Πάντως σχετικά με αυτό που είπες , δεν ξέρω εαν μπορούσες να εξασφαλίσεις τα προς το ζην , οτι θα ήταν αρκετό για να επιβιώσεις σε μια τέτοια χώρα . Θέλω να πω , σκέψου το λίγο . Θα ξυπνούσες κάθε μέρα χωρίς να ξέρεις εαν θα ζήσεις ή εαν θα πεθάνεις . Ποιος άνθρωπος με τέτοιο φόβο μπορεί να κάνει όνειρα και να έχει ελπίδα για το μέλλον ; Και ποιος άνθρωπος χωρίς όνειρα και ελπίδα διαφέρει πραγματικά απο τους νεκρούς ;
Θα μου πεις , γιατί είμαστε σίγουροι για το οτιδήποτε γενικότερα στην ζωή ; Όχι δεν είμαστε , αλλά αυτή την στιγμή στο μυαλό σου , όσο και να μην το κατανοείς , έχεις δεδομένο οτι δεν κινδυνεύεις . Όταν αυτή η πεποίθηση καταρρεύσει , δεν μπορείς καν να λειτουργήσεις φυσιολογικά πλέον . Για να το θέσω αλλιώς , είναι σαν να μπει κάποιος στο σπίτι σου απο το πουθενά και να αρχίσει να σε βαράει . Υπάρχει περίπτωση να ξανανιώσεις ασφάλεια μετά στην ζωή σου ;
Δηλαδή και αυτά που βλέπουμε τώρα με το Ισραήλ , πιστεύω δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε ούτε στο 1% . Φανταστείτε αύριο να ξυπνάγαμε και ξαφνικά να μας έκαναν εισβολή , σκοτώνοντας φίλους μας , γονείς , να απήγαγαν τα παιδιά , να βιάζαν γυναίκες και να τους μετέφεραν και σε άλλη χώρα . Πιστεύω είναι χειρότερο και απο το Περλ Χάμπορ και απο την 11 Σεπτεμβρίου . Δεν είναι απλά χοντρό , έχει ξεπεράσει την έννοια του χοντρού όλο αυτό , είναι κάτι άλλο . Κυριολεκτικά δεν υπάρχει ούτε ένα πράγμα στο οποίο μπορείς να βασιστείς πλέον σε τέτοιες καταστάσεις , όλα καταρρέουν . Οτιδήποτε θεωρούσες σταθερά στην ζωή σου , πλέον δεν είναι .