, δίχως συνταγή γιατρού και γω μισό, όταν είμαι έτσι και δεν μπορώ να ηρεμήσω.
Ξέρω, πως δεν παίρνω ούτε ντεπόν εύκολα, αλλά το βλέπω πως έχει δράση και στη μαμά τουλάχιστο το μισό δεν έχει φέρει παρενερνειες. Τι λέτε, να το κάνω; Τι θα πάθω; Οι βαλεριάνες και τα τσαγάκια δε με πιάνουν
Τίποτα δεν θα σου κάνει ένα τέτοιο χαπάκι.
Αντικαταθλιπτικο είναι που σημαίνει για να δεις διαφορά θα πρέπει να λαμβάνεται συστηματικά για τουλαχιστον 2 εβδομάδες έως και 3 μήνες που θα δώσει πλήρη επίπεδα στο αίμα για να καταλάβεις διαφορα ...

Αν ήταν ηρεμιστικό ίσως να σε χαλαρωνε..

Το πολύ πολύ να έχεις παρενέργειες τύπου ζαλάδα τάση προς εμετο ή ταχυκαρδία που έχουν οι περισσότερες σεροτονικες αγωγές τις πρώτες μέρες της θεραπείας .

Μην κάνεις πάντως τέτοιους πειραματίσμους σε ψυχιατρικά φάρμακα γιατί υπάρχει και κίνδυνος σεροτονικου σοκ σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα θέμα με νευροδιαβιβαστες.

Άλλωστε πριν δοθούν τέτοιες αγωγές προηγείται ένα πρωτόκολλο εξετάσεων για να δουν αν θα μπορέσει να "κουμπωσει" το φάρμακο στον ασθενή με τις ελάχιστες δυνατές παρενέργειες .

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.
To remeron σε μικρή δόση έχει υπναγωγή δράση και το δίνουμε για τον ύπνο και δρα αμέσως (σε μισή ωρα αφου το δώσουμε).

Η αντικαταθλιπτική δράση κάνει όντως 10 μέρες για να αρχίζει να δρα και θέλει πολυ μεγαλύτερη δόση και συνήθως δε το δίνουμε ως μονοθεραπεια στην κατάθλιψη (αλλα ως επικουρικο φαρμακο)
Επίσης καλή επιλογή ειναι το seroquel 25mg

είναι πολύ καλύτερο να λαμβάνεις αυτά τα φάρμακα παρά xanax και lexotanil για τον ύπνο, ενώ πολλοι χρησιμοποιούν το stillnox που μοιαζει με το xanax.

Πολύ καλή επιλογή ειναι η μελατονίνη μέχρι 3mg που είναι πιο φυσική επιλογη και μπορει να δοθει σε συνδιασμό με τα παραπάνω.

η απάντηση για το remeron ειναι ναι μπορεις να πάρεις 1/2 για τον υπνο άφοβα

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.020 μηνύματα.
ρε παιδιά, άσχετο, αλλά σχετικό με το θέμα: ξέρετε το χάπι remeron? Παίρνει η μαμά μισό κάθε βράδυ για να κοιμάται.
Να σας πω.....μυστικό: επειδή αυτό τον καιρό περνώ μεγάλο ζόρι και είμαι στην ...τσίτα κάθε βράδυ, σκέφτομαι να βουτήξω κρυφά, δίχως συνταγή γιατρού και γω μισό, όταν είμαι έτσι και δεν μπορώ να ηρεμήσω.
Ξέρω, πως δεν παίρνω ούτε ντεπόν εύκολα, αλλά το βλέπω πως έχει δράση και στη μαμά τουλάχιστο το μισό δεν έχει φέρει παρενερνειες. Τι λέτε, να το κάνω; Τι θα πάθω; Οι βαλεριάνες και τα τσαγάκια δε με πιάνουν
Ο υπνος ειναι τρομερα σημαντικος για την υγεια και πρεπει να τον φροντισεις.
Κανε το εξής που λεει και το παιδι .
Παρε ενα κουτι χημική μελατονινη circadin 2mg ...15€
Ενα χαπι 1Ω πριν κρεβατι..δοκιμασε το για 2 νυχτες.
Αν οχι θελεις κατι πιο ισχυρο.
Eδω το εθνικο μας υπνωτικο ειναι το xanax.
Παρε xanax 0.5 mg ( 2€) και παρε το 1/4 του χαπιου (0,125mg) για μια νυχτα μαζι με την μελατονικη και θα κοιμηθεις... αν οχι τοτε παρε την αλλη μερα το μισο χαπι (0,25) μαζι με μελατονινη και θα κοιμηθεις σιγουρα.
Το xanax 0.5 mg θελει συνταγη γιατι μπορει να γιναι εθιστικο σε παραταταμενη χρηση.
Μετα απο μια εβδομαδα - 10 μερες δοκιμασε να κοψεις το xanax και αργοτερα την μελατονινη...θα εισαι ρυθμισμενη μαλλον... ε μετα απο καιρο αν σου ξαναρθει τα ιδια.
Βασικα φροντισε να μην τα παιρνεις στο κρανιο να εισαι ηρεμη και πινε και τα ''τσαγακια'' σου.
Αν πας στο παθολογο- νευρολογο θα σου δωσει xanax 0,5 ως ελαχιστη δοση...ενα χαπι το βραδυ.

Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.

Αν δεν σε βοηθανε τα φυτικά και η μελατονινη, μπορείς να δοκιμάσεις το remeron που λες 7.5mg για το βράδι.

Θα σου πρότεινα όμως , αν ξεκινήσεις με χημικά φάρμακα, την μελπερονη (25mg μέχρι δύο φορές το βράδι). Είναι πιο ελαφρύ φάρμακο με λιγότερες παρενέργειες (δρα και σαν ηρεμιστικό). Το remerox καλό είναι αλλά μπορεί σε πιο τακτική χρήση να σου κάνει ανεπιθύμητες ενέργειες ( αύξηση βάρους). Επίσης θέλει ένα καρδιογράφημα αν το βάλεις στο πρόγραμμα και το παίρνεις συχνά.

Τα χέρια μακριά από ζαναξοειδη. Αποτελούν απαραχαιωμενο είδος φαρμάκου με επικίνδυνες παρενέργειες .

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.316 μηνύματα.
ΠΑΙΔΙΑ ισχύει ότι παίρνεις κιλά; Εγώ τρώω πολύ λιγότερο. Αλλα δεν θέλω να πάρω κιλά (αν επηρεάζουν τον μεταβολισμό). Θα έχω έναν παραπάνω λόγο να είμαι στεναχωρημένη.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.
ΠΑΙΔΙΑ ισχύει ότι παίρνεις κιλά; Εγώ τρώω πολύ λιγότερο. Αλλα δεν θέλω να πάρω κιλά (αν επηρεάζουν τον μεταβολισμό). Θα έχω έναν παραπάνω λόγο να είμαι στεναχωρημένη.

Ανοίγουν την όρεξη . Υπάρχουν και κάποια απ αυτά που δεν επηρεάζουν την όρεξη τόσο.

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.316 μηνύματα.
Ανοίγουν την όρεξη . Υπάρχουν και κάποια απ αυτά που δεν επηρεάζουν την όρεξη τόσο.
Ααα από αυτή την έννοια. Οτι σε κάνουν να θες να τρως περισσότερο. Όχι ότι τρως όπως πριν και παίρνεις κιλά πιο εύκολα.

Eclipse

Διάσημο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.264 μηνύματα.
Διάβασε το χαρτί να δεις τι είναι και τι λέει.
Εμενα η γιαγιά μου είχε ζαναξ, δεν τα χρησιμοποιουσε και μάντεψε τώρα ποιος τα έχει 😝 Τα πήρα με το σκεπτικό ότι θέλω να τα έχω μαζί μου για περιπτώσεις που πονάει το στομάχι μου από το άγχος ή που ματώνω τα χείλη μου (συμβαίνει συχνά). Βεβαια τα δοκίμασα και πριν πέσω για υπνο. Μπορώ να σου πω ότι όταν ξύπνησα το πρωί, ένιωθα χορτάτη, είχα ενέργεια και όρεξη. Είχα κάνει ένα αφάνταστα ποιοτικό ύπνο!
Οποτε, δες το χαρτί και κάνε ό,τι νομίζεις.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
Το ότι γίνετε παρότρυνση για χρήση ψυχιατρικων χαπιών, αντικαταθλιπτικων ηρεμιστικων κ.α σε ανθρώπους που δεν έχει παρθει ιστορικό κυρίως για θυρεοειδής που είναι το άλφα και το ωμέγα το λες και ανεύθυνο συγνώμη κιόλας..

Δεν μιλάμε για ντεπον ...
Απίστευτο..... μετα λεμε γιατι ειναι ολοι μαστουρωμένοι και χαπακωμενοι ...Αυτο μονο στη Ελλάδα γινετε οσο αφορα αυτες τις αγωγές ...:ermm:

Eclipse

Διάσημο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.264 μηνύματα.
Το ότι γίνετε παρότρυνση για χρήση ψυχιατρικων χαπιών, αντικαταθλιπτικων ηρεμιστικων κ.α σε ανθρώπους που δεν έχει παρθει ιστορικό κυρίως για θυρεοειδής που είναι το άλφα και το ωμέγα το λες και ανεύθυνο συγνώμη κιόλας..

Δεν μιλάμε για ντεπον ...
Απίστευτο..... μετα λεμε γιατι ειναι ολοι μαστουρωμένοι και χαπακωμενοι ...Αυτο μονο στη Ελλάδα γινετε οσο αφορα αυτες τις αγωγές ...:ermm:
Καμία παρότρυνση. Είπα τι έχω κάνει εγώ και σε ποιες περιπτώσεις τα χρησιμοποιώ!
Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Προφανώς και όλοι ξέρουμε πως το σωστό θα ήταν να στα συνταγογραφήσει γιατρός και να μην παίρνεις τίποτα μόνος σου. Κανείς εδώ μέσα δεν έχει καμία ευθύνη για το αν εσύ πχ αποφασίσεις να πάρεις μόνη σου ζαναξ ή δεν ξέρω κ γω τι άλλο, μετά από αυτά που διαβάζεις εδώ.
Αν σου πω εγώ ότι μου αρέσει να πηδάω από γκρεμούς θα το κάνεις κ συ;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.
Για όσους/όσες δεν έχουν σοβαρά θέματα με τους νευροδιαβιβαστές.... αν δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι δομικό όπως γράφτηκε προηγουμένως καλύτερα να το παλέψετε με φυσικές μεθόδους.

Όπως λέγαμε και πριν 4-5 χρονια εδω μέσα και κάποιες τότε μας επιτέθηκαν...

γυμναστικούλα
σωστές κοινωνικές σχέσεις
φυσικά συμπληρώματα
σωστή διατροφή
θετικές σκέψεις - πράγματα που σε ευχαριστούν κτλ κτλ

είναι πολύ νωρίς για κάποιον στα 20 του να ξεκινήσει τα αντικαταθλιπτικά.

Και ειδικά για τους άντρες ξαναλέω.... καλύτερα πρώτα ενας άντρας που νιώθει απουσια όρεξης και ορμών και διάθεσης να ελέγξει πρωτα τη τέστο του και μετά να πάει να μπλέξει με χάπια και χάσει και εκει μερικα χρόνια απο τη ζωή του γιατι και με τα φάρμακα είσαι σαν υπνωτισμένος.

Joji

Επιφανές μέλος

Τα χάπια δεν είναι παίξε γέλασε. Για εμένα, το γενετικό υπόβαθρο παίζει τεράστιο ρόλο. Κάποια άτομα ΔΕΝ μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αγωγή. Μιλάω ως άνθρωπος που έχει δύο γονείς με σοβαρό άγχος, ο ένας έχει και αυτοάνοσο.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Καμία παρότρυνση. Είπα τι έχω κάνει εγώ και σε ποιες περιπτώσεις τα χρησιμοποιώ!
Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Προφανώς και όλοι ξέρουμε πως το σωστό θα ήταν να στα συνταγογραφήσει γιατρός και να μην παίρνεις τίποτα μόνος σου. Κανείς εδώ μέσα δεν έχει καμία ευθύνη για το αν εσύ πχ αποφασίσεις να πάρεις μόνη σου ζαναξ ή δεν ξέρω κ γω τι άλλο, μετά από αυτά που διαβάζεις εδώ.
Άλλο να μιλάμε γενικά κι αόριστα κι άλλο να βγάζουμε τα xanax (ή τα κάθε τύπου xanax...) "περίπατο" για όνειρα γλυκά...Αναφέρθηκε κι ένας γιατρός, κάποια post παραπάνω, για την επικινδυνότητά τους. Δεν είναι καραμέλες...

Δε θα ξεχάσω ποτέ την περίοδο που τα πήρα για 2 εβδομάδες, πριν αρκετά χρόνια...Ήταν λες και ήμουν μια άλλη...Τελείως ζεν και άνιωθη...Ούτε συναίσθημα, ούτε τίποτα...

Μου έδωσαν τόση...ηρεμία δε που (ακόμα το θυμάμαι...), είχε πάρει φωτιά ένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία κι ενώ όλοι έτρεχαν πανικόβλητοι και η πυροσβεστική ούρλιαζε, εγώ έφτιαχνα αμέριμνη κουλουράκια...Και δεν αστειεύομαι καθόλου. Μιλώ απολύτως σοβαρά. Ήμουν τελείως "πέρα βρέχει"...Λες και μ' έβλεπα/παρατηρούσα από απόσταση ένιωθα...

Μου τα συνταγογράφησε γιατρός (δε θα τα έπαιρνα ποτέ από μόνη μου, και όχι μόνο αυτά και οποιοδήποτε χάπι...) και έπαιρνα μισό για 2 εβδομάδες. Τα "έκοψα μαχαίρι" και επανήλθα στα φυσιολογικά μου...

Δεν ξέρω αν σ' εμένα "έκατσαν" έτσι άσχημα, αλλά αυτό που λέω είναι...μακριά. Ειδικά εάν δεν τα προτείνει κάποιος γιατρός. Δεν είναι αστεία αυτά...

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Δραστήριο μέλος

Εδώ αγάπη μου, μου την έπεσαν γιατί είπα να βάζει ο άλλος Μπενταντιν στο πουλάκι τσίου για αποστείρωση αν θέλει γούστα και εδω βλέπω να γίνεται παρότρυνση..:bleh:

Πέραν αυτόν δεν μίλησα για εσένα αλλά για λογαριασμούς που γράφουν ότι έχουν σχέση με ιατρικη ..

Το ίδιο ειναι να μιλάμε και να μοιραζόμαστε μεταξύ μας εμπειρίες και το ίδιο να βλέπεις αυτό από γιατρούς;
Εμένα με τρομάζει πραγματικα και ΟΧΙ δεν θα πω την καραμέλα ο άλλος φταίει επειδή με άκουσε, μην λέμε και ότι θέλουμε..:)

Μακρυά από τέτοιες αγωγές δνε είναι αστείο...ειδικά ζαναξ που είναι άκρως εθιστικο..

Όταν στο δίνει γιατρός πάει να πει υπάρχει και παθολογία και ιστορικό!

Τελευταία επεξεργασία:

Joji

Επιφανές μέλος

Λες και μ' έβλεπα/παρατηρούσα από απόσταση ένιωθα...
Αυτό το έχω και εγώ. Βέβαια καμία σχέση με τα ζαναξ αυτά που παίρνω εγώ αλλά σου δίνουν μια απάθεια. Δηλαδή εκεί που σε αγχώνουν όλα και είσαι στην τσίτα, ξαφνικά δεν θα σε ένοιαζε και κομήτης να έπεφτε πάνω σου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια