Μετά από μία πολύ δύσκολη σχέση που κράτησε 8 ολόκληρα χρόνια αυτό που είχα ανάγκη ήταν να κάνω φίλους, να μοιραστώ, να διασκεδάσω. Με έναν από αυτούς προέκυψε και σεξ. Δεν είμαι ερωτευμένη μαζί του αλλά τον εκτιμώ απεριόριστα και γενικά περνάμε καλά. Το θετικό είναι πως το σεξ γίνεται όταν θέλουμε κ οι 2 και έχουν οριστεί όρια.
Η δική μου περίπτωση όμως είναι πιο απλή γιατί τα πράγαμτα είναι έτσι εξ αρχής. Στην περίπτωση που προηγήται η φιλία και μάλιστα πολύ στενή δεν ξέρω κατά πόσο τα όρια γίνονται σεβαστά και από τους 2.
Η πιο άσχημη εκδοχή είναι ο ένας να την πατήσει ενώ για τον άλλο να μην τρέχει τίποτα... Τί κάνεις τότε? Κάποιος θα πληγωθεί άσχημα και πάει περίπατο η φιλία. Για αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται πολύ σκέψη πριν κάνεις σεξ με τον/την φίλο/η σου.
Τα πράγματα δεν είναι απλά στις ανθρώπινες σχέσεις συμπεριλαμβανομένου του σεξ και δεν μπορούμε να γενικεύουμε.Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική
Ναι αλλά ο φίλος (έστω Απόλλωνας) που κάνεις σεξ μαζί του, δε θα είναι το ίδιο φίλος με τον Νώντα λ.χ. τον παιδικό σου φίλο που βγαίνετε ακόμα κάθε Χ μέρες τη βδομάδα. Θα είναι κάτι, άλλο! Θα είναι "Έχω τον Απόλλωνα για φίλο, μέσα απ της συκής το φύλλο". Δεν μπορείς να τον λές φίλο. Εραστής σου είναι! Και ανάλογα την συχνότητα έχουμε τον περιστασιακά εραστή ή τον συχνό εραστή! Έχω άδικο; Κι ο Νώντας φίλος σου είναι. Γιατί δεν κάνεις μαζί του σεξ, η γενικά και με άλλους φίλους; Γιατί δε γουστάρεις! Άρα η ορμόνη σου βαράει κόκκινο για το κορμί του Απόλλωνα
και μόνο.
Το ότι βγήκες από μια 8χρονη σχέση δε δικαιολογεί τις σαρκικές απολαύσεις με φίλους. Το κάνεις λες και φαίνεται ότι ήσουν μέσα στη μαύρη απελπισία και -να με συγχωράς για την έκφραση- πήρες το δίκανο και βγήκες παγανιά για κηνύγι στην Παμβώτιδα και βάραγες ακόμα και τη λίμνη. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί εσύ και γενικά όλοι οι άνθρωποι, έχουν την ανάγκη να ρίξουν κάπου αλλού το ερέθισμα ως πηγή για τις ενδόμυχες επιθυμίες τους. Άλλο να μου πεί κάποια "Ο άντρας μου με ξυλοκόπησε και έχω φοβηθεί τους άντρες". Ναι, εκεί πάσο! Στο προκάλεσε κάποιος ανεύθυνος.
Όμως όλο αυτό το "ξεσάλωμα" που φωτογραφίζεις εσύ, ήταν δική σου επιθυμία. Σεξ δεν έκανες με το αγόρι σου 8 χρόνια; Αν έκανες, δεν δικαιολογείται το πέσιμο στον Απόλλωνα επειδή είχες και καλά 8 χρόνια σχέση. Αν δεν έκανες, γιατί δεν έφευγες από τη σχέση. Και ας το κάνω λίγο πιό γενικό. Άν ένιωθες πιεσμένη και ότι ήθελες να πας στα κλαμπάκια και να κάνεις σεξ και να φας 40 κιλά παγωτό (που λέει ο λόγος).... γιατί κάθησες 8 χρόνια με τον άλλο;
Το μόνο πράγμα που θα δικαιολογούσα σε κάποιον/α που είχε μείνει 6+ χρόνια σε μια σχέση ενώ είναι κάτω από 25-26 ετών και χώριζε, είναι ότι μετά θα ήταν πάτος από τη στενοχώρια (αν τον/την χώριζε το άλλο μέλος της σχέσης, κάτι που ενέχει και τον κίνδυνο για ψυχολογικά προβλήματα) και σαν χαμένος στον ερωτικό τομέα και δε θα είχε την εμπειρία να κάνει "καμάκι" γιατί άλλο ο 25αρης/α με 5 σχέσεις κι άλλο ο 25αρης/α με μια μεγάλη σχέση.
Και όπως λες πολύ ωραία στην τελευταία σου φράση:
Τα πράγματα δεν είναι απλά στις ανθρώπινες σχέσεις συμπεριλαμβανομένου του σεξ και δεν μπορούμε να γενικεύουμε.Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική
...οπότε, εαν δέχεσαι τη συμβουλή μου, θα σου έλεγα να ξεκαθαρίσεις μέσα σου ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι φίλος σου αλλά εραστής. Πάντως αν μείνει έτσι όπως είναι, δε μπορείς να το λες και να μην δημιουργείς απορία σε όσους σε ακούν/διαβάζουν.
Ή θα πρέπει να λάβεις πιό σοβαρά υπ' όψιν την έννοια φίλος ή θα πρέπει να λάβεις πιό σοβαρά υπ' όψιν την έννοια σεξ, ή θα πρέπει να λάβεις πιό σοβαρά υπ' όψιν και τις δύο έννοιες.
Πάντα φιλικά και καλώς ήρθες στο στέκι.

Για όποια απορία ή διαφωνία ή παράπονο, μη διστάσεις να απαντήσεις!